Lomauutisia kesälle 2016

Tänään 20.8. avataan myyntiin monta ensi kesän odotettua lomakohdetta Kreikassa, Turkissa ja Portugalissa. Ensi kesänä pääsee myös Oulusta suorilla lennoilla Kreikan ja Turkin lomakohteisiin.

Kesän 2016 lomauutuuksiin kuuluvat seuraavat:

  • Antalyan kaupunki, jonne on tarjolla matkoja ajalla 19.03. - 29.10.2016, ja lentopäivä on lauantai. Moderni suurkaupunki Antalya on shoppailijan ja kulinaristin lomakohde, ja se sopii lomailijoille, jotka haluavat yhdistää ranta- ja kaupunkiloman, sillä kaupungista löytyy myös mukava pitkä ranta palveluineen. Pienen sataman ja rannan tuntumassa on myös kiinnostava vanhakaupunki, täynnä historiaa, pikku kauppoja ja ravintoloita.
  • Antalya-Belek yhdistelmämatkoja järjestetään ajalla 19.03. - 29.10.2016, ja lentopäivä on lauantai. Viikon matkaan sisältyy 3 yötä Antalyan kaupungissa ja 4 yötä Belekin rantakohteessa, joka on tunnettu mm. erinomaisista golf-kentistään. Tämä kaupunki- ja rantaloman yhdistelmämatka sopii erityisesti lomailijoille, jotka haluavat viettää lomaansa Turkissa mahdollisimman monipuolisesti.
  • Turkin Dalyan, jonne järjestetään matkoja ajalla 05.05.-27.10.2016, ja lentopäivä on torstai. Rento, kaunis ja pieni Dalyanin kaupunki haastaa Turkin suuremmat lomakohteet. Dalyan-joen kupeeseen kasvaneessa entisessä maalaisidyllissä voi vielä kokea aitoa paikalliselämää. Dalyanissa on kaikki hyvään lomaan tarvittavat puitteet ja palvelut: lukuisia ravintoloita, luonnonkauniita rantoja, historiallisia nähtävyyksiä, laadukkaita spa- ja boutiquehotelleja.
  • Portugali, Madeiran vaellus. Vehreä Madeira on vaeltajan unelmakohde ja saarelta löytyy paljon vaihtelevia ja monipuolisia vaellus- ja patikointireittejä. Vaelluksella kuljetaan vanhoja kastelukanavia, levadoja pitkin ja tutustutaan paikalliseen kulttuuriin ja luontoon, sekä yövytään pikkukylissä ja saaren pääkaupungissa Funchalissa. Madeiran ilmasto on miellyttävä etenkin keväällä ja syksyllä, kun aurinko paistaa, mutta ilma ei ole liian kuuma. Viikon pituisia Madeiran vaelluksia järjestetään ensi kesäkaudella neljä: 2.-9.5., 9.-16.5., 5.-12.9., 12.-19.9.

Loput ensi kesän lomakohteista tulevat myyntiin syyskuussa, ja joukossa on upeita uutuuskohteita mm. Kreikassa, Espanjassa, Kroatiassa, Italiassa, Itävallasta ja Bulgariassa.

Suorat lennot Oulusta Turkkiin ja Kreikkaan

Ensi kesänä Oulusta pääsee jälleen suorilla Finnairin lennoilla Aurinkomatkojen suosittuihin lomakohteisiin Turkkiin ja Kreikkaan. Aurinkomatkat järjestää lomamatkoja Oulusta Turkin Alanyaan, Konakliin, Sideen ja Belekiin ajalla 20.06-08.08.2016. Lennot Oulusta Gazipasan lentokentälle ovat aina maantaisin.

  • Alanya sopii niin perheille, pariskunnille kuin yksin matkustaville. Alanya on suurkaupunki, jossa voi viettää myös täydellistä rantalomaa. Kaupungissa on hyvät ostos- ja harrastusmahdollisuudet, sekä paljon erilaisia ravintoloita ja vilkas iltaelämä.
  • Konakli sopii erityisesti lapsiperheille, sillä laajalle alueelle rakennetulla hotellialueella palvelut ja hieno ranta ovat mukavan lähellä.
  • Side on pieni lomakohde, jossa on hyvä ranta, viehättävä vanha keskusta, pieniä putiikkeja, mutkattomia ravintoloita sekä vanha arkeologinen alue muinaisen Rooman ajoilta.
  • Belek on rauhallinen, laajalle alueelle rakennettu vehreä ja metsien ympäröimä tyylikäs hotellikeskittymä. Lomakohteessa on pitkä upea ranta ja kohde on tunnettu korkeatasoisista hotelleista ja tasokkaista golf-kentistä.

Kreikassa Kreetan saarella sijaitseva Hania ja sen ympäristö ovat suomalaisten suosikkilomakohteita. Finnair lentää Oulusta Haniaan ajalla 21.6.- 9.8.2016 ja lentopäivä on tiistai.

Haniasta ja sen ympäristöstä löytyy lomakohteita moneen makuun. Auringonpalvojille on upeita rantoja, ja lapsiperheille vesipuistoja. Vilkasta yöelämää on tarjolla mm. Hanian kaupungissa sekä Agia Marinassa ja Plataniaksessa. Aktiivilomailijoille on kulttuuriin ja historiaan painottuvia retkiä, patikointia, kokkikouluja ja ratsastusta. Rauhallista lomatunnelmaa on pienissä paikallisissa kreetalaisissa kylissä. Parhaimmat ostospaikat ja lukuisat tasokkaat ravintolat sijaitsevat Hanian kaupungissa.

Uusia lomatuotteita lapsiperheille

Kesällä 2016 käynnistyy 4 suositussa lomakohteessa lapsille ja nuorille tarkoitettu uusi Aurinkoklubi. Lasten Aurinkoklubi tarjoaa lomaohjelmaa 3-5 kertaa viikossa muutaman tunnin ajan aamupäivällä sekä illallisen yhteydessä, jolloin vanhemmat voivat hengähtää tovin itsekseen. Lasten Aurinkoklubi on maksuton ja tarkoitettu 3-6 vuotiaille. Aurinkoklubin ohjaaja on aina suomenkielinen ja toiminta keskittyy Aurinkoklubi hotelleihin.

Nuorten Aurinkoklubilla kouluikäiset lapset saavat hauskaa tekemistä sekä uusia kavereita. Nuorten Aurinkoklubi on suunniteltu nuorten ehdoilla ja järjestetään koulutetun, suomenkielisen ohjaajan johdolla. Toiminta vaihtelee aina erilaisista urheiluaktiviteeteista - kuten jalkapallo-ottelusta paikallista joukkuetta vastaan - kokkaukseen ja nuorten omaan ostoretkeen. Nuorten Aurinkoklubin aktiviteetteja voi ostaa lomaan sopivan määrän jo matkavarausta tehdessä.

Ensi kesän lapsiperheiden uutuudet perustuvat lähes 1400 suomalaisen keskuudessa tehtyyn tutkimukseen. Tutkimuksen mukaan, 3-6-vuotiaiden vanhemmista 46 % ja 7-13-vuotiaiden vanhemmista 57 % pitää suomenkielistä lastenkerhoa lomakohteessa melko tai erittäin merkityksellisenä asiana matkavalintaa tehdessä.

Valinnanvaraa lentokenttäkuljetuksiin

Kesäkaudesta 2016 alkaen Aurinkomatkat siirtyy lomamatkustuksessa vallitsevaan yleiseen käytäntöön ja lentokenttäkuljetukset lomakohteissa muuttuvat valinnaisiksi. Lomalaisilla on mahdollisuus varata ennakkoon paikka yhteiseen lentokenttäkuljetukseen, yksityiskuljetukseen tai hotellille voi siirtyä omin neuvoin. Lentokenttäkuljetuksen meno-paluu hinta on 18 euroa aikuiselta ja 9 euroa lapselta.

Aurinkomatkat lentää kaikkiin lomakohteisiinsa ensi kesänä Finnairin suorilla reittilennoilla, Turkin Dalamania lukuun ottamatta, jonne lennetään Finnairin lomalennolla. Aurinkomatkojen ensi kesän lomakohteiden tuotanto on kasvanut kuluvasta kesäkaudesta reilut 10 %.

‹ Palaa uutislistaukseen