Thaimaan matkailun usein kysytyt kysymykset

Aloitamme matkat Thaimaan Phuketiin jälleen marraskuussa 2021 pitkän odotuksen jälkeen. Jotta lomamatkat Phuketin alueelle voidaan toteuttaa terveysturvallisesti, ottaen huomioon sekä lomailijat että paikalliset asukkaat, Thaimaan viranomaiset ovat asettaneet uusia ohjeistuksia ja rajoituksia matkustukseen.

Aurinkomatkojen asiakkaana saat kattavat tiedot ja avun tämänhetkisten vaatimusten täyttämiseen, joten voit aloittaa loman odotuksen levollisin mielin. Löydät yksityiskohtaiset ohjeet ja tarvittavat verkkosivuosoitteet Thaimaan maasivultamme. Mikäli sinulla on jo matkavaraus Thaimaahan, saat ajantasaiset tiedot meiltä ennen matkaa myös matkavahvistuksessa.

Olemme perehtyneet tarkasti vaadittaviin toimenpiteisiin Thaimaan matkasi onnistumiseksi yhteistyökumppaneidemme kanssa, ja autamme sinua matkalle valmistautumisessa. Asiakaspalvelussamme voi olla ajoittain ruuhkaa, mutta jättämällä soittopyynnön otamme sinuun yhteyttä.

Kokosimme useimpia Thaimaan matkailuun liittyviä kysymyksiä helpottamaan unelmien talvilomasi suunnittelua:

Mikä ihmeen hiekkalaatikko?
Olet saattanut kuulla puhuttavan Phuketin hiekkalaatikosta tai sandboxista Thaimaan matkailun yhteydessä. Thaimaan viranomaiset ovat mahdollistaneet lomamatkat Phuketiin täysin rokotetuille matkustajille ilman karanteenia lomakohteessa muodostamalla ns. matkustuskuplan. Tämä tarkoittaa, että jokaisen Phuketiin matkustavan on pysyttävä Phuketin alueella loman ensimmäiset 7 päivää, ennen matkan jatkamista muualle Thaimaahan. Yhden tai kahden viikon lomamatkan ostaneena Phuketin lomakohteeseen tämä ehto täyttyy luonnostaan.

Kuinka minun tulee valmistautua Thaimaan matkalle?
Löydät ajantasaisimman tiedon ja yksityiskohtaiset ohjeet aina Thaimaan maasivulta.

Pähkinänkuoressa Thaimaan matkaan valmistautuminen sisältää seuraavat uudet vaiheet:

30 vuorokautta ennen matkan alkua

  • Hae maahantulolupaa, Certificate of Entryä (COE) Thaimaan suurlähetystöstä. Maahantulolupaa voi hakea suurlähetystön verkkosivuilta.

Kun saat maahantuloluvan

  • Kun lupahakemuksesi on hyväksytty, varaa vaaditut PCR-testit lomakohteessasi. Saat Aurinkomatkoilta automaattisesti lähempänä lähtöä SHA Plus ID -numeron, jonka tarvitset loman aikaisia koronatestejä varatessasi ja maksaessasi. Tarvitset varausta varten myös maahantuloluvastasi 6-numeroisen koodin.
  • Varattuasi testit, tulee sinun 15 vrk kuluessa maahantuloluvan saamisesta lisätä hakemukseesi lento- ja majoitustietosi sekä vahvistus varaamistasi koronatesteistä Phuketissa.

Lähempänä matkan alkua

  • Tulosta ja täytä matkalle mukaan maahantulolomake Thaimaan suurlähetystön verkkosivuilta.
  • Lataa puhelimeesi MorChana-sovellus. Tarvitset sovelluksen käyttöä varten maahantulolupasi 6-numeroisen koodin.
  • Varaa aika PCR-testiin Suomessa. Huomioi, että negatiivinen testitulos saa olla korkeintaan 72 tuntia vanha Thaimaahan saavuttaessa.
  • Tulosta matkalle mukaan myös kopio passistasi ja matkavakuutuksestasi sekä rokotustodistuksesi.

Rokotesuoja, koronatestit vai molemmat?
Thaimaahan voivat matkustaa vain täyden rokotussarjan saaneet täysikäiset matkustajat, ja rokottamattomat alle 18-vuotiaat rokotetun vanhemman tai huoltajan kanssa. Rokotetodistuksen lisäksi tulee mukana olla myös negatiivinen PCR-koronatestitulos, joka saa olla korkeintaan 72 tuntia vanha maahan saavuttaessa.

Thaimaassa tulee myös osallistua PCR-testeihin kahdesti, ensimmäiseen maahan saavuttaessa ja toiseen 6–7. lomapäivänä. Testit varataan ennakkoon ennen matkaa.

Tarvitsenko Thaimaahan maahantuloluvan vai tuleeko täyttää maahantulolomake?
Thaimaan matkan varanneiden tulee hakea ensin maahantulolupa, ja myöntävän päätöksen jälkeen täyttää erikseen maahantulolomake. Maahantulolupahakemuksen voi tehdä aikaisintaan 30 vrk ennen matkan alkua, mutta se kannattaa tehdä kuitenkin hyvissä ajoin, sillä tarvittavien dokumenttien saamiseen voi kulua yhteensä kolmekin viikkoa.

Mikäli asiakkaamme saisi maahantulolupahakemuksesta hylkäävän päätöksen, saa matkan perua kuluitta.

Miten täytän maahantulolomakkeen?
Varaa hakemuksen liitteeksi kopio passisi kuvasivusta, englanninkielisestä vakuutustodistuksesta ja rokotustodistuksestasi. Maahantulolomaketta varten tarvitset myös hotellisi nimen ja yhteystiedot, jotka voit tarkistaa verkkosivuiltamme tai Aurinkomatkat-sovelluksesta. Varaa lomakkeelle hätätapauksia varten myös lähiomaisesi nimi ja yhteystiedot Suomessa.

Kuinka paljon koronatestit maksavat Thaimaassa?
Vaaditut PCR-koronatestit maksavat Thaimaassa yhteensä n. 140 €/hlö (1.10.2021 kurssin mukaan). Thaimaassa tulee osallistua matkan aikana kahteen testiin, ensimmäiseen maahan saavuttaessa ja toiseen 6.–7. lomapäivänä. Testit varataan ennakkoon ennen matkaa.

Voiko Phuketissa lomailla normaalisti, esimerkiksi syödä ulkona ravintoloissa ja käydä rannalla?
Myös Phuketissa on otettu käyttöön uusia toimia ja ohjeistuksia lomailijoiden ja paikallisten turvaamiseksi.  Suu-nenäsuojaimen käyttöä edellytetään julkisilla paikoilla sekä aikuisilta että lapsilta, ja turvaväleihin kiinnitetään huomiota.

Rannoilla voi viettää aikaa normaalisti noudattaen yleisiä turvallisuus- ja hygieniasuosituksia. Ruokaravintolat ovat avoinna, mutta aukioloissa ja asiakasmäärissä saattaa olla rajoituksia. Baarit ovat toistaiseksi suljettu.

Onko alueella paljon turisteja tällä hetkellä?
Tällä hetkellä Phuketissa on tavallista vähemmän lomailijoita, minkä myötä myös rannoilla ja muilla yleisillä paikoilla on väljempää.

Voinko joutua karanteeniin Thaimaassa?
Mikäli matkalla sairastuu, tai saa koronavirukseen viittaavia oireita tai tietää altistuneensa koronavirukselle, tulee lomakohteessa olla yhteydessä hotellin vastaanottoon tai Aurinkolinjaan, jotta saa jatko-ohjeet tilanteessa toimimiseen. Hotellit noudattavat paikallisten viranomaisten määräyksiä, ja täten myös karanteeni on mahdollinen.

Tarvitsenko Thaimaan matkalle erillisen matkavakuutuksen?
Matkavakuutus on aina hyvä olla voimassa, mutta Thaimaan matkalle matkavakuutus on pakollinen. Matkavakuutus tulee olla matkalla voimassa turvaamassa sairastumista ennen matkaa tai matkan aikana. Matkavakuutuksen tulee korvata myös COVID-19-tartunnasta aiheutuneita kuluja vähintään 100 000 Yhdysvaltain dollariin (USD) asti. Eri vakuutusten ja vakuutusyhtiöiden korvausehdoissa on eroja, joten kannattaa tarkistaa oman vakuutuksen korvausehdot sekä miten toimia sairaustapauksen sattuessa.

‹ Palaa uutislistaukseen