Aurinkomatkat muuttaa uusiin ekologisiin toimitiloihin

Suomen suurin matkanjärjestäjä Aurinkomatkat muuttaa tällä viikolla uusiin toimitiloihin Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeeseen. House Of Travel and Transportation -nimen saanut rakennus kokoaa Finnair-konsernin kaikki yritykset ensi kertaa saman katon alle. Uusista toimitiloista löytyy erilaisia työskentelytiloja, joista voi valita omaan työtapaansa sopivimman.

Aurinkomatkojen pääkonttori siirtyy Helsingin Kampista Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyyteen. Sieltä löytyy Finnair-konsernin kesäkuussa valmistunut toimitilarakennus HOTT (House Of Travel and Transportation). Rakennusprojektin keskeiset tavoitteet olivat kustannustehokkuus ja toimiva työympäristö, jossa konsernin kaikki toiminnot ovat lähekkäin.

"Talossa on näkyvillä aivan uudenlaista ajattelua sekä ekologisuuden että työskentelytilojen osalta. Uudet monipuoliset tilat ja toimiva työergonomia parantavat työhyvinvointia, joka on aina ollut tärkeysjärjestyksessämme korkealla. On hienoa muuttaa uusiin tiloihin, joissa on huomioitu ekologisuus ja työntekijöiden toiveet", Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi iloitsee.

Ainutlaatuinen ja ekologinen rakennus

HOTT on suunniteltu kansainvälisten LEED-vaatimusten (Leadership in Energy and Environmental Design) mukaisesti. LEED-luokitus kertoo rakennuksen energiatehokkuudesta ja ympäristöystävällisyydestä, muun muassa sähkön, veden ja kierrätyksen osalta. HOTTille on haettu LEED-luokituksen platinatasoa, mikä on toistaiseksi harvinaista suomalaisessa rakentamisessa. Rakennusprojektissa on myös huomioitu uudet energiamääräykset, ja tila luokitellaankin parhaaseen A-energialuokkaan. Rakennuksen käyttämä energia tuotetaan pääosin maalämmöllä, mikä on toimistotaloille uutta.

Ekologisuus on huomioitu myös HOTTin sisutuksessa. Kalusteisiin on valittu aikaa kestäviä muotoja ja materiaaleja, ja koko talon elinkaareksi on määritelty 100 vuotta. Moni muukin ratkaisu tukee ympäristöystävällisyyttä; talossa ei esimerkiksi ole lainkaan valokatkaisimia, vaan valaistus toimii liiketunnistimilla. Parkkipaikoilta puolestaan löytyvät pistokepaikat sähköautoille.

Monipuolisia mahdollisuuksia työntekoon

HOTT on pinta-alaltaan 70 000 neliömetriä ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista sisustuskokonaisuuksista tänä vuonna. Tilojen suunnittelu perustuu henkilöstökyselyiden pohjalta laadittuun työympäristökonseptiin. Tarkoituksena on ollut luoda erityyppisiä tiloja eri työnteon tilanteisiin. Suurin osa HOTTissa työskentelevistä voi käyttää koko taloa työskentelykenttänä. Monissa tiloissa, kuten Working Caféssa, on useita eri kalustusratkaisuja, jotka tukevat niin pientä irtiottoa työstä kuin työntekoakin.

Vantaan Tietotie 9:ssä sijaitsevan HOTTin omistaa Ilmarinen, ja Finnair-konserni on rakennuksessa vuokralla. Konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi tytäryhtiöt Aurinkomatkat, Amadeus Finland, Area ja Suomen Matkatoimisto.

‹ Palaa uutislistaukseen