Vaihtoehtojuhannus idyllisessä Italiassa

Juhannusta edeltävinä viikkoina lomamatkojen kysyntä on Aurinkomatkoilla perinteisesti hyvin vilkasta. Tänä kesänä etsitään paljon aitoja ja idyllisiä lomakohteita Italiasta.  

Monet Aurinkomatkojen asiakkaat haluavat vuodesta toiseen viettää juhannuksen ulkomailla. Kaikkia ei välttämättä viehätä juhannuksen vietto mökillä tai hiljenevässä kaupungissa.     

Kreikka on jälleen tänä vuonna kesän lomakohteista numero yksi. Tuttu Kreeta ja nostalginen Rodos vetävät puoleensa varsinkin lapsiperheitä, mutta Italian lomakohteet kirivät suosiossa. Erityisesti pariskunnat ja yksinmatkustavat suuntaavat tänä kesänä idylliseen Italiaan.

Italiaan yhä uudelleen

Kati Faucitano Aurinkomatkojen markkinoinnista on lomaillut Italiassa reilut 20 kertaa, ja tänä vuonna on vuorossa kiertelyä Etelä-Italiassa ja Sisiliassa. Kati ymmärtää hyvin mikä Italiassa viehättää.

– Malcesinen ja Riva del Gardan kuvankauniit maisemat vetävät puoleensa erityisesti pariskuntia ja vanhankaupungin pienet tunnelmalliset hotellit ovat hyvin suosittuja. Moni tekee Gardajärven lomakohteista retken myös Romeon ja Julian romanttiseen kotikaupunkiin Veronaan.

Aitoa italialaista tunnelmaa

– Riminillä pieni ja viehättävä Cattolica sekä italialaisten oma lomasuosikki Pesaro ovat kohteita, joissa lomaillaan italialaisella otteella, gelatosta ja elämästä nautiskellen. Riminin alue sopii myös erinomaisesti lapsiperheille.

– Napolin läheisyydessä sijaitseva jylhä Sorrenton kaupunki sopii kulttuurinnälkäisille ja kulinaristeille. Italian saarien kauneimpia on Napolinlahdella oleva Ischia, joka hurmaa kukkaloistollaan ja kylpylöillään.

Sisiliaan Montalbanon jalanjäljissä

Moni Aurinkomatkojen Italia-faneista on sitä mieltä, että aidoin Italia löytyy Sisiliasta.

– Cefalùssa voi aistia Sisilian sydämen. Vanhakaupunki on niin tunnelmallinen, että ajassa on helppo siirtyä taaksepäin. Ja ruoka – mamma mia, mitä ravintoloita Cefalùsta löytyykään!  Sisiliassa aiomme mieheni kanssa tehdä retken maisemiin, jossa komisario Montalbano TV-sarjaa on kuvattu.

Italian valtti lomamaana on sen monipuolisuus. Monissa lomakohteissa yhdistyvät kaupunkiloman ja rantaloman parhaat puolet.

– Vaikka Italiassa olisi käynyt useasti, niin maa tarjoaa aina uutta nähtävää ja koettavaa. 

Lisätietoja https://www.aurinkomatkat.fi/italia 

‹ Palaa uutislistaukseen