IAU:n mahdollisella tukilakolla vaikutuksia myös Aurinkomatkojen lomamatkoihin

Finnair aloittaa asiakkaiden lentojen siirtämisen mahdollisen IAU:n tukilakon varalta. Lentojen peruutukset alkavat sunnuntaina 17.5., jos lakonuhka ei väisty.

Ilmailualan Unioni on uhannut toteuttaa 19.‒20.5.2015 tukilakon, jolla olisi merkittäviä vaikutuksia myös Finnairiin ja sen alihankkijoihin sekä Aurinkomatkoihin. Tukilakko liittyy kiistaan Airpro Oy:ssä noudatettavista työehdoista. Aurinkomatkoilla ja Finnairilla ei ole mitään tekemistä kyseisen työehtokiistan kanssa.

Toteutuessaan tukilakolla olisi merkittäviä vaikutuksia Finnairin lentoihin, sillä tukilakko pysäyttäisi käytännössä yhtiön matkatavarapalvelut ja koneiden lähtemiseen liittyvät palvelut useiksi tunneiksi ruuhkaisimpaan aikaan, ja sotkisi siten kymmenien tuhansien ihmisten matkasuunnitelmat. Tukilakko vaikuttaisi myös muihin lentoyhtiöihin. Vaikutukset kohdentuisivat myös Aurinkomatkojen asiakkaisiin.

Jos lakonuhka ei väisty, Finnair joutuu perumaan lentojaan välttääkseen tilanteen, jossa kymmenet tuhannet asiakkaat jäisivät Helsinki-Vantaan lentokentälle liikenteen seisoessa.

Toteutuessaan IAU:n tukilakolla 19. - 20.5.2015 on siis vaikutuksia myös Aurinkomatkojen asiakkaisiin, mikäli lomakohteeseen lennettävä tai sieltä Suomeen palaava lento peruutetaan.

Aurinkomatkojen pakettimatkalaiset lentävät Finnairin reittilennoilla, ja jos lento joudutaan lakon takia perumaan, hyvitämme asiakkaalle koko lomamatkan hinnan.

Pahimmillaan lakko vaikuttaisi yli tuhannen Aurinkomatkojen asiakkaan lomaan. Tällä hetkellä lakon aikaan sijoittuvia lentoja on lomakohteisiimme yhteensä 6 menopaluu-lentoa.

Lomakohteet, joita mahdollinen lakko ja siitä johtuvat lentojen peruutukset koskevat ovat: Kreikassa Hania ja Rodos. Kyproksella Pafos ja Limassol. Turkissa Alanya, Konakli, Side ja Belek., Kroatiassa Split ja Italiassa Cefalu, Naxos ja Taormina.

Aurinkomatkat tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta siirtää matka johonkin toiseen kohteeseen tai johonkin toiseen ajankohtaan, jos matka on lakon vaikutusten piirissä. Jos sopivaa matkaa ei löydy peruuntuneen matkan tilalle, korvaamme asiakkaalle koko matkan hinnan takaisin.

Peruuntuvilla lennoilla on vaikutusta myös lomalta palaaviin asiakkaisiin. Lomakohteissa Suomeen palaavista asiakkaista huolehtii Aurinkomatkojen kohdehenkilökunta. Aurinkomatkat järjestää asiakkailleen kohteessa tarvittaessa majoituksen ja tarjoaa yhteisjärjestelyin päivän pääateriat.

Tiedotus lentojen mahdollisista peruutuksista alkaa sunnuntaina 17.5. Ensimmäiset mahdolliset peruutukset koskevat maanantain 18.5. lentoja. Jos maanantain peruutetuissa lennoissa on Aurinkomatkojen asiakkaita koskevia lentoja, heille soitetaan heti sunnuntaina.

Päätökset tiistain 19.5. lentojen peruutuksista tehdään maanantaina 18.5. ja päätökset keskiviikon 20.5. lentojen peruutuksista tehdään tiistaina 19.5. Tukilakolla olisi vaikutuksia Finnairin liikenteeseen myös torstaina 21.5. Päätökset torstain 21.5. lentojen peruutuksista tehdään keskiviikkona.

Finnair julkaisee listat lennettävistä lennoista nettisivuillaan osoitteessa http://www.finnair.fi/info.

Aurinkomatkat viestii peruutuksista suoraan asiakkaille, joiden lomaan lentojen peruutukset vaikuttavat. Otamme yhteyttä asiakkaisiin pääsääntöisesti puhelimitse ja teemme sen niin pian kuin mahdollista. Puhelinruuhkien välttämiseksi toivomme, että odotatte yhteydenottoa Aurinkomatkoilta.

Seuraa lentojen tilannetta Finnairin nettisivuilta osoitteesta http://www.finnair.com/fi/fi/flights/flightlist.

Jos oma lentosi on lennettävien listalla tiistaina ja keskiviikkona, kannattaa tehdä lähtöselvitys etukäteen internetissä ja matkustaa pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, jos vain mahdollista, sillä lakko vaikuttaa matkatavaroiden käsittelyyn.

Ajantasaista tietoa tilanteen kehittymisestä saa parhaiten seuraavista kanavista:

Aurinkomatkojen Ajankohtaista uutiset https://www.aurinkomatkat.fi/uutiset

Finnairin Infosivut: http://www.finnair.fi/info

Tietoja lennoista: http://www.finnair.com/FI/FI/flights/flightlist

‹ Palaa uutislistaukseen