Klong Muang, Krabi – tietoa matkakohteesta

Klong Muang, Krabi 1
Klong Muang, Krabi 2
Klong Muang, Krabi 3
Klong Muang, Krabi 4
Klong Muang, Krabi 5
Klong Muang, Krabi 6
Klong Muang, Krabi 7
Klong Muang, Krabi 8
Klong Muang, Krabi 9
Klong Muang, Krabi 10
Klong Muang, Krabi 11
Klong Muang, Krabi 12
Klong Muang, Krabi 13
Klong Muang, Krabi 14
Klong Muang, Krabi 15
Klong Muang, Krabi 16
Klong Muang, Krabi 17
Klong Muang, Krabi 18
Klong Muang, Krabi 19
Klong Muang, Krabi 20
Klong Muang, Krabi 21
Klong Muang, Krabi 1
Klong Muang, Krabi 2
Klong Muang, Krabi 3
Klong Muang, Krabi 4
Klong Muang, Krabi 5
Klong Muang, Krabi 6
Klong Muang, Krabi 7
Klong Muang, Krabi 8
Klong Muang, Krabi 9
Klong Muang, Krabi 10
Klong Muang, Krabi 11
Klong Muang, Krabi 12
Klong Muang, Krabi 13
Klong Muang, Krabi 14
Klong Muang, Krabi 15
Klong Muang, Krabi 16
Klong Muang, Krabi 17
Klong Muang, Krabi 18
Klong Muang, Krabi 19
Klong Muang, Krabi 20
Klong Muang, Krabi 21

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Voit harrastaa lähisaarilla mm. snorklausta ja sukellusta. Myös kanoottisafareita ja kalastusretkiä on tarjolla. Tub Kaekin luonnonpuistossa on 6 km:n pituinen patikointireitti, joka vie upeiden maisemien keskelle näköalakukkulalle. 

Kalliokiipeily

Venematkan päässä oleva Railay on Thaimaan suosituin ja tunnetuin kalliokiipeilypaikka. Siellä on useita kalliokiipeilyyn erikoistuneita keskuksia, jotka tarjoavat kursseja ja räätälöityjä retkiä. Pääset Klong Muangista Railaylle pitkähäntäveneellä.

Patikointi

Tub Kaekin luonnonpuistossa on 6 km pitkä, vaativa luontopolku ylös näköalakukkulalle. Nousua on 3,7 km. Upeat maisemat korvaavat vaivan!
Dusit Thani -hotellista polun alkupäähän on matkaa n. 5 km.

Sukellus ja snorklaus

Lähiympäristö soveltuu erinomaisesti sukeltamiseen ja snorklaukseen. Lähistöllä on muutamia snorklauskohteita, joihin pääsee helposti pitkähäntä- ja pikaveneillä. Mm. Podan, Chickenin ja Hongin saarten rannat tarjoavat upeat puitteet snorklaajille. Hieman kauempana sijaitsevilla kuuluisilla Phi Phi -saarilla on useita eri sukelluskohteita, joihin tehdään päiväretkiä suuremmilla sukellustukialuksilla.


Hyvä tietää kohteesta

Juomavesi

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Voit ostaa pullotettua vettä hotellista ja elintarvikeliikkeistä. Useimmat hotellit toimittavat huoneisiin maksutta muutaman vesipullon päivässä.

Klong Muang lasten kanssa

Dusit Thani Krabi Beach Resort -hotellissa toimii lastenkerho, jossa leikitään, pelataan ja piirrellään niin ulkona kuin sisätiloissa leikkihuoneessa.

Liikuntaesteettömyys

Klong Muang ei sovellu liikuntaesteisille matkustajille kovin hyvin. Kylätiellä on jonkin verran ylä- ja alamäkeä. Jalkakäytäviä ja esteettömiä takseja ei ole.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners käyvät maksuvälineenä hyvin harvoin. Voit nostaa korteilla rahaa automaateista.
Rahaa voi vaihtaa hotellissa.

Apteekki ja lääkäri

Klong Muangissa ei ole päivystävää apteekkia, mutta Ao Nangissa on useita. Minimarketeista ja ruokakaupoista saa yleisimpiä lääkkeitä ja hyttyskarkotteita.

Dr. Somboon Polyclinic Ao Nangissa on avoinna päivittäin. Lääkäri tekee tarvittaessa hotellikäyntejä. Lääkärikeskus hyväksyy Eurooppalaisen matkavakuutuksen. Mikäli matkavakuutuksesi on muussa vakuutusyhtiössä, maksetaan lääkärikulut käteisellä. Säästä kuitit vakuutusyhtiösi korvaushakemusta varten.

Krabin kaupungissa on kaupunginsairaala. Lääkärinpalkkio maksetaan käteisellä. Vakavammat tapaukset hoidetaan Phuket International Hospitalissa, jolla on suoraveloitussopimukset tunnetuimpien vakuutusyhtiöiden kanssa.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus, luonnonmateriaalit kuten puuvilla ovat parhaita. Busseissa on yleensä tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta.
Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista.

Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, joita voit ostaa myös lomakohteesta.

Palveluraha

Sopiva palveluraha on yleensä 20–50 THB. Voit halutessasi muistaa esim. laukunkantajaa, paikallisopasta sekä retkibussinkuljettajaa. Huonesiivoojalle voi jättää loman lopussa 100–150 THB/vk/huone. Taksit eivät odota saavansa palvelurahaa. Ravintoloissa sopiva palveluraha on 5–10 % laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Klong Muang, Krabi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Kylässä voit liikkua tuktuk-takseilla. Hotellien ja paikallisten matkatoimistojen kautta voi vuokrata ilmastoituja takseja kuljettajineen.
Lähirannoille ja -saarille pääsee kätevästi pitkähäntäveneellä. Ao Nangista pääsee Phuketiin, Koh Lantan ja Phi Phi -saarille laivoilla päivittäin, mutta aikataulujen vuoksi Phuketissa ja Koh Lantalla tulee yöpyä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 7 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Phuketin lentoasema
Matkan pituus n. 150 km
Matkan kesto n. 2,5–3 t

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimet yksityiskuljetuksissa ovat lisämaksusta, hinta n. 10 €/suunta. Istuimet tulee tilata ennakkoon viimeistään 21 päivää ennen matkan alkua asiakaspalvelustamme. Istuimien saatavuutta ei voida taata. Mikäli matkan alkuun on alle 21 päivää, suosittelemme varaamaan mukaan oman istuimen.

Bussikuljetukseen istuimia ei ole mahdollista saada.


Nähtävyydet

5 km:n päässä olevassaTub Kaek -luonnonpuistossa on hieno, mutta vaativa 6 km:n pituinen luontopolku näköalakukkulalle.
Tiikeriluolatemppeli on Thaimaan buddhalaisille merkittävä pyhiinvaellus- ja meditointikeskus. Näköalapaikalle johtaa 1 237 porrasta.
Khao Phanom Benchan kansallispuistossa on mm. Hueay Thon vesiputous. Kansallispuistossa on Krabin korkein kohta, 1 350 m.
Khao Phra-Bang Khram villieläinten suojelualue sijaitsee Khlong Thomissa n. tunnin ajomatkan päässä Klong Muangista. Alueella voi nähdä muun muassa harvinaisia lintuja sekä kuuluisan Emerald-altaan viidakon siimeksessä. Nimensä allas on saanut ainutlaatuisen kauniista väristään. Luonnon muovaamassa uima-altaassa voi käydä virkistäytymässä retkeilyn lomassa.
Klong Thomin alueella on myös luonnon muovaamia lämminvetisiä altaita (n. 40 ºC), joihin tulee vesi syvältä maan uumenista kuumista lähteistä.
Susan Hoi, Simpukkahautausmaa on 8 km:n päässä Ao Nangista. Pienellä alueella on 40 miljoonaa vuotta vanhoja simpukkafossiileja.


Ostokset

Klong Muangin liikkeissä myydään lähinnä rantaelämään liittyvää tavaraa ja vaatetta. Läheisessä Ao Nangissa sekä Krabin kaupungissa on monipuolisempi valikoima.
Krabin lentoasemalle johtavan tien varrella, noin 25 km:n päässä Ao Nangista, ovat Tesco Lotus- ja Big C -ostoskeskukset sekä Outlet Village, jossa myydään merkkivaatteita edulliseen hintaan.
 
Suosittuja ostoksia ovat mm. mittatilausvaatteet sekä silmä- ja aurinkolasit.


Ravintolat ja huvit

Klong Muangissa on edullisia, yksinkertaisia paikallisia ravintoloita. 
Iltaelämä on rauhallista. Pääkadun varrella on muutamia baareja. Hotellien baareissa on usein iltaisin elävää musiikkia.


Uimarannat

Klong Muangin upea, hienohiekkainen ranta on lähes luonnontilassa. Rannan tuntumassa on joitakin baareja ja ravintoloita, joissa voit nauttia lounaan. Rannalla ei ole vuokralla aurinkotuoleja eikä -varjoja.
Pitkähäntäveneellä pääset kätevästi kuvankauniiden lähisaarten rannoille. Voit vuokrata pitkähäntäveneen halutessasi myös omaan käyttöön. 
Vuoroveden vaihtelut ovat suuria.

Asukasluvut ja etäisyydet

Klong Muang n. 2 000 as.
Krabin kaupunki n. 30 000 as.
Ao Nang 13 km
Krabin kaupunki 32 km
Phuket City 200 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.