Aurinkomatkat ja Finnair valmistautuvat mahdolliseen IAU:n tukilakkoon

Finnair ja Aurinkomatkat täysin ulkopuolisia taustalla olevaan työehtokiistaan

Ilmailualan Unioni on jättänyt varoituksen Finnairiin ja Finnairin alihankkijoihin kohdistuvasta tukilakosta, joka liittyy liittojen kiistaan Airpro Oy:ssä noudatettavista työehdoista. Lakolla olisi vaikutuksia myös Aurinkomatkoihin.

Finnairilla ja Aurinkomatkoilla ei ole mitään tekemistä kyseisen työehtokiistan kanssa. Tukilakon on ilmoitettu tapahtuvan 7.5. ja 8.5. klo 6:00-18:00.

Toteutuessaan tällä tukilakolla olisi merkittäviä vaikutuksia Finnairin liikenteeseen sillä se pysäyttäisi käytännössä matkatavarapalvelut ja koneiden lähtemiseen liittyvät palvelut useiksi tunneiksi ruuhkaisimpaan aikaan kahtena päivänä ja sotkisi siten useiden tuhansien asiakkaiden matkasuunnitelmat. Tukilakko hidastaisi myös asiakaspalvelua Helsinki-Vantaan kentällä

Jos lakko näyttää toteutuvan, Finnair joutuu perumaan suuren osan lennoistaan kyseisinä päivinä, jotta vältetään tilanne, jossa tuhannet ihmiset jäävät jumiin Helsinki-Vantaalle, kun koneet eivät pääse lähtemään, eikä niihin saada matkatavaroita.

Toteutuessaan lakolla on vaikutuksia myös Aurinkomatkojen asiakkaisiin, mikäli lomakohteeseen lennettävä tai sieltä Suomeen palaava lento peruutetaan.

Aurinkomatkojen pakettimatkalaiset lentävät Finnairin reittilennoilla, ja jos lento joudutaan perumaan, hyvitetäänkö asiakkaalle matkan hinta?

Kyllä, lennon peruuntuessa lakon takia hyvitämme asiakkaalle koko lomamatkan hinnan.

Voiko matkan siirtää toiseen ajankohtaan? 

Kyllä, tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta siirtää matka johonkin toiseen kohteeseen tai johonkin toiseen ajankohtaan, jos matka on lakon vaikutusten piirissä. 

Koska saan tietää onko lentoni peruttu?

Päätökset lentojen peruutuksista tehdään ensi viikon (19) alussa. Tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta tulemme ottamaan yhteyttä kaikkiin niihin Aurinkomatkojen asiakkaisiin, joiden lentoja mahdollinen lakko koskee niin pian kuin mahdollista.

Vaikuttaako mahdollinen lakko lomakohteista palaaviin matkustajiin? 

Kyllä, peruuntuvilla lennoilla on lakon mahdollisesti alkaessa vaikutusta myös palaaviin asiakkaisiin. Kohteissa asiakkaista huolehtii Aurinkomatkojen kohdehenkilökunta.

 

‹ Palaa uutislistaukseen