Tietoa kohteesta

COVID-19:n vaikutukset lomaasi

COVID-19:n vaikutukset talvikaudella 2022–2023

COVID-19-pandemia voi vaikuttaa yhä matkustamiseen ja eri lomakohteiden toimintaan.

Huomioithan, että matkustaminen voi edellyttää koronapassia, ja/tai negatiivista testitulosta sekä terveystietolomaketta. Matkustaja vastaa vaadittavien todistusten hankkimisesta ja mahdollisista todistusten aiheuttamista lisäkustannuksista.

Tarkistamme ja päivitämme tarvittaessa tarkemmat tiedot matkustusmuodollisuuksista tälle sivulle 10.10.2022 mennessä. Jos sinulla on voimassa oleva matkavaraus, saat tiedon päivitetyistä maahantulo-ohjeista matkavahvistuksella olevaan sähköpostiin.

Voit seurata matkustusrajoituksia Thaimaan turistitoimiston sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta ennen tietojen julkaisua sivuillemme.

 

Koronatestitodistus nyt edullisesti

Saat asiakkaanamme Pihlajalinnan kautta RT-PCR-testin hintaan 93 €/hlö. Näet listan eri puolella Suomea sijaitsevista testauspaikoista Pihlajalinnan verkkosivuilla. Varaa testiaika täällä. Ilmoita ajanvarauksen yhteydessä Finnairin varaustunnus ja varaudu esittämään Aurinkomatkojen varausvahvistus testauspisteessä. Löydät kuusimerkkisen Finnairin varaustunnuksen (esim. Y2KP3D) Omalomasta tai matkavahvistuksestasi. Testituloksen saa noin 24 tunnin kuluessa testistä. Testituloksen yhteydessä saa sähköpostitse englanninkielisen todistuksen ja testitulos siirtyy myös Omakantaan. Lue lisää Finnairin sivuilta.

Asiakkaanamme pääset ilman lääkärintodistusta kumppanimme PR2You Oy:n kautta RT-PCR-testiin hintaan 95 €/hlö. Testauspaikat sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa ja Ylistarossa. Testauspaikat saattavat vaihdella. Alennushintaiseen testiin oikeuttavan koodin näet Omalomasta ja Aurinkomatkat-sovelluksesta.


Thaimaan hintataso

Hintataso Thaimaassa on Suomen hintatasoa edullisempi. Thaimaa on edullinen lomamaa niin ruokailun kuin ostosten suhteen.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Jännite on 220 V. Välikappaleen saa tarvittaessa lainaksi useimmissa hotelleissa tai sen voi ostaa kaupasta.

Matkavaluutta

Thaimaan valuutta on baht (THB). Thaimaan bahteja voi vaihtaa Suomessa valuutanvaihtopisteissä ja rajoitetusti pankeissa. Matkavaluutaksi voi ottaa euroja ja bahteja. On hyvä selvittää etukäteen pankissa kuinka voi tilata lisää valuuttaa, mikäli rahavarat sattuvat loppumaan. Pankin faksi- ja puhelinnumero sekä tilinumero ovat tärkeitä!

Päivän kurssi www.forex.fi

Sähkötupakka

Sähköisen tupakan käyttö Thaimaassa ja sähkötupakan tuonti Thaimaahan on kiellettyä.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Thaimaahan matkustettaessa matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta. Passin tulee olla ehjä.
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 30 vuorokauden matkalle.

Huom. Yli 90 vrk Thaimaassa oleskelevan henkilön tulee välillä poistua maasta saadakseen jatkoviisumin.

Jos olet ostanut pelkän menolennon Thaimaahan, eikä sinulla ole näyttää Helsinki-Vantaalla lähtöselvityksessä paluulentolippua, tarvitset viisumin.

Visumservice palvelee Aurinkomatkojen asiakkaita kaikissa viisumiasioissa ma–pe klo 8–16.30.

Visumservicen yhteystiedot:
Kalevankatu 20
00100 HELSINKI
p. 09 348 9621
info@visumservice.fi

Postiosoite:
Visumservice
PL 201
00121 HELSINKI

Visumservicen palveluhinnasto

Hae Thaimaan viisumia Visumservicen kautta »

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäiviä

Pyhäpäiviä
1.1. uudenvuodenpäivä
22.1.2023 kiinalainen uusivuosi
6.4. Chakri-hallitsijasuvun päivä
13.-15.4. Songkhran, astrologisesti laskettu thaimaalaisten uusivuosi
1.5. työnpäivä
23.10. Chulalongkorn-päivä (kuningas Rama V:n kuolinpäivä)
5.12. edesmenneen kuningas Rama IX syntymäpäivä.
10.12. perustuslain päivä
31.12. uudenvuodenaatto


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kello on kesäaikana 4 tuntia ja talviaikana 5 tuntia enemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 65 miljoonaa

Kieli

thai, suosituissa lomakohteissa puhutaan jonkin verran englantia

Pinta-ala

n. 514 000 km²

Pääkaupunki

Bangkok, n. 10  milj. asukasta

Uskonto

buddhalaisuus (n. 95 % asukkaista)

Valtiomuoto

perustuslaillinen kuningaskunta

Valuutta

Thaimaan baht (THB)