Tietoa kohteesta

Italian hintataso

Hintataso Italiassa on suunnilleen sama tai edullisempi kuin Suomessa niin ruokailun kuin ostostenkin osalta. Calabrian hintataso on edullisempi.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Jännite on 220 V. Välikappaleen voi lainata hotellista tai ostaa supermarketista.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Italiaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäivät

1.1.   uudenvuodenpäivä
6.1.   loppiainen
pääsiäissunnuntai ja -maanantai
25.4. natsimiehityksestä vapautumisen juhlapäivä
1.5.   vappu
2.6.   tasavallan päivä
29.6. Pyhän Pietarin ja Paavalin päivä (pyhäpäivä vain Roomassa)
15.8. Neitsyt Marian taivaaseen astumisen päivä, Ferragosto
1.11. pyhäinpäivä
8.12. Neitsyt Marian synnittömän sikiämisen päivä
25.–26.12. joulu

Pankit ja useimmat liikkeet ovat kiinni pyhäpäivinä. Myös osa museoista voi olla kiinni. Monet museot ovat kiinni maanantaisin.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. 

Ulkoministeriö 
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Tietoa COVID-19:n vaikutuksista lomaasi

Moni meistä haaveilee tulevista lomista. Haaveilun ohella mieleen kumpuaa kysymyksiä matkustamiseen liittyvästä turvallisuudesta, uusista käytännöistä sekä muuttuvista ohjeistuksista ja rajoituksista.

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen ja eri lomakohteiden toimintaan myös Italiassa. Paikalliset viranomaiset asettavat ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken. Erilaisia rajoituksia saattaa esiintyä esimerkiksi maahantulovaatimuksissa, ravintoloiden tai muiden palvelujen aukioloajoissa, nähtävyyksien sallituissa kävijämäärissä tai siinä, että tapahtumia on peruttu kokoontumisrajoitusten vuoksi. Myös monien lomakohteiden yleisillä rannoilla on otettu turvavälit ja kävijämäärät huomioon.

Varaudu käyttämään nenä-suusuojainta matkan eri vaiheessa niin lentokentällä, lennon aikana kuin perillä lomakohteessa. Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta ja huomioi turvavälit yleisillä paikoilla liikuttaessa.

Haluamme tehdä kaikkemme varmistaaksemme sinulle mahdollisimman vaivattoman lomalle lähdön sekä turvallisuutesi matkan eri vaiheissa. Seuraamme tarkasti kohteen matkustuslinjauksia ja tulemme julkaisemaan tällä sivulla tietoa maahanpääsyn edellytyksistä ja lomakohteen rajoituksista lähempänä matkustuskauden alkua. Jos sinulla on matka varattuna, saat tiedon näistä henkilökohtaisesti. Jos kohteen maahanpääsyyn tulee merkittäviä rajoituksia Suomesta matkustaville lomailijoille, esimerkiksi asettamalla karanteenivaatimus maahan saavuttaessa, emme järjestä matkoja kyseisiin kohteisiin. 

Lue myös ohjeemme turvalliseen lomailuun.

Koronatestitodistus edullisesti
Jotkut maat voivat vaatia maahan saapuvilta matkustajilta todistusta negatiivisesta koronatestistä osana terveysturvallista matkustusta. Jos matkakohteessasi vaaditaan kyseistä testitodistusta, saat siitä meiltä tiedon lomasi lähestyessä.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden edulliseen PCR- tai antigeenitestiin kumppanimme kautta riippuen maahantulovaatimuksista. Kumppanimme kautta pääset ilman lääkärintodistusta PCR-testiin hintaan 99 €/hlö ja antigeenitestiin 29 €/hlö. Hintaan sisältyy englanninkielinen testitodistus. Testauspaikat tulevat sijaitsemaan pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereen seudulla, Seinäjoki-Vaasa-alueella, Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden ja Jyväskylän alueella ja Rovaniemellä.

Matkasi lähestyessä lähetämme sinulle alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen.

Aikaero

Italiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 60 miljoonaa

Kieli

Italia. Suosituissa lomakohteissa puhutaan suhteellisen hyvin englantia ja saksaa.

Pinta-ala

301 268 km²

Pääkaupunki

Rooma, n. 3 miljoonaa asukasta

Uskonto

roomalaiskatolisuus (n. 90 % väestöstä)

Valtiomuoto

tasavalta

Valuutta

euro