Kysely: 62 prosenttia matkailee merkkipäivänään

Matkanjärjestäjä Aurinkomatkat selvitti yhteisöpalvelu Avainklubin kautta toteutetussa juhlamatkakyselyssä, että yli 62 prosenttia juhlistaa merkkipäiviään lähtemällä matkalle. Yleisimmät matkalla juhlistettavat elämänkäänteet ovat pyöreiden vuosien täyttäminen, hääpäivä, parisuhteen vuosipäivä ja naimisiinmeno.

Jopa 74 prosenttia Aurinkomatkojen kyselyyn vastanneista juhlistaa pyöreitä vuosiaan matkustamalla. Yleisimmin juhlistetaan 40-, 50- ja 60-vuotissyntymäpäiviä. Parisuhdettaan juhlistavilla aiheet vaihtelivat kihlajaisvuosipäivästä tapaamispäivään. Matkalla saatetaan juhlistaa myös vaikeasta sairaudesta toipumista, eläkkeelle jäämistä, valmistumista tai pitkän projektin päätöstä. Kylpyhuoneremontin valmistuminen ja koiran syntymäpäivä olivat myös juhlamatkan syitä.

Millaisia merkkipäiviä juhlistaisit lähtemällä matkalle?


• Pyöreiden vuosien täyttämistä 73,7 %
• Hääpäivää tai parisuhteen vuosipäivää 66,8 %
• Naimisiinmenoa 53,6 %
• Syntymäpäivää 53,4 %
• Pitkän projektin päätöstä 34 %
• Valmistumista 28,4 %
• Kihlajaisia 25,8 %
• Sinkuksi tulemista tai avioeroa 19,8 %
Eteläsuomalaiset olivat ahkerimpia juhlamatkailijoita: jopa 70 prosenttia vastaajista on matkustanut kerran tai useammin merkkipäivän kunniaksi. Muusta Suomesta hieman yli puolet matkustaa merkkipäivänään.

Läheiset mukana elämän tärkeissä etapeissa


"Juhlamatkalla panostetaan yleensä tavallista matkaa enemmän tasokkaaseen majoitukseen, lämpöön ja aurinkoon sekä erityisen hyvään ruokaan. Osa asiakkaista kertoo jo varausvaiheessa, että kyse on juhlamatkasta ja silloin mietimme yhdessä mitä extra-mukavaa matkaan voi liittää", sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Anna Salmi Aurinkomatkoilta.

Mikä tekee matkasta juhlamatkan TOP 6
1. Läheisimmät ihmiset matkaseurana 59 %
2. Tasokas majoitus 54 %
3. Lämpö ja aurinko 37 %
4. Erityisen hyvä ruoka 32 %
5. Uusi kiinnostava kohde 19 %
6. Täyshoito 19 %


Sopiva pituus juhlamatkalle on useimmille viikko (54 %), kaksi viikkoa (21 %) tai pitkä viikonloppu (20 %). Lähes 45 prosenttia panostaa juhlamatkaan tavallista matkaa isommalla matkabudjetilla. Vain muutamilla vastaajilla on juhlamatkallaan tavallista pienempi budjetti.
Aurinkomatkojen Avainklubin verkkokyselyyn vastasi 388 henkilöä. Kysely toteutettiin joulukuussa 2013.

Kyselyn tulokset nähtävissä graafina.

‹ Palaa uutislistaukseen