Palma, Mallorca – tietoa matkakohteesta

Palma, Mallorca 1
Palma, Mallorca 2
Palma, Mallorca 3
Palma, Mallorca 4
Palma, Mallorca 5
Palma, Mallorca 6
Palma, Mallorca 7
Palma, Mallorca 8
Palma, Mallorca 9
Palma, Mallorca 10
Palma, Mallorca 11
Palma, Mallorca 12
Palma, Mallorca 13
Palma, Mallorca 14
Palma, Mallorca 15
Palma, Mallorca 16
Palma, Mallorca 17
Palma, Mallorca 18
Palma, Mallorca 19
Palma, Mallorca 20
Palma, Mallorca 21
Palma, Mallorca 22
Palma, Mallorca 23
Palma, Mallorca 24
Palma, Mallorca 25
Palma, Mallorca 26
Palma, Mallorca 27
Palma, Mallorca 1
Palma, Mallorca 2
Palma, Mallorca 3
Palma, Mallorca 4
Palma, Mallorca 5
Palma, Mallorca 6
Palma, Mallorca 7
Palma, Mallorca 8
Palma, Mallorca 9
Palma, Mallorca 10
Palma, Mallorca 11
Palma, Mallorca 12
Palma, Mallorca 13
Palma, Mallorca 14
Palma, Mallorca 15
Palma, Mallorca 16
Palma, Mallorca 17
Palma, Mallorca 18
Palma, Mallorca 19
Palma, Mallorca 20
Palma, Mallorca 21
Palma, Mallorca 22
Palma, Mallorca 23
Palma, Mallorca 24
Palma, Mallorca 25
Palma, Mallorca 26
Palma, Mallorca 27

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Mallorcan saarella on loistavat puitteet aktiiviseen lomailuun. Palman ja Palma Novan ympäristössä on useita korkeatasoisia golfkenttiä. Tenniksen harrastajille on Palma Novan lähistöllä parikin tennisklubia hyvinhoidettuine kenttineen.

Saaren länsirannikon vuoristoiset tiet tarjoavat todellista haastetta pyöräilijöille – monet kilpapyöräilijät käyvät testaamassa kisakuntoaan täällä. 

Golf

Mallorcalla voit golfata useilla korkeatasoisilla golfkentillä, joiden greenit ovat hyväkuntoisia ja palvelut monipuolisia.
Real Golf de Bendinatin, Golf de Ponienten ja Golf Son Vidan kentät ovat 6–17 km:n päässä Palmasta. Son Gualin kenttä sijaitsee lentokentän läheisyydessä, Golf Santa Ponsa Santa Ponsan lomakylässä.

Patikointi

Mallorcan länsi-ja pohjoisrannikoilla on useita hyviä patikointialueita. Kauniissa maisemissa kulkevia reittejä on helpoista vaativiin. Formentorin niemen ympäristössä, saaren pohjoisrannikolla voi patikoida henkeäsalpaavissa maisemissa. Reitit ovat muutaman tunnin mittaisia. Paikan päälle pääsee parhaiten vuokra-autolla.

La Reserva -luonnonpuistossa, Puigpunyentin kunnassa, Galatzóvuoren juurella on mukava patikointireitti.

Palman kaupungin alueella, Bellverin linnan metsässä on 1–2 km:n pituisia lyhyitä patikointipolkuja.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Palmassa on useita apteekkeja. Päivystävän apteekin nimi ja osoite on apteekkien ovissa.

Lääkäriasema Clinica Juaneda hyväksyy useimmat suomalaiset matkavakuutukset. Lääkäri tulee tarvittaessa myös hotelliin. Lääke- ja mahdolliset taksikulut voi anoa Suomessa vakuutusyhtiöltä korvaushakemukseen liitettyjen kuittien perusteella. 

Liikuntaesteettömyys

Palman kaupungissa liikkuminen onnistuu melko hyvin, joskin korkeuseroja on jonkin verran. Paikoitellen voi joutua kulkemaan kiertoreittiä välttääkseen portaat. Bussien käyttö on Mallorcalla liikuntaesteisille matkustajille hankalaa, sillä askelmat ovat korkealla eikä korokkeita ole saatavilla. Avustajan kanssa bussilla matkustaminen kuitenkin onnistuu.

Mallorcalla on esteettömiä takseja. Taksiin mahtuu neljä henkilöä ja kaksi pyörätuolia, joista toinen täytyy taittaa kokoon. 

Pyörätuoleja ja muita apuvälineitä vuokraa mm. Mobility Care.

Luottokortit

Automaateista voi nostaa rahaa Visalla, Diners Clubilla, American Expressillä, MasterCardilla ja Visa Electronilla. Korteilla voi maksaa useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajaa ja retkibussin kuljettajaa voi muistaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Palma, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Paikallisbussit liikennöivät Palman keskustasta lähikyliin ja uimarannoille. Myös taksilla liikkuminen on edullista. Bussilla pääsee kätevästi ympäri saarta. Palmasta voi matkustaa junalla Solleriin, Manacoriin, Sa Poblaan ja Incaan. Kantosiipialuksilla ja laivoilla pääsee lähisaarille, esim. Ibizalle.

Bussit
Useimmat kaupungin bussit kulkevat kaupunkialueella 10–15 minuutin välein klo 6–22.

Tib-bussit kulkevat Palmasta Palma Novan ja Santa Ponsan kautta aina Puerto Andraitxiin saakka. Bussit liikennöivät 20–30 minuutin välein klo 7–22.

Taksi
Palman taksit ovat valkoisia ja niiden ovet ovat punakeltaraitaisia. Palma Novassa ja Magalufissa liikennöivät Calvian kunnan taksit, jotka ovat valkoisia sinisine raitoineen. Taksin saa asemalta tai sen voi ottaa myös lennosta. Huomioi, että Palman taksi ei voi ottaa kyytiin Calviassa ja päinvastoin.  

Junat
Palman rautatieasema on Plaza de Españalla. Junia kulkee useasti päivässä Solleriin, Manacoriin ja Incaan. Matka Solleriin ja Manacoriin kestää noin tunnin, Incaan 35 minuuttia. 

Laivat
Palmasta on päivittäin laivayhteys Ibizalle. www.trasmediterranea.es tai www.balearia.com


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Joan
Matkan pituus Palman hotellit 8–10 km, Cala Mayorin hotellit n. 13 km 
Matkan kesto Palman hotellit 20–45 min, Cala Mayorin hotellit n. 60 min. 

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös bussilla tai taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Palma lasten kanssa

Palmassa on helppo lomailla lasten kanssa. Kaupungin keskustassa kaikki palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä. Lastenrattailla mahtuu kulkemaan jalkakäytävillä ja kävelykaduilla, tosin keskikesällä kaduilla on melko ruuhkaista. Paikallisbusseilla tai takseilla matka taittuu lähimmille rannoille; Cala Mayoriin, Illetasiin tai Palma Novaan.

Vesipuisto
Western Park -vesipuisto on Magalufissa, n. 15 km:n päässä Palmasta. Villin lännen tyyliin rakennetussa kylässä on vesiliukumäkiä ja uima-altaita. Vesipuisto avautuu toukokuussa.

Muuta tekemistä lapsille
Minigolf Fantasiassa Palma Novassa on kolme 18-reikäistä minigolfrataa trooppisen kasvuston, vesiputousten ja lampien keskellä. 
Joihinkin puistoihin voit ostaa lippuja oppailtamme.

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydän lasten purkkiruokia ja vaippoja. El Corte Inglés -tavarataloissa on myös vauvojen hoitohuoneet.
Kaupungissa on lukuisia ruokapaikkoja monenikäiseen makuun kansainvälisistä pikaruokaravintoloista paikallisiin tapasbaareihin. Monissa ravintoloissa on myös syöttötuoleja perheen pienimmille.


Nähtävyydet

Bellverin linna rakennettiin 1300-luvulla. Linna oli aikoinaan Mallorcan kuninkaiden kesäasunto. Myöhemmin se toimi vankilana ja rahapajana. Linnan kattoterassilta on upea näköala yli kaupungin. Saleissa on esillä kaivauksissa löydettyjä esineitä.
La Seun katedraalia alettiin rakentaa 1300-luvun alussa ja se saatiin valmiiksi 1601. Kirkon museossa on arvokkaita aarteita, mm. pala Jeesuksen ristiä. Kappeleissa on vanhoja veistoksia ja maalauksia. Pyhän Pietarin kappelissa on maailmankuulun, mallorcalaisen taiteilijan Miquel Barcelón uusi taideteos aiheesta 5 leipää, 2 kalaa.
La Almudaina oli alkujaan maurilaiskuninkaiden palatsi, jossa Mallorcan kuninkaat asuivat 1200–1300-luvuilla. Osa palatsista on museona. Siellä on mm. maalauksia, huonekaluja, goottilainen Santa Ana -kappeli ja 1400-luvulta peräisin oleva alttaritaulu. 
La Almudaina -kaari ja Arabialainen kylpylä ovat ainoat jäljellä olevat muistomerkit Mallorcan arabikaudelta. 
La Lonjan, Palman entisen pörssitalon rakennustyöt aloitettiin 1400-luvun puolivälissä. Talo on ainutlaatuinen goottilainen ei-kirkollinen rakennus.
Es Baluard -nykytaiteen museo on rakennettu keskiaikaisten muurien yhteyteen. Museon ravintolan terassilta on upeat näköalat mm. Paseo Marítimolle, Bellverin linnaan ja merelle. 

Palma City Sightseeing -bussilla pääsee kätevästi tutustumaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Reitin varrella on 16 pysäkkiä, joilla voi jäädä pois ja nousta myöhemmin uudestaan kyytiin.


Ostokset

Palman ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset. Kaupungista löytyvät niin kansainvälisten luksusbrändien merkkiliikkeet kuin katumuotia myyvät ketjuliikkeetkin.

Suosittuja tuliaisia ovat mm. paikalliset juustot, Ensaimada- leivonnaiset, oliiviöljyt, maustetut merisuolat sekä viinit. Mallorcalta saa myös hyviä nahkatuotteita kuten laukkuja ja kenkiä. Maailmankuulut Majorica-helmet valmistetaan Manacorin kylässä. Näitä synteettisiä helmiä löytyy myös monien lomatuomisista.   

Parhaat ostoskadut
Palman tunnetuimmat ostoskadut ovat Jaime III, La Unió, Oms-kadut sekä plaza Mayorin ympäristössä olevat kujat, mm. Sindicat ja San Miguel. Palmassa on kaksi El Corte Inglés -tavarataloa.

Suosittu Porto Pi -ostoskeskus on bussireittien varrella Joan Mirón ja paseo Maritimon risteyksessä.


Ravintolat ja huvit

Palman ravintoloissa on mistä valita – Vanhankaupungin pienillä kujilla on tunnelmallisia tapasravintoloita, Paseo Marítimon varrelta puolestaan löytyy kansainvälisiä makuja pizzoista intialaisen keittiön antimiin. Rantakadun ravintoloissa hemmotellaan myös merenherkkujen ystäviä. Kansainvälisten pikaruokaketjujen ravintoloita on Palmassa useita. 

Yöelämään kannattaa suunnata Palmassa vasta puolen yön jälkeen. Suosituimmat ja suurimmat yökerhot, Pacha ja Tito's ovat paseo Maritimon varrella.


Uimarannat

Palman kaupungista reilun 5 kilometrin päässä sijaitsevat Cala Mayorin ja Illetasin lahden poukamat. Pitkä Arenalin ranta on 10 kilometrin päässä. Rannoilla on kahviloita ja ravintoloita. Aurinkotuoleja ja varjoja vuokrataan.


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Palma n. 410 000 as.

Cala Mayor 5 km
Palma Nova 15 km
Valldemossa 18 km
Santa Ponsa 20 km 
Puerto de Sóller 33 km
Alcudia 52 km
Ca´n Picafort 57 km
Cala d'Or 65 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.