Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkustukseen, päivitetty 12.3.2020

Aurinkomatkat seuraa koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksia matkustamiseen yhdessä ulkoministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa. Olemme jatkuvassa yhteydessä keskeisiin tahoihin tilannekuvan sekä tarpeellisten toimenpiteiden osalta. Ulkoministeriö on 12.3. kommentoinut matkustamista ja suosittelee noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikkialla. Ulkoministeriö ei enää muuta yksittäisten matkustustiedotteiden turvallisuustasoa koronavirusriskin vuoksi.

Koronaviruksella ja sen leviämisen ehkäisemiseen liittyvillä toimilla on tällä hetkellä vaikutuksia Aurinkomatkojen matkoihin Israeliin, Italiaan ja Vietnamiin ja Yhdysvaltoihin. Alla on tarkempaa maakohtaista tietoa.

Matkat muihin Aurinkomatkojen tarjoamiin matkakohteisiin jatkuvat normaalisti ja voimassa ovat niiden osalta normaalit muutos- ja peruutusehdot. Olemme sinuun yhteydessä, jos varaamaasi matkaan tulee muutoksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on julkaissut ohjeita matkailijoille, miten koronavirukselta voi suojautua. Myös eri maiden edustustot tiedottavat sivuillaan kohdemaansa tilannetta koronaviruksesta. Suosittelemme myös tutustumaan omaa lomakohdetta koskeviin ohjeistuksiin.


Yhteydenotot asiakaspalveluumme

Koronavirustilanteen aiheuttamien muutosten vuoksi asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Olemme suoraan yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden matkoihin koronavirustilanteella on vaikutusta. Huomioithan, että varausten käsittely ja viestien lähettäminen tapahtuu vaiheittain ja voi viedä useamman päivän.

Pahoittelemme tätä tilannetta, kiitos kärsivällisyydestäsi!


Lisää aiheesta:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Ulkoministeriö
Matkaehdot


Matkat Yhdysvaltoihin (päivitetty 12.3.)

Yhdysvallat on asettanut maahantulorajoituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tämän muuttuneen tilanteen vuoksi perumme Aurinkomatkojen Miamiin ja New Yorkiin 12.3.–14.4.2020 alkavat matkat ja palautamme asiakkaille matkojen hinnan. Olemme suoraan yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden matkoihin tällä on vaikutusta.


Matkat Israeliin (päivitetty 10.3.2020)

Israelin viranomaiset ovat määränneet, että koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kaikki maahan saapuvat asetetaan 14 päivän karanteeniin. Tämän muuttuneen tilanteen vuoksi perumme Aurinkomatkojen Eilatiin 10.3., 17.3., 24.3. ja 31.3.2020 alkavat matkat ja palautamme asiakkaille matkojen hinnan. Olemme sähköpostilla yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden matkoihin tällä on vaikutusta.


Matkat Vietnamiin (päivitetty 10.3.2020)

Vietnam on koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi muuttanut viisumimääräyksiä mm. suomalaisten osalta. Tämän muuttuneen tilanteen vuoksi perumme Aurinkomatkojen Vietnamiin 11.3. ja 18.3.2020 alkavat matkat ja palautamme asiakkaille matkojen hinnan. Olemme suoraan yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden matkoihin tällä on vaikutusta.


Matkat Italiaan (päivitetty 9.3.2020)

Ulkoministeriö on päivittänyt 8.3.2020 Italian matkustustiedotteen muotoon "vältä tarpeetonta matkustamista" koko Italian osalta.

Olemme aiemmin peruneet Aurinkomatkojen matkat Milanoon 7.4.2020 asti. Perumme nyt ulkoministeriön 8.3.2020 päivittämän matkustustiedotteen johdosta Aurinkomatkojen Roomaan 9.3.–7.4.2020 alkavat matkat sekä Calabrian alueelle (Tropea, Capo Vaticano) 11.–25.4.2020 alkavat matkat. Palautamme asiakkaille matkojen hinnan.

Tarjoamme Aurinkomatkojen asiakkaille kuluttoman muutos- ja peruutusoikeuden Bolognan, Milanon ja Rooman matkoihin, joiden lähdöt ovat 1.–30.4.2020. Niiden matkojen osalta, joiden lähdöt ovat 1.–30.5.2020, teemme päätökset 31.3.2020 ulkoministeriön silloisen matkustussuosituksen mukaisesti. 1.5.2020 ja sen jälkeen alkavissa matkoissa on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot. Olemme suoraan yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden matkoihin tällä on vaikutusta.

‹ Palaa uutislistaukseen