• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Rimini – tietoa matkakohteesta

Rimini 1
Rimini 2
Rimini 3
Rimini 4
Rimini 5
Rimini 6
Rimini 7
Rimini 8
Rimini 9
Rimini 10
Rimini 11
Rimini 12
Rimini 13
Rimini 14
Rimini 15
Rimini 16
Rimini 17
Rimini 18
Rimini 19
Rimini 20
Rimini 21
Rimini 22
Rimini 23
Rimini 24
Rimini 25
Rimini 26
Rimini 27
Rimini 28
Rimini 29
Rimini 30
Rimini 31
Rimini 32
Rimini 1
Rimini 2
Rimini 3
Rimini 4
Rimini 5
Rimini 6
Rimini 7
Rimini 8
Rimini 9
Rimini 10
Rimini 11
Rimini 12
Rimini 13
Rimini 14
Rimini 15
Rimini 16
Rimini 17
Rimini 18
Rimini 19
Rimini 20
Rimini 21
Rimini 22
Rimini 23
Rimini 24
Rimini 25
Rimini 26
Rimini 27
Rimini 28
Rimini 29
Rimini 30
Rimini 31
Rimini 32

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Tekemällä haun haluamillesi päiville näet saatavilla olevat autoluokat ja lisäpalvelut hintoineen sekä autovuokraamon tiedot. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee varaus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua täältä.


Harrastukset

Riminissä voi mm. meloa kanootilla ja pelata tennistä sekä minigolfia. Käytettävissä on myös kuntosaleja ja rantakadulla on useita polkupyörävuokraamoja. Läheisessä Villa Verrucchiossa sijaitsee 18-reikäinen golfkenttä. Lähistöllä ovat myös Riccionen Aquafan- ja Beach Village -vesipuistot.

Golf

18-reikäinen Rimini Verucchio Golf Club sijaitsee n. 14 km Riministä. 

Kuntosali

Gym Blue Heaven, Via Giordano Bruno 39. Huomioithan, että Italiassa kuntosalille vaaditaan yleensä lääkärintodistus.

Minigolf

Riminin satamassa, Rivergreen Golfissa on kaksi 18-reikäistä minigolfrataa.

Purjelautailu

Riccionen ja Riminin rajalla olevalla rannalla vuokrataan purjelautoja. Lautailla voi lähinnä keväisin ja syksyisin, jolloin on tuulisempaa.

Pyörien vuokraus

Rantakadulla hotellien läheisyydessä on useita pyörävuokraamoja. Polkupyörän tai maastopyörän vuokra on n. 15 €/pv ja 4 €/t. 

Tennis

Voit pelata tennistä Circolo Tennis -kentillä osoitteessa Lungomare tintori 9. Keskuksessa on 8 kenttää. Kentät ovat avoinna päivittäin.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Riminissä on useita apteekkeja. Yksi apteekki päivystää. Matkailulääkärin vastaanotto palvelee keskikesällä päivittäin osoitteessa via Tripoli 193. Lääkärikäynti maksaa n. 15 €. Lisäksi Riminissä on kaupunginsairaala.

Liikuntaesteiset

Riminin ranta-alue on tasaista, mutta kadut voivat olla paikoitellen epätasaisia ja etenkin elokuussa hyvin ruuhkaisia. Vanhassa kaupungissa on paljon mukulakivikatuja. Invatakseja on hyvin vähän ja ne on varattava hyvissä ajoin.

Retkikohteissa on mäkistä maastoa ja epätasaisia katuja. Venetsian retkellä on venekuljetus ja kävelyreitillä lukuisia portaita.

Luottokortit

Visa, MasterCard ja American Express hyväksytään maksuvälineiksi useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa automaateista Visalla, MasterCardilla, Dinersilla ja Visa Electronilla. 

Matkalle mukaan

Alku- ja loppukaudesta sää voi olla epävakaista, ota mukaan lämmintä vaatetta ja sateenvarjo. 
Retkillä kävellään paljon, hyvät jalkineet ovat tarpeen. 
Rantapyyhe, sillä hotellin pyyhettä ei useimmissa hotelleissa saa viedä rannalle.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Rimini kohdeopas


Kulkuyhteydet

Riminissä on helppo liikkua bussilla. Lähiympäristöön esim. vesipuistoihin pääsee paikallisbusseilla. Riministä on erinomaiset junayhteydet lähikaupunkeihin kuten Ravennaan, Bolognaan tai Roomaan.

Bussi
Bussi nro 11 liikennöi n. 15 minuutin välein rantakatua sekä Riminin vanhaan kaupunkiin että Riccioneen. Kaupungin sisäisessä liikenteessä lipun hinta on n. 1,30 € ja Riministä Riccioneen maksaa n. 2,10 €. Päivälipun hinta on n. 4,5 €. Lippu ostetaan etukäteen tupakkakaupasta tai bussiasemalta ja leimataan bussissa.

Taksi
Taksimatka Riminin rautatieasemalta hotelleihin maksaa n. 15 €, lentoasemalta 20–30 €. Voit tilata taksin hotelliin. Taksilla liikkuminen on suhteellisen kallista.

Juna
Riministä on erinomaiset junayhteydet lähikaupunkeihin sekä kauemmaksi. Leimaa matkalippusi laiturialueella olevassa leimauslaitteessa (Convalida) ennen junaan nousua. 
Aikatauluja www.trenitalia.it  


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Rimini
Matkan pituus n. 5 km
Matkan kesto 15–30 min Riminin hotelleihin 

Yhteydet lentokentältä
Lentokentältä Riminiin pääsee taksilla, joskin kentältä taksin saaminen voi olla ajoittain hankalaa.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Rimini lasten kanssa

Vesipuistot
Aquafan, suuri vesipuistoalue liukumäkineen ja altaineen via Pistoialla Riccionessa.
Beach Village, Riminin ja Riccionen välillä sijaitseva pienempi vesipuisto.

Teema-ja huvipuistot
Italia in Miniatura Riminin lähellä. Puistoalueella on yli 270 Italian ja Euroopan nähtävyyttä pienoiskoossa.
Fiabilandia, huvipuisto perheen pienimmille Riminin lähellä. 

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa ja apteekeissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavissa.


Nähtävyydet

Vanhankaupungin keskustan pääkatu on roomalaisajalta lähtien ollut Corso d'Augusto. Sen päähän jäävällä aukiolla on vuonna 27 eaa. kaupunkilaisten keisarille pystyttämä Augustuksen riemukaari. Kadun vastakkaisessa päässä on Augustuksen aikana aloitettu ja Tiberiuksen aikana, ajanlaskun alussa valmistunut jykevä kivisilta.
Piazza Ferrari -aukiolla on roomalaisaikaisen lääkärintalon esiinkaivetut perustukset.

Riminissä Malatesta-suvun hallintokauden muistomerkkejä ovat Rocca Malatestianan linnoitus, jonka juurella pidetään markkinat, sekä Leon Battista Albertin suunnittelema Malatestojen temppeli 1400-luvulta, yksi Italian kauneimmista varhaisrenessanssikirkoista. Riminin keskustassa ja lähiympäristössä on useita renessanssi- ja barokkikirkkoja 1500- ja 1600-luvuilta.


Ostokset

Rimini on rannikon paras ostoskaupunki. Merkkiliikkeet keskittyvät Vanhankaupungin Corso d´Augusto -kadulle. Keskustassa on Coin-tavaratalo ja keskustan laidalla Le Befane -ostoskeskus. Keskiviikkoisin ja lauantaisin aamupäivällä Vanhassakaupungissa järjestetään edulliset markkinat.  

Le Befane -ostoskeskuksessa on n. 130 liikettä, useita ravintoloita ja kahviloita. Avoinna päivittäin klo 9–22. Keskukseen pääsee bussilla rautatieasemalta, keskikesällä lisäksi maksuttomilla busseilla. 

Hintataso on melko korkea. Suosituimpia tuomisia ovat muotivaatteet, kengät ja laukut, korut ja designtuotteet sekä viinit, oliiviöljyt ja pastat.

Liikkeet ovat avoinna n. klo 9–12.30 ja 15.30–20. Vanhankaupungin liikkeet ovat suljetut sunnuntaisin ja tiistai-iltapäivisin.


Ravintolat ja huvit

Emilia-Romagnan maakunta on kuulu hyvästä keittiöstään. Etenkin merenherkut ovat suositeltavia. Riminin runsas ravintolatarjonta ulottuu pizzerioista ja yksinkertaisista osterioista tasokkaisiin kalaravintoloihin. Puolihoitohotelleissa tarjotaan edullista ja maukasta italialaista kotiruokaa.

Riminin iltaelämä on erittäin vilkasta. Baareja, diskoja ja tanssipaikkoja on runsaasti. Rannalla sijaitsee nuorison suosimia ulkoilmabaareja, mutta iltaa voi viettää myös tyylikkäissä kahviloissa.

Lapsille lomahuvia tarjoavat vesipuistot sekä satumaa Fiabilandia. Läheisessä Viserbassa sijaitsee Italian nähtävyyksiä pienoiskoossa esittelevä Italia in Miniatura -teemapuisto. Ravennassa on suuri Mirabilandia-huvipuisto.

Ravintoloita ja illanviettopaikkoja

Ravintoloita
Pizzeria Amerigo, Piazza Tripoli. Pizzoja ja pastaa. 
Ristorante Sabbioni, Viale Regina Elena 13/15. Kala- ja liharuokia ja pizzaa.
Osteria de Borg, Via dei Forzieri 12 (San Giulianon kaupunginosa). Paikallisten suosima ravintola, jossa on tarjolla pastaa ja liharuokia.
Rose & Crown, rantakadulla Piazza Marvelli -aukion vieressä. Yksi Italian vanhimmista pubeista on suosittu illanviettopaikka, jossa tarjolla myös ruokaa.
La Casina del Bosco, Viale Antonio Beccadelli 15, Fellinin puiston vieressä sijaitseva ravintola tarjoilee italialaisia ja välimerellisiä aterioita sekä katuruokaa.
Piada e Cassoni da Ciana e Monda, Via Don Bosco 1, Viale Tripolin sivukujalla, italialaista katuruokaa.
L'Ingrata Grill & Cucina, Piazzetta San Martino 6, tarjolla italialaista, välimerellistä ja grilliruokaa.


Iltapaikkoja
Rannan tuntumassa on lukuisia musiikkibaareja, pubeja sekä diskoja.
The Barge, suuri ulkoilmapubi rannan nro 8 kohdalla. Elävää musiikkia.
Rose & Crown, brittipubi piazza Marvellin lähellä.
Coconuts, suuri diskopubi rantakadulla.
Bounty, diskopubi bussipysäkkien 13 ja 14 välissä.
Carnaby, kolmikerroksinen nuorisodisko viale Brindisillä.
Life, nuorisodisko bussipysäkki 22 lähellä. 
Pääsymaksu diskoihin alkaen 10 €.


Uimarannat

Riminin edustalla levittäytyy kilometrien mittainen, hyvinhoidettu hiekkaranta. Ranta on jaettu valvottuihin alueisiin, joilla edellytetään aurinkotuolin tai -varjon vuokraamista. Rannalla on hyvät harrastusmahdollisuudet sekä paljon baareja ja ravintoloita. Muutamilla maksuttomilla alueilla ei ole palveluita. 

Aurinkotuolit ja -varjo kahdelle 20–40 €, yhdelle 15–20 € ajankohdasta ja ranta-alueesta riippuen. Elokuu on kalleinta aikaa. Maksuttomia ranta-alueita on aallonmurtajan kohdalla ja Riminin kylpylän kohdalla, Riccionen puoleisessa päässä. Rannalla vuokrataan kanootteja ja polkuveneitä.

Tupakointi on kielletty kaikilla Riminin ranta-alueilla.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Rimini n. 143 000 as
Riccione 10 km
Cattolica 20 km
Pesaro 35 km
Ravenna 67 km
Bologna 113 km
Firenze 160 km
Venetsia 200 km
Rooma 364 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.