Yleistä tietoa Aurinkomatka-pakettien ja Kaupunkilomien hotelleista

Hotellin valintaa helpottaaksemme olemme jakaneet rantalomakohteidemme hotellit eri tyyppeihin. Kunkin maan ja kohteen tarjolla olevat hotellityypit näet maa- ja kohdesivuilta.

Tutustu hotellivaihtoehtoihin


HOTELLILUOKITUS

Aurinkomatkojen oma hotelliluokitus vertaa yhden lomakohteen eri hotelleja keskenään huomioiden paikallisen tason. Se ei kuitenkaan ole välttämättä sama kuin hotellin saama paikallinen luokitus.

5 tähteä ★★★★★
korkeatasoinen

4 tähteä ★★★★
keskitasoa parempi

3 tähteä ★★★
keskitasoa, vastaa matkakohteen keskitasoa

2 tähteä ★★
alempaa keskitasoa, matkakohteen keskitasoa alhaisempi

1 tähti
erittäin vaatimaton, selvästi matkakohteen keskitasoa alhaisempi

Hieman luokitustaan paremman hotellin luokitusta on vahvistettu plusmerkillä +. Mikäli hotelli on taas hieman luokitustaan huonompi, on sitä laskettu miinusmerkillä -.

Hotellin paikallinen luokitus ilmoitetaan hotellitiedoissa. Hotellin luokitukseen vaikuttavat monet eri asiat, kuten esimerkiksi tarjolla olevat palvelut, hotellin yleinen kunto ja huoneiden varustelutaso.


MAJOITUSVAIHTOEHDOT

HOTELLISSA majoituksenasi on kahden hengen huone ilman keittomahdollisuutta. Palveluun kuuluu siivous. Hotellissa on yleensä ravintolapalveluja.

HUONEISTOHOTELLISSA palvelut ovat rajoitetummat ja henkilökuntaa on vähemmän kuin hotellissa.

  • Yksiössä on yhdistetty olo- ja makuuhuone. Yksiö on tarkoitettu kahdelle, ellei toisin mainita.
  • Kaksiossa on erillinen olo- ja makuuhuone. Kaksio on tarkoitettu kahdelle, ellei toisin mainita.
  • Huoneistossa on olohuone ja kaksi makuuhuonetta.

Joissakin huoneistoissa ei ole olohuonetta. Lisävuode sijataan yleensä sohvasta. Huoneistoissa on keittomahdollisuus ja jääkaappi, useimmissa erillinen keittiö tai keittosyvennys. Vakiovarusteina ovat liinavaatteet ja astiat. Sen sijaan esimerkiksi astianpesuaineet ja -välineet puuttuvat.

LOMAHUONEISTOSSA asut kuten huoneistohotellissa. Lomahuoneistosta puuttuu kuitenkin vastaanottopalvelut ja palveluun ei välttämättä kuulu siivousta.

VILLA tai HUVILA sijaitsee rauhallisella paikalla lomakeskuksen ulkopuolella. Tilavaan huvilaan mahtuu suurempikin lomaseurue. Huvilassa on yleensä oma uima-allas. Palveluun kuuluu siivous.

BUNGALOW on erillinen tai rivitalotyyppinen, yksi- tai kaksikerroksinen rakennus. Varustus on sama kuin huoneistohotellissa. Kaukoidässä bungalowit vastaavat hotellihuoneita, joissa ei ole keittomahdollisuutta. Mahdollinen parveke tai terassi on vahvistettu huonevaihtoehdon nimessä, huonekuvauksessa ja matkavahvistuksessa. Huomaathan, että kaiteiden ympäröimä parveke voi olla myös maan tasalla.


HOTELLIEN JA HUONEIDEN KUVAT

Verkkosivuillamme olevat hotellikuvat ovat esimerkkejä, joista huoneet ja huoneistot voivat poiketa jonkin verran. Osa kuvista on otettu laajakulmaobjektiivilla, jolloin esimerkiksi rakennukset, huoneet ja altaat saattavat vaikuttaa todellista suuremmilta. Kuvien näkymät voivat poiketa jonkin verran loman aikaisesta tilanteesta. Mahdolliset näköalat, kuten esim. meri- tai uima-allasnäköala, on vahvistettu kirjallisesti huonevaihtoehdon nimessä hotelliesittelyssämme sekä matkavahvistuksessa.


TUPAKOINTI HOTELLEISSA

Tupakointikäytäntö vaihtelee eri hotelleissa, ja savuttomia hotelleja on yhä enemmän. Tupakointi kielletään yleensä hotellin sisätiloissa, mutta myös ulkotilat ovat joissain hotelleissa savuttomia. Jokaisen hotellin säännöt ja käytännöt ovat tavallisesti luettavissa hotellin vastaanotossa tai hotellihuoneesta löytyvästä infokansiosta. Noudatathan hotellin linjauksia myös savuttomuuden suhteen.


HUONEIDEN KOKO

Hotellien tiedoissa ilmoitetut huoneiden koot ovat suuntaa antavia.

 

LEMMIKKIELÄIMET HOTELLISSA JA LENTOKENTTÄKULJETUKSISSA

Aurinkomatkoilla ei ole mahdollisuutta vahvistaa lemmikkieläinhuonetta. Mikäli haluat matkustaa lemmikkieläimen kanssa, olethan itse yhteydessä lentoyhtiöön ja hotelliin saatavuuden ja hinnan selvittämiseksi. Lemmikkieläintä ei myöskään voi ottaa mukaan Aurinkomatkojen lentokenttäkuljetuksiin tai Aurinkomatkojen retkille.

Mikäli matkustat opaskoiran kanssa, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse 09 818 1101. Matka voidaan varata, kun loman alkuun on yli 45 vrk ja saamme hotellilta erillisen vahvistuksen.

Lue lisää opaskoiran kanssa matkustamisesta Finnairin sivuilta