Rayong – tietoa matkakohteesta

Rayong 1
Rayong 2
Rayong 3
Rayong 4
Rayong 5
Rayong 6
Rayong 7
Rayong 8
Rayong 9
Rayong 10
Rayong 11
Rayong 12
Rayong 13
Rayong 14
Rayong 15
Rayong 16
Rayong 17
Rayong 18
Rayong 19
Rayong 20
Rayong 21
Rayong 22
Rayong 23
Rayong 24
Rayong 25
Rayong 1
Rayong 2
Rayong 3
Rayong 4
Rayong 5
Rayong 6
Rayong 7
Rayong 8
Rayong 9
Rayong 10
Rayong 11
Rayong 12
Rayong 13
Rayong 14
Rayong 15
Rayong 16
Rayong 17
Rayong 18
Rayong 19
Rayong 20
Rayong 21
Rayong 22
Rayong 23
Rayong 24
Rayong 25

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Hotellien edustalla olevalla rannalla voi harrastaa vesiurheilua. Koh Sametin saarella on sukelluskoulu ja mahdollisuus vesiurheiluun. Golfia voi pelata Pattayan lähistön kentillä. 

Golf

Voit pelata golfia Pattayan lähistön kentillä, joille on matkaa n. 70 km.
Eastern Star 18 reikää, par 72. Robert Trent Jones Juniorin suunnittelemalla kentällä väyliä reunustavat vanhat ja korkeat palmupuut. Upea klubirakennus kruunaa kierroksen.
Rayong Green Valley 18 reikää, par 72. Kumpuilevaan maastoon rakennettu puistokenttä.

Sukellus ja snorklaus

Koh Sametin saaren Ao Phraon rannalla on PADIn sukelluskeskus. Keskus järjestää sukelluskursseja ja -retkiä. Saarelle on laivayhteys Ban Phen kylästä.

Snorklauspaikkoja on mm. Koh Thalun ja Koh Khudin saarten läheisyydessä. Välineitä vuokrataan mm. Koh Sametin Diamond Beachillä. Ban Phen kylässä myydään snorklausvälineitä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Ban Phen kylässä. Se on avoinna päivittäin klo 9–21.

Ota sairaustapauksessa yhteys hotellin vastaanottoon. Bangkok Rayong Hospital Rayongissa on avoinna 24 t. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin. 

Liikuntaesteettömyys

Rayong ei sovellu liikuntaesteiselle matkustajalle kovinkaan hyvin. Liikenne on vilkasta ja maantien vierellä ei ole erillisiä jalkakäytäviä. Thaimaalaisissa busseissa on erittäin kapeat käytävät ja portaat. Lavatakseihin nouseminen on hyvin hankalaa. Esteettömiä takseja tai muita liikuntaesteisille matkustajille soveltuvia kulkuneuvoja ei ole. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, MasterCard, American Express ja Diners Club ovat tunnetuimmat luottokortit, Visa Electron käy suurimmissa liikkeissä. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Automaatteja on Novotel Rim Pae Rayong -hotellin läheisyydessä sekä Ban Phen ja Laem Mae Phimin kylissä. 

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä. Hotellien allasalueilla on pyyhkeet.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Rayong kohdeopas


Kulkuyhteydet

Vuorolavataksit liikennöivät päivittäin Rayongin kaupunkiin sekä Laem Mae Phimin ja Ban Phen kyliin. Ban Phen kylästä on bussiyhteys Bangkokiin, Rayongista Pattayaan ja Chantaburiin.

Taksit ja minibussit
Lavataksit
liikennöivät Laem Mae Phimistä, hotellialueen ohi ja sieltä edelleen Rayongin kaupunkiin. Lavataksit kulkevat n. 30 minuutin välein n. klo 6.30–17. Lavatakseja on Rayongissa bussiaseman ympäristössä, Ban Phessä bussiasemaa vastapäätä.
Voit pyytää lavataksin myös yksityiseen kuljetukseen klo 17–22. Matka Ban Phestä hotelleihin maksaa n. 300 THB ja Rayongista hotelleihin n. 500 THB, Centara Q -hotellille hinnat ovat noin 100 THB kalliimmat. Sovi hinta kuljettajan kanssa etukäteen. Ota hotellin osoite mukaasi lähtiessäsi omin päin liikkeelle. Hotelleissa voi vuokrata omatoimisille retkille minibussin. 

Bussit
Ban Phen bussiasemalta lähtee minibusseja Bangkokiin päivittäin. Busseja lähtee myös Rayongin kaupungista. Päätepysäkki Bangkokissa on tavallisesti Sukhumvit-kadun varrella sijaitseva Ekkamain asema, jonka yhteydessä on myös ilmajuna-asema. Rayongista ja Ban Phesta kulkee busseja myös muualle lähiseudulle kuten Pattayaan sekä Chantaburiin. 

Laivat Koh Sametin saarelle lähtevät Ban Phen kylästä Nuanthip-satamasta päivittäin n. klo 7–18. Matka kestää n. 30 min. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana. 
Bangkok–Rayong-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Bangkok, Suvarnabhumi 
Matkan pituus n. 200 km Rayongin hotelleihin
Matkan kesto n. 3 t

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Rayong lasten kanssa

Lasten lomapäivät täyttyvät iloisista touhuista uima-altaalla ja rannalla. Hotelleissa on leikkipaikat lapsille.

Pienten lasten ruokailu
Lastenruokia ja vaippoja myydään supermarketeissa. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Rayongin kaupungissa
Kuningas Taksinin muistomerkki on lähellä kaupungin keskustaa Wat Lum Mahachai Chumphon -temppelin edessä.
Kaupungin perustamispilari on keskustassa, Lak Muang Roadilla. Pilarista mitataan etäisyydet Rayongin kaupungista muualle Thaimaahan. Sen ympärillä on kiinalaistyylinen paviljonki.
Wat Pa Pradun temppelialue sijaitsee keskustassa. Alueella on harvinainen vasemmalla kyljellä makaava 12-metrinen buddhapatsas.
Si Muang Park on kävelymatkan päässä keskustasta. Pienessä puistossa on leikkipaikka, katukeittiöitä ja kaunis buddhalaispyhäkkö. Puiston ja kaupunginsairaalan väliin jää Rayongin vanhakaupunki. 

Wang Kaewin suuri puistomainen alue sijaitsee noin 2 km Novotel Rim Pae -hotellista Laem Mae Phimin suuntaan. Alueella on uimaranta, rannalla ei ole palveluja.

Rayongin maakunnassa
Khao Laem Ya–Koh Samet
-kansallispuiston kuuluisin saari on upeiden valkohiekkaisten rantojen Koh Samet. Saarelle on laivayhteys Ban Phen kylän satamasta.
Sopha Botanical Gardens koostuu perinteiseen thaimaalaiseen tyyliin rakennetuista taloista, jotka ovat pienen puutarhan ympäröimänä. Kotiseutumuseo sijaitsee 4 km Ban Phestä Rayongin suuntaan Sukhumvitin valtatien risteyksessä. Museoon pääsee lavataksilla. 
Wang Kaew on suuri puistomainen alue 2 km Novotelista Klaengin suuntaan. Alueella on rauhallinen uimaranta.
Koh Mun Nai -saarelle pääsee vuokraamalla pikaveneen kuljettajineen Ban Phen, Laem Mae Phimin tai hotelli Novotelin rannasta.
Khao Chamao–Khao Wongin kansallispuisto sijaitsee 80 km:n päässä Rayongin kaupungista Chantaburin suuntaan. Suurella luonnonsuojelualueella on paljon arvopuita ja harvinaisia kasveja. Alueen keskellä on kahdeksanportainen vesiputous. Paikallisten suosima retkikohde viikonloppuisin. 


Ostokset

Ban Phen kylässä on pieniä marketteja, optikkoliike ja muutama pikku kauppa. Markkinat pidetään päivittäin muutaman kilometrin päässä kylästä. Markkinakadun pienissä liikkeissä myydään mm. vaatteita, kalastustarvikkeita ja kelloja. 

Rayongin kaupungissa on hyvät ja edulliset ostosmahdollisuudet. Voit tinkiä pienissä liikkeissä ja markkinoilla. Sukhumvit Roadin pohjoispuolella bussiaseman ympäristössä oleva laaja markkina-alue on avoinna koko päivän.
Tesco Lotus -tavaratalo on keskustassa, Sukhumvit Roadin varrella. Monipuoliset musiikki-, vaate- ja ruokaosastot, myös pikaruokapaikkoja. Tavaratalon vieressä on iltamarkkinat.
Passione on Sukhumvit Roadin varrella, 3 km:n päässä Rayongin keskustasta Pattayan suuntaan. Ostoskeskuksessa on tavaratalo ja useita liikkeitä.
Big C, suuri automarketti ruoka-osastoineen on 3 km:n päässä keskustan markkina-alueelta. 
Central Plaza, Big C:tä vastapäätä. Kaupungin suurimpaan ostoskeskukseen on kuljetuksia keskustan bussiasemalta.

Tavaratalot ja ostoskeskukset ovat avoinna päivittäin n. klo 10–21/22. Ostoksille voi lähteä myös Pattayaan.


Ravintolat ja huvit

Hotelliemme lähellä on muutama edullinen paikallinen ruokapaikka. Laem Mae Phimin ja Ban Phen kylissä on lukuisia kala- ja äyriäisravintoloita. Novotel-hotellin puutarhassa järjestetään ajoittain tunnelmallisia buffetillallisia. Rayongin kaupungin keskustassa ja ostoskeskuksissa on ravintoloita, kahviloita ja jäätelöbaareja.

Iltaelämä hotelleissa ja niiden ympäristössä on hiljaista. Koh Sametin saarella on iltaelämää useissa rantabaareissa.

Paikallisten juhlapyhien yhteydessä hotelleissa on usein ohjelmallisia illallisia.


Uimarannat

Hotellien edustalla on kilometreittäin hienoa hiekkarantaa. Hotelleissa on lomalaisten käytössä uima-altaat. Suurimmalla osalla hotelleja on muutamia rantapetejä hotellin edustalla. Laem Mae Phimin rannalla voit vuokrata rantatuoleja.

Läheisellä Koh Sametin saarella on monta upeaa, hienohiekkaista rantaa. Sai Kaewin rannalla on vesiurheilumahdollisuuksia, ja Ao Phrao -rannalla toimii sukelluskeskus. Suurimmilla rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja. Koh Sametille on noin puolen tunnin laivamatka Ban Phen kylästä.

Nousu- ja laskuveden vaihtelut rannoilla ovat huomattavat. Nousuveden aikaan vesi peittää lähes koko rantahiekan, kun taas laskuveden aikaan vesi on vetäytynyt kauas rannasta. Keskiviikkoisin rantapalveluja on rajoitetusti rantojen siistimisten vuoksi. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Asukasluku ja etäisyydet

Rayongin kaupunki n. 55 000 as.
Rayongin maakunta 440 000 as.
hotellit–Ban Phe 12–31 km
hotellit–Rayong 35–50 km
hotellit–Pattaya 100–115 km
Chantaburi 80–95 km
Bangkok n. 220 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.