Lähde katsomaan Lion King -musikaalia Lontooseen

Pauliina Ståhlberg 

Spektaakkeli on sana, joka parhaiten kuvaa Lion King -musikaalia. Jo esityksen mahtipontisessa alkukohtauksessa mielikuvituksellisesti puvustetut norsut, apinat ja muut Afrikan eksoottiset eläimet vyöryvät lavalle yleisön halki ihailemaan tulevaa leijonakuningasta. 

Leijonakuningas-musikaali mukailee Disneyn samannimistä elokuvaa.  Sen Afrikka-vaikutteisen soundtrackin ovat säveltäneet huippunimet Elton Johnista Tim Riceen ja Lebo M:ään. 

Jos tarina on tuttu, esitys sopii nuorillekin lapsille. Meillä esityksestä nauttivat sekä 6- että 10-vuotias, jotka molemmat hyräilivät mukana tuttuja lauluja. Itse pidin korkeatasoisista tanssinumeroista - erityisesti hyeenojen villistä tanssista. Esityksen puvustus ja lavastus on henkeäsalpaavan upeaa työtä - ja palkittukin usein. 

Julie Taymorin luoma musikaaliversio Leijonakuninkaasta sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1997. Luomisvuotensa jälkeen sen on nähnyt yli 80 miljoonaa ihmistä: Musikaalia on sittemmin esitetty kahdessakymmenessä maassa, seitsemällä eri kielellä. Lontoon Lyceum-teatterissa hyeenat tanssivat jo kuudettatoista vuotta. 

Pienempien lasten kanssa kannattaa mennä iltapäivänäytökseen, joita on kolme kertaa viikossa. Esityksissä on yksi väliaika ja tilauksia voi tehdä suoraan istuinpaikalleen. Englannissa syödään usein jäätelöä väliajalla, ja ihmiset saattavat napostella vaikkapa popcornia myös esityksen aikana. 

Näytökset ovat usein lähes loppuunmyytyjä, jonka vuoksi liput kannattaa ostaa lippu netistä hyvissä ajoin. Jos kuitenkin haluaa kokeilla onneaan, lippuja saattaa saada myös alennetuin hinnoin Lontoon monista lipunmyyntikojuista.

http://www.ticmate.co.uk/musicals/the-lion-king/

Pauliina Ståhlberg on kulttuurin ammattilainen, neljän lapsen äiti, Lontoossa asuva Suomen Lontoon instituutin johtaja. Pauliina on työskennellyt media-alalla elokuvasta Yleisradioon mm kulttuuritoimittajana ja ohjaajana. Suomen Lontoon instituutti työskentelee tutkijoiden, taiteilijoiden ja asiantuntijoiden kanssa sekä edistää kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimuksen alan toimijoiden verkostoitumista. 

http://www.finnish-institute.org.uk

‹ Palaa uutislistaukseen