Aurinkomatkat seuraa Kreikan tilannetta

Päivitetty 22.7. klo 16:35

Lomailu Kreikan lomakohteissa jatkuu edelleen normaaliin malliin. Pidämme yhteyttä kaikkiin Kreikan lomakohteisiimme edelleen päivittäin eikä mitään aikaisemmasta poikeavaa tietoa ole saatu.

Kreikan tilannetta voi seurata myös Ulkoasiainministeriön Matkustustiedotteista ja Ateenan suurlähetystön ineternetsivuilta.

------ 

Päivitetty 17.7. klo 12:45

Olemme päivittäin yhteydessä kohdehenkilökuntaamme Kreikan lomakohteissa. Kohdehenkilökuntamme mukaan lomailu Kosilla, Kreetalla, Rodoksella, Skiathoksella, Santorinilla, Zakinthoksella, Pargassa, Lefkasilla ja Lesvoksella sujuu aikaisempaan tapaan normaalisti. Jos joku asia lomanviettoon liittyen muuttuisi, tiedotamme siitä täällä sekä tarvittaessa olemme yhteydessä suoraan asiakkaisiimme. Kannattaa seurata myös Aurinkomatkojen Facebook-sivua ja Twitteriä – somessa lomalla olevat asiakkaamme kertovat kuulumisia paikan päältä.

Vanhemmat raportit Kreikan tilanteesta

------

Päivitetty 16.7. klo 16:30


Olemme olleet tänään yhteydessä kaikkiin Kreikan lomakohteisiimme ja kohdehenkilökuntamme mukaan lomailu Kosilla, Kreetalla, Rodoksella, Skiathoksella, Santorinilla, Zakinthoksella, Pargassa, Lefkasilla ja Lesvoksella sujuu normaaliin tapaan.


------

Päivitetty 15.7. klo 18:15

Rodos:
Rodoksella yleislakko ei ole näkynyt millään tavalla. Apteekitkin ovat olleet auki. Väkeä kadut pullollaan alennusmyyntiostoksilla. Emme ole kuulleet asiakkailta minkäänlaista kommentointia siihen suuntaan, että suomalaisia olisi sorsittu, moitittu tms.

Kreeta:
Tänään on virkamiesten ammattiliiton lakko (ei yleislakko niin kuin Suomessa oli uutisoitu), mutta se ei ole näkynyt loma-alueilla mitenkään. Apteekkien piti myös olla suljettuina, mutta Hanian lomakylissä suurin osa apteekeista on ollut tänään auki. Saaren pääkaupungissa Iraklionissa yksi apteekeista päivystää. Kaupungeissa automaateilla on jonkin verran jonoja, mutta lomakylissä ei jonoja näy missään. Linja-autot ovat tänään liikennöineet normaalisti ja kaupat olleet auki, joten lakolla ei ole ollut vaikutusta lomanviettoon. Myöskään mitään Suomen uutisotsikoiden mainitsemia mellakoita ei ole Kreetalla näkynyt, vaan kaikkialla on ollut rauhallista.

Skiathos:
Aamupäivällä istuin satamakahvilassa ja edelleen elämämme ilman näkyviä merkkejä kriisistä. Paikallisten kahvilakeskusteluun ei myöskään kuulunut tänään Suomessa uutisoidut yleislakkohuhut. Täällä sellaisesta ei ole ollut puhetta.

Zakinthos:
Virkamiesten lakko ei ole näkynyt täälläkään sen kummemmin. Palvelut toimivat kuten ennenkin.

Parga:
Ei lakon vaikutuksia tai mielenilmauksia. Edelleen kaikki toimii normaalisti. Yhdestä pankkiautomaatista ei saanut tänään rahaa, mutta sitä tapahtui usein jo ennen kriisin kuumenemista.

Lefkas:
Nidrissä ovat palvelut toimineet normaalisti lakosta huolimatta. mm. Apteekit ovat olleet avoinna normaalin aikataulujen mukaisesti, eikä lakko ole näkynyt saarella ollenkaan. Lefkaksen saarella ei kriisi ole vaikuttanut lomailijoiden arkeen ollenkaan. Palvelut kuten kaupat, ravintolat, huoltoasemat ja apteekit toimivat edelleen normaalisti ja Lefkaksen saari on täyttynyt erimaalaisista lomailijoista.

------

Päivitetty 14.7. klo 14:50

Rodos:
Rodoksella kaikki hyvin vaikka huomiselle on ilmoitettu julkisen sektorin yleislakosta. Puhuin aiheesta paikallisen edustajamme kanssa ja he sanoivat, ettei mahdollinen lakko tule vaikuttamaan lomailuun eikä myöskään Aurinkomatkojen retkiohjelmaan. Lakkoilu keskittyy enemmän Ateenaan. Apteekkarit / farmaseutit lakkoilevat huomenna 24 tuntia johtuen siitä, että hallitus aikoo vapauttaa apteekkarin ammatin harjoittamisen. Muutama päivystävä apteekki on avoinna aivan kuten sunnuntaisinkin.

Lesvos:
Tämän hetken tiedon mukaan mahdollinen julkisen sektorin lakko Kreikassa kulminoituu apteekkareiden lakkoon, ainoastaan huomenna. Apteekkikauppa aiotaan vapauttaa Kreikassa niin että kuka tahansa voi avata sellaisen. Paikallisten mukaan kuitenkaan Lesvoksella ei apteekit todennäköisesti lähde tähän mukaan.
Minkäänlaista lakonuhkaa ei saamiemme tietojen mukaan ole esimerkiksi lentokenttätoimintoihin.

------

Vanhemmat raportit Kreikan tilanteesta

‹ Palaa uutislistaukseen