Vastuullisuus Aurinkomatkoilla

Tiedämme, että loma jättää jäljen sekä sydämeen että ympäristöön. Siksi olemme sitoutuneet tekemään pitkäjänteistä työtä vastuullisen matkailun puolesta. Suomen vastuullisimmaksi matkailubrändiksi valittuna haluamme huolehtia siitä, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia maailman monimuotoisuudesta, matkustaa ja saada rikastuttavia kohtaamisia. Emme ole valmiita, mutta olemme sitoutuneet yhteiselle matkalle kestävämmän tulevaisuuden puolesta.


  • Pienempi jälki

    Teemme aktiivisesti työtä vähentääksemme matkailun negatiivisia vaikutuksia.

  • Suurempi sydän

    Meille on sydämen asia vahvistaa matkailun positiivisia vaikutuksia.

  • Kestävämpi tulevaisuus

    Olemme sitoutuneet kehittämään ja edistämään kestävää matkailua.

BLUE HEAVEN -HOTELLIN YMPÄRISTÖSERFIOINTI

Oman pihan appelsiineja ja ruokahävikin minimoimista

Turkin Alanyan Blue Heaven -hotellissa on jatkettu työtä kestävämmän matkailun edistämiseksi. Hotellin käyttämien elintarvikkeiden tarkastelu on yksi tärkeä askel tässä työssä. Blue Heaven -hotellin ravintolan kasvisruokavaihtoehtoja on laajennettu, ja hotelli on jo pitkään suosinut lähellä tuotettuja luomuraaka-aineita, kuten paikallisia appelsiineja ja oliiviöljyä, vähentäen näin hiilijalanjälkeä.
Hotellin keittiössä on Green Key -ohjeistusten myötä aloitettu systemaattinen työ ruokajätteen vähentämiseksi esimerkiksi pitämällä kirjaa siitä, mitä ruokia aamiaiselta jää yli. Näin paitsi vähennetään ruokahävikin määrää niin myös vältetään turhia kustannuksia.

Piha-alueet hyötykäyttöön

Viheralueisiin panostaminen on osa luonnon monimuotoisuuden suojelemista Green Key -sertifioinnin kriteeristössä – hotellin alueelle on istutettu uusia ihmeköynnöksiä hyönteisille ja pihalla kasvaa useita eri kukkalajeja. Hotellin pihalla kasvaa avokadoa, appelsiineja, sitruunoita ja granaattiomenoita, joita hyödynnetään ruoan ja tuoreiden mehujen valmistuksessa. Mikä olisikaan ihanampi tapa aloittaa aamu kuin saada hotellin pihasta poimituista appelsiineista puristettua mehua aamupalalla. Myös piha-alueen nurmea hoidetaan ympäristöystävällisesti sähköisellä ruohonleikkurilla.Blue Heavenin puutarhassa kasvaa muun muassa avokadoja ja sitruunoita.

Liikkuminen kohteessa

Tiedon tarjoaminen vastuullisista tavoista lomailla on myös tärkeä Green Key -sertifioinnin kriteeri. Hotelli on aktiivisesti edistänyt ympäristöystävällistä liikkumista tarjoamalla opastusta julkisen liikenteen käyttöön – tästä hotelli on saanut kiitosta asiakkailtamme. Blue Heaven on aloittanut myös polkupyörävuokrayhteistyön läheisen vuokraamon kanssa ja hotellialueelle on lisätty pyöräparkki johon pyörät saa lukittua. Erityisesti keväällä ja syksyllä pyöräily on suosittua ja nyt pyöriä on helposti lomailijoiden käytössä.

Matka kohti kestävämpää matkailua jatkuu

Aktiivinen blogiseuranta Blue Heavenin sertifiointimatkasta päättyy tällä erää tähän, mutta hotellin työ vastuullisemman matkailun eteen jatkuu. Turkin matkailuministeriö on aloittanut hotelleille oman kolmiportaisen vastuullisuusohjelmansa, jonka kolmas taso on GSTC:n hyväksymä sertifiointi. Blue Heaven jatkaa yhtäaikaisesti Turkin oman vastuullisuusohjelman työstämistä ja Green Key -sertifioitumista.

Pienempi jälki – Näin vähennämme matkailun negatiivisia vaikutuksia

Minimoimme matkailun ilmastovaikutuksia

Lennämme suorin lennoin vähäpäästöisemmillä koneilla.

Emme myy lippuja eläinpuistoihin

Luonto on kauneimmillaan luonnossa.

Ympäristösertifioidut hotellit

Valikoimastamme löytyy yhä enemmän ympäristösertifioituja hotelleja.

Suojelemme lasten oikeuksia

Minimoimme matkailun haitallisia sosiaalisia vaikutuksia.

Kierrättäminen ja uusiokäyttö

Vähennämme jätettä Suomessa ja ulkomailla.

Miten voit itse vaikuttaa

Poimi neuvot ja vinkit vastuullisempaan matkailuun.

Suurempi sydän – Näin vahvistamme matkailun positiivisia vaikutuksia

Tuemme paikallisia yhteisöjä

Meille on tärkeää solmia pitkäaikaisia kumppanuuksia.

Löydät meiltä paikallisomisteisia hotelleja

Majoittumalla paikallisomisteisessa hotellissa tuot tuloja lomakohteeseen.

Olemme kaikki yhdenvertaisia

Kunnioitamme ihmisoikeuksia Suomessa ja maailmalla.

Kestävämpi tulevaisuus – Näin edistämme vastuullista matkailua

Yhteisellä matkalla

Teemme pitkäjänteistä yhteistyötä vastuullisen matkailun eteen.

Olemme Suomen vastuullisin matkailubrändi

Edistämme aktiivisesti kestävää kehitystä matkailussa.

Travelife Partner -tunnustus

Arvioimme vastuullisuustyötämme säännöllisesti.