Näin teet lähtöselvityksen Finnairin lennoille

Lähtöselvitys verkossa
Lähtöselvitys lippuautomaatilla
Lähtöselvitys lentoasemalla seuraavan päivän lennolle
Lähtöselvitys kotimaan liittymälennolle


LÄHTÖSELVITYS VERKOSSA

Tee lähtöselvitys Finnairin lennolle kiireettä ja jonottamatta, omassa aikataulussasi internetissä tai matkapuhelimella. Voit tehdä lähtöselvityksen jopa 36 tuntia ennen lennon lähtöä.


1. Kirjaudu sisään

 • Aloita lähtöselvitys kirjautumalla sisään Finnairin sivuilla.

 • Syötä 6-merkkinen lennon varaustunnus (esim. Y2KP3D). Varaustunnus on varausvahvistuksessasi Aurinkomatkojen vahvistusnumeron alla tai lipun numero (E-ticket Number).

 • Syötä nimesi kirjoittamalla mahdolliset tavulliset nimet yhteen ja korvaamalla ä-kirjain a:lla ja ö-kirjain o:lla. Syötä sukunimi aivan kuten se on kirjoitettu lippuusi. Tarkista varaustunnus ja nimen kirjoitusasu e-lipun matkakuvauksesta/kuitista tai lippukupongista.

2. Lisää tarvittavat tiedot

 • Lähtöselvityksen yhteydessä voit päivittää kanta-asiakastietosi, lähtöselvittää kanssamatkustajat, muuttaa mahdollisesti istumapaikkaasi (ei maksulliset paikat) ja ilmoittaa matkatavarasi.

 • Eri varaustunnuksella olevat matkustajat tulee lähtöselvittää erikseen.

 • Huomaa, että voit jo matkavarauksen teon jälkeen valita sinulle sopivimman istuinpaikan lisämaksua vastaan. Ostamalla tietyn istumapaikan etukäteen varmistat, että istutte samassa seurueessa olevien kanssa vierekkäin.

3. Ota Boarding Pass mukaan

 • Lopuksi voit tulostaa itsellesi ja kanssamatkustajillesi Boarding Pass -tarkistuskortin tai lähettää sen tekstiviestinä omaan ja kanssamatkustajien matkapuhelimiin. Tarvitset Boarding Pass -kortin lentoasemalla.

4. Siirry rauhassa lentoasemalle

 • Jos mukanasi on vain käsimatkatavaroita ja sinulla on lentoaseman hyväksymä Boarding Pass -kortti, voit siirtyä suoraan turvatarkastukseen ja lähtöportille.

 • Jätä ruumaan menevät matkatavarat Baggage Drop -tiskille normaalien lähtöselvitysaikojen puitteissa.

 • Varaa lentoasemalle riittävästi aikaa.

TEE LÄHTÖSELVITYS VERKOSSALÄHTÖSELVITYS LENTOASEMAN LÄHTÖSELVITYSAUTOMAATILLA

Jos et ole tehnyt lähtöselvitystä ennen kentälle saapumista joko internetissä tai matkapuhelimella, voit tehdä sen lentoasemalla lähtöselvitysautomaatilla.


1. Millä lentoasemilla voin käyttää lippuautomaatteja?

 • Lähtiessäsi Finnairin lennolle Helsinki-Vantaalta tai lähtiessäsi Finnairin reittilennolle seuraavista ulkomaan kohteista:
  Amsterdam, Bangkok, Billund, Bryssel, Budapest, Frankfurt, Fukuoka, Geneve, Göteborg, Helsinki, Hongkong, Kööpenhamina, Lontoo, Manchester, München, Oulu, Peking, Pietari, Praha, Reykjavik, Tallinna, Tukholman Arlanda, Tukholma Bromma, Turku, Vaasa, Varsova, Wien ja Zürich
  Voit tehdä lähtöselvityksen myös ennakkoon Hilton Helsinki–Vantaa Airport -hotellin aulassa, Tukholman rautatieasemalla Arlanda Express -junan odotushallissa sekä City terminalen -linja-autoasemalla, Kööpenhaminan rautatieasemalla ja Kowloonin rautatieasemalla Hongkong Cityssä.
  Lähtöselvityksen tekeminen lentoaseman automaateilla on nopeaa ja helppoa. Katso oheisesta linkistä miten teet oman ja muiden samalla varaustunnuksella matkustavien lähtöselvityksen https://youtu.be/YtFhK2IWl-s

2. Kirjaudu sisään


3. Lisää tarvittavat tiedot


4. Siirry Baggage Drop -tiskille tai suoraan turvatarkastukseen


LÄHTÖSELVITYS LENTOASEMALLA SEURAAVAN PÄIVÄN LENNOLLE

Voit tuoda matkalaukut Finnairin seuraavan päivän lennoille Helsinki-Vantaalle myös edellisenä iltana klo 18–21.30. Lähtöpäivänä aikaa säästyy, kun voit siirtyä suoraan turvatarkastukseen.
Lue lisää


LÄHTÖSELVITYS KOTIMAAN LIITTYMÄLENNOLLE

Mikäli olet varannut Finnairin kotimaan liittymälennon (AY-alkuinen lennonnumero), tee lähtöselvitys erikseen liittymälento-osuudelle verkossa Lähtöselvitys verkossa -ohjeen mukaan. Tee lähtöselvitys myös Helsinki-Vantaalta lähtevälle Finnairin jatkolennolle saman ohjeen mukaan. Kerro lähtöpaikkasi lentoasemalla jatkavasi matkaa Helsingistä, niin matkatavarasi kirjataan suoraan lopulliseen määränpäähäsi.


Finnairin mobiilisovellus matkakumppaninasi

Tutustu Finnairin mobiilisovellukseen.