Ateriat hotellissa

Hotellimajoitukseen sisältyy matkavahvistuksessa mainitut ateriat.

AAMUKAHVI sisältää kahvin tai teen, leivän, voin ja/tai marmeladin.

AAMIAINEN sisältää kahvin tai teen, leivän, voin ja/tai marmeladin lisäksi suolaisia lisukkeita esim. juustoa, leikkeleitä ja/tai kananmunan.

BUFFETAAMIAINEN sisältää kahvin tai teen lisäksi runsaamman paikallisen aamiaisen noutopöydästä.
Kosher-buffetaamiainen noudattaa koshersääntöjä. Kosher-aamiainen ei sisällä esimerkiksi lihatuotteita.

PUOLIHOITOON kuuluu aamiaisen lisäksi yksi päivittäinen ateria, useimmiten illallinen. Joissakin hotelleissa voi valita joko lounaan tai illallisen. Puolihoito ei sisällä juomia, ellei hotellin tiedoissa toisin mainita.

TÄYSIHOITO sisältää aamiaisen, lounaan ja illallisen, mutta ei juomia, ellei hotellin tiedoissa toisin mainita.

ALL INCLUSIVE -hotellissa matkan hintaan sisältyvät tai voit ostaa lisämaksusta all inclusive -paketin, johon sisältyvät kaikki päivittäiset ateriat paikallisine juo­mineen hotellin määrittelemissä ravintoloissa ja hotellin määritteleminä aukioloaikoina. Ateriat nautitaan yleensä hotellin pääravintolassa. All inclusive päättyy hotellista uloskirjauduttaessa ellei hotelliesittelyssä toisin mainita. All inclusive–palvelu on usein verrannollinen hotellin tasoluokitukseen.

Ruokajuomat eivät sisälly aterioiden hintaan, eikä käyttämättömästä puoli- tai täysihoidosta hyvitetä. Puoli- tai täysihoidon ateriat nautitaan hotellin omassa ravin­tolassa, ellei hotellitekstissä toisin mainita.

Alle 2-vuotiaan ateriat saat edullisimmin tilaamalla ne vasta hotelliin saapuessasi.
Joissakin hotelleissa lapset saavat alennuksen lisämaksullisista aterioista. Hotellikohtaisen käytännön näet varausta tehdessäsi.


ERIKOISRUOKAVALIO

Osassa hotelleja on mahdollista saada erikoisaterioita (esim. gluteeniton, laktoositon), mutta emme voi taata niiden saatavuutta hotelleissa tai lomakohteissa yleisesti. Mikäli sinulla on erikoisruokavalio, olethan itse yhteydessä suoraan hotelliin saatavuuden ja mahdollisten lisäkustannusten selvittämiseksi. 


PUKEUTUMINEN HOTELLIEN RAVINTOLOISSA

Huomioithan, että etenkin neljän ja viiden tähden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Esimerkiksi miehiltä saatetaan edellyttää pitkiä housuja.


ENSIMMÄISEN PÄIVÄN ILLALLINEN ILTALENNOLLA

Mikäli matkasi hintaan sisältyy illallinen ja saavut ensimmäisenä päivänä hotellille iltalennolla illallisajan jälkeen, on mahdollista, että hotelli on järjestänyt pientä purtavaa huoneeseen tai tarjoaa ylimääräisen aterian jonain muuna lomapäivänä. Käytäntö vaihtelee hotelleittain ja ajankohdittain.


AAMIAINEN KOTIINLÄHTÖAAMUNA

Mikäli matkasi hintaan sisältyy aamiainen ja lähtö hotellista lentoasemalle on kotiinlähtöpäivänä ennen aamiaistarjoilua, voit edellisenä päivänä tiedustella vastaanotosta mahdollisuutta aamiaispakettiin (breakfast box). Jotkut hotellit toimittavat aamiaispaketit aikaisille kotiinlähtijöille.