Lentokenttäkuljetukset

Rayong–Bangkok-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Rayongista Bangkokiin

Rayongista siirrytään päiväsaikaan bussilla Bangkokiin. Matkan pituus on n. 220 km ja kesto n. 4 t. Matkalla pidetään tauko.
Bussimatka sisältyy matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Rayong

Harrastukset

Hotellien edustalla olevalla rannalla voi harrastaa vesiurheilua. Koh Sametin saarella on sukelluskoulu ja mahdollisuus vesiurheiluun. Golfia voi pelata Pattayan lähistön kentillä. 

Golf

Voit pelata golfia Pattayan lähistön kentillä, joille on matkaa n. 70 km.
Eastern Star 18 reikää, par 72. Robert Trent Jones Juniorin suunnittelemalla kentällä väyliä reunustavat vanhat ja korkeat palmupuut. Upea klubirakennus kruunaa kierroksen.
Rayong Green Valley 18 reikää, par 72. Kumpuilevaan maastoon rakennettu puistokenttä.

Sukellus ja snorklaus

Koh Sametin saaren Ao Phraon rannalla on PADIn sukelluskeskus. Keskus järjestää sukelluskursseja ja -retkiä. Saarelle on laivayhteys Ban Phen kylästä.

Snorklauspaikkoja on mm. Koh Thalun ja Koh Khudin saarten läheisyydessä. Välineitä vuokrataan mm. Koh Sametin Diamond Beachillä. Ban Phen kylässä myydään snorklausvälineitä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin apteekki on Ban Phen kylässä. Se on avoinna päivittäin klo 9–21.

Ota sairaustapauksessa yhteys hotellin vastaanottoon. Bangkok Rayong Hospital Rayongissa on avoinna 24 t. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin. 

Liikuntaesteettömyys

Rayong ei sovellu liikuntaesteiselle matkustajalle kovinkaan hyvin. Liikenne on vilkasta ja maantien vierellä ei ole erillisiä jalkakäytäviä. Thaimaalaisissa busseissa on erittäin kapeat käytävät ja portaat. Lavatakseihin nouseminen on hyvin hankalaa. Esteettömiä takseja tai muita liikuntaesteisille matkustajille soveltuvia kulkuneuvoja ei ole. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, MasterCard, American Express ja Diners Club ovat tunnetuimmat luottokortit, Visa Electron käy suurimmissa liikkeissä. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Automaatteja on Novotel Rim Pae Rayong -hotellin läheisyydessä sekä Ban Phen ja Laem Mae Phimin kylissä. 

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä. Hotellien allasalueilla on pyyhkeet.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Rayong kohdeopas


Kulkuyhteydet

Vuorolavataksit liikennöivät päivittäin Rayongin kaupunkiin sekä Laem Mae Phimin ja Ban Phen kyliin. Ban Phen kylästä on bussiyhteys Bangkokiin, Rayongista Pattayaan ja Chantaburiin.

Taksit ja minibussit
Lavataksit
liikennöivät Laem Mae Phimistä, hotellialueen ohi ja sieltä edelleen Rayongin kaupunkiin. Lavataksit kulkevat n. 30 minuutin välein n. klo 6.30–17. Lavatakseja on Rayongissa bussiaseman ympäristössä, Ban Phessä bussiasemaa vastapäätä.
Voit pyytää lavataksin myös yksityiseen kuljetukseen klo 17–22. Matka Ban Phestä hotelleihin maksaa n. 300 THB ja Rayongista hotelleihin n. 500 THB, Centara Q -hotellille hinnat ovat noin 100 THB kalliimmat. Sovi hinta kuljettajan kanssa etukäteen. Ota hotellin osoite mukaasi lähtiessäsi omin päin liikkeelle. Hotelleissa voi vuokrata omatoimisille retkille minibussin. 

Bussit
Ban Phen bussiasemalta lähtee minibusseja Bangkokiin päivittäin. Busseja lähtee myös Rayongin kaupungista. Päätepysäkki Bangkokissa on tavallisesti Sukhumvit-kadun varrella sijaitseva Ekkamain asema, jonka yhteydessä on myös ilmajuna-asema. Rayongista ja Ban Phesta kulkee busseja myös muualle lähiseudulle kuten Pattayaan sekä Chantaburiin. 

Laivat Koh Sametin saarelle lähtevät Ban Phen kylästä Nuanthip-satamasta päivittäin n. klo 7–18. Matka kestää n. 30 min. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana. 
Bangkok–Rayong-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Bangkok, Suvarnabhumi 
Matkan pituus n. 200 km Rayongin hotelleihin
Matkan kesto n. 3 t

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Rayong lasten kanssa

Lasten lomapäivät täyttyvät iloisista touhuista uima-altaalla ja rannalla. Hotelleissa on leikkipaikat lapsille.

Pienten lasten ruokailu
Lastenruokia ja vaippoja myydään supermarketeissa. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Rayongin kaupungissa
Kuningas Taksinin muistomerkki on lähellä kaupungin keskustaa Wat Lum Mahachai Chumphon -temppelin edessä.
Kaupungin perustamispilari on keskustassa, Lak Muang Roadilla. Pilarista mitataan etäisyydet Rayongin kaupungista muualle Thaimaahan. Sen ympärillä on kiinalaistyylinen paviljonki.
Wat Pa Pradun temppelialue sijaitsee keskustassa. Alueella on harvinainen vasemmalla kyljellä makaava 12-metrinen buddhapatsas.
Si Muang Park on kävelymatkan päässä keskustasta. Pienessä puistossa on leikkipaikka, katukeittiöitä ja kaunis buddhalaispyhäkkö. Puiston ja kaupunginsairaalan väliin jää Rayongin vanhakaupunki. 

Wang Kaewin suuri puistomainen alue sijaitsee noin 2 km Novotel Rim Pae -hotellista Laem Mae Phimin suuntaan. Alueella on uimaranta, rannalla ei ole palveluja.

Rayongin maakunnassa
Khao Laem Ya–Koh Samet
-kansallispuiston kuuluisin saari on upeiden valkohiekkaisten rantojen Koh Samet. Saarelle on laivayhteys Ban Phen kylän satamasta.
Sopha Botanical Gardens koostuu perinteiseen thaimaalaiseen tyyliin rakennetuista taloista, jotka ovat pienen puutarhan ympäröimänä. Kotiseutumuseo sijaitsee 4 km Ban Phestä Rayongin suuntaan Sukhumvitin valtatien risteyksessä. Museoon pääsee lavataksilla. 
Wang Kaew on suuri puistomainen alue 2 km Novotelista Klaengin suuntaan. Alueella on rauhallinen uimaranta.
Koh Mun Nai -saarelle pääsee vuokraamalla pikaveneen kuljettajineen Ban Phen, Laem Mae Phimin tai hotelli Novotelin rannasta.
Khao Chamao–Khao Wongin kansallispuisto sijaitsee 80 km:n päässä Rayongin kaupungista Chantaburin suuntaan. Suurella luonnonsuojelualueella on paljon arvopuita ja harvinaisia kasveja. Alueen keskellä on kahdeksanportainen vesiputous. Paikallisten suosima retkikohde viikonloppuisin. 


Ostokset

Ban Phen kylässä on pieniä marketteja, optikkoliike ja muutama pikku kauppa. Markkinat pidetään päivittäin muutaman kilometrin päässä kylästä. Markkinakadun pienissä liikkeissä myydään mm. vaatteita, kalastustarvikkeita ja kelloja. 

Rayongin kaupungissa on hyvät ja edulliset ostosmahdollisuudet. Voit tinkiä pienissä liikkeissä ja markkinoilla. Sukhumvit Roadin pohjoispuolella bussiaseman ympäristössä oleva laaja markkina-alue on avoinna koko päivän.
Tesco Lotus -tavaratalo on keskustassa, Sukhumvit Roadin varrella. Monipuoliset musiikki-, vaate- ja ruokaosastot, myös pikaruokapaikkoja. Tavaratalon vieressä on iltamarkkinat.
Passione on Sukhumvit Roadin varrella, 3 km:n päässä Rayongin keskustasta Pattayan suuntaan. Ostoskeskuksessa on tavaratalo ja useita liikkeitä.
Big C, suuri automarketti ruoka-osastoineen on 3 km:n päässä keskustan markkina-alueelta. 
Central Plaza, Big C:tä vastapäätä. Kaupungin suurimpaan ostoskeskukseen on kuljetuksia keskustan bussiasemalta.

Tavaratalot ja ostoskeskukset ovat avoinna päivittäin n. klo 10–21/22. Ostoksille voi lähteä myös Pattayaan.


Ravintolat ja huvit

Hotelliemme lähellä on muutama edullinen paikallinen ruokapaikka. Laem Mae Phimin ja Ban Phen kylissä on lukuisia kala- ja äyriäisravintoloita. Novotel-hotellin puutarhassa järjestetään ajoittain tunnelmallisia buffetillallisia. Rayongin kaupungin keskustassa ja ostoskeskuksissa on ravintoloita, kahviloita ja jäätelöbaareja.

Iltaelämä hotelleissa ja niiden ympäristössä on hiljaista. Koh Sametin saarella on iltaelämää useissa rantabaareissa.

Paikallisten juhlapyhien yhteydessä hotelleissa on usein ohjelmallisia illallisia.


Uimarannat

Hotellien edustalla on kilometreittäin hienoa hiekkarantaa. Hotelleissa on lomalaisten käytössä uima-altaat. Suurimmalla osalla hotelleja on muutamia rantapetejä hotellin edustalla. Laem Mae Phimin rannalla voit vuokrata rantatuoleja.

Läheisellä Koh Sametin saarella on monta upeaa, hienohiekkaista rantaa. Sai Kaewin rannalla on vesiurheilumahdollisuuksia, ja Ao Phrao -rannalla toimii sukelluskeskus. Suurimmilla rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja. Koh Sametille on noin puolen tunnin laivamatka Ban Phen kylästä.

Nousu- ja laskuveden vaihtelut rannoilla ovat huomattavat. Nousuveden aikaan vesi peittää lähes koko rantahiekan, kun taas laskuveden aikaan vesi on vetäytynyt kauas rannasta. Keskiviikkoisin rantapalveluja on rajoitetusti rantojen siistimisten vuoksi. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Tietoa kohteesta Bangkok

Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Bangkokissa on useita apteekkeja ja lääkäriasemia. Lääkärin määräämät lääkkeet saa yleensä suoraan lääkäriltä. Myös Boot's- ja Watson's-kosmetiikkaliikkeet sekä jotkin 7-Eleven-myymälät myyvät lääkkeitä.

BNH Hospital -sairaala, 9 Convent Road, Silom Roadin poikkikatu. 

Liikuntaesteettömyys

Bangkokissa jalkakäytävillä liikkumista hankaloittavat mm. kuopat ja kaduilla käytävä kauppa. Jalkakäytäville on vain harvoin luiskia. Vilkasliikenteisten katujen ylittäminen on erittäin vaikeaa. Hotelleissa pärjää avustajan kanssa. Retkibusseihin nousu on lähes mahdotonta avustajankin kanssa, mutta kaupungissa voi retkeillä omatoimisesti käyttämällä esim. takseja ja minibusseja. Esteettömiä takseja ei ole. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners Club käyvät maksuvälineinä useissa myymälöissä ja ravintoloissa ja voit nostaa korteilla rahaa automaateista. Valuutanvaihtopisteet ovat avoinna yleensä ma–la, osa myös sunnuntaisin. Hotelleissa vaihtokurssi on alhaisempi kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Parhaita materiaaleja ovat luonnonkuidut. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä.
Hotellien allasalueilla on pyyhkeet. Kwaijoen retkelle lähtijät tarvitsevat lämmintä vaatetta, aamusumu joella on viileää etenkin marras–helmikuussa. Taskulamppu on hyödyllinen Kwaijoella.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20-60 THB. Taksissa mittarin osoittama summa pyöristetään lähimpään 5 bahtiin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Bangkok kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bangkokissa on kätevä liikkua ilmastoiduilla mittaritakseilla. Reittivesibussi Chao Phraya -joella on kätevä, nopea ja edullinen kulkuväline. Ilmarata- ja metroasemat ovat kävelymatkan päässä useimmista hotelleistamme.

Bussi
Bangkokissa on hyvä sisäinen bussiverkosto. Matka maksaa 7–30 THB. Bangkokista on myös hyvät ja edulliset bussiyhteydet eri puolille maata. Bussit Pattayaan ja Rayongiin lähtevät itäiseltä Ekkamain asemalta, Cha-Amiin ja Hua Hiniin eteläiseltä asemalta. Käytä pitkillä matkoilla ilmastoituja busseja.

Taksi
Hotelleissa on taksipalvelu. Ilmastoidut mittaritaksit, taximeter, ovat suositeltavia, ja niitä saa lennosta. Tarkista, että kuljettaja käynnistää mittarin matkan alkaessa. Hotellien edustalla on yksityisyrittäjiä autoineen, joita kannattaa välttää, sillä he vievät ulkomaalaisia ostoksille liiankin innokkaasti.

Tuk-tuk
Kolmipyöräiset ja yleensä kolmepaikkaiset avovaunut, tuk-tukit ovat yleisiä Bangkokin katukuvassa. Liikenteen saasteiden vuoksi tuk-tuk voi kuitenkin tuntua tukalalta. Sovi hinta ennen kyytiin nousemista. 

Ilmarata, BTS Sky Train
Kaksi ilmaratalinjaa kulkee keskustan ruuhkaisimpien katujen yläpuolella muutaman minuutin välein klo 6–24. Narai-hotellin lähin asema on Chong Nonsi, Holiday Inn -hotellin Surasak. Shangri-La- -hotellia lähinnä oleva asema on Saphan Taksin. Centara Grand at Central World sijaitsee lähellä Siam-asemaa. 

Metro
Bangkokin metrolinja on n. 20 km:n pituinen ja se kulkee reittiä Hua Lampong -päärautatieasema–Rama IV Road–Sukhumvit Road–Phetchaburi Road–Chatuchak (kaupungin pohjoisosassa). Hotellejamme lähin pysäkki on Silom Roadin päässä oleva Silomin asema. 

Jokivene
Chao Phraya Express -jokivene liikennöi Chao Phraya -joella klo 6–18. Sillä pääsee nopeasti vaikkapa kiinalaiseen kaupunginosaan. Matka maksetaan veneessä tai etukäteen laiturialueella. Pysäkkejä on useita, esim. yksi on Oriental-hotellin vieressä.

Juna
Päärautatieasema Hua Lamphong on Rama IV Roadin päässä. Pitkillä matkoilla kannattaa käyttää ilmastoitua 1. ja 2. luokkaa. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Suvarnabhumi
Matkan pituus n. 35 km Bangkokin hotelleihin
Matkan kesto n. 45 min, liikenteestä riippuen 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purhelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Bangkok lasten kanssa

Bangkokissa riittää tekemistä ja näkemistä myös naperoille. Perheen pienimpien kanssa on hauska liikkua kotimaasta poikkeavilla kulkuneuvoilla, kuten jokiveneellä, ilmaradalla tai pitkähäntäveneellä Chao Phraya -joella ja kanavilla.

Muuta tekemistä lapsille
Rama I Roadilla Siam Discoveryssä sijaitseva Madame Tussauds Bangkok -vahanukkemuseossa on näytillä yli 70 vahanukkea julkisuuden henkilöistä.
Kidzania-lastenmaailmassa perheen pienimmät voivat harjoitella aikuisten ammatteja kuten palomiehenä tai lääkärinä toimimista. Sijaitsee Siam Paragon -ostoskeskuksessa.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään lastenruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Suuri palatsi ja Wat Phra Kaeo  ovat Bangkokin päänähtävyydet entisellä kuninkaallisella palatsialueella. Alueella on arvostetuimman buddhapatsaan Smaragdibuddhan temppeli. Alueella on tarkat pukeutumissäännöt.
Wat Traimitr, Kultaisen Buddhan temppeli on kiinalaisen kaupunginosan lähellä. Yli 5 000 kiloa painava kultainen buddha on peräisin Sukhothain ajalta, 1200-luvulta.
Jim Thompsonin talo Rama I Roadilla, Soi Kasemsan 11 -kujan päässä on seitsemän perinteisen thaitalon muodostama upea kokonaisuus. Tämä amerikkalaisen thaisilkkiteollisuuden kehittäjän kotimuseo sisältää arvokkaita itämaisen taiteen kokoelmia. 
The National Museum, yksi Kaakkois-Aasian suurimmista kansallismuseoista on Sanam Luang -aukion tuntumassa.
Suan Pakkard Palace, prinssi Paribatran ja prinsessa Chumbotin antiikkikokoelmat, kaunis puutarha, perinteisiä thaitaloja. 
Kuninkaalliset purret -museoon pääsee veneellä. 
Madame Tussauds Bangkok -vahanukkemuseo. Rama I Road, Siam Discovery 6. krs. Museossa on yli 70 vahanukkea julkisuuden henkilöistä. 
Baiyoke Sky, Pratunam. Baiyoke II on Thaimaan korkeimpia hotelleja (309 m). Ravintolat ovat 76. ja 78. kerroksessa, näköalatasanne 77. ja ulkoterassi 84. kerroksessa.
Siriraj-sairaalan museo, anatomian, oikeuslääketieteen ja yrttiparannuksen museo.

Bangkokissa on n. 400 temppeliä. Smaragdibuddhan temppelin ohella tärkeimpiä temppeleitä ovat Wat Benchamapobhit (Marmoritemppeli), Wat Po, Wat Arun ja Wat Sakhet (Kultainen vuori). Historiallisiin temppeleihin on pieni pääsymaksu. Useimpiin temppeleihin pääsee kuitenkin maksutta.


Ostokset

Bangkokissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Maan omat tuotteet ovat edullisia. Voit tinkiä pikkuliikkeissä ja katukaupoissa, mutta tavarataloissa hinnat ovat kiinteät. Suosittuja ostoksia ovat mm. thaisilkki, mittatilaus- ja valmisvaatteet, silmä- ja aurinkolasit, käsityöt ja taide-esineet.
Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–21. Osa pikkuliikkeistä on suljettu sunnuntaisin ja juhlapäivinä.

Keskeisiä ostosalueita
Silom Roadin ja Suriwong Roadin alue sekä Siam Square ja Sukhumvit Road ovat täynnä katukauppiaita sekä silkki-, räätäli-, jalokivi- ja matkamuistoliikkeitä, tavarataloja ja ostoskeskuksia. Patpongin alueella on iltaisin vilkasta katukauppaa puoleen yöhön saakka.

Toreja ja markkinoita
Asiatique-markkinat
ovat iltaisin Chao Phraya -joen varrella. Laajalla alueella on mm. vaate-, sisustus- ja käsityöliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Markkinoille pääsee kätevimmin venekuljetuksella Saphan Taksin -sillan luota.
Viikonloppumarkkinat pidetään Chatuchak-puistossa keskustan pohjoispuolella la–su klo 9–17. Myytävänä on mm. vaatteita, taloustavaroita, sisustustarvikkeita, huonekaluja ja ruokaa. Pääset markkinoille kätevästi ilmaradalla tai metrolla, pysäkki on Mo Chit.
Kiinalaisessa kaupunginosassa on satoja kultakauppoja, rohdos-, elintarvike- ja tukkukauppoja. Pääkatu on Yaowarat Road. Kannattaa hakeutua myös kapeammalle Sampeng Lane -kujalle, jonka varrella on paljon mm. kangasliikkeitä.
Pratunamissa Ratchaprarop Roadilla, lähellä Bayoke Sky -hotellia on paljon vaate- ja tukkuliikkeitä.

Ostoskeskuksia ja tavarataloja
Iconsiam,
 marraskuussa 2018 avattu suuri ostoskeskus sijaitsee Chao Phraya -joen varrella, Millennium Hilton -hotellin vieressä. 
Terminal 21, Sukhumvit Road, ilmajuna-asema Asok. Ostoskeskuksessa on 9 kerrosta ja n. 600 liikettä. Saman katon alla voit kokea useita maailman ostoskaupunkeja, Lontoon kadut, Tokion sokkelot tai Istanbulin bazaarin.
Mahboonkrong, Phayathai Road. Ostoskeskuksen yhteydessä on mm. Tokyo-tavaratalo.
Central World, Rama I Road. Mm. Isetan-tavaratalo. Bangkokin suurin ostoskeskus. 
Gaysorn Plaza on Central Worldia vastapäätä. Valikoimissa on runsaasti arvostettuja huippumerkkejä.
Siam Paragon, Rama I Road. Aasian suurimpia ostoskeskuksia, merkkiliikkeitä.
Siam Center, Rama I Road. Nuorten vaateliikkeitä.
Siam Discovery Center, Rama I Road. Vaatteita, elektroniikkaa, sisustusliikkeitä, Asia Books -kirjakauppa.
River City, Royal Orchid Sheraton -hotellin vieressä, silkkiä ja antiikkia.
Oriental Plaza, ylellinen ostoskeskus Oriental-hotellin vieressä. Käsitöitä, taidetta.
Emporium, Sukhumvit Road, Soi 24, merkkiliikkeitä.
Central-tavaratalo, on mm. Soi Chidlomilla. Central Embassy Chidlomin Central-tavaratalon vieressä on yksi kaupungin suurimmista luksus-ostoskeskuksista.

Robinson-tavaratalo on mm. New Roadilla.
Big C, Ratchadamri Road. Edullinen ostoskeskus ja tavaratalo Central Worldia vastapäätä.


Ravintolat ja huvit

Bangkokissa ovat edustettuina lähes kaikki maailman keittiöt ja koko ihanien thairuokien kirjo. Riisipohjaisten, usein tulisten aterioiden valmistusaineina käytetään sekä lihaa että tuoreita vihanneksia, kalaa ja äyriäisiä. 
Bangkokissa on lukemattomia ravintoloita, joissa soi elävä musiikki.

Useilla tasokkailla hotelleilla on omat musiikkibaarinsa, diskonsa ja yökerhonsa. Upeita kaupunkinäkymiä voit ihailla korkeiden hotellien kattoterasseilla ja ylimpien kerrosten baareissa. Suosittuja näköalabaareja ovat Silomkadun päässä sijaitsevan State Tower -rakennuksen 63. kerroksen Sky Bar, Millennium Hilton -hotellin Three Sixty Lounge ja terassibaari 32. kerroksessa sekä Banyan Tree -hotellin Vertigo 61. kerroksessa. Patpongin alue tunnetaan kautta maailman vilkkaasta katukaupastaan, ravintoloistaan ja yöelämästään.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.