Tropea – tietoa matkakohteesta

Tropea 1
Tropea 2
Tropea 3
Tropea 4
Tropea 5
Tropea 6
Tropea 7
Tropea 8
Tropea 9
Tropea 10
Tropea 11
Tropea 12
Tropea 13
Tropea 14
Tropea 15
Tropea 16
Tropea 17
Tropea 18
Tropea 19
Tropea 20
Tropea 21
Tropea 22
Tropea 23
Tropea 24
Tropea 25
Tropea 26
Tropea 27
Tropea 28
Tropea 29
Tropea 30
Tropea 31
Tropea 32
Tropea 1
Tropea 2
Tropea 3
Tropea 4
Tropea 5
Tropea 6
Tropea 7
Tropea 8
Tropea 9
Tropea 10
Tropea 11
Tropea 12
Tropea 13
Tropea 14
Tropea 15
Tropea 16
Tropea 17
Tropea 18
Tropea 19
Tropea 20
Tropea 21
Tropea 22
Tropea 23
Tropea 24
Tropea 25
Tropea 26
Tropea 27
Tropea 28
Tropea 29
Tropea 30
Tropea 31
Tropea 32

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.


Harrastukset

Costa degli Dein rannikon upeat, kirkasvetiset rannat kutsuvat nauttimaan aurinkoisista rantapäivistä. Joillain rannoilla on vuokrattavia vesiurheiluvälineitä, ja sukeltamaan ja snorklaamaan pääset mm. Tropeassa toimivien sukellusyritysten järjestämien kurssien ja sukellusretkien mukana. Snorklailemaan pääsee myös meriretkillä. Kirkkaassa vedessä näkyvyys on hyvä, ja pohja muodostuu erilaisista kivimuodostelmista, joiden väleissä asustaa mm. mustekaloja ja ankeriaita. Silloin tälllöin vastaan saattaa tulla myös merihevonen tai jopa delfiini tai tonnikala.
Sukellusyrityksiä: Tropea Diving, Tropea Sub Diving, Mondo Blu Diving.

Alueella voi myös varjoliitää, take off -paikkoja on useita.

Monilla hotelleilla on harrastusmahdollisuuksia, kuten mm. kuntosaleja, tennis- ja rantalentopallokenttiä sekä polkupyörien vuokrausta. Pyöräteitä alueella ei ole, autotiet ovat vilkasliikenteisiä ja maasto mäkistä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Tropean keskustassa on sekä apteekki että sairaala. Sairaalassa ei ole lastenlääkäriä, lähin on n.30 km:n päässä Vibo Valentian sairaalassa.

Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme.

Liikuntaesteettömyys

Tropean alue ei sovellu liikuntaesteiselle matkustajille kovin hyvin, sillä alueella korkeuserot ovat suuria ja tiet monin paikoin huonokuntoisia. Myös hotellien alueilla on pääsääntöisesti korkeuseroja ja portaita, eikä hissejä juuri ole.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä monissa ravintoloissa ja kaupoissa. Pienimpiä summia ja pienimpiä kauppoja varten matkassa on hyvä olla myös käteistä. Tropeassa on muutama pankkiautomaatti.

Matkalle mukaan

Keväällä ja loppusyksystä sää saattaa olla epävakaa tai jopa viileä ja sadekuurot ovat mahdollisia. Myös hotellihuoneet voivat olla keväisin ja syksyisin viileitä, joten lämmintä vaatetta on hyvä ottaa mukaan. Rannoilla on jonkin verran kiviä, joten uimatossut ovat hyvä matkavaruste.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolalaskuihin on sisällytetty 10–15 %:n tarjoilupalkkio. Retkibussin kuljettajaa ja hotellihuoneen siivoojaa on hyvä muistaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Tropea kohdeopas


Kulkuyhteydet

Tropeassa ja Costa degli Dein alueella ei juuri ole julkista liikennettä. Lähes kaikilla hotelleillamme on omat kuljetukset Tropean keskustaan ja/tai rannalle. Taksi on hyvä tilata etukäteen, hinnat ovat Suomen hinnoissa. Pidempiä matkoja on helpoin kulkea vuokra-autolla tai junalla. Tropeasta on junayhteydet mm. Reggio Calabriaan (n. 2 t.) ja Lamezia Termeen (n. 1 t.).


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Lamezia Terme
Matkan pituus n. 60 km
Matkan kesto 1–1,5 t.

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääsee myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Golfbagin hinta bussikuljetuksessa ja yksityiskuljetuksessa on 15 €/suunta ja polkupyörän hinta bussikuljetuksessa 25 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalveluumme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimien käyttöä ei edellytetä lentokenttäkuljetuksissa. Halutessasi voit ottaa mukaan oman istuimen. Huomioithan kuitenkin, että alle 2-vuotiaalle ei varata bussikuljetuksessa omaa istumapaikkaa eikä istuimen oikeaoppista kiinnittämistä Isofix-kiinnitysjärjestelmällä tai kolmipistevöillä voida kuljetuksissa taata.


Nähtävyydet

Tropean komein nähtävyys on rosoisen hurmaava Vanhakaupunki, joka on rakennettu Tyrrhenanmerestä jyrkästi kohoavan rantakallion päälle. Kaupungissa on useita eri näköalapaikkoja, joilla voit ihailla jyrkänteen reunalta avautuvia maisemia.

Duomo di Tropea, Tropean 1100-luvulla rakennettu katedraali
Museo Diocesano esittelee eteläitalialaista taidetta keskiajalta 1800-luvulle.
Antico Sedile dei Nobili, 1700-luvun alussa rakennettu aatelisten parlamentti
Chiesa Santa Maria dell'Isola, komealla paikalla kukkulan päällä oleva kirkko, joka 1100-luvulta alkaen toimi benediktiiniläismunkkien kirkkona, mutta jota on todennäköisesti rakennettu jo 500–800 luvuilla
Faro di Capo Vaticano, majakka jolta on komeat näköalat merelle ja Costa degli Dein rannikolle.

Scilla, Calabrian Venetsiaksi kutsuttu kalastajakylä
Pizzo Calabro, suklaisesta ja pähkinäisestä jäätelöjälkiruuastaan, tartufo di pizzosta tunnettu viehättävä kylä
Zungri, kallioon kaiverretuista luola-asumuksistaan tunnettu kunta n. 570 metriä merenpinnan yläpuolella
Reggio Calabria, Calabrian suurin ja vanhin kaupunki, jossa runsaasti nähtävyyksiä ja museoita


Ostokset

Tropean pääkadulla Corso Vittorio Emanuele III:n varrella on pieniä liikkeitä ja puoteja. Lauantai-aamupäivisin Tropeassa järjestetään markkinat, lähikylissä maanantaisin Santa Domenicassa, torstaisin Ricardissa ja perjantaisin Pargheliassa sekä San Nicolossa. Tropean kaupungin ulkopuolella on muutamia marketteja, joihin on helpoin matkata vuokra-autolla.


Ravintolat ja huvit

Calabrian ruokakulttuuri on rikasta ja tarjolla on paikallisista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa, jolla on alueella pitkät perinteet. Tropean keskustassa ravintoloita on runsaasti, ja useissa hotelleissamme on myös tarjolla itse alusta alkaen valmistettuja paikallisia ruokia. 
Tutustu ainakin näihin paikallisiin ruokalajeihin ja aineksiin:
Soppressata on calabrialainen makkara, jossa on myös peperoncinoa eli paikallista chiliä, nduja on tulinen kinkkulevite, jota käytetään useisiin ruokiin. Tropealaisia punaisia sipuleita käytetään ruokaan kuin ruokaan, ja ne ovat maailmankuuluja makeasta, mehevästä maustaan. Kapriksilla ja tonnikalalla tai anjoviksilla täytetyt pienet paprikat ovat herkullisia. Mereneläviä on tarjolla runsaasti ja erityisesti kannattaa maistaa anjoviksia, tonnikalaa ja miekkakalaa. Pitkulan muotoinen fileja-pasta on calabrialainen erikoisuus, ja pizza, jossa on täytteinä Calabrian tonnikalaa ja Tropean sipuleja on maistamisen arvoinen. Calabrian oma juusto on pecorino del monte poro, joka on tehty lampaan ja lehmän maidoista. Aterioiden ohessa maistellaan alueen viinitiloilla tuotettuja viinejä. Ruoan jälkeen voit nauttia digestiiviksi makeaa ja kylmänä tarjoiltavaa Vecchio Amaro del Capoa.

Iltaelämä Tropeassa on hiljaista. Joissakin hotelleissa soitetaan musiikkia puolille öin, ja keskustassa on muutamia baareja, joissa voit istuskella iltaa. Osalla kaupungin rantaklubeista on ohjelmaa ilta-aikaan, mm. Blanca Beachin rantaklubilla käyvät myös paikalliset iltaisin ja viikonloppuisin.


Uimarannat

Costa degli Dein rannikolla on useita toinen toistaan kauniimpia rantoja. Rannikon vesi on kirkasta ja paikoin Karibian vedet mieleen tuovan turkoosia. Rannat ovat osin hienohiekkaisia, mutta hiekan joukossa on poikkeuksetta myös pienempää ja isompaa kiveä, joten uimatossut ovat oiva matkavaruste. Alueen tunnetuimpia rantoja lienevät Tropeassa oleva Blanca Beach sekä kaupungin ulkopuolella olevat Grotticellen, Spiaggia la Grazian ja Spiaggia Michelinon rannat.

Rannalla olevilla hotelleilla on yleensä hotellin edessä oma rantansa, muilla hotelleilla taas on yhteistyösopimus jonkin ranta-alueen kanssa, jonne hotelleilta on yleensä järjestetyt kuljetukset ja hintaan sisältyvät rantatuolit ja -varjot. Joillain rannoilla on myös omat palvelunsa mm. ravintoloita, baareja, suihkut ja vaatteidenvaihtotilat sekä vesiurheilumahdollisuuksia mm. vuokrattavia kanootteja ja polkuveneitä.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Tropea n. 6300 as.

Parghelia n. 3 km

Capo Vaticanon kylät:
Santa Domenica n. 4 km
San Nicolo n. 11km
Santa Maria n. 13 km

Reggio Calabria n. 110 km
Bari n. 370 km
Napoli n. 420 km
Rooma n. 630 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.