• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Cambrils – tietoa matkakohteesta

Cambrils 1
Cambrils 2
Cambrils 3
Cambrils 4
Cambrils 5
Cambrils 6
Cambrils 7
Cambrils 8
Cambrils 9
Cambrils 10
Cambrils 11
Cambrils 12
Cambrils 13
Cambrils 14
Cambrils 15
Cambrils 16
Cambrils 17
Cambrils 18
Cambrils 19
Cambrils 20
Cambrils 21
Cambrils 22
Cambrils 23
Cambrils 24
Cambrils 25
Cambrils 26
Cambrils 27
Cambrils 28
Cambrils 29
Cambrils 30
Cambrils 31
Cambrils 1
Cambrils 2
Cambrils 3
Cambrils 4
Cambrils 5
Cambrils 6
Cambrils 7
Cambrils 8
Cambrils 9
Cambrils 10
Cambrils 11
Cambrils 12
Cambrils 13
Cambrils 14
Cambrils 15
Cambrils 16
Cambrils 17
Cambrils 18
Cambrils 19
Cambrils 20
Cambrils 21
Cambrils 22
Cambrils 23
Cambrils 24
Cambrils 25
Cambrils 26
Cambrils 27
Cambrils 28
Cambrils 29
Cambrils 30
Cambrils 31

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Tekemällä haun haluamillesi päiville näet saatavilla olevat autoluokat ja lisäpalvelut hintoineen sekä autovuokraamon tiedot. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee varaus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua täältä.


Harrastukset

Cambrilsin alueella on erinomaiset mahdollisuudet mm. kävelyyn, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn. Rannoilla voit harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten SUP- ja purjelautailua tai vuokrata vaikkapa kajakin tai polkuveneen.

Sukellukselle ja snorklaukselle alue on myös otollinen. Vedet ovat kirkkaita ja Saloun lähistöllä on useita luolia, joissa sukeltaminen on elämys. Sukellustunteja ja -retkiä järjestävät mm. Beyond Salou ja Aventura Tour Salou.

Polkupyöriä voit vuokrata myös oppaamme kautta. Cambrilsissa on pääosin tasainen maasto ja hyväkuntoinen, rantaa myötäilevä pyörätie komeine maisemineen.

Costa Doradan alueella on myös seitsemän golfkenttää, joista esim. Lumine-golfkeskus on Saloun kaupungin lähellä n. 14 kilometrin päässä Cambrilsista. Luminen alueella on kolme erilaista kenttää. 

Seitsemän kilometrin päässä Cambrilsista on kartingrata ja PortAventura-huvipuiston yhteydessä Saloussa on vesipuisto.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Cambrilsissa on useita apteekkeja, joista joku päivystää aina. Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Cambrilsissa on useita lääkäriasemia, lähin sairaala on Saloussa.

Liikuntaesteiset

Cambrils sopii hyvin liikuntaesteiselle. Kaupunkialue on tasaista, portaita ei ole paljoa ja jalkakäytävät ovat leveät. Rannan myötäisesti kulkeva kävelyväylä on helppokulkuinen. Myös rannat soveltuvat hyvin liikuntaesteiselle. Osalla rannoista on mm. mahdollisuus päästä pyörätuolilla veteen.
Invatakseja kaupungissa on muutamia, varaus tulee tehdä etukäteen.

Luottokortit

Yleisimmät maksukortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa korteilla myös käteistä rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Kesällä Kataloniassa on melkein aina helteistä. Keväisin ja syksyisin voi sadekuuro yllättää ja aamuvarhaisella ja iltaisin saattaa olla hyvinkin viileää. Ota lämpimiä vaatteita mukaan.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Cambrils kohdeopas


Kulkuyhteydet

Cambrilsissa on helppo liikkua kävellen, polkupyörällä tai taksilla. Myös lähipaikkakunnille on hyvät yhteydet. Bussilla pääsee mm. Salouhun ja PortAventura -teemapuistoon, junalla Tarragonaan, Barcelonaan ja muihin rannikon kaupunkeihin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Barcelona El Prat
Matkan pituus n. 106 km
Matkan kesto 1,5–2 t.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Cambrils lasten kanssa

Cambrilsin keskustan alueella on leikkipaikkoja. Rannoilla leikkipaikkoja on niin hiekalla kuin vedessä.
Karting Salou -mikroautorata on Saloun lähellä, Reussin tien varrella, n. 7 km:n päässä Cambrilsin keskustasta.
Saloun PortAventura -huvipuistosta, PortAventura Caribe -vesipuistosta ja Ferrari Land -teemapuistosta on lisätietoa oman otsikkonsa alla.


Nähtävyydet

Kaupungin merkittävin nähtävyys lienee sen viehättävä Vanhakaupunki, jonka kapeisiin kujiin, aukioihin ja paikalliseen tunnelmaan kannattaa ehdottomasti tutustua. Muita nähtävyyksiä ovat mm:

Molí de les Tres Eres – Cambrilsin historiallisen museon päärakennus. Museo esittelee Cambrilsin historiaa ja mm. jauhonjauhannan perinteitä.
Museu Agrícola de Cambrils – Maatalousmuseo, joka kertoo Cambrilsin maaseutuperinteiden kehityksestä. 
Ermita de la Mare de Déu del Camí – Neitsyt Marialle pyhitetty kirkko.
Torre de l'Ermita – 1300-luvulta peräisin oleva vahtitorni.
Torre del Port – 1600-luvun vahtitorni Satamassa.
Tornit ovat käytössä myös näyttelytiloina.

Tarragonan historiallinen kaupunki sijaitsee n. 20 km:n päässä Cambrilsista. Roomalaisen ajan pääkaupungissa on mm. amfiteatteri, arabialainen linnake, arkeologinen museo, roomalaiset muurit ja upea katedraali kirkkomuseoineen.
Reus sijaitsee n. 12 km:n päässä Cambrilsista. Antonio Gaudín synnyinkaupungissa on useita kauniita katalonialaista modernismia edustavia rakennuksia, mm. Lluís Domènech i Montanerin suunnittelemat Institut Pere Mata, Casa Navàs, Casa Rull ja Casa Gasull.


Ostokset

Cambrilsissa ei ole ostoskeskuksia, mutta sataman äärellä ja Vanhassakaupungissa on pieniä, valtaosin paikallisia liikkeitä. Ruokaostoksia voi tehdä supermarketeissa ja paikallismarkkinat järjestetään Cambrilsissa keskiviikkoisin.
Monipuolisimmat ostosmahdollisuudet ovat Tarragonassa, Reusissa ja Barcelonassa. Viinit ja muut maalaistuotteet ovat suosittuja tuliaisostoksia.


PortAventura, PortAventura Caribe ja Ferrari Land

Espanjan suurimmassa huvipuistossa PortAventurassa matkataan tunnelmasta toiseen korkeatasoisesta ohjelmasta nauttien. Tarjolla on hurjia vuoristoratoja ja upeita esityksiä. Puisto on jaettu eri alueisiin: Kiinaan, Polynesiaan, Meksikoon, Välimereen ja Villiin länteen. Puistossa on Templo de Fuego (tulitemppeli), jossa voi tutustua mystisiin arkeologisiin kaivauksiin oikeiden näyttelijöiden myötä. Puistossa on myös muita upeita esityksiä, mm. tanssia ja akrobatiaa.

PortAventura Caribe -vesipuisto on aivan PortAventuran vieressä, ja sinne on erillinen pääsymaksu. Vesipuistossa on vesiliukumäkiä, joki, jossa voi kellua uimarenkailla, aaltoallas, lasten leikkialue, ravintola, sisäallas, lokerot ja myymälä.

Ferrari Land on keväällä 2017 avattu Ferrari-teemainen puisto PortAventuran vieressä. Ferrari Landissa on mm. Euroopan korkein vuoristorata. Puistoon on erillinen pääsymaksu.


Ravintolat ja huvit

Cambrils on erityisen ylpeä kulinarismistaan ja ravintoloidensa määrästä, joita kaupungissa on yli 200. Ravintoloiden tasosta kertoo myös se, että kaupungissa on jopa kaksi yhden Michelin-tähden ravintolaa: Can Bosch ja Rincón de Diego.
Ravintoissa on tarjolla on erityisen paljon perinteistä espanjalaista ruokaa; tuoreita merenherkkuja, riisiruokia, lihaa, kalaa, kanaa ja tapaksia. Kaupungissa on myös hyvä valikoima kansainvälistä ruokaa tarjoavia ravintoloita ja pikaruokapaikkoja. Tutustu myös lähialueiden viineihin ja cavoihin autenttisessa ympäristössä.

Cambrilsin iltaelämä on rauhallista. Iltaa istutaan sataman terassiravintoloissa ja keskikesällä rantahiekalla olevat pienet ravintolabaarit ovat auki avoinna myöhään yöhön. Joskus rantabaareissa on myös dj:itä esiintymässä. Vilkkaamman iltaelämän ystävät suuntaavat Saloun kaupunkiin.


Uimarannat

Katalonian Costa Doradan rannikolla on lukuisia hienohiekkaisia, hyvin hoidettuja rantoja. Pelkästään Cambrilsissa rantaviivaa on n. 10 kilometriä. Horta de Santa Maria ja La Riera -ranta-alueet sijaitsevat kaupungin keskustan edustalla, neljä muuta ranta-aluetta keskusta-alueen reunamilla. Keskusta-alueiden rannat ovat etenkin keskikesällä vilkkaita, mutta Cambrilsin ja Saloun välisellä rantaviivalla on myös rauhallisempia osuuksia.

Rannoilla on yleisesti palveluja, myytävänä on juomia ja pientä purtavaa. Päärannoilla on myös wc- ja suihkutilat. Rannoilla voi myös harrastaa vesiurheilua, kuten varjoliitoa ja vesihiihtoa. Vesiurheilukeskukset vuoraavat myös välineitä mm. kajakkeja, SUP-lautoja ja polkuveneitä.


Majoitusvero

Cambrilsin, Saloun, Barcelonan ja Sitgesin hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (tourist tax), joka on 0,50–1,21 €/yö/henkilö. Vero veloitetaan kaikilta yli 17-vuotiailta, enintään seitsemältä yöltä. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Asukasluku ja etäisyydet

Cambrils n. 30 000 as.
Salou n. 7 km
PortAventura n. 10 km
Tarragona n. 18 km
Barcelona n. 120 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.