Lentokenttäkuljetukset

Cala d'Or–Palma-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Son Sant Joan -lentoasema–Cala d'Orin hotellit n. 60 km. Matka-aika n. tunti. Palman hotellit–Son Sant Joan -lentoasema n. 10 km. Matka-aika 20–30 min.

Siirtyminen Cala d'Orista Palmaan

Cala d'Orista siirrytään päiväsaikaan bussilla Palmaan. Matkan pituus on hotellista riippuen n. 40 km ja kesto n. tunti. Kuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Cala d'Or, Mallorca

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Cala d'Oriin ja lähiympäristöön tutustut mukavasti kävellen tai pyöräillen kauniista maisemista nauttien. Viehättävissä rantapoukamissa voit snorklailla, sukelluksen harrastajille on järjestettyjä retkiä. Lähin golfkenttä sijaitsee noin 10 km:n päässä.

Golf

Golfaajille lähin kenttä on 18-reikäinen Vall D'or Golf n. 10 km:n päässä sisämaahan mentäessä. Kentältä avautuvat vehreät näkymät ympäristöön ja Välimeren suuntaan.

Pyörien vuokraus

Pyöräily on suosittu harrastus ja Cala d'Orissa voit pyöräillä keskustan alueella ja maaseutumaisemissa. Läheisessä Mondragon luonnonpuistossa on suosittuja pyöräreittejä sekä upea rantapoukama, jossa voit virkistäytyä ajelun lomassa. Mallorcan saari on etenkin maasto- ja kilpapyöräilijöiden suuressa suosiossa.

Cala D'orin pyörävuokraamossa vuokrataan kaupunki-, maasto- ja lastenpyöriä.

Ratsastus

Rancho Jaume -ratsastustalli sijaitsee Mondragon luonnonpuiston tuntumassa Porto Petrossa, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Cala d'Orista. Tallin hevoset sopivat niin aloittelijoille kuin pidempään ratsastaneille.  Talli järjestää mm. ohjattuja ratsastusretkiä. 

Sukellus ja snorklaus

Cala d'Orin viehättävissä kirkasvetisissä poukamissa voit snorklailla, mutta hiekkapohjan vuoksi nähtävää on melko vähän. Paremmat vedenalaiset näkymät odottavat sukeltajia. Cala d'Orissa järjestetään sukellusretkiä, joilla on mahdollisuus myös snorklailuun.

Tennis

Tennistä voit pelata Tennis Club Cala d'Ori -keskuksessa, noin 2 km:n päässä keskustasta.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekki sijaitsee keskustassa. 
Cala d'Orin alueella kunnallinen terveysasema ja yksityinen Centro Medico -asema.

Liikuntaesteettömyys

Lomakylän alueella on jonkin verran korkeuseroja, joten pyörätuolilla liikkuminen voi olla hankalaa. Rannoille meno on hankalaa, sillä ne ovat kallioisissa poukamissa tai pienissä laaksoissa. Keskusta on pieni ja keskikesällä melko ruuhkainen.

Mallorcalla on esteettömiä takseja, varaa taksi etukäteen.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineksi useimmissa kaupoissa ja ravintoloissa ja niillä voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajaa ja retkibussin kuljettajaa voi muistaa pienellä palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Cala d'Or, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Cala d'Orin keskusta palveluineen on kävelyetäisyydellä hotelleista.

Paikallisbussilla pääset Cala d'Orin lähialueille, kuten Santanyin pikkukaupunkiin (n. 15 km), josta pääset bussia vaihtamalla Palman kaupunkiin.    

Taksin voit tilata hotelliin, ottaa taksitolpalta tai lennosta. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Juan
Matkan pituus n. 60 km
Matkan kesto n. 1 tunti

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Cala d'Or lasten kanssa

Cala d'Orin hienohiekkaiset rannat sopivat kaikenikäisille rantaelämästä nauttiville. Keskustan alueella on leikkipaikkoja ja kaksi pientä huvipuistoa.  

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaiden vuokrausta ei ole.


Nähtävyydet

Felanitxin kylä ja sen läheisyydessä, n. 500 metrin korkeudella sijaitseva, 1400-luvulta peräisin oleva Sant Salvadorin luostari, jonka alueelta avautuu huikea näkymä ympäristöön. Cala d'Orista noin 20 km:n päässä.
Viehättävät Santanyin (n. 15 km) ja Camposin (n. 25 km) pikkukaupungit kapeine katuineen ja kivitaloineen ovat mukavia päiväretken kohteita. 
Drachin tippukiviluola Porto Criston kylän lähettyvillä noin 25 km:n päässä on saaren suosituimpia nähtävyyksiä. 
Saaren pääkaupunki Palma nähtävyyksineen sijaitsee n. 60 km:n päässä. 


Ostokset

Cala d'Orin keskustan kävelykaduilla on oivat ostosmahdollisuudet paikallisissa putiikeissa. Suosittuja tuliaisia ovat paikalliset tuotteet, kuten juustot, Ensaimada-leivonnaiset, oliiviöljy, mausteet, liköörit, keramiikka, nahkatuotteet, vaatteet ja Majorica-helmet. 

Parhaat ostospaikat

Monipuolisimmat shoppailupaikat ovat Palman kaupungissa, jossa on lukuisia pikkuputiikkeja, espanjalaisten ja kansainvälisten ketjujen sekä huippusuunnittelijoiden liikkeitä ja mm. El Corte Inglés -tavaratalo.


Ravintolat ja huvit

Cala d'Orin ravintoloissa nautitaan mallorcalaisen keittiön antimista, tapaksista, maukkaista merenherkuista, pizzoista ja pihveistä. Ravintoloita on Cala Ferreran ja Cala Esmeraldan alueella ja keskustassa kävelykatualueella. Iltaisin suunnataan Cala Llongan huvipursisataman tasokkaisiin ravintoloihin herkuttelemaan kalaruuilla ja merenantimilla.  

Iltaa vietetään keskustan pubeissa, drinkkibaareissa ja huvipursisataman tyylikkäillä terasseilla. Osassa baareista soitetaan joinain iltoina elävää musiikkia. Pienen kylän iltaelämä on vilkkainta keskikesällä.


Uimarannat

Uimiseen ja auringonottoon on upeat puitteet kirkasvetisissä pienissä rantapoukamissa, joita reunustavat kalliot pinjapuineen. Paikoitellen mereen pääsee uimaan myös kallioilta johtavia portaita pitkin. Cala d'Orin keskustan rantoja ovat Cala Esmeralda, Cala Gran ja Cala PetitaCala Mondragón loivasti syvenevä hiekkarantapoukama sijaitsee läheisen kansallispuiston alueella n. 6,5 km:n päässä. Rannalle pääsee kävellen, pyöräillen, paikallisbussilla tai taksilla. Gala Granin ja Cala Mondragon rannat ovat Blue Flag -ympäristömerkittyjä rantoja. Rantaelämä on vilkkaimmillaan keskikesällä.

Rantapalvelut
Cala d'Orin rannoilla vuokrataan polkuveneitä, aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannoilla on suihkut ja kioskeista voi ostaa juomia ja pikku syötävää. 


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Tietoa kohteesta Palma, Mallorca

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Mallorcan saarella on loistavat puitteet aktiiviseen lomailuun. Palman ja Palma Novan ympäristössä on useita korkeatasoisia golfkenttiä. Tenniksen harrastajille on Palma Novan lähistöllä parikin tennisklubia hyvinhoidettuine kenttineen.

Saaren länsirannikon vuoristoiset tiet tarjoavat todellista haastetta pyöräilijöille – monet kilpapyöräilijät käyvät testaamassa kisakuntoaan täällä. 

Golf

Mallorcalla voit golfata useilla korkeatasoisilla golfkentillä, joiden greenit ovat hyväkuntoisia ja palvelut monipuolisia.
Real Golf de Bendinatin, Golf de Ponienten ja Golf Son Vidan kentät ovat 6–17 km:n päässä Palmasta. Son Gualin kenttä sijaitsee lentokentän läheisyydessä, Golf Santa Ponsa Santa Ponsan lomakylässä.

Patikointi

Mallorcan länsi-ja pohjoisrannikoilla on useita hyviä patikointialueita. Kauniissa maisemissa kulkevia reittejä on helpoista vaativiin. Formentorin niemen ympäristössä, saaren pohjoisrannikolla voi patikoida henkeäsalpaavissa maisemissa. Reitit ovat muutaman tunnin mittaisia. Paikan päälle pääsee parhaiten vuokra-autolla.

La Reserva -luonnonpuistossa, Puigpunyentin kunnassa, Galatzóvuoren juurella on mukava patikointireitti.

Palman kaupungin alueella, Bellverin linnan metsässä on 1–2 km:n pituisia lyhyitä patikointipolkuja.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Palmassa on useita apteekkeja. Päivystävän apteekin nimi ja osoite on apteekkien ovissa.

Lääkäriasema Clinica Juaneda hyväksyy useimmat suomalaiset matkavakuutukset. Lääkäri tulee tarvittaessa myös hotelliin. Lääke- ja mahdolliset taksikulut voi anoa Suomessa vakuutusyhtiöltä korvaushakemukseen liitettyjen kuittien perusteella. 

Liikuntaesteettömyys

Palman kaupungissa liikkuminen onnistuu melko hyvin, joskin korkeuseroja on jonkin verran. Paikoitellen voi joutua kulkemaan kiertoreittiä välttääkseen portaat. Bussien käyttö on Mallorcalla liikuntaesteisille matkustajille hankalaa, sillä askelmat ovat korkealla eikä korokkeita ole saatavilla. Avustajan kanssa bussilla matkustaminen kuitenkin onnistuu.

Mallorcalla on esteettömiä takseja. Taksiin mahtuu neljä henkilöä ja kaksi pyörätuolia, joista toinen täytyy taittaa kokoon. 

Pyörätuoleja ja muita apuvälineitä vuokraa mm. Mobility Care.

Luottokortit

Automaateista voi nostaa rahaa Visalla, Diners Clubilla, American Expressillä, MasterCardilla ja Visa Electronilla. Korteilla voi maksaa useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajaa ja retkibussin kuljettajaa voi muistaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Palma, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Paikallisbussit liikennöivät Palman keskustasta lähikyliin ja uimarannoille. Myös taksilla liikkuminen on edullista. Bussilla pääsee kätevästi ympäri saarta. Palmasta voi matkustaa junalla Solleriin, Manacoriin, Sa Poblaan ja Incaan. Kantosiipialuksilla ja laivoilla pääsee lähisaarille, esim. Ibizalle.

Bussit
Useimmat kaupungin bussit kulkevat kaupunkialueella 10–15 minuutin välein klo 6–22.

Tib-bussit kulkevat Palmasta Palma Novan ja Santa Ponsan kautta aina Puerto Andraitxiin saakka. Bussit liikennöivät 20–30 minuutin välein klo 7–22.

Taksi
Palman taksit ovat valkoisia ja niiden ovet ovat punakeltaraitaisia. Palma Novassa ja Magalufissa liikennöivät Calvian kunnan taksit, jotka ovat valkoisia sinisine raitoineen. Taksin saa asemalta tai sen voi ottaa myös lennosta. Huomioi, että Palman taksi ei voi ottaa kyytiin Calviassa ja päinvastoin.  

Junat
Palman rautatieasema on Plaza de Españalla. Junia kulkee useasti päivässä Solleriin, Manacoriin ja Incaan. Matka Solleriin ja Manacoriin kestää noin tunnin, Incaan 35 minuuttia. 

Laivat
Palmasta on päivittäin laivayhteys Ibizalle. www.trasmediterranea.es tai www.balearia.com


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Joan
Matkan pituus Palman hotellit 8–10 km, Cala Mayorin hotellit n. 13 km 
Matkan kesto Palman hotellit 20–45 min, Cala Mayorin hotellit n. 60 min. 

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös bussilla tai taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Palma lasten kanssa

Palmassa on helppo lomailla lasten kanssa. Kaupungin keskustassa kaikki palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä. Lastenrattailla mahtuu kulkemaan jalkakäytävillä ja kävelykaduilla, tosin keskikesällä kaduilla on melko ruuhkaista. Paikallisbusseilla tai takseilla matka taittuu lähimmille rannoille; Cala Mayoriin, Illetasiin tai Palma Novaan.

Vesipuisto
Western Park -vesipuisto on Magalufissa, n. 15 km:n päässä Palmasta. Villin lännen tyyliin rakennetussa kylässä on vesiliukumäkiä ja uima-altaita. Vesipuisto avautuu toukokuussa.

Muuta tekemistä lapsille
Minigolf Fantasiassa Palma Novassa on kolme 18-reikäistä minigolfrataa trooppisen kasvuston, vesiputousten ja lampien keskellä. 
Joihinkin puistoihin voit ostaa lippuja oppailtamme.

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydän lasten purkkiruokia ja vaippoja. El Corte Inglés -tavarataloissa on myös vauvojen hoitohuoneet.
Kaupungissa on lukuisia ruokapaikkoja monenikäiseen makuun kansainvälisistä pikaruokaravintoloista paikallisiin tapasbaareihin. Monissa ravintoloissa on myös syöttötuoleja perheen pienimmille.


Nähtävyydet

Bellverin linna rakennettiin 1300-luvulla. Linna oli aikoinaan Mallorcan kuninkaiden kesäasunto. Myöhemmin se toimi vankilana ja rahapajana. Linnan kattoterassilta on upea näköala yli kaupungin. Saleissa on esillä kaivauksissa löydettyjä esineitä.
La Seun katedraalia alettiin rakentaa 1300-luvun alussa ja se saatiin valmiiksi 1601. Kirkon museossa on arvokkaita aarteita, mm. pala Jeesuksen ristiä. Kappeleissa on vanhoja veistoksia ja maalauksia. Pyhän Pietarin kappelissa on maailmankuulun, mallorcalaisen taiteilijan Miquel Barcelón uusi taideteos aiheesta 5 leipää, 2 kalaa.
La Almudaina oli alkujaan maurilaiskuninkaiden palatsi, jossa Mallorcan kuninkaat asuivat 1200–1300-luvuilla. Osa palatsista on museona. Siellä on mm. maalauksia, huonekaluja, goottilainen Santa Ana -kappeli ja 1400-luvulta peräisin oleva alttaritaulu. 
La Almudaina -kaari ja Arabialainen kylpylä ovat ainoat jäljellä olevat muistomerkit Mallorcan arabikaudelta. 
La Lonjan, Palman entisen pörssitalon rakennustyöt aloitettiin 1400-luvun puolivälissä. Talo on ainutlaatuinen goottilainen ei-kirkollinen rakennus.
Es Baluard -nykytaiteen museo on rakennettu keskiaikaisten muurien yhteyteen. Museon ravintolan terassilta on upeat näköalat mm. Paseo Marítimolle, Bellverin linnaan ja merelle. 

Palma City Sightseeing -bussilla pääsee kätevästi tutustumaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Reitin varrella on 16 pysäkkiä, joilla voi jäädä pois ja nousta myöhemmin uudestaan kyytiin.


Ostokset

Palman ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset. Kaupungista löytyvät niin kansainvälisten luksusbrändien merkkiliikkeet kuin katumuotia myyvät ketjuliikkeetkin.

Suosittuja tuliaisia ovat mm. paikalliset juustot, Ensaimada- leivonnaiset, oliiviöljyt, maustetut merisuolat sekä viinit. Mallorcalta saa myös hyviä nahkatuotteita kuten laukkuja ja kenkiä. Maailmankuulut Majorica-helmet valmistetaan Manacorin kylässä. Näitä synteettisiä helmiä löytyy myös monien lomatuomisista.   

Parhaat ostoskadut
Palman tunnetuimmat ostoskadut ovat Jaime III, La Unió, Oms-kadut sekä plaza Mayorin ympäristössä olevat kujat, mm. Sindicat ja San Miguel. Palmassa on kaksi El Corte Inglés -tavarataloa.

Suosittu Porto Pi -ostoskeskus on bussireittien varrella Joan Mirón ja paseo Maritimon risteyksessä.


Ravintolat ja huvit

Palman ravintoloissa on mistä valita – Vanhankaupungin pienillä kujilla on tunnelmallisia tapasravintoloita, Paseo Marítimon varrelta puolestaan löytyy kansainvälisiä makuja pizzoista intialaisen keittiön antimiin. Rantakadun ravintoloissa hemmotellaan myös merenherkkujen ystäviä. Kansainvälisten pikaruokaketjujen ravintoloita on Palmassa useita. 

Yöelämään kannattaa suunnata Palmassa vasta puolen yön jälkeen. Suosituimmat ja suurimmat yökerhot, Pacha ja Tito's ovat paseo Maritimon varrella.


Uimarannat

Palman kaupungista reilun 5 kilometrin päässä sijaitsevat Cala Mayorin ja Illetasin lahden poukamat. Pitkä Arenalin ranta on 10 kilometrin päässä. Rannoilla on kahviloita ja ravintoloita. Aurinkotuoleja ja varjoja vuokrataan.


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.