Matkalippu, passi ja henkilökortti

TARKISTA MATKALIPPUSI

  • Saat meiltä sähköpostiisi matkavahvistuksen, joka on matkalippusi. Ota matkavahvistus mukaan matkalle. Useista kierto- ja erikoismatkoista saat lisäksi erillisen elektronisen lentolipun viimeistään viikko ennen lähtöpäivää. Ota se mukaan matkalle.

  • Ellei sinulla ole sähköpostia, postitamme palvelumaksua vastaan matkadokumenttisi kotiosoitteeseesi, jos matkan alkuun on vähintään 45 vrk.

  • Tarkista matkalipussa olevat tiedot, ja ilmoita mahdolliset epäselvyydet ennen matkaa matkatoimistoosi. Lentokenttäverot sisältyvät hintoihin kaikilla matkoillamme.

  • Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi, että passisi on voimassa ja ehjä. Rikkinäinen tai turmeltunut passi ei kelpaa matkustusasiakirjaksi.


PASSI JA HENKILÖKORTTI

Passilla voi matkustaa kaikkialle.

Henkilökorttia voidaan käyttää matkustusasiakirjana joissakin maissa. Katso maat poliisin sivuilta

Huomioi seuraavat:

  • Lapsi tarvitsee oman, henkilökohtaisen passin tai henkilökortin.
  • EU-lainsäädännön mukaan passien ja henkilökorttien tulee olla sähköisesti luettavia.
  • Ajokortti ja Kela-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja.

Lisätietoa Suomen kansalaisen matkustusasiakirjoista saat ulkoministeriön ja poliisin sivuilta.

Tarkista ajankohtaiset passimääräykset ko. maan sivulta. Huomioi, että kohdemaasi saattaa vaatia passin voimassaoloa vielä matkasi jälkeenkin.

Aurinkomatkat suosittelee, että passi on määräysten muutosten varalta voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla 3 kuukautta ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla 6 kuukautta matkan jälkeen.

Ota passista kopio mukaan matkalle. Joissakin maissa passikopio tulee pitää aina mukana henkilöllisyystodistuksena.