Huoneiden varustus

ILMASTOINTI JA LÄMMITYS

Monien lomakohteiden hotelleissa on käytössä yksi ilmastointijärjestelmä, joka vuodenajasta riippuen joko lämmittää tai viilentää. Hotellien ilmastointi- ja/tai lämmitysjärjestelmä ei ole välttämättä käytössä jatkuvasti. Ilmastointi tai lämmitys saattaa toimia rajoitetusti, esim. vain muutaman tunnin päivässä. Joidenkin hotellien kohdalla on ilmoitettu erikseen itsesäädettävästä ilmastointi- ja/tai lämmitysmahdollisuudesta. Huomioi, että tässäkään tapauksessa huoneen lämpötilaa ei välttämättä pysty muuttamaan useammilla asteilla vaan kyse on ennemminkin ilmanvaihdosta. Joissakin hotelleissa ei ole keskusilmastointia, vaan huoneessa on oma, joskus äänekäs ilmastointilaite.

Lomakohteissa saattaa olla myös säännöstelyä tai muita ajoittaisia katkoksia sähkön ja veden, etenkin lämpimän veden jakelussa.


INTERNETYHTEYDET

Hotellihuoneissa, joissa on langaton verkko, voi verkon toimivuudessa olla ajoittain suuriakin eroja. Aurinkomatkat ei vastaa hotellitiedoissa mainittujen verkkoyhteyksien toimivuudesta.


KEITTIÖVARUSTUS

Lomahuoneistoissa, huoneistohotelleissa ja bungaloweissa keittiövarustukseen ei kuulu astianpesutarvikkeita eikä keittiöliinoja.


KYLPYHUONE JA WC

Lomahuoneistoissa, huoneistohotelleissa ja bungaloweissa wc-paperi ei yleensä kuulu varustukseen.


MINIBAARI

Mikäli hotellihuoneessa on minibaari, huomioi, että se on tarkoitettu vain hotellin omia, maksullisia juomia varten. Siellä ei saa säilyttää muualta hankittuja juomia ja ruokia.


TALLELOKERO

Hotellin tallelokeron käytöstä saatetaan periä maksu. Hinta vaihtelee hotelleittain.


TELEVISIO

Joissain hotelleissa television käytöstä peritään maksu. Myös panttimaksut kaukosäätimistä ovat mahdollisia.


ÄÄNIERISTYS

Lomakohteissa huoneiden äänieristys saattaa olla heikko. Myös ikkunat ovat yleensä yksinkertaiset, joten esimerkiksi liikenteen melu kantautuu huoneisiin.


KOSTEUS HUONEISSA

Lomakohteiden hotelleissa huoneet saattavat olla kosteita ja viileitä etenkin sateisina aikoina.