Lentokenttäkuljetukset

Bangkok–Pattaya-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Bangkokista Pattayaan

Bangkokista siirrytään päiväsaikaan bussilla Pattayaan. Matka on n. 150 km ja se kestää n. 2 t 30 min–3 t. Matkalla pidetään tauko.
Bussimatka sisältyy matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Bangkok

Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna klo 10–20. Lääkärin määräämät lääkkeet saa yleensä suoraan lääkäriltä. Myös Boot's- ja Watson's-kosmetiikkaliikkeet myyvät lääkkeitä.

BNH Hospital -sairaala, 9 Convent Road, Silom Roadin poikkikatu. Vakuutusyhtiö Eurooppalaista edustaa Bangkokissa Euro-Center, Evergreen Place, 10. krs, Suite 10 A, 318 Phyathai Road. 

Liikuntaesteettömyys

Bangkokissa jalkakäytävillä liikkumista hankaloittavat mm. kuopat ja kaduilla käytävä kauppa. Jalkakäytäville on vain harvoin luiskia. Vilkasliikenteisten katujen ylittäminen on erittäin vaikeaa. Hotelleissa pärjää avustajan kanssa. Retkibusseihin nousu on lähes mahdotonta avustajankin kanssa, mutta kaupungissa voi retkeillä omatoimisesti käyttämällä esim. takseja ja minibusseja. Esteettömiä takseja ei ole. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners Club käyvät maksuvälineinä useissa myymälöissä ja ravintoloissa ja voit nostaa korteilla rahaa automaateista. Valuutanvaihtopisteet ovat avoinna yleensä ma–la, osa myös sunnuntaisin. Hotelleissa vaihtokurssi on alhaisempi kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Parhaita materiaaleja ovat luonnonkuidut. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä.
Hotellien allasalueilla on pyyhkeet. Kwaijoen retkelle lähtijät tarvitsevat lämmintä vaatetta, aamusumu joella on viileää etenkin marras–helmikuussa. Taskulamppu on hyödyllinen Kwaijoella.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20-60 THB. Taksissa mittarin osoittama summa pyöristetään lähimpään 5 bahtiin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Bangkok kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bangkokissa on kätevä liikkua ilmastoiduilla mittaritakseilla. Reittivesibussi Chao Phraya -joella on kätevä, nopea ja edullinen kulkuväline. Ilmarata- ja metroasemat ovat kävelymatkan päässä useimmista hotelleistamme.

Bussi
Bangkokissa on hyvä sisäinen bussiverkosto. Matka maksaa 7–30 THB. Bangkokista on myös hyvät ja edulliset bussiyhteydet eri puolille maata. Bussit Pattayaan ja Rayongiin lähtevät itäiseltä Ekkamain asemalta, Cha-Amiin ja Hua Hiniin eteläiseltä asemalta. Käytä pitkillä matkoilla ilmastoituja busseja.

Taksi
Hotelleissa on taksipalvelu. Ilmastoidut mittaritaksit, taximeter, ovat suositeltavia, ja niitä saa lennosta. Tarkista, että kuljettaja käynnistää mittarin matkan alkaessa. Hotellien edustalla on yksityisyrittäjiä autoineen, joita kannattaa välttää, sillä he vievät ulkomaalaisia ostoksille liiankin innokkaasti.

Tuk-tuk
Kolmipyöräiset ja yleensä kolmepaikkaiset avovaunut, tuk-tukit ovat yleisiä Bangkokin katukuvassa. Liikenteen saasteiden vuoksi tuk-tuk voi kuitenkin tuntua tukalalta. Sovi hinta ennen kyytiin nousemista. 

Ilmarata, BTS Sky Train
Kaksi ilmaratalinjaa kulkee keskustan ruuhkaisimpien katujen yläpuolella muutaman minuutin välein klo 6–24. Narai-hotellin lähin asema on Chong Nonsi, Holiday Inn -hotellin Surasak. Shangri-La- -hotellia lähinnä oleva asema on Saphan Taksin. Centara Grand at Central World sijaitsee lähellä Siam-asemaa. 

Metro
Bangkokin metrolinja on n. 20 km:n pituinen ja se kulkee reittiä Hua Lampong -päärautatieasema–Rama IV Road–Sukhumvit Road–Phetchaburi Road–Chatuchak (kaupungin pohjoisosassa). Hotellejamme lähin pysäkki on Silom Roadin päässä oleva Silomin asema. 

Jokivene
Chao Phraya Express -jokivene liikennöi Chao Phraya -joella klo 6–18. Sillä pääsee nopeasti vaikkapa kiinalaiseen kaupunginosaan. Matka maksetaan veneessä tai etukäteen laiturialueella. Pysäkkejä on useita, esim. yksi on Oriental-hotellin vieressä.

Juna
Päärautatieasema Hua Lamphong on Rama IV Roadin päässä. Pitkillä matkoilla kannattaa käyttää ilmastoitua 1. ja 2. luokkaa. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Suvarnabhumi
Matkan pituus n. 35 km Bangkokin hotelleihin
Matkan kesto n. 45 min, liikenteestä riippuen 

Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purhelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 25 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimien käyttöä lentokenttäkuljetuksissa edellytetään alle 6-vuotiailta. Thaimaassa alle 2-vuotiaille varataan kuljetuksissa poikkeuksellisesti oma istumapaikka.

Lastenistuimia ei ole kauttamme saatavilla, joten varaa tarvittaessa matkalle mukaan oma istuin. Huomioithan, että istuimien oikeaoppista kiinnittämistä Isofix-kiinnitysjärjestelmällä tai kolmipistevöillä ei voida taata.


Bangkok lasten kanssa

Bangkokissa riittää tekemistä ja näkemistä myös naperoille. Perheen pienimpien kanssa on hauska liikkua kotimaasta poikkeavilla kulkuneuvoilla, kuten jokiveneellä, ilmaradalla tai pitkähäntäveneellä Chao Phraya -joella ja kanavilla.

Muuta tekemistä lapsille
Rama I Roadilla Siam Discoveryssä sijaitseva Madame Tussauds Bangkok -vahanukkemuseossa on näytillä yli 70 vahanukkea julkisuuden henkilöistä.
Kidzania-lastenmaailmassa perheen pienimmät voivat harjoitella aikuisten ammatteja kuten palomiehenä tai lääkärinä toimimista. Sijaitsee Siam Paragon -ostoskeskuksessa.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään lastenruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Suuri palatsi ja Wat Phra Kaeo  ovat Bangkokin päänähtävyydet entisellä kuninkaallisella palatsialueella. Alueella on arvostetuimman buddhapatsaan Smaragdibuddhan temppeli. Alueella on tarkat pukeutumissäännöt.
Wat Traimitr, Kultaisen Buddhan temppeli on kiinalaisen kaupunginosan lähellä. Yli 5 000 kiloa painava kultainen buddha on peräisin Sukhothain ajalta, 1200-luvulta.
Jim Thompsonin talo Rama I Roadilla, Soi Kasemsan 11 -kujan päässä on seitsemän perinteisen thaitalon muodostama upea kokonaisuus. Tämä amerikkalaisen thaisilkkiteollisuuden kehittäjän kotimuseo sisältää arvokkaita itämaisen taiteen kokoelmia. 
The National Museum, yksi Kaakkois-Aasian suurimmista kansallismuseoista on Sanam Luang -aukion tuntumassa.
Suan Pakkard Palace, prinssi Paribatran ja prinsessa Chumbotin antiikkikokoelmat, kaunis puutarha, perinteisiä thaitaloja. 
Kuninkaalliset purret -museoon pääsee veneellä. 
Madame Tussauds Bangkok -vahanukkemuseo. Rama I Road, Siam Discovery 6. krs. Museossa on yli 70 vahanukkea julkisuuden henkilöistä. 
Baiyoke Sky, Pratunam. Baiyoke II on Thaimaan korkeimpia hotelleja (309 m). Ravintolat ovat 76. ja 78. kerroksessa, näköalatasanne 77. ja ulkoterassi 84. kerroksessa.
Siriraj-sairaalan museo, anatomian, oikeuslääketieteen ja yrttiparannuksen museo.

Bangkokissa on n. 400 temppeliä. Smaragdibuddhan temppelin ohella tärkeimpiä temppeleitä ovat Wat Benchamapobhit (Marmoritemppeli), Wat Po, Wat Arun ja Wat Sakhet (Kultainen vuori). Historiallisiin temppeleihin on pieni pääsymaksu. Useimpiin temppeleihin pääsee kuitenkin maksutta.


Ostokset

Bangkokissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Maan omat tuotteet ovat edullisia. Voit tinkiä pikkuliikkeissä ja katukaupoissa, mutta tavarataloissa hinnat ovat kiinteät. Suosittuja ostoksia ovat mm. thaisilkki, mittatilaus- ja valmisvaatteet, silmä- ja aurinkolasit, käsityöt ja taide-esineet.
Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–21. Osa pikkuliikkeistä on suljettu sunnuntaisin ja juhlapäivinä.

Keskeisiä ostosalueita
Silom Roadin ja Suriwong Roadin alue sekä Siam Square ja Sukhumvit Road ovat täynnä katukauppiaita sekä silkki-, räätäli-, jalokivi- ja matkamuistoliikkeitä, tavarataloja ja ostoskeskuksia. Patpongin alueella on iltaisin vilkasta katukauppaa puoleen yöhön saakka.

Toreja ja markkinoita
Asiatique-markkinat
ovat iltaisin Chao Phraya -joen varrella. Laajalla alueella on mm. vaate-, sisustus- ja käsityöliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Markkinoille pääsee kätevimmin venekuljetuksella Saphan Taksin -sillan luota.
Viikonloppumarkkinat pidetään Chatuchak-puistossa keskustan pohjoispuolella la–su klo 9–17. Myytävänä on mm. vaatteita, taloustavaroita, sisustustarvikkeita, huonekaluja ja ruokaa. Pääset markkinoille kätevästi ilmaradalla tai metrolla, pysäkki on Mo Chit.
Kiinalaisessa kaupunginosassa on satoja kultakauppoja, rohdos-, elintarvike- ja tukkukauppoja. Pääkatu on Yaowarat Road. Kannattaa hakeutua myös kapeammalle Sampeng Lane -kujalle, jonka varrella on paljon mm. kangasliikkeitä.
Pratunamissa Ratchaprarop Roadilla, lähellä Bayoke Sky -hotellia on paljon vaate- ja tukkuliikkeitä.

Ostoskeskuksia ja tavarataloja
Iconsiam,
 marraskuussa 2018 avattu suuri ostoskeskus sijaitsee Chao Phraya -joen varrella, Millennium Hilton -hotellin vieressä. 
Terminal 21, Sukhumvit Road, ilmajuna-asema Asok. Ostoskeskuksessa on 9 kerrosta ja n. 600 liikettä. Saman katon alla voit kokea useita maailman ostoskaupunkeja, Lontoon kadut, Tokion sokkelot tai Istanbulin bazaarin.
Mahboonkrong, Phayathai Road. Ostoskeskuksen yhteydessä on mm. Tokyo-tavaratalo.
Central World, Rama I Road. Mm. Isetan-tavaratalo. Bangkokin suurin ostoskeskus. 
Gaysorn Plaza on Central Worldia vastapäätä. Valikoimissa on runsaasti arvostettuja huippumerkkejä.
Siam Paragon, Rama I Road. Aasian suurimpia ostoskeskuksia, merkkiliikkeitä.
Siam Center, Rama I Road. Nuorten vaateliikkeitä.
Siam Discovery Center, Rama I Road. Vaatteita, elektroniikkaa, sisustusliikkeitä, Asia Books -kirjakauppa.
River City, Royal Orchid Sheraton -hotellin vieressä, silkkiä ja antiikkia.
Oriental Plaza, ylellinen ostoskeskus Oriental-hotellin vieressä. Käsitöitä, taidetta.
Emporium, Sukhumvit Road, Soi 24, merkkiliikkeitä.
Central-tavaratalo, on mm. Soi Chidlomilla. Central Embassy Chidlomin Central-tavaratalon vieressä on yksi kaupungin suurimmista luksus-ostoskeskuksista.

Robinson-tavaratalo on mm. New Roadilla.
Big C, Ratchadamri Road. Edullinen ostoskeskus ja tavaratalo Central Worldia vastapäätä.


Ravintolat ja huvit

Bangkokissa ovat edustettuina lähes kaikki maailman keittiöt ja koko ihanien thairuokien kirjo. Riisipohjaisten, usein tulisten aterioiden valmistusaineina käytetään sekä lihaa että tuoreita vihanneksia, kalaa ja äyriäisiä. 
Bangkokissa on lukemattomia ravintoloita, joissa soi elävä musiikki.

Useilla tasokkailla hotelleilla on omat musiikkibaarinsa, diskonsa ja yökerhonsa. Upeita kaupunkinäkymiä voit ihailla korkeiden hotellien kattoterasseilla ja ylimpien kerrosten baareissa. Suosittuja näköalabaareja ovat Silomkadun päässä sijaitsevan State Tower -rakennuksen 63. kerroksen Sky Bar, Millennium Hilton -hotellin Three Sixty Lounge ja terassibaari 32. kerroksessa sekä Banyan Tree -hotellin Vertigo 61. kerroksessa. Patpongin alue tunnetaan kautta maailman vilkkaasta katukaupastaan, ravintoloistaan ja yöelämästään.

Tietoa kohteesta Pattaya

Harrastukset

Liikunnalliselle lomailijalle Pattaya tarjoaa monipuolisia harrastuksia: golfia, tennistä, keilailua, biljardia, kuntosaleja ja sukellusta. Karting-rata sijaitsee keskustan lähellä. 

Golf

Pattayan lähiympäristössä on golfaajille useita hyvätasoisia kenttiä.

Noin 15 kilometrin päässä sijaitsevan Phoenix Golf Clubin hieman kumpuilevaan maastoon rakennettu kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille. Alueen parhaimmistoon kuuluvat Siam Country Clubin kentät n. 20 km:n päässä.
Jack Nicklauksen suunnittelemaa Laem Chabangin kenttää pidetään yhtenä Aasian hienoimmista kentistä. Pattaya Country Clubin kenttä sijaitsee avarassa ja kumpuilevassa maastossa. Kentille on matkaa 30-35 km.

Robert Trent Jones Jr. on suunnitellut kumpuilevassa maastossa sijaitsevan Eastern Star -kentän, jota reunustavat vanhat ja korkeat palmupuut. Upea klubirakennus palveluineen kruunaa hienon kierroksen. St Andrews Golf Clubin haastava kenttä lukeutuu alueen kauneimpiin. Kentille on matkaa n. 40 km
Rayong Green Valley- ja Khao Kheow Country Club -kentät sijaitsevat n. 50 km:n päässä Pattayalta.

Sukellus ja snorklaus

Hyviä snorklauspaikkoja ovat Korallisaaret ja Koh Sakin saari Pattayanlahdella. Vesi on hieman sameaa, mutta nähtävänä on koralleja, värikkäitä kaloja, jne. Korallisaarille on useita laivavuoroja päivittäin. Pääset Koh Sakin saarelle vuokraamalla veneen. Koh Sametin saarelle, n. 80 km:n päähän pääset kansainvälisten retkien mukana. Kirkasvetisiä rantoja on saaren itäpuolella.

Sukelluskeskuksien kautta voit osallistua sukelluskursseille ja -retkille.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Suurin osa apteekeista on keskustassa, avoinna päivittäin klo 10–20. Myös Jomtienin rantakadun varrella on useita apteekkeja. Apteekkeja on myös ostoskeskuksissa.

Sairaustapauksissa voit hakeutua hoitoon Bangkok Hospital Pattaya -sairaalaan, jossa on ympärivuorokautinen päivystys.
Pattaya Memorial Hospital -sairaala sijaitsee keskustassa Central Pattaya Roadilla. 
Eurooppalaisen matkavakuutus käy molemmissa sairaaloissa, Bangkok Hospital Pattaya -sairaalassa käy lisäksi If-matkavakuutus.

Liikuntaesteettömyys

Pattayan teitä ja katuja kunnostetaan jatkuvasti. Jalkakäytävät puuttuvat paikoitellen ja niiden reunukset voivat myös olla korkeita. Liikenne on hyvin vilkasta. Thaimaalaisissa busseissa on erittäin kapeat käytävät ja portaat. Lavatakseihin nouseminen on hyvin hankalaa. Esteettömiä takseja tai muita liikuntaesteisille matkustajille soveltuvia kulkuneuvoja ei ole. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard ja American Express käyvät maksuvälineinä useissa liikkeissä ja ravintoloissa, Diners käy vain harvoissa paikoissa. Voit nostaa rahaa korteilla automaateista. Vaihdat rahaa kätevästi keskustan lukuisissa valuutanvaihtopisteissä, jotka ovat avoinna päivittäin. Useimmat hotellit vaihtavat valuuttaa, tosin kurssit ovat alemmat kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä. Hotellien allasalueilla on pyyhkeet.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20-60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Pattaya kohdeopas


Kulkuyhteydet

Edulliset lavataksit liikennöivät ympäri vuorokauden. Matka kaupunkialueella maksaa n. 10 THB/hlö. Halutessasi lavataksin omaan käyttöösi sovi hinta aina etukäteen. 
Hotellista voi tilata ilmastoidun pikkubussin.

Pattayasta on hyvät ja edulliset bussiyhteydet Bangkokiin ja lähikaupunkeihin.  

Rautatieasema on n. 10 km:n päässä Pattayasta. Bangkokiin liikennöi hidas paikallisjuna. 

Utapaon lentokentältä on lentoja mm. Samuille, Phuketiin ja Chiang Maihin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Bangkok–Pattaya-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Bangkok, Suvarnabhumi
Matkan pituus n. 130 km Pattayan hotelleihin.
Matkan kesto 2 t 30 min–3 t 30 min liikenteestä riippuen. Matkalla pidetään tauko. 

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimien käyttöä lentokenttäkuljetuksissa edellytetään alle 6-vuotiailta. Thaimaassa alle 2-vuotiaille varataan kuljetuksissa poikkeuksellisesti oma istumapaikka.

Lastenistuimia ei ole kauttamme saatavilla, joten varaa tarvittaessa matkalle mukaan oma istuin. Huomioithan, että istuimien oikeaoppista kiinnittämistä Isofix-kiinnitysjärjestelmällä tai kolmipistevöillä ei voida taata.


Pattaya lasten kanssa

Pattayasta löytyy paljon riemukasta tekemistä lapsille. 

Vesipuisto
Cartoon Network Amazone -vesipuistossa on aaltoaltaan, liukumäkien ja kanavien lisäksi päivittäin Cartoon Networkin tunnetuimpien hahmojen esityksiä. Puisto sijaitsee Pattayan eteläpuolella noin 16 km:n päässä. 

Muuta tekemistä lapsille
Mini-Siamissa voit tutustua Thaimaan ja muun maailman tunnetuimpiin rakennuksiin pienoiskoossa.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Pattayassa on useita temppeleitä. Näköalakukkulan temppelistä on upeat näkymät Pattayanlahdelle ja keskustaan.
Pattaya Park -hotellin näköalatorni on 170 m:n korkeudessa. Voit tulla alas myös vaijeria pitkin joko pikkuryhmässä tynnyrillä tai yksin valjaissa.
Urheilupuiston yläpuolella on suuri mietiskelyasennossa oleva kultainen buddhapatsas ja kiinalainen temppeli.
Believe it or not Ripleys -museossa on erikoisuuksia ja ihmeitä ympäri maailmaa.
Luis Tussaud -vahamuseo on Royal Garden Plaza -ostoskeskuksessa.
Puusta rakennetun upeasti koristellun Sanctuary of Truth -Totuuden temppelin rakentaminen aloitettiin jo 1981. Temppeli sijaitsee Nakluassa. 

Nong Nooch on laaja, vehreä puutarha 15 km:n päässä Pattayasta. Siellä kasvatetaan mm. orkideoja. 
Sukhumvitin tien varrella sijaitsevassa Mini-Siamissa voit tutustua Thaimaan ja muun maailman tunnetuimpiin rakennuksiin pienoiskoossa.

Lähistöllä on useita alkuperäisiä kalastajakyliä, kuten mm. Bang Saray 20 km:n päässä. Sattahip 30 km:n päässä elää myös kalastuksesta. Sen lähellä on Thaimaan laivaston päätukikohta. Samaesanissa 52 km:n päässä on suuri ja värikäs kalastuslaivasto.
Chantaburi 180 km:n päässä on vilkas ja värikäs maaseutukaupunki. Matka taittuu kauniissa maisemissa. Lauantaisin suuret jalokivimarkkinat.
Khao Yai, maan suurin ja kasvillisuudeltaan monipuolisin kansallispuisto sijaitsee n. 200 km:n päässä Pattayasta. Vaelluspolkuja ja vesiputouksia.


Ostokset

Keskusta on tulvillaan kauppoja ja ostoskeskuksia, jotka ovat avoinna yömyöhään. Pattayan rantakadun varrella ovat muun muassa Festival Center, Mike Shopping Mall sekä Royal Garden Plaza. Uudessa Terminal 21 -ostoskeskuksessa on laaja valikoima kansainvälisiä merkkiliikeitä ja ravintoloita. Myös muilla Pattayan pääkaduilla on ostoskeskuksia. Ostoskeskusten liikkeet ovat pääasiassa kiinteähintaisia, mutta markkinoilla tinkiminen kuuluu asiaan. 

Päivämarkkinat ovat tiistaisin ja perjantaisin Etelä-Pattayankadun varrella. Iltamarkkinat ovat viikonloppuisin Thep Prasit kadulla. Night Bazaar on The Bayview -hotellia vastapäätä. Uivat markkinat ovat n. 8 km:n päässä, Sukhumvit Roadin varrella.

Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–n. klo 23. 


Ravintolat ja huvit

Tarjolla on sekä edullisia thairavintoloita että muiden Kaukoidän keittiöiden edustajia ja länsimaisia ravintoloita. Suosituissa kalaravintoloissa merenherkut valitaan elävinä altaista. Noin kilometrin mittaisen Walking Street -kävelykadun varrella on kalaravintoloiden lisäksi musiikkibaareja ja diskoja. 

Pattayan värikäs ilta- ja yöelämä on maailmankuulu. Keskustassa on baareja, pubeja ja diskoja joka makuun. Joissakin on elävää musiikkia iltaisin.
Alcazar- ja Tiffany's-kabareeteattereissa voit seurata iltaisin suosittuja dragshow-esityksiä. 


Uimarannat

Pattayan suosituin ranta, noin 8 km pitkä Jomtienranta on muutaman kilometrin päässä keskustasta. Rannalle pääsee kätevästi lavataksilla. Pattayan edustalla sijaitseville Korallisaarille on laivayhteys Etelä-Pattayasta Bali Hai -laiturilta useita kertoja päivässä, matka kestää n. 45 min. 

Pattayan pohjoisosissa, Nakluan alueen ulkopuolella on uimakelpoisia pieniä rantoja ja poukamia. Koh Sametin saarella, 80 km:n päässä Pattayasta on useita puhdasvetisiä, hienohiekkaisia rantoja. 

Nousu- ja laskuveden vaihtelut rannoilla ovat huomattavat. Nousuveden aikaan vesi peittää lähes koko rantahiekan, kun taas laskuveden aikaan vesi on vetäytynyt kauas rannasta. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Rantapalvelut
Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rantakadun ja rantojen lähellä on ravintoloita, kahviloita ja baareja ja rannoilla kiertäviltä myyjiltä voi ostaa hedelmiä ja juomia. Rannoilla on myös hierontaa ja jalka- ja käsihoitoja. Jomtienrannalla on mahdollisuus mm. banaaniveneneajeluun. Keskiviikkoisin rantapalveluja on rajoitetusti rantojen siistimisten vuoksi.

Asukasluku ja etäisyydet Pattayasta

Pattaya n. 250 000 as.

Rayongin hotellialue 100 km
Bangkok 150 km

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.