Finnairin matkatavara- ja lippumuutokset

Finnair kertoi tiistaina 16.5. tuovansa tarjolle uuden Superlight-lipputyypin Euroopan sisäisille matkoille ja tekevänsä muutoksia lippuihin kuuluvan matkatavaran määriin. Muutokset tulevat voimaan 1.6.2023 alkaen myytäviin lippuihin, ja niiden tarkoitus on vastata haasteisiin, joita liiallinen käsimatkatavara lennoilla aiheuttaa. Kesäkuusta alkaen uusi Superlight-lippu korvaa Economy Light -lipun Finnairin Euroopan sisäisillä matkoilla. Se sisältää yhden pienen istuimen alla kuljetettavan laukun mutta ei muita käsimatkatavaroita.

Aurinkomatkojen matkapaketti-matkoihin ja Kaupunkilomiin sisältyy Finnairin suorat lennot, henkilökohtainen tavara, käsimatkatavara (yhteensä enintään 8 kg) ja ruumassa kuljetettava laukku (enintään 23 kg). Finnairin matkatavara- ja lippumuutoksilla ei ole siis vaikutuksia Aurinkomatkojen economy- ja premium economy -luokan käsimatkatavaramääriin.

Businessluokassa matkustavien sallittu matkatavaramäärä pienenee sekä Euroopan- että kaukolennoilla 1.6.2023 alkaen ostetuissa lipuissa. Businessluokassa matkustaessasi voit 1.6.2023 alkaen ostetuissa lipuissa ottaa mukaan yhden käsimatkatavaran ja pienen laukun, jotka painavat yhteensä enintään 10 kg sekä yhden ruumaan menevän laukun (enintään 23 kg). Kaikki erikoismatkatavarat, kuten golflaukut ja sukset sekä painavat enintään 32 kg painavat laukut, ovat saatavilla vain lisäpalveluna 1.6. alkaen. 

Finnair tehostaa käsimatkatavaran valvontaa lentoasemilla, ja siirtää liialliset tai ylisuuret käsimatkatavarat maksullisina ruumaan. 
Huom! Jatkossa myös lentoasemalla tehtyjen ostosten pitää mahtua sallittuun käsimatkatavaramäärään.

Käsimatkatavaroihin sisältyy 1.6.2023 alkaen 

  • yksi käsimatkatavara, ulkomitat enintään 55 cm x 40 cm x 23 cm
  • yksi henkilökohtainen tavara, kuten pieni käsilaukku, kannettavan tietokoneen laukku tai reppu, jonka ulkomitat ovat enintään 40 cm x 30 cm x 15 cm
  • yhteispaino enintään 8 kg (businessluokassa yhteispaino enintään 10 kg)

Ennen 31.5.2023 ostettuihin businessluokan lippuihin sisältyy:

  • kaksi käsimatkatavaraa, joiden ulkomitat enintään 55 cm x 40 cm x 23 cm
  • yksi henkilökohtainen tavara, kuten pieni käsilaukku, kannettavan tietokoneen laukku tai reppu, jonka ulkomitat ovat enintään 40 cm x 30 cm x 15 cm
  • yhteispaino enintään 10 kg

Käsimatkatavaroiden lisäksi Aurinkomatkojen matkoihin sisältyy ruumaan kirjattava matkatavara. Standardikokoisen ruumaan menevän laukun maksimimitat ovat 90 cm x 75 cm x 45 cm ja maksimipaino 23 kg.

Finnair tekee muutoksia myös istuinpaikan valintaan liittyviin käytäntöihin 1.6. alkaen. Voit valita suosikkipaikkasi lennolle ostamalla sen etukäteen. Paikanvalinta ei siis enää onnistu maksutta lähtöselvityksessä. Finnair Plus -jäsenten istuinpaikan valintaan liittyvät edut säilyvät ennallaan. 

‹ Palaa uutislistaukseen