• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Cattolica – tietoa matkakohteesta

Cattolica 1
Cattolica 2
Cattolica 3
Cattolica 4
Cattolica 5
Cattolica 6
Cattolica 7
Cattolica 8
Cattolica 9
Cattolica 10
Cattolica 11
Cattolica 12
Cattolica 13
Cattolica 14
Cattolica 15
Cattolica 16
Cattolica 17
Cattolica 18
Cattolica 19
Cattolica 20
Cattolica 21
Cattolica 1
Cattolica 2
Cattolica 3
Cattolica 4
Cattolica 5
Cattolica 6
Cattolica 7
Cattolica 8
Cattolica 9
Cattolica 10
Cattolica 11
Cattolica 12
Cattolica 13
Cattolica 14
Cattolica 15
Cattolica 16
Cattolica 17
Cattolica 18
Cattolica 19
Cattolica 20
Cattolica 21

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.


Harrastukset

Cattolicassa voi harrastaa mm. tennistä, minigolfia ja mikroautoilua. Polkuveneitä ja kanootteja vuokrataan.

Golf

Riviera Golf sijaitsee San Giovanni in Marignanon kylässä, n. 5 km:n päässä Cattolicasta. Tällä Conca-joen laaksossa sijaitsevalla golfkentällä on 18- ja 9-reikäiset kentät.

Karting

Cattolican lähellä Misano Adriaticossa oleva Go Kart Misano - Riviera Verde -mikroautorata on avoinna päivittäin.

Minigolf

Cattolican Via del Pretellä sijaitseva minigolfrata on avoinna keskikesällä. Cattolican ja Riccionen välillä rantatien varrella on Indiana Golf, jossa on kaksi 18-reikäistä rataa.

Pyörien vuokraus

Cattolicassa on useita pyörävuokraamoja lähellä hotellejamme ranta-alueella. Pyörän vuokra on n. 3 €/t ja n. 15 €/pv. Jotkut hotellit lainaavat tai vuokraavat polkupyöriä omille vierailleen. Senior-hotelli on erikoistunut maastopyöräilyyn. Saat reittiehdotuksia pyörävuokraamoista ja matkailuinfosta. Voit pyöräillä esimerkiksi läheisiin kyliin. Pyöräteitä on erittäin vähän.  

Moottoripyöriä ja skoottereita vuokrataan via Carduccilla. Hinnat alkaen 70 €/pv. Hintoihin sisältyy vakuutus. Vuokraajan tulee olla vähintään 18-vuotias. 

Tennis

Il Circolo Tennis Cattolica, osoitteessa Via Donizetti 4, on tenniskenttäalue, jossa on neljä tiilimurskakenttää. Kenttä kannattaa varata etukäteen.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekkeja on mm. viale Boviolla sekä via Violante del Pretellä. Päivystävän apteekin tiedot ovat apteekin ovessa.

Ensiapuasema on Cattolican sairaalan yhteydessä via Beethovenilla. Matkailulääkärin vastaanotto toimii kesäkuukausina hotelli Kursaalin vieressä rannan tuntumassa. Lääkärissäkäynti maksetaan käteisellä.

Liikuntaesteiset

Cattolican kadut ovat tasaisia eikä suuria korkeuseroja ole, joten pyörätuolilla voi liikkua myös keskustassa. Invatakseja on hyvin vähän ja ne on varattava hyvissä ajoin. Retkikohteissa on mäkistä maastoa ja epätasaisia katuja. Venetsian retkellä on venekuljetus ja kävelyreitillä lukuisia portaita.

Luottokortit

Visa, MasterCard ja American Express käyvät maksuvälineinä useissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa automaateista Visalla, Visa Electronilla, MasterCardilla ja Dinersilla.

Matkalle mukaan

Alkukaudesta sää voi olla epävakainen, joten ota mukaan myös lämmintä vaatetta ja sateenvarjo. Retkillä kävellään jonkin verran, joten mukavat jalkineet ovat tarpeen. Pakkaa mukaan rantapyyhe, sillä useimpien hotellien pyyhettä ei saa viedä rannalle.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa voi jättää 5–10 %:n palvelurahan. Retkibussin kuljettajaa ja hotellihuoneen siivoojaa on tapana muistaa palvelurahalla, esim. 1–2 €/pv.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Cattolica kohdeopas


Kulkuyhteydet

Kaupunkialueella on helppo liikkua jalkaisin ja keskikesällä myös minijunalla. Lähikaupunkeihin on hyvät liikenneyhteydet. Bussilla pääsee mm. Riccioneen, Riminiin ja Gradaraan. Junalla voi matkustaa esim. Pesaroon, Bolognaan, Ravennaan tai Roomaan.

Bussi
Bussi 125 kulkee Cattolicasta Riccioneen 20–30 minuutin välein. Matka maksaa 2,10 €. Cattolican sisäisessä liikenteessä bussimatka maksaa 1,30 €. Cattolicasta pohjoisen suuntaan kulkeen Emilia Romagnan maakunnan bussit. Näihin busseihin ostetaan liput etukäteen ja ne leimataan bussissa. Cattolicasta etelään liikennöivät Marchen maakunnan bussit. Adriabussin autoissa liput ostetaan bussin sisällä olevasta automaatista tasarahalla.

Taksi
Taksiasema on rautatieasemalla. Taksilla kulkeminen on suhteellisen kallista. Sovi pidemmillä matkoilla hinta etukäteen. Esim. matka Cattolicasta Riccioneen maksaa n. 30 € ja Pesaroon n. 35 €.

Juna
Juna on kätevin kulkuväline pidemmillä matkoilla. Cattolican rautatieasema on via Cavourilla. Leimaa lippu keltaisessa leimauslaitteessa (Convalida) ennen junaan nousua. Aikatauluja  www.trenitalia.it


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Rimini
Matkan pituus n. 18 km
Matkan kesto 30–60 min

Yhteydet lentokentältä
Lentokentältä Cattolicaan pääsee taksilla, joskin kentältä taksin saaminen voi olla ajoittain hankalaa.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Cattolica lasten kanssa

Cattolicassa riittää tekemistä lapsille. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme. Keskikesällä Cattolicaa kiertää minijuna, jolla näkee lomakaupungin kokonaisuudessaan. Toinen minijunalinja kulkee n. 5 km:n päähän Gradaran kukkulakylään, jossa voi vierailla hienossa linnassa. Riminissä huvipursisataman tuntumassa on näköalapyörä Ruota Panorámica, josta näkee upeasti rannikon maisemia.

Vesipuisto

Suuri vesipuisto Aquafan liukumäkineen ja altaineen sijaitsee via Pistoialla Riccionessa n. 10 km:n päässä Cattolicasta.

Muuta tekemistä lapsille

Italia in Miniatura Riminin lähellä. Puistoalueella on yli 270 Italian ja Euroopan nähtävyyttä pienoiskoossa. 

Fiabilandia
, huvipuisto perheen pienimmille Riminin lähellä n. 17 km Cattolicasta.

Pienten lasten ruokailu

Cattolicasta saa purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita vuokrataan.


Nähtävyydet

Gradaran linna on 5 km:n päässä Cattolicasta. Pääset sinne minijunalla tai bussilla.
Primo Maggion aukiolla syttyvät kesäiltaisin musiikin tahtiin tanssivien suihkulähteiden valot.
Fontana delle Sirene – Cattolican pääaukion tanssivat suihkulähteet. Keskikesän viikonloppuiltoina suihkulähde "tanssii" klassisen musiikin tahtiin.
Cattolican kaupungintalo ja aukio – Kaunis kaupungintalo sekä sen edustalla oleva suihkulähde ja aukio ovat paikallisten suosimia tapaamispaikkoja. Kesäisin aukiolla on monia tapahtumia.
Parrocchia di S. Pio V – Cattolican keskeisimmällä paikalla sijaitsevan kirkon löydät Cattolican vanhimmasta osasta.


Ostokset

Cattolican keskustan vilkkailla ostoskaduilla – viale Dantella, via Boviolla ja via Mancinilla – on paljon tasokkaita pikkuliikkeitä. Pääset vaivattomasti Riminin ja Riccionen ostosalueille junalla tai bussilla.

Kävelykaduilla järjestetään kesäkuukausina antiikki- ja käsityömarkkinoita. Viikottaiset markkinat ovat lauantaisin klo 8–13 via Giuseppe Verdin ja via Petrarcan välisellä alueella. Suosittuja tuliaisia ovat vaatteet, kengät, laukut ja elintarvikkeet kuten pasta, ilmakuivattu kinkku, parmesaanijuusto ja viini. Alennusmyynnit ovat heinäkuun puolivälistä elokuun puoleen väliin.


Ravintolat ja huvit

Valinnanvaraa on pizzerioista tasokkaisiin ravintoloihin. Erityisen herkullisia ovat merenantimet lukuisissa erinomaisissa kalaravintoloissa. Puolihoitohotelleissa tarjotaan maukasta ja edullista italialaista kotiruokaa.

Cattolican keskustassa on viihtyisiä baareja ja ulkoilmaravintoloita. Läheisellä Gabicce Montella on kansainvälisesti tunnettu nuorten suosima jättidisko Baia Imperiale.

Ravintoloita

Dove c´era l´Aquila, Via Battisti 49. Kohtuuhintainen pizzeria-ravintola
Piccadilly Mare, Viale G. D'Annuncio 11. Italialaista, välimerellistä, pizzoja
Gambero Rozzo, Via Fiume ja Viale Curiel -katujen kulmaus. Suosittu pizzeria-ravintola keskeisellä paikalla.
Osteria dei Muré, Via Lungo Tavollo 2. Laadukas kalaruokiin erikoistunut ravintola. Pöytävarausta suositellaan.
Marittimo, Piazzale Darsena. Suosittu ja viihtyisä ravintola satamassa.
L'Anfora, Via Rossini 16. Tunnelmallinen ravintola, jossa voi nauttia illallisesta suojaisalla sisäpihalla.
Lo Sfizio, Via Pascoli 31. Pizzeria-ravintola Vanhankaupungin rauhallisella kujalla.


Uimarannat

Noin 3 kilometriä pitkä, hyvinhoidettu Cattolican hiekkaranta on jaettu rantavahtien hoitamiin valvottuihin alueisiin, joilla edellytetään aurinkotuolin ja -varjon vuokraamista. Läheisyydessä on kaksi maksutonta rantaa, joilla ei ole palveluja.

Maksullisilla ranta-alueilla pääsymaksu peritään aurinkotuolin ja -varjon vuokrana: aurinkotuolit ja -varjo kahdelle 20–40 €, yhdelle 15–20 € ajankohdasta riippuen. Elokuu on kalleinta aikaa. Rannoilla on suihkut ja pukukopit.

Rannalla on joitakin maksuttomia ranta-alueita, joilla voi uida ja ottaa aurinkoa. Esim. hotelli Kursaalin edessä keskusaukio Primo Maggion tuntumassa ja sataman läheisyydessä on kapea maksuton ranta.

Rannalla vuokrataan kanootteja ja polkuveneitä. 


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Cattolica n. 17 000 as.
Riccione 10 km
Pesaro 15 km
Rimini 20 km
Ravenna 77 km
Bologna 140 km
Firenze 180 km
Venetsia 230 km
Rooma 320 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.