Lentokenttäkuljetukset

Koh Lanta–Khao Lak-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Koh Lantalta Khao Lakiin

Koh Lanta 7 yötä – Khao Lak 7 yötä  
Siirtyminen Koh Lantalta Khao Lakiin sisältyy matkan hintaan. Koh Lantalta on n. 230 km Khao Lakin hotelleihin. Bussi- ja lauttamatkat kestävät yhteensä n. 4 t 30 minuuttia. Matkan kesto riippuu liikenteestä ja lautan odotteluajasta.

Tietoa kohteesta Koh Lanta

Harrastukset

Andamaanien meren upeat vesistöt ovat oivallinen paikka snorklaukselle ja sukellukselle. Meren äärellä pääsee myös melomaan kajakilla. Kokeile myös SUP-melontaa, jossa surffilaudan päällä voi meloa istuen tai seisten. Joogaa saarelta löytyy useammasta eri paikasta. Tunnit soveltuvat kaikentasoisille joogeille. Thaimaan kansallisurheilua eli thainyrkkeilyä pääsee harrastamaan Long Beachillä. Klong Dao - sekä Long Beach -rannat sopivat hyvin lenkkeilyyn.

Kalastus

Pääset kalastusretkelle Saladanin satamasta. Paikalliset matkatoimistot myyvät pika- tai pitkähäntäveneillä tehtäviä retkiä.

Kuntosali

Long Beachin pääkadun varrella olevassa Lanta Sportcomplex on hyvin varustettu kuntosali. CrossFitin ystäville samaisen rannan eteläpäässä Fit On Lanta.

Patikointi

Paikalliset matkatoimistot järjestävät mm. patikointiretkiä luoliin ja vesiputoukselle.

Sukellus ja snorklaus

Koh Lantan lähialueilla voi snorklata ja kirkkaissa vesissä on paljon nähtävää. Sukelluskeskukset myyvät snorklausvälineitä. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekkeja on Saladanissa ja päätien varrella.
Saladanissa on terveysasema ja päätien varrella useita lääkärikeskuksia. Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseen puhelimitse Aurinkolinjassa ja Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa.

Liikuntaesteettömyys

Saarella liikutaan pääasiassa mopotakseilla ja tuk-tukeilla. Koh Lanta ei sovi hyvin pyörätuolissa liikkuville ja liikuntaesteisille matkustajille. Koh Lantalla ei ole esteettömiä takseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Voit maksaa kansainvälisillä luottokorteilla useimmissa ravintoloissa ja suurimmissä liikkeissä. Monet paikat hyväksyvät myös Visa Electronin ja Depit -kortit. Joissakin paikoissa luottokortilla maksaessa laskun loppusummaan lisätään 3 % käsittelykuluja. Käteistä on kuitenkin hyvä olla aina mukana pienemmissä paikoissa. Voit vaihtaa rahaa valuutanvaihtopisteissä sekä useissa hotelleissa.
Paikallista valuuttaa voit nostaa useimmilla korteilla pankkiautomaateista. Pankkiautomaatit ovat yleensä minimarkettien yhteydessä (esim. 7-Eleven) suurimpien rantojen kohdalla. Paikallinen pankki veloittaa nostosta yleensä noin 220 THB/nosto. Kertanoston enimmäismäärä on noin 20 000 THB.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus, luonnonmateriaalit kuten puuvilla ovat parhaita. Busseissa on yleensä tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta.
Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista.

Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, joita voit ostaa myös lomakohteesta apteekeista ja minimarketeista.

Palveluraha

Palveluraha on vapaaehtoinen kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa on tapana jättää noin 5–10 % laskun loppusummasta, mikäli on tyytyväinen palveluun. Mikäli hinnan jälkeen on merkitty ++, palveluraha ja arvonlisävero lisätään automaattisesti vielä hintaan ja on merkitty laskuun. Tällöin ei tarvitse erikseen jättää palvelurahaa.

Sopiva palveluraha laukunkantajalle on pieni seteli, esimerkiksi 50 bahtia. Retkibussin kuljettajalle ja paikallisoppaalle mukava kiitos retkestä on 100 bahtia/henkilö. Huonesiivoojalle on kohteliasta jättää loman loputtua 200 bahtia/viikko/huone. Myös hierojalle voi jättää palvelurahaa 50–100 bahtia.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Koh Lanta kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saarella liikutaan sivuvaunullisilla mopoilla ja tuk-tukeilla, kyytiin mahtuu 2–6 henkilöä.

Minibusseilla pääsee kätevästi esimerkiksi Krabiin. Lipun hinta sisältää minibussi- ja lossimatkat Koh Lantalta Krabiin.

Laivalla pääsee päivittäin muun muassa Phuketiin, Phi Phi -saarille ja Krabiin. Matka kestää noin kolme tuntia. Laiva-aikataulujen vuoksi täytyy Ao Nangissa ja Phuketissa yöpyä. Bussi- ja laivaliput kannattaa ostaa etukäteen paikallisesta matkatoimistosta. Lipun hintaan sisältyy yleensä kuljetus hotellilta satamaan.


Lentokenttäkuljetukset

Kuljetukset Koh Lantalle
Phuketin lentoasema–Koh Lantan hotellit n. 220 km, bussi- ja lauttamatka 4–5 tuntia. Matkan kesto riippuu liikenteestä ja autojen määrästä lautalla. 

Koh Lanta–Krabi ja Koh Lanta–Khao Lak -yhdistelmämatkojen hintaan sisältyvät edestakaiset kuljetukset lentoasemalta hotellille. Huomioithan, että mahdollisia erikoismatkatavaroita (esim. golfbag, polkupyörä, lainelauta) ei välttämättä voida kuljettaa yhdistelmämatkoilla.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Koh Lanta lasten kanssa

Koh Lantan hienohiekkaiset rannat ovat matalia etenkin laskuveden aikaan, ja sopivat hyvin lasten rantaleikkeihin. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään lähinnä paikallisia lastenruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Lanta Old Town, Koh Lantan entinen pääkaupunki itärannikolla on mukavan rauhallinen kiinalaisvaikutteinen kylä, joka lumoaa kävijänsä siisteydellä ja omalaatuisuudellaan.
Sang Ga U -merimustalaisten kylä sijaitsee itärannikolla, saaren eteläosassa. Heimo on saaren alkuperäisasukkaita.
Saaren keskellä sijaitsevalta näköalapaikalta on upeat näkymät saaren itäpuolen merelle.
Mo Koh Lantan luonnonpuistossa, saaren eteläkärjessä, voi patikoida, viettää rantapäivää ja valokuvata maisemia vanhan majakan mäeltä.
Keskiosassa saarta olevassa luonnonpuistossa on mm. tippukiviluola, jossa voi käydä
paikallisen oppaan johdolla.


Ostokset

Vaikka ostosmahdollisuudet ovat melko suppeat, tarjolla on sandaaleita, laukkuja, vaatteita sekä tuliaisia. Markkinoita järjestetään eri päivinä eri puolella saarta, mm. pääkaupungissa Saladanissa. Lantalla on useita optikko- ja räätäliliikkeitä.


Ravintolat ja huvit

Saarella on runsaasti ravintoloita. Täällä nautitaan thaikeittiön antimia, mm. tuoreita merenherkkuja, mutta tarjolla on myös useita kansainvälisen keittiön ravintoloita.
Iltaelämä on vilkkainta Klong Daon ja Long Beachin rantojen ravintoloissa. Suosituimmilla rannoilla ja joissakin iltapaikoissa esitetään ajoittain tulitanssia.


Uimarannat

Saarella on upeita, hienohiekkaisia rantoja, joista monet ovat loivasti syveneviä. Rannoilla ei ole aurinkotuoleja eikä -varjoja.

Vuoroveden vaihtelu on toisinaan voimakasta. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Tietoa kohteesta Khao Lak

Autonvuokraus

Thaimaassa on vasemmanpuoleinen ja erittäin vilkas liikenne. Voit vuokrata minibussin kuljettajineen joko etukäteen tai kohteessa oppaittemme kautta.


Harrastukset

Suomalainen Raya Divers -sukelluskeskus järjestää sukelluskursseja sekä snorklaus- ja sukellusretkiä aloittelijoille ja kokeneille sukeltajille. Retkiä tehdään mm. maailmankuuluilla Similanin saarten alueella ja luonnonkauniille Surin saarille ja Koh Kamille.

Minigolf

Bang Niangin minigolfrata on rakennettu khmeriläistä temppeliä muistuttavaan rakennelmaan. Rata sijaitsee noin kilometrin päässä markkina-alueelta.

Patikointi

Khao Lak Lamrun kansallispuiston keskuksesta lähtee n. 1,5 km:n pituinen reitti pienemmälle rannalle.
Khao Sokin kansallispuistossa voi patikoida. Pidemmille reiteille on suositeltavaa mennä paikallisen oppaan johdolla. Puisto on n. 73 km:n päässä Khao Lakista.

Sukellus ja snorklaus

Similanin saarten kansallispuisto koostuu yhdeksästä, pääosin asumattomasta saaresta. Kansallispuiston keskuspaikka on Ko Miang. Saaret on luokiteltu maailman parhaiden sukelluskohteiden joukkoon. Meren lämpötila on vuoden ympäri n. +29 °C. Näkyvyys on yleensä n. 30 m. Kalalajien rikkaus sekä upeat korallit tarjoavat antoisia sukellusretkiä. 
Voit varata ja maksaa retkiä ja sukelluskursseja etukäteen jo Suomessa. Yhteistyökumppanimme Phuketissa on suomalainen sukelluskoulu Raya Divers. 

Snorklata voi joillakin rannoilla Similanin ja Surinin saarilla, jonne on matkaa n. 60 km.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa on useita apteekkeja. 

Keskustassa oleva Dr Chusakin klinikka on avoinna päivittäin. Voit myös pyytää hotellin vastaanottoa tilaamaan lääkärin hotelliin. Lähimmät sairaalat ovat Khao Lakin pohjoispuolella sijaitseva Andaman Hub sekä Takuapan sairaala n. 30 km:n päässä Khao Lakista. Siriroj International Hospital on Phuket Townissa ja Bangkok-Phuket Hospital Phuket Townin läheisyydessä.

Liikuntaesteettömyys

Khao Lakissa on korkeuseroja, tiet ovat osittain päällystämättömiä, jalkakäytäviä on harvassa ja niiden reunustat ovat korkeita. Taksit ovat lavatakseja, joihin pääsy voi olla hankalaa. Retkillä pyörätuolilla liikkuminen on erittäin hankalaa, sillä retkillä liikutaan paljon luonnossa, mm. veneillä ja kanooteilla. Khao Lakissa ei ole esteettömiä takseja. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard ovat tunnetuimmat luottokortit, American Express ja Diners käyvät joissakin hotelleissa ja suurimmissa liikkeissä, Luottokorteilla ja Visa Electronilla voit nostaa rahaa automaateista. Rahaa voit vaihtaa pankeissa, valuutanvaihtopisteissä ja hotelleissa. Keskustassa olevat pankit ovat avoinna ma–pe klo 8.30–15.30. Pankkien rahanvaihtopisteet ovat avoinna päivittäin n. klo 9–20. Pankkien ja valuutanvaihtopisteiden vaihtokurssi on hotellin kurssia parempi.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus, luonnonmateriaalit kuten puuvilla ovat parhaita. Busseissa on erittäin tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta, joita saa myös paikan päällä.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Khao Lak kohdeopas


Kulkuyhteydet

Hotelleista pääsee lavataksilla Khao Lakin keskustaan. 

Paikallisbussit liikennöivät Takuapaan ja sieltä edelleen noin tunnin välein Phuket Cityyn. Bussimatka kestää 1 t 30 min–2 t 30 min, bussit liikennöivät klo 5–18.

Similanin saarille pääset retkien mukana. Pikavenematka kestää n. 1 t 30 min. Veneet lähtevät Tap Lamun satamasta, n. 14 km:n päästä Khao Lakista. Surinin saarille pääset retkien mukana.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Phuket International Airport
Matkan pituus 75–80 km Khao Lakin hotelleihin
Matkan kesto 1 tunti–1 tunti 30 min hotellista ja liikenteestä riippuen

Yhteydet lentokentältä 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksissa

Erikoismatkatavaroiden (esim. golfvarusteet, polkupyörä ja lainelauta) kuljetus lentokenttäkuljetuksissa ja yhdistelmämatkojen siirtymäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Golfvarusteiden kuljetus on mahdollista bussi- ja yksityiskuljetuksissa, muiden erikoismatkatavaroiden kuljetus vain yksityiskuljetuksissa. Yhdistelmämatkoilla voi kuljettaa ainoastaan golfvarusteita. Erikoismatkatavaroiden kuljetus tulee tilata asiakaspalvelustamme viimeistään 14 päivää ennen matkaa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Khao Lak lasten kanssa

Khao Lakin pitkä ja hienohiekkainen ranta sopii lasten leikkeihin. Monissa hotelleissa on lastenaltaat perheen pienimpiä varten.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Khao Lak Lamrun kansallispuistoalue on kooltaan n. 125 km². Trooppisessa metsää, jossa on paljon eläimiä, kasveja, vesiputouksia sekä useiden jokien alkulähteet. Puistossa on kaksi lyhyttä kävelyreittiä. 
Khao Sokin kansallispuisto muodostaa yhdessä Phang Ngan ja Kaeng Krungin kansallispuistojen sekä kahden villieläinten suojelualueen kanssa Etelä-Thaimaan suurimman, yli 4 000 km²:n luonnonsuojelualueen. Khao Sokissa on tiheää sademetsää, kalkkikivikallioita, vesiputouksia, puroja ja jokia sekä paljon eläimiä. Retkien mukana puistossa voi mm. vaeltaa ja meloa kanootilla. Puisto on n. 70 km:n päässä Khao Lakista.
Kansallispuistoalueet ovat avoinna klo 8–18. Pääsymaksu on 50–100 THB.
Useassa tasossa oleva Ton Chong Fan -vesiputous on n. 8 km:n päässä Khao Lakin keskustasta. Sai Rungin vesiputous on n. 15 km:n päässä Khao Lakista.
Lampeen vesiputouksen alueella voi kävellä luontopolkua pitkin putouksen eri tasoille. Putous sijaitsee n. 25 km Khao Lakista etelään.

Phang Ngan lahdella on kuvauksellisia, pystysuoraan vedestä kohoavia kalkkikivimuodostelmia. Phang Ngahan järjestetään Khao Lakista retkiä.
Similanin saarten kansallispuisto koostuu yhdeksästä saaresta. Alue on kooltaan 128 km², josta vain 14 km² on maapinta-alaa. Upeat basalttikalliot ovat muovautuneet aikojen kuluessa mielenkiintoisiin muotoihin. Saaret on luokiteltu maailman parhaiden sukelluskohteiden joukkoon. Saarille pääsee retkien mukana.
Surinin saarten kansallispuisto sijaitsee Similanin saarten pohjoispuolella, n. 60 km:n päässä rannikolta. Alue on kooltaan 135 km² ja siihen kuuluu viisi saarta. Kahdella saarella asustaa merimustalaisia. Saarille pääsee kätevimmin retkien mukana.
Takuapan kaupungissa, n. 30 km:n päässä Khao Lakista, on markkinat.


Ostokset

Khao Lakin pikkuliikkeissä myydään mm. käsitöitä ja rantavaatteita. Pääkadun varrella on myös useita räätäleitä sekä optikkoliikkeitä. Liikkeet ovat avoinna aamusta myöhäiseen iltaan. Ostoksille voit lähteä myös Phuketiin, jossa on ostoskeskuksia ja monipuolisemmat valikoimat. 

Bang Niangin alueella on iltamarkkinat maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin. Myytävänä on mm. vaatteita ja ruokaa.


Ravintolat ja huvit

Hotellien omien ravintoloiden lisäksi keskustassa ja rannalla on paljon erilaisia ruokapaikkoja.

Iltaelämä on rauhallista. Iltaa vietetään baareissa ja hotellien omissa ravintoloissa. Joissakin baareissa soitetaan iltaisin elävää musiikkia.


Uimarannat

Hotellien edustalla on pitkä ja hienohiekkainen ranta. Rannalla on aurinkotuoleja ja baareja vain paikoitellen, enimmäkseen ranta on luonnontilainen. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Khao Lakin rauhallinen ranta on n. 15 km pitkä. Rannan eteläpäässä on kalliomuodostelmia, jotka voi helposti kiertää tai niiden yli voi kavuta. Kivet saattavat olla teräviä, joten uimatossut ovat tarpeen. Rannan pohjoispää on tasaisempaa.
Eteläisin ranta on Khao Lak, sitten tulevat Nang Thong,Bang Niang, Khuk Khak, Laem Pakarang ja pohjoisimpana on Bang Sak. Hienosta hiekasta johtuen rantavesi on hieman sameaa.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.