Tietoa kohteesta

COVID-19:n vaikutukset lomaasi

COVID-19:n vaikutukset talvikaudella 2022–2023

COVID-19-pandemia voi vaikuttaa yhä matkustamiseen ja eri lomakohteiden toimintaan.

Huomioithan, että matkustaminen voi edellyttää koronapassia, ja/tai negatiivista testitulosta sekä terveystietolomaketta. Matkustaja vastaa vaadittavien todistusten hankkimisesta ja mahdollisista todistusten aiheuttamista lisäkustannuksista.

Tarkistamme ja päivitämme tarvittaessa tarkemmat tiedot matkustusmuodollisuuksista tälle sivulle ennen matkustuskauden alkua. Jos sinulla on voimassa oleva matkavaraus ja maahanpääsyn rajoituksiin tulee oleellisia muutoksia, saat tiedon päivitetyistä maahantulo-ohjeista matkavahvistuksella olevaan sähköpostiin.

Voit seurata matkustusrajoituksia maan viranomaisten sivuilta.

 

Tietoa COVID-19:n vaikutuksista lomaasi

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen ja eri lomakohteiden toimintaan myös Thaimaassa. Paikalliset viranomaiset ovat asettaneet ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä, ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken.

Tältä sivulta voit seurata matkakohteesi ajankohtaisia tietoja ja ohjeistuksia. Mikäli sinulla on matka varattuna, saat näistä tiedon myös henkilökohtaisesti matkasi lähestyessä. Eri maiden matkustusohjeet ja turvallisuuskäytännöt koronan suhteen voivat vaihtua nopeastikin, tarkista viimeisin tieto näiltä sivuilta juuri ennen matkaasi.

Tällä sivulla ilmoitetut tiedot koskevat Suomen kansalaisia. Muiden maiden kansalaisten tulee itse tarkistaa kohdemaan vaatimukset ja matkustusrajoitukset. Information for non-Finnish citizens: If you are not a Finnish citizen, please note that you will need to check travel requirements of the destination country from the nearest embassy.

Sivun tiedot ovat voimassa toistaiseksi ja päivitetään tarvittaessa. Päivitetty 21.3.2022.

Tutustu tämän sivun tietojen lisäksi myös usein kysyttyihin kysymyksiin Thaimaan matkailusta

Huom. Thaimaan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että 1.2.2022 alkaen on jälleen mahdollista hakea Thailand Pass -matkustuslupaa Test & Go -ohjelman mukaisesti jopa 60 vrk ennen matkan alkua. Tällä sivulla ilmoitetut vaatimukset ja ohjeistukset ovat tehty Aurinkomatkapaketteihimme soveltuvan Sandbox -ohjelman mukaisesti. On hyvä huomioida, että Thaimaan viranomaiset ovat ilmoittaneet voivansa lakkauttaa Test & Go -ohjelman milloin tahansa tautitilanteen niin edellyttäessä. Mikäli haet matkustuslupaa Test & Go -ohjelman mukaisesti, tarkista ajankohtaiset maahantuloon liittyvät rajoitukset Thaimaan suurlähetystön sivuilta. Mahdollisista Test&Go -ohjelmasta aiheutuvista lisäkustannuksista vastaa matkustaja itse.


Tärkeää tietoa
Thaimaan viranomaiset ovat asettaneet saapuville matkustajille vaatimuksia. Maahan Sandbox-ohjelmalla saapuvilta matkustajilta edellytetään tämänhetkisen tiedon mukaan seuraavia:

1) Rokotustodistus täydestä rokotussarjasta kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä.
Rokotussarjan viimeisimmästä rokoteannoksesta tulee olla vähintään 14 vrk. Todistus yhden rokotusannoksen saamisesta riittää, jos matkustaja pystyy todistamaan sairastaneensa COVID-19-taudin matkaa edeltävän 3 kuukauden sisällä ja saaneensa tämän jälkeen rokotussarjansa 1. rokoteannoksen vähintään 14 vrk ennen matkan alkamista. Rokottamaton alle 18-vuotias voi matkustaa ilman rokotustodistusta rokotetun vanhemman/huoltajan seurassa. Ilman vanhempaa/huoltajaa matkustavalla 12–17-vuotiaalla tulee olla rokotustodistus vähintään rokotussarjansa 1. rokotteesta. Viranomaisten hyväksymät rokotevalmisteet ovat: Vaxzevria (AstraZeneca), Comirnaty (Pfizer-BionTech), CoronaVac (Sinovac), Janssen (Johnson&Johnson), Spikevax (Moderna), COVILO (Sinopharm) ja Gamaleya (Sputnik V). Huom. Helmikuusta 2022 lähtien koronarokotustodistuksen hyväksyntäaika on 9 kuukautta (270 vrk) toisen rokoteannoksen jälkeen. Kolmannen rokoteannoksen jälkeen rajoitusta voimassaolon suhteen ei ole. Lue lisää Omakannasta.

2) Matkan alkaessa korkeintaan 72 t vanha negatiivinen RT-PCR-testitulos kaikilta 6 vuotta täyttäneiltä matkustajilta. Huom. COVID-19-taudin vähintään 14 vrk* ja enintään 3 kk ennen matkan alkua sairastanut voi esittää lentokentällä todistuksen sairastetusta taudista, mikäli testitulos näyttää positiivista. Tällä todistuksella pääsee matkalle positiivisesta tuloksesta huolimatta. *) 14 vrk aika lasketaan ensimmäisen positiivisen PCR-testin näytteenottopäivästä, joka on päivä numero 0.

3) Matkustajatietolomake, Thailand Pass. Kaikkien maahan saapuvien tulee täyttää lomake osoitteessa: https://tp.consular.go.th/. Lomake tulee täyttää vähintään 7 päivää ennen matkan alkua. Alle 18-vuotiaan voi lisätä vanhemman/huoltajan lomakkeelle. 

4) Matkavakuutus, joka korvaa myös COVID-19-tartunnasta aiheutuneita kuluja Thaimaassa oleskelun ajan vähintään 20 000 Yhdysvaltain dollariin (USD) asti.

5) Koronatestaus Thaimaassa oleskelun aikana kaikenikäisiltä matkustajilta. Matkan aikana tulee osallistua yhteensä 2 testiin, maahan saavuttaessa RT-PCR-testiin ja 5.–6. lomapäivänä itse tehtävään antigeenitestiin. 

  • Phuketin lennolla tehtävän RT-PCR-testin hinta on yhteensä n. 2100 THB/hlö eli n. 60 eur/hlö (11.3.2022 kurssin mukaan). RT-PCR-testi maahan saavuttaessa tulee varata ja maksaa ennakkoon viranomaisten järjestelmän kautta
6) MorChana-mobiilisovellus

7) Vahvistus hotellivarauksesta SHA Extra Plus -sertifioidussa hotellissa. Phuketin ja Khao Lakin Sandbox-ohjelman mukaan Thailand Passia haettaessa tulee yöpyminen SHA Extra Plus -sertifioidussa hotellissa olla varattuna vähintään 7 yöksi. Aurinkomatka-pakettien hotellit kuuluvat SHA Extra Plus -sertifioituihin hotelleihin. Mahdollisista poikkeuksista tiedotamme asiakkaitamme erikseen.

Matkustaja vastaa vaadittavien dokumenttien ja koronatestien hankkimisesta ja niiden kustannuksista. Kaikki vaadittavat todistukset tulee esittää paperisena. Digitaalisia todistuksia tai valokuvia todistuksista ei hyväksytä.

 

Matkaan valmistautuminen

Täytä Thailand Pass -matkustajatietolomake ennen matkan alkua osoitteessa: https://tp.consular.go.th/. Lomake tulee täyttää englanniksi. Suomenkielisen ohjeen lomakkeen täyttämiseen löydät täältä

  • Voit täyttää lomakkeen aikaintaan 30 vrk ja viimeistään 7 vrk ennen matkaa.
  • Valitse maahan saapumiseen liittyväksi ohjelmaksi The Blue Zone Sandbox. 
  • Mikäli matkasi on yhdistelmämatka, lisää lomakkeelle tiedot ensimmäisen kohteen ja hotellin mukaan.
  • Lomakkeen täyttöä varten tarvitset erillisen majoitusvahvistuksen ja majoituksen varausnumeron, jotka lähetämme varauksella olevaan sähköpostiin n. 7–10 vrk ennen matkan alkua. Lomakkeelle tulee lisätä liitteeksi myös kuva passin kuvasivusta, todistukset/kuvakaappaukset saaduista rokoteannoksista, EU-rokotustodistus, mahdollinen todistus sairastetusta koronavirustaudista, vakuutustodistus sekä maksukuitti/varausvahvistus maahan saapumisen yhteydessä tehtävästä koronatestistä ja mahdollisesti omatoimisesti järjestettävistä lentokenttäkuljetuksista. Lomakkeelle lisättävät liitteet tulee olla joko JPG-, JPEG- tai PNG-muodossa, poikkeuksena ”Additional documents” -kohtaan lisättävät todistukset (mm. varatun RT-PCR-testin kuitti), jotka tulee olla PDF-muodossa.
  • Lomakkeen lähetettyäsi saat viranomaisilta n. 3–7 vrk kuluessa sähköpostiin vahvistuksen lomakkeen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Hyväksytyn vastauksen yhteydessä saat matkalla vaadittavan QR-koodin, joka tulee esittää paperille tulostettuna lentoyhtiölle sekä viranomaisille maahan saavuttaessa. Huomioi, että on suositeltavaa välttää Hotmail- ja Outlook-sähköpostiosoitteita, niissä ilmenneiden viivästysten vuoksi.
  • Thailand Pass -hakemuksen täytön jälkeen hakemuksen tilan voi tarkistaa osoitteessa https://tp.consular.go.th/, kohdassa "Check your request status and edit your submission". 
  • Huom. Mikäli lomakkeelle ilmoittamasi menolentosi muuttuu, sallitaan muutos seuraavin ehdoin: uuden lennon tulee saapua 72 t sisällä ilmoitetun alkuperäisen lennon saapumisesta ja maahanpääsyyn vaadittavien todistusten tulee vastata alkuperäiselle Thailand Pass -lomakkeelle lisättyjä todistuksia. 

Tallenna ja tulosta rokotustodistus Omakannasta. Huomioithan, että Thailand Pass -lomakkeelle tulee liittää todistukset/kuvakaappaukset saaduista rokoteannoksista ja viimeisimmän rokoteannoksen kohdalle EU-rokotustodistus sekä QR-koodi. Tiedot ovat on saatavilla joko Omakannasta tai Maisa.fi -palvelusta (HUSin sairaanhoitopiiri). Varmista, että rokotussarjasi viimeisestä rokoteannoksesta on vähintään 14 vrk ennen matkan alkua. Mikäli rokotussarja sisältää vain yhden rokoteannoksen (Janssen/Johnson&Johnson), riittää todistus ensimmäisestä rokotuksesta.

Lataa puhelimeen jo ennen matkaa MorChana-mobiilisovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta. Sovelluksen käyttöönotto edellyttää Thailand Pass -lomakkeesta saatua QR-koodia/ID-numeroa. Jokaisen aikuisen matkustajan tulee ladata puhelimeensa oma sovellus. Sovellus tulee säilyttää puhelimessa maassa oleskelun ajan. Sovelluksen käyttöönotossa on ilmennyt ongelmia. Maahanpääsyyn kuitenkin riittää, että sovellus on ladattu matkustajan puhelimeen. 

Varaa aika ennen matkaa tehtävään koronatestiin (RT-PCR-testi). Huomioi, että testitulos saa olla korkeintaan 72 t vanha matkan alkaessa. Negatiivisesta testituloksesta vaaditaan englanninkielinen todistus.

Varaa ja maksa Thaimaassa tehtävä RT-PCR-testi ennakkoon viranomaisten järjestelmän kautta. Sivuille tulee rekisteröityä käyttäjäksi, jonka jälkeen voi siirtyä varaamaan ja maksamaan testin. Varausta varten tarvitset passinnumeron sekä menolennon tiedot. Suomenkielisen ohjeen varaamiseen ja maksamiseen löydät täältä

Tulosta maahantulolomake (T8) täältä. Täytä lomake ja ota se mukaan matkalle. Lomake tulee esittää pyydettäessä lentoaseman virkailijoille.  

Varaa matkalle mukaan paperisena versiona Aurinkomatkojen varausvahvistus, SHA Extra Plus -hotellivarausvahvistus, Thailand Pass -lomakkeesta saamasi QR-koodi, englanninkielinen testitodistus ennen matkaa tehdystä RT-PCR-testistä, kuitti/vahvistus ennakkoon maksetusta koronatestistä Thaimaassa, maahantulolomake (T8) ja useampi kopio passin kuvasivusta sekä rokotustodistuksesta ja matkavakuutuksesta. Varaudu pyydettäessä esittämään kaikki todistukset matkan eri vaiheissa, myös hotelliin sisäänkirjautuessa. Tulosta kaikki todistukset niiden alkuperäisessä muodossa.

Lisätietoja:
Thaimaan suurlähetystö, Royal Thai Embassy, Helsinki, Finland, https://helsinki.thaiembassy.org, sähköposti: visa@thaiembassy.fi, p. +358 9 612 26415, puhelinpalvelun aukioloajat ma–pe klo 9–12 ja 13–16.30 (muutokset mahdollisia).

 

Matkalle lähtö ja kohteeseen saapuminen

Varaudu esittämään paperiset todistukset jo Helsinki-Vantaan lentoasemalla lähtöselvityksen yhteydessä. Lähtöselvityksen yhteydessä tulee esittää Aurinkomatkojen varausvahvistus tai lentolippu myös paluulennosta.

Thaimaahan saavuttaessa tulee lentoaseman virkailijoille esittää Thailand Pass -lomakkeesta saatu QR-koodi. Maahan saapumisen yhteydessä tulee osallistua koronatestiin (RT-PCR-testi kaikille 6 vuotta täyttäneille ja sylkinäytetesti alle 6-vuotiaille). Maahantulopisteessä matkustajasta otetaan kasvokuva sekä sormenjäljet. Lentoasemalla on ruumiinlämmön mittaava kamera, joka mittaa matkustajien lämpötilan maahan saavuttaessa. Lämpötila saa olla korkeintaan 37,3 astetta. Huomioi, että tällä hetkellä lentoasemalla ei ole mahdollisuutta ostoksiin. Lentoasemalta tulee siirtyä suoraan varattuun SHA Plus -sertifioituun kuljetukseen.

Hotelliin saavuttaessa tulee varautua sisäänkirjautumisen yhteydessä esittämään QR-koodi sekä kaikki maahan tullessa esitetyt todistukset. Maahan saapumisen yhteydessä tehdyn testin tulosta tulee odottaa omassa hotellihuoneessa, tarkemmat käytännöt vaihtelevat kohteittain: 

  • Phuketissa ja Khao Lakissa testin tulosta tulee odottaa omassa hotellihuoneessa. Huoneesta ei tule poistua, mutta huoneen parvekkeelle/terassille on sallittua mennä. Huonepalvelusta on mahdollista tilata syötävää huonelaskulle. Testitulos valmistuu n. 8–24 t kuluessa testistä. Negatiivisen testituloksen saavuttua, voi poistua huoneesta ja lähteä vapaasti liikkeelle.
Testitulos ilmoitetaan joissain hotelleissa hotellin vastaanottoon, josta se ilmoitetaan asiakkaalle huoneeseen. Vaihtoehtoisesti tuloksen voi tarkistaa myös itse lentoasemalta saatavalla QR-koodilla, ATGenes -verkkosivustolta tai Thailand PSAS-järjestelmästä. ATGenes -sivusto vaatii rekisteröitymisen, jonka jälkeen testituloksen voi tarkistaa passin numerolla ja sähköpostiosoitteella. Rekisteröidy sivuston käyttäjäksi täällä. Thailand PSAS-järjestelmässä valitse kohta "Check you appointment ja seuraavalla sivulla paina kolmea allekkaista viivaa ja sen jälkeen "View result". Lisää passin numero ja kansallisuus nähdäksesi tuloksen. Mikäli saamasi testitulos on positiivinen, noudata viranomaisten karanteenivaatimuksia ja ohjeistuksia.

 

Turvallisuustoimenpiteet kohteessa

Lämmönmittaukset
Lentoasemilla on ruumiinlämmön mittaavia kameroita, jotka mittaavat matkustajien lämpötilan maahan saavuttaessa. Lämpötila saa olla korkeintaan 37,3 astetta. Myös hotelleissa lämmönmittaukset ovat yleisiä. 

Paikallinen koronasovellus
Jokaisen aikuisen matkustajan tulee ladata puhelimeensa paikallinen koronajäljityssovellus MorChana. Suosittelemme lataamaan tämän jo ennen matkaa App Storesta tai Google Play -kaupasta. Sovellus tulee säilyttää puhelimessa koko maassa oleskelun ajan.

Mahdollisten viranomaistarkastusten vuoksi puhelinta tulee pitää mukana kohteessa liikkuessa. Puhelimen lisäksi mukana tulee olla myös passikopio ja rokotustodistus mahdollisten sovelluksen virhetilanteiden varalta. Sovellusta saatetaan edellyttää joidenkin palvelupaikkojen sisäänkäyntien yhteydessä ja esim. satamassa meriretkille lähdettäessä sekä eri provinssien välillä liikkuessa. Hotellit saattavat pyytää asiakkaita ilmoittautumaan vastaanotossa kerran päivässä ja näyttämään sovelluksestaan QR-koodin. Käytäntö voi vaihdella hotelleittain. Sovellus vaatii toimiakseen verkkoyhteyden.

Koronatestaus kohteessa
Matkan aikana tulee osallistua kahteen testiin, maahan saavuttaessa RT-PCR-testiin ja 5.–6. lomapäivänä itse tehtävään antigeenitestiin. Kaikki 6 vuotta täyttäneet matkustajat osallistuvat RT-PCR- ja antigeenitestiin, alle 6-vuotiaat voivat osallistua myös sylkinäytetestiin. 

  • Phuket ja Khao Lak: Sandbox-ohjelmalla maahan saapuvat matkustajat varaavat maahan saapumisen yhteydessä tehtävän RT-PCR-testin itse viranomaisten järjestelmän kautta. Itse tehtävä antigeenipikatesti (ATK, Rapid Antigen Test) tulee hankkia apteekista tai minimarketista (hinta n. 150–250 THB/testi), tai vaihtoehtoisesti tuoda mukana jo Suomesta. Huom. 6 vuotta täyttäneiden testistä käytetään termiä "Nasal Swab" ja alle 6 vuotiaiden sylkitestistä "Saliva Test". Antigeenitestin tulos tulee rekisteröidä MorChana-sovellukseen tai esittää hotellin vastaanottoon, josta se rekisteröidään viranomaisten järjestelmään.

Suu-nenäsuojaimen käyttö
Suu-nenäsuojaimen käyttöä edellytetään julkisissa sisätiloissa, kulkuneuvoissa (myös yksityisautoissa, joissa on enemmän kuin 1 hlö) sekä ulkona liikuttaessa. Uima-altaalla ja rannalla aurinkoa ottaessa maskia ei edellytetä. Suu-nenäsuojaimen käyttämättä jättäminen voi johtaa sakkoihin. Varaa mukaan suojaimet kaikille matkaseurueesi jäsenille, myös lapsille.

Varaudu käyttämään suu-nenäsuojainta matkan eri vaiheessa niin lentoasemalla, lennon aikana, perillä lomakohteessa kuin hotellin yleisissä tiloissa kunkin hotellin vaatimusten mukaisesti. Suojaavampia FFP-hengityssuojaimia kannattaa myös pitää mukana, jotta voit suojautua tarvittaessa esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä tai mahdollisissa väkijoukoissa.

Turvaväli
Huomioithan riittävän turvavälin lomakohteessa kohdatessasi muita ihmisiä ja liikkuessasi esimerkiksi julkisilla paikoilla, kulkuneuvoissa, rannoilla, kaupoissa sekä hotellissasi.

Liikkumisrajoitukset
Ei voimassa olevaa ulkonaliikkumiskieltoa. Provinssien välillä liikkuessasi huomioithan mahdolliset voimassa olevat viranomaismääräykset. Varaudu pyydettäessä esittämään MorChana-sovellus, passikopio ja rokotustodistus liikkuessasi provinssien välillä.

Lentokenttäkuljetukset
Suu-nenäsuojaimen käyttöä edellytetään lentokenttäkuljetuksissa kaikilta 2 vuotta täyttäneiltä. Huomioithan, että paikallisista rajoituksista johtuen Aurinkomatkojen oppaat eivät ole mukana lentokenttäkuljetuksissa.

Palvelut lomakohteessa
Huomioithan, että lomakohteen palvelut voivat olla rajoitetut ja muuttua lyhyelläkin aikavälillä vallitsevan tilanteen vuoksi.

Rannat
Avoinna, rajoitetuin palveluin. Noudata yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia.

Kaupat
Loma-alueilla avoinna rajoitetusti tällä hetkellä, osa suljettu kokonaan. Suuremmissa kaupungeissa (esim. Phuket Town) kaupat avoinna normaalisti.

Ravintolat, kahvilat, baarit
Loma-alueilla ravintolat avoinna rajoitetusti tällä hetkellä, osa suljettu kokonaan. Suuremmissa kaupungeissa ravintolat ja kahvilat avoinna rajoitetuin aukioloajoin ja asiakasmäärin. Yökerhot ovat toistaiseksi suljettu. Alkoholin tarjoilu on sallittua klo 23:een.

Valuutanvaihtopisteet
Avoinna suuremmilla loma-alueilla normaalisti, pienemmillä loma-alueilla (esim. Khao Lak) osa pisteistä on tällä hetkellä suljettu, myös hotelleissa. On suositeltavaa vaihtaa jonkin verran valuuttaa jo ennen matkaa. Hotelleissa suositaan korttimaksua käteismaksun sijaan.

Hotellien palvelut
Yleisten tilojen siivousta ja desinfiointia on tehostettu. Huoneiden varustelua on saatettu muuttaa esimerkiksi poistamalla päivän lehdet korkean hygieniatason ylläpitämiseksi ja eniten asiakkaiden kosketuksessa olevat esineet kuten ovenkahvat ja valonkatkaisijat desinfioidaan huolellisesti. Huoneiden siivouksissa voi olla rajoituksia ja huoneet siivotaan esimerkiksi vain pyydettäessä. Hotellihenkilökunnan hygieniaan kiinnitetään myös erityishuomiota, ja henkilökunnan lämpötilaa saatetaan mitata päivittäin.

Hotellien palveluita on voitu rajoittaa tai perua kokonaan. Allasalueella aurinkotuolit on sijoitettu riittävälle etäisyydelle toisistaan. Hotellien ravintoloissa buffettarjoiluun on myös mahdollisesti tehty muutoksia ja pyritty järjestämään annokset joko pöytiin tarjoiltuna tai muulla tavalla, joka suojaa sekä asiakkaita, että henkilökuntaa. Useimmissa hotelleissa suositaan korttimaksua käteismaksun sijaan, ja osa hotelleista on siirtynyt täysin korttimaksuihin kieltäytyen ottamasta käteistä rahaa vastaan.

Lomakohteiden hotelleissa seurataan maan viranomaisohjeita ja määräyksiä säännöllisesti ja tarkasti, jotta palveluntarjontaa ja hotellin toimintatapoja voidaan tarvittaessa muuttaa. Vaikka maan viranomainen ei olisikaan määräyksillään ohjannut hotellin toimintaa, voidaan hotellissa silti ottaa käyttöön uusia toimintatapoja suojaamaan sen asiakkaita ja henkilökuntaa, joiden terveys ja turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Hotelleilla on erilaisia käytäntöjä sujuvaan ja turvalliseen sisäänkirjautumiseen. Osa hotelleista tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden tehdä sisäänkirjautumisen jo ennakkoon internetissä. Mikäli hotellisi tarjoaa vaihtoehtoisen tavan sisäänkirjautumiseen, lähetämme sinulle tästä tiedon ennen matkaa. Hotellista riippuen sisäänkirjautumisen yhteydessä saatetaan pyytää täyttämään erillinen terveystietolomake.

Paikallisviranomaisten ohjeistuksiin ja suosituksiin perustuen emme vie hotelleille Aurinkomatkojen Lomakansioita. Sen sijaan saat tärkeimmät tiedot hotellistasi ja lomakohteesta ennen matkaa sähköpostitse.

Mikäli sairastut matkalla
Mikäli sairastut matkalla ja sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, tai tiedät altistuneesi koronavirukselle, tulee sinun olla välittömästi yhteydessä hotellisi vastaanottoon tai Aurinkolinjaan. Tämänhetkisen viranomaistiedon mukaan tartunnan saaneet asetetaan 10 vrk:n karanteeniin ja altistuneet 7 vrk:n karanteeniin. Hotellit noudattavat paikallisten viranomaisten määräyksiä ja saat heiltä jatko-ohjeet tilanteessa toimimiseen.

Matkavakuutus tulee olla matkalla voimassa turvaamassa sairastumista ennen matkaa tai matkan aikana. Matkavakuutuksen tulee korvata myös COVID-19-tartunnasta aiheutuneita kuluja vähintään 20 000 Yhdysvaltain dollariin (USD) asti. Eri vakuutusten ja vakuutusyhtiöiden korvausehdoissa on eroja, joten kannattaa tarkistaa oman vakuutuksen korvausehdot sekä miten toimia sairaustapauksen sattuessa.

Voit ostaa kauttamme AIG Travel Guard -matkavakuutuksen, joka kattaa myös koronavirukseen sairastumisesta johtuvat hoitokulut matkan aikana. Taudin hoidosta aiheutuneita hoitokuluja korvataan matkasairautena. Vakuutus on voimassa riippumatta Suomen ulkoministeriön matkustussuosituksista. Saat matkaa varten vaadittavan vakuutustodistuksen olemalla yhteydessä AIG:n asiakaspalveluun sähköpostitse travelguardfinland(a)aig.com. Lisää viestin yhteyteen vakuutusnumerosi. Suositeltavaa on lähettää sähköpostia vakuutuksenottajan sähköpostiosoitteesta.

Lisätietoja
Suomi ulkomailla -sivuilla.

Lue myös ohjeemme turvalliseen lomailuun.

 

Koronatestitodistus nyt edullisesti

Finnairin Terveyspalvelussa Finnairin pääkonttorissa lentoaseman läheisyydessä Vantaalla osoitteessa Tietotie 9 saat RT-PCR-testin hintaan 93 €/hlö. Testi tulee varata täällä. Testituloksen saa seuraavana aamuna klo 9 mennessä. Testituloksen yhteydessä saa sähköpostitse englanninkielisen todistuksen ja testitulos siirtyy myös Omakantaan. Lue lisää Finnairin sivuilta.

Saat asiakkaanamme Pihlajalinnan kautta RT-PCR-testin hintaan 93 €/hlö. Näet listan eri puolella Suomea sijaitsevista testauspaikoista Pihlajalinnan verkkosivuilla. Varaa testiaika täällä. Ilmoita ajanvarauksen yhteydessä Finnairin varaustunnus ja varaudu esittämään Aurinkomatkojen varausvahvistus testauspisteessä. Löydät kuusimerkkisen Finnairin varaustunnuksen (esim. Y2KP3D) Omalomasta tai matkavahvistuksestasi. Testituloksen saa noin 24 tunnin kuluessa testistä. Testituloksen yhteydessä saa sähköpostitse englanninkielisen todistuksen ja testitulos siirtyy myös Omakantaan. Lue lisää Finnairin sivuilta.

Asiakkaanamme pääset ilman lääkärintodistusta kumppanimme PR2You Oy:n kautta RT-PCR-testiin hintaan 99 €/hlö. Testauspaikat sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa, Tampereella, Lahdessa ja Ylistarossa. Testauspaikat saattavat vaihdella. Lähetämme noin kolme viikkoa ennen matkasi alkua sähköpostilla koodin alennushintaiseen testiin sekä ohjeet näytteenottoajan varaamiseen. Löydät koodin myös Omalomasta sekä Aurinkomatkat-sovelluksesta.

 

Paluu Suomeen

Finnair ei edellytä koronatodistusta lennoillaan Suomeen. Viranomaiset määrittävät maahan saapumisen edellytykset, katso alta ohjeet maahan saapumiseen.

Matkustaminen EU- tai Schengen-alueen ulkopuolelta Suomeen on edelleen rajoitettua, mutta helpotettua täyden rokotussarjan saaneille. Voit saapua maahan, kun jokin seuraavista maahan saapumisen edellytyksistä toteutuu:

• Olet Suomen kansalainen tai asut Suomessa
• Olet täysin rokotettu vähintään 7 vrk ennen matkaasi Suomeen

Muussa tapauksessa tarkastathan ensin Rajavartiolaitoksen sivuilta, täyttyvätkö Suomeen saapumisen edellytykset kohdallasi.

EU- tai Schengen-alueen ulkopuolelta saavuttaessa noudatetaan normaaleja rajamuodollisuuksia sekä passi- ja mahdollisia viisumivaatimuksia. 

Mikäli maahantulon edellytykset täyttyvät, voit saapua Suomeen ilman karanteenia ja testausta maahan saapuessa, kun jokin seuraavista vaihtoehdoista toteutuu kohdallasi:

• Olet täysin rokotettu vähintään 7 vrk ennen paluumatkaasi Suomeen.
• Olet syntynyt vuonna 2007 tai sen jälkeen.
• Sinulla on todistus 6 kk sisällä sairastetusta, mutta jo parantuneesta koronavirusinfektiosta.
• Mikäli olet saanut yhden rokoteannoksen, voit saapua Suomeen ilman ennakkotestiä, mutta sinun tulee käydä koronavirustestissä 72–120 h kuluttua maahan saapumisesta. Rokote tulee olla otettuna vähintään 14 vrk ennen paluumatkaa Suomeen.
• Sinulla on todistus negatiivisesta koronavirustestin tuloksesta, minkä lisäksi sinun tulee käydä uudestaan koronavirustestissä 72–120 h kuluttua maahan saapumisesta.

Mikäli yksikään mainituista vaihtoehdoista ei kohdallasi toteudu, ohjataan sinut koronavirustestiin maahan saapuessasi.

Digitaalisen FINENTRY-palvelun avulla sujuvoitat Suomeen saapumista koronapandemian aikana. Kirjaudu palveluun ja saat henkilökohtaiset ohjeet maahan saapumiseen.

Travelling from outside of the EU or Schengen area to Finland
Passengers arriving to Finland from outside of the EU and Schengen area are required to show a valid certificate of a full course of vaccination or proof of recovery from COVID-19 within the past 6 months, apart from a few exceptions. This requirement applies to those born in 2006 or earlier. The Border Guard will not require the above-mentioned certificates as a prerequisite for entry from Finnish citizens, foreign nationals residing permanently in Finland, or persons who have an essential reason for entry. Please sign in to FINENTRY service to get personalized guidance of entry to Finland. For more information here.


Thaimaan hintataso

Hintataso Thaimaassa on Suomen hintatasoa edullisempi. Thaimaa on edullinen lomamaa niin ruokailun kuin ostosten suhteen.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Jännite on 220 V. Välikappaleen saa tarvittaessa lainaksi useimmissa hotelleissa tai sen voi ostaa kaupasta.

Matkavaluutta

Thaimaan valuutta on baht (THB). Thaimaan bahteja voi vaihtaa Suomessa valuutanvaihtopisteissä ja rajoitetusti pankeissa. Matkavaluutaksi voi ottaa euroja ja bahteja. On hyvä selvittää etukäteen pankissa kuinka voi tilata lisää valuuttaa, mikäli rahavarat sattuvat loppumaan. Pankin faksi- ja puhelinnumero sekä tilinumero ovat tärkeitä!

Päivän kurssi www.forex.fi

Sähkötupakka

Sähköisen tupakan käyttö Thaimaassa ja sähkötupakan tuonti Thaimaahan on kiellettyä.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Thaimaahan matkustettaessa matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta. Passin tulee olla ehjä.
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 30 vuorokauden matkalle.

Huom. Yli 90 vrk Thaimaassa oleskelevan henkilön tulee välillä poistua maasta saadakseen jatkoviisumin.

Jos olet ostanut pelkän menolennon Thaimaahan, eikä sinulla ole näyttää Helsinki-Vantaalla lähtöselvityksessä paluulentolippua, tarvitset viisumin.

Visumservice palvelee Aurinkomatkojen asiakkaita kaikissa viisumiasioissa ma–pe klo 8–16.30.

Visumservicen yhteystiedot:
Kalevankatu 20
00100 HELSINKI
p. 09 348 9621
info@visumservice.fi

Postiosoite:
Visumservice
PL 201
00121 HELSINKI

Visumservicen palveluhinnasto

Hae Thaimaan viisumia Visumservicen kautta »

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäiviä

Pyhäpäiviä
1.1. uudenvuodenpäivä
22.1.2023 kiinalainen uusivuosi
6.4. Chakri-hallitsijasuvun päivä
13.-15.4. Songkhran, astrologisesti laskettu thaimaalaisten uusivuosi
1.5. työnpäivä
23.10. Chulalongkorn-päivä (kuningas Rama V:n kuolinpäivä)
5.12. edesmenneen kuningas Rama IX syntymäpäivä.
10.12. perustuslain päivä
31.12. uudenvuodenaatto


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kello on kesäaikana 4 tuntia ja talviaikana 5 tuntia enemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 65 miljoonaa

Kieli

thai, suosituissa lomakohteissa puhutaan jonkin verran englantia

Pinta-ala

n. 514 000 km²

Pääkaupunki

Bangkok, n. 10  milj. asukasta

Uskonto

buddhalaisuus (n. 95 % asukkaista)

Valtiomuoto

perustuslaillinen kuningaskunta

Valuutta

Thaimaan baht (THB)