Omatoimisen Kaupunkiloman matkustusasiakirjat

MATKADOKUMENTIT, PASSI JA VIISUMI

Kaupunkilomista saa Aurinkomatkojen matkavahvistuksen, elektronisen lentolipun sekä hotellivoucherin. Varmista hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä, että matkustusasiakirjasi ovat asianmukaisessa kunnossa ja matkadokumenttien tiedot vastaavat tilaustasi. Matkehtojen mukaisesti asiakas on velvollinen ilmoittamaan 24 tunnin kuluessa varauksesta Aurinkomatkojen asiakaspalveluun, mikäli ei ole saanut varausvahvistusta tai matkadokumentteja sähköpostitse. Kannattaa tarkistaa myös roskapostin sisältö. Saat lentolippusi sähköpostilla. 

Tarkista heti matkavahvistuksen saatuasi, että tiedot täsmäävät passin kanssa ja että varaustiedot ovat tilauksen mukaiset. Väärin kirjoitettu nimi voi estää matkalle pääsyn. Tallenna lentovarauksen varausnumero itsellesi, ja ota myös hotellivoucher mukaan matkalle. Ota aina passi tai henkilökortti matkalle mukaan.

Lisätietoja passista saat poliisin sivuilta. Lisätiedot tarvittavista matkustusasiakirjoista saa esimerkiksi Kansainvälisen ilmakuljetusliiton (IATA) verkkosivujen palvelusta.

Tarkista myös passien voimassaoloajat ko. maan sivulta Tietoa-välilehdeltä.

Huolehdi, että passin voimassaolo sekä matkakohteen vaatimuksista riippuen viisumi tai transit- eli kauttakulkuviisumit ovat kunnossa ennen matkan alkua.

Visumservice palvelee Aurinkomatkojen asiakkaita kaikissa viisumiasioissa.


MATKALIPPU TURVATARKASTUKSESSA

Matkustusoikeuden todentamista koskeva EU-asetus velvoittaa, että matkalippu tulee esittää turvatarkastuksessa kaikilla EU-alueen lentoasemilla. Matkustusaikeen todentamiseen käy lentolippu ja koneeseennousukortti. Ne voivat olla joko paperitulosteita tai mobiilissa. Matkustusaie tarkastetaan kaikilta lähteviltä matkustajilta. Matkalipun esittäminen turvatarkastuksessa ei korvaa lähtöselvitystä.

Lue lisätietoja turvatarkastuksesta Finavian sivuilta.