Perhelomat

Valmiita unelmalomia pienille ja suurille

 • Lapset mukaan jopa 50 % edullisemmin

  Meillä alle 12-vuotias lapsi lomailee jopa 50 % edullisemmin. 12–17-vuotiaan alennus matkapaketin hinnasta on jopa 35 %. Lisäksi lapset saavat alennusta monista loman lisäpalveluista.

 • Suomenkielinen lastenkerho

  Leikkiaikaa lapsille, omaa aikaa aikuisille! Yli neljävuotiaat lapset viihtyvät suomenkielisessä Aurinkokerhossa.

 • Finnairin suorat lennot

  Aurinkomatkojen lomalle lennät Finnairin suorilla lennoilla ilman vaihtoja. Mukaan saat aina ruumaan menevän matkalaukun sekä käsimatkatavarat.

Edut ja vinkit perhelomalla

Lapset mukaan aina edullisemmin

Meillä alle 12-vuotias lapsi lomailee jopa 50 % edullisemmin. 12–17-vuotiaan alennus matkapaketin hinnasta on jopa 35 %.

Kaksin lapsen kanssa

Kun yksi aikuinen matkustaa lapsen kanssa, on lapsialennus jopa 20 %.

Alennusta lisäpalveluista

Lapset saavat alennusta laajasta lisäpalveluiden valikoimasta sekä lennolla että lomakohteessa.

Lasten oma Aurinkokerho

Uusia kavereita ja kivaa tekemistä pienemmille Aurinkomatkalaisille! Maksuttomassa Aurinkokerhossa lapsia viihdyttää suomenkielinen Aurinkokerho-opas.

Lasten kanssa lomalle – hyvä tietää

Lasten kanssa lomalle lähteminen on paras tapa viettää yhteistä aikaa! Tee lomastasi lasten kanssa onnistunut ja tutustu vinkkeihin jo lomaa suunniteltaessa.

Opas aina mukanasi

Aurinkomatkat-sovelluksesta löydät parhaat lomavinkit ja kartat kohteesta. Lisäksi saat palvelua suomen kielellä mobiilisovelluksen chatissa.

Millaista perhehotellia etsit?

Aurinkomatkojen lukuisissa perhehotelleissa aikuiset ja lapset voivat nauttia lomasta yhdessä. Perhehotelleista löydät perheille sopivat huonevaihtoehdot sekä palvelut ja aktiviteetit pienille ja suurille aurinkomatkalaisille. Helpota hotellivalintaasi suodattamalla alla kaikista perheille sopivista hotelleistamme Aurinkokerho-hotellit, perheiden erityiseen suosioon nousseet hotellit tai perhelomaan ripauksen luksusta tuovat tasokkaat majoitukset.

Aurinkokerho-hotellit

Aurinkokerho-hotelleissa on kolmesta viiteen päivään viikossa toteutettava Aurinkomatkojen suomenkielinen lastenkerho. Hotelleista löytyy tilavia perhehuoneita, lastenaltaat ja leikkialueet sekä maksuton wifi. Aurinkokerho toimii kesällä Kreetalla ja Rodoksella, ja talvella Gran Canarialla ja Teneriffalla.

Parhaat perhehotellit

Parhaat perhehotellit ovat Aurinkomatkojen suosittelemia hotelleja, joissa pienet ja suuret aurinkomatkalaiset ovat eniten viihtyneet. Hotelleissa on tilavat huoneet, ohjattua lastenkerhotoimintaa, laadukas leikkialue, maksuton wifi sekä lapsille sopivat allasalueet.

Luksusta perhelomalle

Kun kaipaat lomalle ripauksen luksusta, löydät meiltä hotelleja sekä aikuisten että lasten vaativaan makuun. Hotelleista löytyy paljon palveluita ja aktiviteetteja sekä pienille että suurille lomalaisille.

Ajankohta

Rajaa tuloksia ajankohdan mukaan
|
Kesä 2024
|
Talvi 2024–25

Ei suositeltuja hotelleja

Poista tai muuta hakuasi rajaavia suodattimia sekä päivämääriä.

Lasten kanssa matkalla – hyvä tietää

Lasten kanssa lomalle lähteminen on paras tapa viettää yhteistä aikaa! Tee lomastasi onnistunut ja tutustu kokoamiimme vinkkeihin jo lomaa suunniteltaessa.

 • Passi
  Alaikäisellä, myös vauvalla, tulee aina olla mukana oma passi. Alaikäisen passin hakemiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Lue lisää ja hae passia Poliisin sivuilta 

  Huoltajan lupa alaikäiselle
  Alle 18-vuotiaan matkustaessa ulkomaille ilman huoltajia on suositeltavaa ottaa matkalle mukaan huoltajien lupa, jonka voi tarvittaessa esittää kohdemaan viranomaisille. Voit tulostaa lupakirjeen täältä.  Lupaa ei tarvitse toimittaa Aurinkomatkoille.

  Lisäksi yhteishuoltajuudessa on suositeltavaa, että huoltajat laativat kirjeen, jossa toinen huoltajista sallii lapsen matkustamisen ulkomaille ilman molempien huoltajien mukanaoloa. Lupa voi olla englanniksi tai kohdemaan kielellä. Kirjeessä on hyvä olla tiedot matkasta sekä huoltajien allekirjoitukset yhteystietoineen. Lupavaatimukset vaihtelevat maittain ja alaikäistä koskevat matkustusvaatimukset tulee tarkistaa kohdevaltion viranomaisilta. Lisätietoa asiasta on luettavissa ulkoministeriön sivulta. 

  Matkavakuutus
  Varmista jo ennen matkaa itsellesi ja läheisillesi riittävä vakuutussuoja, ja lomaile turvallisin mielin. Ostamalla kauttamme AIG Travel Guard -matkavakuutukseen saat vakuutuksen veloituksetta myös kolmelle kanssamatkustavalle alle 18-vuotiaalle lapselle. Voit ostaa vakuutuksen kätevästi matkavarauksen yhteydessä, varauksenteon jälkeen Omalomasta tai asiakaspalvelustamme. Lisätietoa AIG:n matkavakuutuksesta.


 • Lähtöselvitys
  Menolennon lähtöselvityksen voi tehdä ennakkoon verkossa aikaisintaan 36 tuntia ennen lennon lähtöä. Osalla paluulennoista lähtöselvitys on mahdollista tehdä ennakkoon, mutta osalla lennoista se on mahdollista ainoastaan lentoaseman lähtöselvitystiskeillä. Menolennon lähtöselvitys onnistuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla joko itsepalveluautomaateilla tai Special assistance -lähtöselvitystiskeillä. Lue lisää Finnairin sivuilta.

  Turvatarkastus
   
  Helsinki-Vantaan lentoasemalla on erillinen turvatarkastuslinja perheille. Alle 2-vuotiaan lentomatkan aikana tarvitsemat ruoat ja maidot voi viedä läpi turvatarkastuksesta. Tuotteet tulee ottaa esille käsimatkatavaroista tarkastuksen ajaksi. 

  Lastenrattaat lentoasemalla
  Voit halutessasi käyttää omia lastenrattaita lennon lähtöportille asti, tai vaihtoehtoisesti voit käyttää Helsinki-Vantaan aseman lainarattaita. Rattaita on saatavuuden mukaan tarjolla turvatarkastuksen jälkeen.

  Lastenrattaat on suositeltavaa pakata lennon ajaksi joko niiden omaan suojapussiin tai Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöselvitystiskiltä saatavaan muovipussiin. Säilytä muovipussi myös paluulentoa varten, sillä kohdekentillä ei välttämättä ole pusseja saatavilla.

  Lentoaseman palvelut
  Voit tutustua kotimaan lentoasemien palveluihin tarkemmin Finavian sivuilla. 

   


 • Lennon istuinpaikat
  Alle 2-vuotiaalle sylilapselle ei varata omaa istuinpaikkaa koneessa. Sylilapsi yhdistetään lennolla automaattisesti matkavarauksen päävaraajaan ja hänen istuinpaikkaansa. Mikäli samalla matkavarauksella on useampi sylilapsi, yhdistetään ensimmäinen sylilapsi automaattisesti päävaraajaan, seuraava sylilapsi yhdistetään matkustajaluettelossa seuraavana olevaan aikuiseen. Alle 12-vuotiaat lapset sijoitetaan automaattisesti istumaan vähintään yhden samalla varauksella olevan aikuisen kanssa. Varmistaaksesi koko perheellesi ja seurueellesi vierekkäiset tai lähekkäiset paikat koneessa, suosittelemme varaamaan lisämaksusta paikat ennakkoon Finnairin Varaukseni-palvelusta tai Finnairin mobiilisovelluksesta. 

  Alle 2-vuotiaan sylilapsen matkatavarat
  Aurinkomatka-paketeissa sylilapsen matkaan sisältyy yksi ruumaan menevä enintään 23 kg painoinen matkatavara sekä kokoontaitettavat lastenrattaat tai -vaunut ja turvaistuin. Ilman omaa istuinpaikkaa matkustavan sylilapsen matkaan ei sisälly käsimatkatavaroita. Lapsen lentomatkan aikana tarvittavat ruoat tulee pakata muun matkaseurueen käsimatkatavaroihin. Lisätietoa lasten sallituista matkatavaramääristä Finnairin sivuilta.

  Ateriat lennolla
   
  Yli 2-vuotiaalle lapselle voi tilata ennakkoon lämpimän aterian joko varauksenteon yhteydessä, varauksenteon jälkeen Omalomasta, Finnairin Varaukseni-palvelusta tai Finnairin mobiilisovelluksesta. Lentokoneeseen voi viedä myös omia juomia (esimvettämaitoa), jotka ovat ostettu lentoasemalta turvatarkastuksen jälkeen. Suositeltavaa on varata juotavaa ja pientä syötävää myös määränpäähän lentoasemalta majoituspaikkaan siirtymiseen. Kohdemaan lentoaseman tuloaulassa ei välttämättä ole paikkaa, josta ostaa eväitä. 

  Lennon lisäpalvelut lapsille
  Voit varata ennakkoon lisäpalveluita lapselle (esim. WiFi-yhteys lennolla tai lasten ateriat) ja näin teet perheesi lentomatkasta entistä mukavamman. Voit ostaa WiFi-yhteyden mobiililaitteellesi myös lennon aikana. Kysythän tarvittaessa ohjeita lentohenkilökunnalta.

  Lisätietoa lapsen kanssa matkustamisesta Finnairin lennoilla
  Voit tutustua lapsen kanssa matkustamiseen Finnairilla. Lue Finnairin vinkkejä lasten viihtymiseen lennolla.

   


 • Saapuminen lomakohteeseen
  Lomakohteen lentoasemalla erikoismatkatavarat, kuten esimerkiksi lastenrattaat, tulevat usein erilliselle laukkuhihnalle, joka on yleensä merkitty ”special baggage” -kyltillä tai vastaavalla. Osalla lentoasemista henkilökunta saattaa tuoda erikoismatkavarat käsin matkatavara-aulaan laukkuhihnojen läheisyyteen.

  Useimmissa Aurinkomatka-pakettikohteessa oppaamme ovat vastassa lentoaseman tuloaulassa, matkatavara-aulan ulkopuolella.

  Lentokenttäkuljetukset ja lastenistuimet lentokenttäkuljetuksissa
  Aurinkomatka-paketteihin on kauttamme varattavissa yhteiskuljetus bussilla tai yksityiskuljetus pienemmällä ajoneuvolla. Mikäli olette varanneet etukäteen lentokenttäkuljetuksen, oppaamme ohjaavat teidät oikeaan ajoneuvoon.

  Lentokenttäkuljetusten arvioitu kesto yhteiskuljetuksissa on mainittu ensimmäiselle hotellille, ja ajoittain kuljetuksen lähtö- ja saapuminen omalle hotellille voi kestää ilmoitettua pidempään. Hotellipysähdysten järjestys vaihtelee, eikä järjestystä voida etukäteen vahvistaa. Suosittelemme yksityiskuljetuksen varaamista, mikäli arvostat nopeampaa siirtymistä hotelliin.

  Alle 2-vuotiaalle ei varata bussikuljetuksissa omaa istumapaikkaa, poikkeuksena Thaimaa, jossa paikka varataan aina myös sylilapselle. Kuljetuksiin ei ole kauttamme saatavilla lasten turvaistuimia tai istuinkorokkeita. Halutessasi voit ottaa matkalle mukaan oman istuimen, jonka kuljetat veloituksetta myös lennoillasi. Huomioithan, että istuimen oikeaoppista kiinnittämistä ajoneuvoihin Isofix-kiinnitysjärjestelmällä tai kolmipistevöillä ei voida taata. Istuinten käyttöön liittyvät viranomaisohjeistukset vaihtelevat maittain, tarkista alta kohdemaasi ohjeistukset. Muutokset mahdollisia. Tiedot päivitetty 2.10.2023. 

  • Arabiemiirikunnat: Alle 4-vuotiaan tulee käyttää turvaistuinta yksityiskuljetuksissa. Lähde
  • Espanja, Kanariansaaret, Kreikka, Kroatia, Kypros, Portugali: Alle 12-vuotiaan tai alle 135 cm lapsen tulee käyttää turvaistuinta tai istuinkoroketta yksityiskuljetuksissa. Lähde
  • Italia: Alle 150 cm lapsen tulee käyttää turvaistuinta tai istuinkoroketta yksityiskuljetuksissa. Lähde.
  • Thaimaa: Alle 6-vuotiaan tulee käyttää turvaistuinta tai istuinkoroketta bussi- ja yksityiskuljetuksissa. Lähde
  • Turkki: Alle 135 cm ja alle 36 kg lapsen tulee käyttää turvaistuinta tai istuinkoroketta yksityiskuljetuksissa. 135–150 cm lapsen tulee käyttää istuinkoroketta henkilöauton etupenkillä istuessaan. Lähde

  Omatoimisiin kaupunkilomiin voit varata lentokenttäkuljetuksen sekä tarvittavat lastenistuimet yhteistyökumppaniltamme HolidayTaxisilta. Linkin HolidayTaxisin varaussivustolle löydät Omalomasta matkavarauksen teon jälkeen.

  Tarjoamme myös autonvuokrausta yhteistyökumppaneidemme kautta. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta ottaa omia lastenistumia mukaan matkalle, voit varata ne ennakkoon vuokra-autoosi. Lisätietoa autonvuokrauksesta.

  Lastensänky hotellissa
  Siirrettäviä lastensänkyjä on hotelleissa tarjolla rajattu määrä, eikä niiden saatavuutta voida etukäteen vahvistaa. Voit ottaa matkalle mukaan myös oman kokoontaitettavan lasten matkasängyn, joka sisältyy sylilapsen sallittuun matkatavaramäärään.

  Lastenruoka ja vaipat lomakohteessa
  Vaippoja ja lastenruokia, kuten soseita myydään yleensä isoimmissa ruokakaupoissa tai apteekeissa. Huomioithan, että valikoiman laajuus poikkeaa Suomen tasosta ja etenkin Kaukoidän kohteissa saatavuus voi olla rajoitettua. Lähtökohtaisesti äidinmaidonkorviketta voi ostaa apteekeista. Suosittelemme ostamaan uimavaipat valmiiksi mukaan Suomesta.

  Vuokrattavat lastentarvikkeet
  Osassa lomakohteistamme voit vuokrata lomailua helpottavia lastentarvikkeita suoraan paikallisilta toimijoilta. Lomakohteen mahdolliset vuokraamot näet Aurinkomatkat-sovelluksen Kohdetieto / Tärkeää tietoa -osiosta.

  Suojaudu auringolta
  Auringon säteily on lomakohteissa usein huomattavasti voimakkaampaa kuin Suomessa. Peittävä ja kevyt vaatetus on paras tapa suojautua auringolta. Aurinkosuojavoiteen lisäksi uidessa on suositeltavaa käyttää UV-suojakertoimen sisältäviä vaatteita ja uima-asuja.


 • Lomakohteen lentoasemalla
  Monilla lentoasemilla omia lastenrattaita voi käyttää lennon lähtöportille asti, jossa ruumaan menevät rattaat luovutetaan lentoaseman henkilökunnalle ruumaan vietäväksi. Varmistathan lähtöselvityspisteellä, että saat ruumaan laitettaviin rattaisiin tarvittavan tunnistetarran. Lomakohteiden lentoasemilla ei välttämättä ole saatavilla rattaiden suojapusseja, joten suosittelemme säilyttämään menolennolla käytetyn pussin myös paluulentoa varten.

  Paluumatkalla lomakohteen lentoasemalla ei aina ole mahdollisuutta ruokailuun tai ostosten tekoon riippuen lentosi lähtöajasta. Huomioithan myös, että paluukuljetuksen kestosta ja lähtöselvitysmuodollisuuksista johtuen lentoasemalla ei välttämättä jää ylimääräistä aikaa ruokailuun tai ostosten tekoon.