• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Riccione – tietoa matkakohteesta

Riccione 1
Riccione 2
Riccione 3
Riccione 4
Riccione 5
Riccione 6
Riccione 7
Riccione 8
Riccione 9
Riccione 10
Riccione 11
Riccione 12
Riccione 13
Riccione 14
Riccione 15
Riccione 16
Riccione 17
Riccione 18
Riccione 19
Riccione 20
Riccione 21
Riccione 22
Riccione 23
Riccione 1
Riccione 2
Riccione 3
Riccione 4
Riccione 5
Riccione 6
Riccione 7
Riccione 8
Riccione 9
Riccione 10
Riccione 11
Riccione 12
Riccione 13
Riccione 14
Riccione 15
Riccione 16
Riccione 17
Riccione 18
Riccione 19
Riccione 20
Riccione 21
Riccione 22
Riccione 23

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Tekemällä haun haluamillesi päiville näet saatavilla olevat autoluokat ja lisäpalvelut hintoineen sekä autovuokraamon tiedot. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee varaus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua täältä.


Harrastukset

Riccionen harrastusmahdollisuuksiin kuuluu mm. melonta ja tennis. Käytettävissä on myös kuntosaleja sekä rullaluistelu-, minigolf- ja mikroautorata. Keskustan alueella on kattava pyörätieverkosto ja kaupungin ympäristössä on merkittyjä maastopyöräilyreittejä. Läheisessä Villa Verucchiossa sijaitsee 18-reikäinen golfkenttä. Lapsille lomahuvia tarjoavat vesipuistot ja Riminin satumaa Fiabilandia.

Golf

18-reikäinen Rimini Verucchio Golf Club sijaitsee n. 24 km:n päässä Riccionesta.

Minigolf ja karting

Indiana Golf -minigolfrata on keskustan eteläpuolella, os. Via Torino 30 /a. Paikallisbussilla 125 voi jäädä pois pysäkillä 56.

Go Kart -mikroautorata on via Flaminialla, viale Emilian puoleisessa päässä.

Pyörien vuokraus

Ranta-alueella on useita vuokraamoita. Viale Spontinilla sijaitsee esimerkiksi Noloeggio Alpi. Polkupyörän vuokra on n. 3 €/tunti tai 15 €/päivä. Kypäriä ei ole vuokrattavana. Pyöräillä voi esimerkiksi rannan suuntaisesti. Lisätietoa pyöräilyreiteistä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekkeja on esimerkiksi Viale Dantella ja Viale Ceccarinilla. Yksi apteekki päivystää pyhinä ja öisin.

Matkailulääkärin vastaanotto palvelee kesäkuukausina Via Cilea 6 -osoitteessa. Lääkärikäynti maksaa n. 15 €. Ensiapuasema on sairaalan yhteydessä Via Formialla.

Liikuntaesteiset

Riccionen alue on tasaista, mutta kadut ovat epätasaisia ja hyvin ruuhkaisia ja liikenne on vilkasta. Invatakseja on hyvin vähän ja ne on varattava hyvissä ajoin. Retkikohteissa on mäkistä maastoa ja epätasaisia katuja. Venetsian retkellä on venekuljetus ja kävelyreitillä lukuisia portaita.

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express ja Visa Electron hyväksytään maksuvälineiksi useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa automaateista Visalla, Visa Electronilla, Dinersilla ja MasterCardilla.

Matkalle mukaan

Alkukaudesta sää voi olla epävakaista, joten ota mukaan lämmintä vaatetta ja sateenvarjo. Retkillä kävellään paljon, hyvät jalkineet ovat tarpeen. 
Rantapyyhe, sillä hotellin pyyhettä ei useimmissa hotelleissa saa viedä rannalle.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Retkibussin kuljettajaa voi muistaa palvelurahalla, samoin hotellihuoneen siivoojaa loman lopussa. Ravintoloissa voi jättää 5–10 %:n palvelurahan.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Riccione kohdeopas


Kulkuyhteydet

Riccionessa on kätevintä liikkua jalkaisin. Lähiympäristöön, esim. vesipuistoihin pääsee paikallisbussilla. Riccionesta on hyvät liikenneyhteydet lähiseudun kaupunkeihin. Junalla on helppo matkustaa esimerkiksi Ravennaan, Bolognaan, Milanoon tai Roomaan

Bussi
Riccionen rantakatua pitkin liikennöi bussi nro 11 Riminiin noin 15 minuutin välein. Lipun hinta Riccionen sisäisessä liikenteessä on n. 1,30 €. Lippu Riminiin tai Cattolicaan maksaa n. 2,10 €. Päivälipun hinta on n. 4,50 €. Bussiasema on Piazzale Curielin aukiolla. Osta lippu etukäteen joko tupakkakaupasta tai bussiasemalta sekä leimaa se bussiin noustuasi.

Taksi
Taksiasema on rautatieasemalla. Taksilla liikkuminen on melko kallista. Matka rautatieasemalta hotelleihin maksaa n. 20 €, Riminiin ja lentoasemalle n. 25 €. Keskustan alueella taksimatka maksaa 10–15 €.

Juna
Juna on kätevin kulkuväline pidemmillä matkoilla. Riccionesta on hyvät junayhteydet niin lähikaupunkeihin kuin kauemmaksi. Leimaa lippu laiturialueella olevassa leimauslaitteessa (Convalida) ennen junaan nousua. Aikatauluja: www.trenitalia.it


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Rimini
Matkan pituus n. 5 km
Matkan kesto 20 min–1 tunti Riccionen hotelleihin 

Yhteydet lentokentältä
Lentokentältä Riccioneen pääsee taksilla, joskin kentältä taksin saaminen voi olla ajoittain hankalaa.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Riccione lasten kanssa

Aquafan on suuri vesipuistoalue liukumäkineen ja altaineen lyhyen bussimatkan päässä Riccionesta.
Beach Village on Riccionen pohjoispuolella sijaitseva pienempi vesipuisto.
Italia in miniatura -puistossa, bussimatkan päässä Riminin esikaupunkialueella, on yli 270 Italian ja Euroopan nähtävyyttä pienoiskoossa sekä muutamia huvipuistolaitteita.
Fiabilandia on huvipuisto perheen pienimmille Riminin lähellä.

Rannan lähistöllä on useita karuselleja sekä keskikesällä tivoli.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei vuokrata.


Nähtävyydet

Nähtävyyksiä Riccionessa ja ympäristössä

Primo Maggion aukiolla Cattolicassa syttyvät kesäiltaisin musiikin tahtiin tanssivien suihkulähteiden valot.
Riminin Vanhankaupungin keskustan pääkatu on roomalaisajalta lähtien ollut corso d'Augusto. Sen päähän jäävällä aukiolla on vuonna 27 eaa. kaupunkilaisten keisarille pystyttämä Augustuksen riemukaari. Kadun vastakkaisessa päässä on Augustuksen aikana aloitettu ja Tiberiuksen aikana, 14–21 jaa. valmistunut jykevä kivisilta.
Riminissä Malatesta-suvun hallintokauden muistomerkkejä ovat Rocca Malatestianan linnoitus sekä Leon Battista Albertin suunnittelema Malatestojen temppeli 1400-luvulta, yksi Italian kauneimmista varhaisrenessanssikirkoista. Riminin keskustassa ja lähiympäristössä on useita renessanssi- ja barokkikirkkoja 1500- ja 1600-luvuilta.
Mussolinin huvilassa rannan tuntumassa on vaihtuvia näyttelyitä ja Villa Franceschissa taidenäyttelyitä.


Ostokset

Riccionen tyylikkäin ostoskatu on viale Ceccarini. Perjantaisin järjestetään markkinat rautatieaseman takana piazza Unitalla. Voit suunnata ostoksille myös läheiseen Riminiin. Hintataso on melko korkea. Alennusmyynnit alkavat heinäkuun alussa. Suosituimpia tuomisia ovat muotivaatteet, kengät ja laukut, korut ja designtuotteet sekä viinit, oliiviöljyt ja pastat. 
Riccionen markkinat ovat perjantaisin klo 8–13, Riminissä on markkinat keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 8–13.


Ravintolat ja huvit

Emilia Romagnan maakunta on kuulu hyvästä keittiöstään. Etenkin merenherkut ovat suositeltavia. Runsas ravintolatarjonta ulottuu pizzerioista ja yksinkertaisista osterioista tasokkaisiin kalaravintoloihin. Puolihoitohotelleissa tarjotaan edullista ja maukasta italialaista kotiruokaa.

Iltaelämä on vilkasta. Rannan tuntumassa ja keskustassa on drinkkibaareja ja sisämaassa, Riccionen kukkuloilla suuria diskoja. Niihin peritään pääsymaksu, ja useimmat ovat auki vain viikonloppuisin, heinä–elokuussa useana iltana viikossa. 

Riccionessa on kesällä kulttuuri- ja urheilutapahtumia ja etenkin keskikesällä tunnettujen artistien konsertteja.

Ravintoloita ja illanviettopaikkoja

Ravintolat 
Canasta, viale Ceccarini 84. Suosittu ravintola-pizzeria kävelykadulla.
Il Portico, via Dante 230. Erinomaiset pastat. Suomenkielinen ruokalista.
Esedra, viale Dante 134. Maukkaat pastat ja pizzat.
Hops! Nuorten suosima pizzeria-ravintola.
Kalamaro Fritto D'Osteria Italialaisia herkkuja ja meren antimia


Illanviettopaikkoja
Bollicinessa viale Milanolla (pysäkki 56) tanssitaan perinteisen tanssimusiikin tahdissa (avoinna heinä–elokuussa).
Rantojen 135 ja 138 välisellä alueella on lukuisia nuorison suosimia rantabaareja, joissa voi myös tanssia. Tarjolla on juomia ja pientä syötävää.

Suuret diskot ovat keskustan ulkopuolella Riccione Altassa, jonne on elokuussa bussikuljetus. Suosituimmat ovat Villa delle Rose, Byblos ja Peter Pan, jotka ovat avoinna alkukesällä vain viikonloppuisin, heinä–elokuussa useana iltana viikossa.


Uimarannat

Riccionen edustalla levittäytyy kilometrien mittainen, hyvin hoidettu hiekkaranta. Ranta on jaettu valvottuihin alueisiin, joilla edellytetään aurinkotuolin tai -varjon vuokraamista. Rannoilla on suihkut ja pukukopit, hyvät harrastusmahdollisuudet sekä paljon baareja ja ravintoloita. Muutamilla maksuttomilla alueilla ei ole palveluja. Riccionessa ovat myös Aquafan- ja Beach Village -vesipuistot.

Maksullisilla ranta-alueilla pääsymaksuperitään aurinkotuolin ja -varjon vuokrana: aurinkotuolit ja -varjo kahdelle 20–40 €, yhdelle 15–20 € ajankohdasta ja ranta-alueesta riippuen. Elokuu on kalleinta aikaa. Rannalla vuokrataan kanootteja ja polkuveneitä. Maksuttomat ranta-alueet ovat piazzale Roman ja piazzale Azzaritan aukioiden kohdalla.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Riccione n. 36 000 as.
Rimini 10 km
Cattolica 10 km
Pesaro 25 km
Ravenna 70 km 
Bologna 130 km
Firenze 160 km
Venetsia 200 km
Rooma 360 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.