• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Pesaro – tietoa matkakohteesta

Pesaro 1
Pesaro 2
Pesaro 3
Pesaro 4
Pesaro 5
Pesaro 6
Pesaro 7
Pesaro 8
Pesaro 9
Pesaro 10
Pesaro 11
Pesaro 12
Pesaro 13
Pesaro 14
Pesaro 15
Pesaro 16
Pesaro 17
Pesaro 18
Pesaro 19
Pesaro 20
Pesaro 21
Pesaro 22
Pesaro 23
Pesaro 24
Pesaro 25
Pesaro 26
Pesaro 27
Pesaro 28
Pesaro 1
Pesaro 2
Pesaro 3
Pesaro 4
Pesaro 5
Pesaro 6
Pesaro 7
Pesaro 8
Pesaro 9
Pesaro 10
Pesaro 11
Pesaro 12
Pesaro 13
Pesaro 14
Pesaro 15
Pesaro 16
Pesaro 17
Pesaro 18
Pesaro 19
Pesaro 20
Pesaro 21
Pesaro 22
Pesaro 23
Pesaro 24
Pesaro 25
Pesaro 26
Pesaro 27
Pesaro 28

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Tekemällä haun haluamillesi päiville näet saatavilla olevat autoluokat ja lisäpalvelut hintoineen sekä autovuokraamon tiedot. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee varaus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua täältä.


Harrastukset

Kaupungissa on polkupyörävuokraamoja sekä tenniskenttiä.

Kuntosali

A.D. Palestra Babilonia. Os. Via Lucio Accio 15. Huomioithan, että Italiassa kuntosalille vaaditaan yleensä lääkärintodistus.

Pyörien vuokraus

Polkupyöriä vuokrataan mm. piazza D'Annunzion vuokraamossa. Maastopyörän päivävuokra on 14 €. Vuokraamoon jätetään passi tai ajokortti pantiksi.
Pyöräilyreitit kulkevat kumpuilevassa maastossa. Esim. Panoramica-reitti Pesarosta Cattolicaan on n. 20 km pitkä. Reitti on raskas, eikä reitillä ole erillisiä pyöräteitä. Pesarosta voi pyöräillä myös n. 10 kilometriä etelään, Fanon kaupunkiin. Reitti kulkee osittain autotiellä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Pesarossa on useita apteekkeja, mm. via S. Francescolla ja corso XI Settembrellä. Yksi apteekki päivystää. 

Matkailulääkärin osoite on viale della Vittoria 189. Vastaanotto on avoinna heinä- ja elokuussa. Kiireelliset tapaukset hoidetaan kaupunginsairaalan ensiapuasemalla. Lääkärissäkäynti maksetaan käteisellä.

Liikuntaesteiset

Pesaro soveltuu myös liikuntaesteisille. Maasto on tasaista, mutta luiskia ei ole joka paikassa. Invatakseja on hyvin vähän ja ne on varattava hyvissä ajoin. Retkikohteissa on mäkistä maastoa ja epätasaisia katuja. Venetsian retkellä on venekuljetus ja kävelyreitillä lukuisia portaita.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, Eurocard ja MasterCard hyväksytään yleensä maksuvälineeksi kaupoissa ja ravintoloissa. Diners käy vain muutamissa liikkeissä. 
Voit nostaa rahaa automaateista Visalla, Visa Electronilla, MasterCardilla ja Dinersilla.

Matkalle mukaan

Alkukaudesta sade saattaa yllättää, joten ota mukaan lämmintä vaatetta ja sateenvarjo. Retkillä kävellään paljon, joten hyvät jalkineet ovat tarpeen. Ota mukaan rantapyyhe, sillä useimpien hotellien pyyhkeitä ei saa viedä rannalle.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Pesarossa ravintoloissa on tapana jättää 5–10 %:n tarjoilupalkkio. Retkibussin kuljettajaa ja hotellihuoneen siivoojaa on hyvä muistaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Pesaro kohdeopas


Kulkuyhteydet

Pesarossa on helppo liikkua kävellen, paikallisbussilla ja taksilla. Hyvät bussi- ja junayhteydet lähialueille. Bussilla pääsee mm. Urbinoon, Fanoon, Cattolicaan ja Gradaraan ja junalla Riccioneen, Riminiin ja Ravennaan.

Bussi
Lipun hinta on kaupungin sisäisessä liikenteessä n. 1,25 € ja se on voimassa 90 min leimauksesta. Bussimatka Cattolicaan tai Gradaraan maksaa n. 2,20 €, Fanoon n. 1,70 €. Lisätietoa busseista www.adriabus.eu. Keskikesällä läheiseen Rossini Center -ostoskeskukseen liikennöi maksuton bussi ranta-alueelta.

Taksi
Taksiasemia on rautatieasemalla ja piazza del Popololla. Voit myös tilata taksin hotelliin. Taksimatka rautatieasemalta hotellille maksaa 12–14 €.

Juna
Juna on kätevin kulkuväline pidemmillä matkoilla. Pesarosta on hyvät junayhteydet lähikaupunkeihin sekä kauemmaksi. Leimaa lippu laiturialueella olevassa leimauslaitteessa (Convalida) ennen junaan nousua. Aikatauluja  www.trenitalia.it


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
 
Lentokenttä
Rimini
Matkan pituus n. 32 km Pesaroon
Matkan kesto n. 1 tunti

Yhteydet lentokentältä
Lentokentältä Pesaroon pääsee myös taksilla, joskin kentältä taksin saaminen voi olla ajoittain hankalaa.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Pesaro lasten kanssa

Satamassa on pomppulinna ja trampoliini, Viale Triestellä on leikkikenttä, karuselli ja pelihalleja. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme.

Vesipuisto
Suuri vesipuisto Aquafan liukumäkineen ja altaineen on Riccionessa.

Muuta tekemistä lapsille
Riminissä on Fiabilandia-huvipuisto sekä Italia in Miniatura -puisto.

Pienten lasten ruokailu
Apteekeissa ja supermarketeissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

Pesaron Vanhankaupungin sydän on Piazza del Popolo, jonka suihkulähde on vuodelta 1588. Aukiolla on Herttuoiden palatsi 1460-luvulta. 
Pesarossa syntyneen säveltäjä Rossinin kotitalo on via Rossinilla. Yksi tärkeimmistä kirkoista on myös via Rossinilla sijaitseva katedraali. Sen vanhimmat osat ovat yhdeksänneltä vuosisadalta. 
Musei Civici -kaupunginmuseo sijaitsee via Mazzolarin ja Toschi Moscan risteyksessä. Esillä on venetsialaista ja bolognalaista taidetta ja kuuluisa keramiikkakokoelma.
Arkeologinen museo on museo Oliverianin tiloissa via Mazzinilla. Esillä on löytöjä etruskiajalta.
Pesaron ympäristön kukkuloilla on kauniita, 1400- ja 1500-lukujen linnoja ja huviloita, mm. Gradaran linnoitus ja Fiorenzuolan linnoituskaupunki.
Villa Imperiale
-kartanoon järjestetään opastettuja kierroksia kerran viikossa keskikesällä. Varaukset matkailutoimistosta.


Ostokset

Pesarossa on hyvät ostosmahdollisuudet, erityisesti Vanhassakaupungissa on runsaasti liikkeitä. Suosittuja tuliaisia ovat kengät, laukut, muotivaatteet, oliiviöljy, juustot ja pastatuotteet. 
Suosituimmat ostoskadut ovat via Rossini, via Branca ja XI Settembre. Markkinat ovat via San Decenzio -kadun lähellä joka tiistai ja joka kuukauden kolmantena sunnuntaina.


Ravintolat ja huvit

Tarjolla on monipuolinen valikoima huokeista pikaruokapaikoista tasokkaisiin ravintoloihin. Vanhassakaupungissa on erinomaisia kahviloita, ravintoloita ja myös satama-alue tunnetaan hyvistä kalaravintoloistaan. Puolihoitohotelleissa tarjotaan edullista ja maukasta italialaista ruokaa.

Kaupungissa on baareja ja katukahviloita, mutta iltaelämä on rauhallisempaa kuin rannikon muissa lomakaupungeissa.

Heinäkuussa on paljon musiikkiesityksiä. Maceratassa on oopperajuhlat heinä–elokuussa. Elokuussa huvielämää vilkastuttavat Rossini-oopperafestivaalit korkeatasoisine konsertteineen ja oopperaesityksineen.

Ravintoloita

L'angolo di Mario, Lungomare Nazario Sauro, Rannalla oleva viihtyisä ruokapaikka, josta saa pizzan ja pastan lisäksi myös liharuokia sekä kalaa ja merenherkkuja.
Il Moletto, Viale Zara 75. Rannan tuntumassa sijaitseva ravintola, jossa on laaja ruokalista.
Polo, Piazza della Liberta-aukio. Suosittu pizzeria-ravintola keskeisellä paikalla.
Mare Mosso, Viale Trieste 40. Hotelli Spiaggian lähellä sijaitseva pizzeria-ravintola, jossa on tarjolla mm. kalaa ja merenherkkuja.
Felici e Contenti, Via Gattaneo ja Piazzetta Esedra-aukion kulmassa. Suosittu kohtuuhintainen ravintola, jonka ruokalistalla on esimerkiksi merenherkkuja.
C'era una volta, Via Gattaneo 26, Vanhassakaupungissa. Noin 100 erilaista pizzavaihtoehtoa.
Lo Scudiero, Via Baldassinin ja Via San Francescon kulmassa. Tasokas ravintola kellariholvien suojassa historiallisessa keskustassa.
Cozza Amara, Strada tra i due porti 21. Pieni meren antimiin erikoistunut osteria satamassa. Baarissa viihdytään viinilasin äärellä ja nautitaan pikkuherkuista.
Da Peppe, yksi kolmesta Pesaron da Peppeistä sijaitsee Via Ninchillä lähellä Cruiser-hotellia. Ravintoloissa tarjoillaan lähiruokaa Marchen alueelta ja ruoan valmistuksessa pyritään myös terveellisyyteen.


Uimarannat

Pesaron pitkä hiekkaranta on jaettu rantavahtien hoitamiin valvottuihin alueisiin, joilla edellytetään aurinkotuolin ja -varjon vuokraamista. 

Maksullisilla ranta-alueilla kahden aurinkotuolin ja -varjon vuokra on 20-40 €, yhdelle 15-20 € ajankohdasta riippuen. Elokuu on kalleinta aikaa. Maksuttomat ranta-alueet ovat Baia Flaminian lahdella, sataman takana sekä viale Triesten eteläpäässä. Näillä rannoilla ei ole palveluja.

Tupakointi on kielletty kaikilla Pesaron ranta-alueilla.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Pesaro n. 95 000 as.
Cattolica 15 km
Riccione 25 km
Rimini 35 km
Ravenna 92 km 
Urbino 35 km
Ancona 50 km
Macerata 140 km
Firenze 200 km
Venetsia 240 km
Rooma 320 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.