Terveys ja turvallisuus

COVID-19

COVID-19-pandemia voi yhä vaikuttaa matkustamiseen ja eri lomakohteiden toimintaan. Paikalliset viranomaiset voivat asettaa ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä, ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken. Maahan saapuville matkustajille on voitu asettaa erilaisia vaatimuksia kuten tuore todistus negatiivisesta koronatestistä, ja lomakohteessa saatetaan noudattaa koko maata koskevia ohjeistuksia esimerkiksi nenä-suusuojaimen käytöstä julkisilla paikoilla tai sisätiloissa. Tarkemmat kohdekohtaiset tiedot terveysturvallisuustoimista löytyvät kohdemaan Tietoa-välilehdeltä.


MATKAILIJAN TERVEYSOPAS

Ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta. Matkailijan terveysoppaan maittaiseen luetteloon on kaikkien maiden kohdalle lisätty muistutus asioista, jotka jokaisen matkailijan on tärkeää lukea ennen matkaa.

Eurooppaan suuntautuvalle lomamatkalle kannattaa ottaa mukaan Eurooppalainen sairaanhoitokortti, joka on ilmainen. Mikäli sinulla ei vielä ole korttia, voit hakea sitä Kelalta.
ULKOMINISTERIÖN MATKUSTUSTIEDOTTEET

Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön sivuilta.

Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Tutustu myös ulkoministeriön Matkustusilmoitus-palveluun.