Capri – tietoa matkakohteesta

Capri 1
Capri 2
Capri 3
Capri 4
Capri 5
Capri 6
Capri 7
Capri 8
Capri 9
Capri 10
Capri 11
Capri 12
Capri 13
Capri 14
Capri 15
Capri 16
Capri 17
Capri 18
Capri 19
Capri 20
Capri 21
Capri 22
Capri 23
Capri 24
Capri 25
Capri 26
Capri 27
Capri 1
Capri 2
Capri 3
Capri 4
Capri 5
Capri 6
Capri 7
Capri 8
Capri 9
Capri 10
Capri 11
Capri 12
Capri 13
Capri 14
Capri 15
Capri 16
Capri 17
Capri 18
Capri 19
Capri 20
Capri 21
Capri 22
Capri 23
Capri 24
Capri 25
Capri 26
Capri 27

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Patikointi jyrkillä kujilla on palkitsevaa jo näköalojen vuoksi. Saarella voi myös pelata tennistä, käydä kuntosalilla ja sukeltamassa. Rannoilla vuokrataan kanootteja ja kumiveneitä.

Kuntosali

Hotelli La Floridianan vieressä on Palestra Athena -kuntosali, joka on avoinna ma–la.

Patikointi

Caprilla on useissa paikoissa autolla ajo kielletty, joten saari soveltuu erinomaisesti kävelyyn. Ympäri saarta on viehättäviä kävelyreittejä esim. nähtävyyksille ja näköalapaikoille, joihin löytää hyvien opasteiden avulla. Reittikarttoja on saatavana.

Kävelyreittejä:
– noustaan Caprin keskusaukiolta kukkulalle, jolla on keisari Tiberiuksen 100-luvulla rakennuttama hallintopalatsi, kesto n. 45 min.
– suunnataan Caprin keskusaukiolta luonnon muovaamalle Arco naturale -kalliokaariholvelle, kesto n. 30 min.
– kävellään Caprin keskusaukiolta Caprin vanhimman osan kautta ylös parinsadan metrin korkeudella sijaitsevalle Punta Canonen näköalapaikalle, kesto n. 30 min.

Pyörien vuokraus

Skoottereita vuokrataan Marina Granden satamassa. Polkupyörien vuokrausta ei ole.

Sukellus ja snorklaus

Saarella toimii muutama sukelluskeskus. Caprilla on mahdollisuus myös snorklaukseen.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna arkisin klo 9–13 ja 16–20. Päivystävän apteekin nimi on apteekin ovessa.
Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys hotellin vastaanottoon.
Sairaala Ospedale Capilupi on osoitteessa via Prov. le Anacapri 5. Sairaalassa on ensiapuasema.
Yksityinen lääkäriasema osoitteessa via M. delle Grazie 28 ottaa vastaan myös matkailijoita. Säilytä kuitit vakuutuskorvausanomusta varten.
Caprilla ei ole suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkäreitä.

Liikuntaesteiset

Capri ei sovellu liikuntaesteisille. Korkeuserot ovat suuria, portaita on paljon ja epätasaisilla kaduilla on ruuhkaista. Caprilla ei ole invatakseja eikä hotellille pääse bussilla. Osa lentokenttäkuljetuksesta kuljetaan kantosiipialuksella tai laivalla.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit ja Visa Electron käyvät maksuvälineenä useimmissa myymälöissä ja ravintoloissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Saareen on hyvä tutustua kävellen, joten mukavaksi soittautuneet kengät kengät ovat tarpeen. Iltaisin Caprilla pukeudutaan erityisen tyylikkäästi. Keväällä ja syksyllä illat ovat viileitä, jolloin mukaan kannattaa varata myös lämpimiä vaatteita.

Vastuullisuus

Huomioi, että Caprille ei saa tuoda 1.5.2019 alkaen muovisia, jätteeseen päättyviä tuotteita. Esim. muovisen vesipullon vienti saarelle ei ole sallittua.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Capri kohdeopas


Kulkuyhteydet

Caprin keskusta on rauhoitettu autoliikenteeltä, ainoastaan sähköautot kuljettavat lomailijoiden matkalaukkuja. Keskustasta pääsee kätevästi rinnejunalla alas satamaan. Saarella on hyvät bussiyhteydet. Laivoilla ja kantosiipialuksilla pääsee mm. Sorrentoon, Napoliin ja Ischialle.

Bussi
Pienet oranssit paikallisbussit liikennöivät Caprin keskustasta Marina Grandeen, Anacaprin keskustaan sekä suosituimmalle uimarannalle Marina Piccolaan. Bussit kulkevat kesällä 15–20 minuutin välein. Voit ostaa lipun Caprin bussiaseman lippukioskista tai kuljettajalta. Anacaprin paikallisbussit kulkevat Punta Carenan majakalle ja Siniselle luolalle. Osta lippu kuljettajalta.

Rinnejuna
Caprin keskustasta kulkee rinnejuna Marina Grandeen noin 15 minuutin välein. Voit ostaa lipun lipputoimistosta. Bussissa ja rinnejunassa käy sama lippu. Osta kerralla monta lippua, jottei sinun tarvitse jonottaa päivittäin lippukioskeilla.

Taksi
Taksiasemia on Marina Grandessa sekä Caprin ja Anacaprin keskusaukioiden läheisyydessä.

Laiva
Marina Grandesta on kesällä päivittäin useita laivayhteyksiä mantereelle Sorrentoon ja Napoliin sekä Ischian saarelle. www.capri.com/en/orari-traghetti


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin hintaan sisältyvät edestakaiset kuljetukset lentoasemalta hotellille.

Lentokenttä Napoli 
Yhteydet lentoasemalta Caprille Napolin sataman kautta 
Lentoasemalta on matkaa Napolin satamaan (Molo Beverello) n. 20 km. Matka kantosiipialuksella Caprille kestää n. 45 min. Caprin satamasta on n. 3 km Floridiana-hotellille. Hotelli sijaitsee ajoneuvoilta kielletyllä alueella, joten loppumatka (n. 500 m) Umberton aukiolta hotelliin kuljetaan jalkaisin.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Nähtävyydet

Caprin nähtävyyksiä

Piazzetta
eli Piazza Umberto I on Caprin keskusaukio. Se täyttyy iltaisin paikallisista ja lomailijoista.
Augustuksen puutarhasta on upea näkymä Caprin tunnuskiville Faraglioneille.
San Giacomon luostarissa toimii musiikki-, konferenssi- ja kongressikeskus sekä Diefenbachin museo.
Keisari Tiberiuksen 100-luvulla rakennuttaman palatsin rauniot ovat korkealla kukkulalla, noin tunnin kävelymatkan päässä keskustasta.
Arco Naturale on kaunis luonnon muovaama kalliokaariholvi.
Villa Jovis Monte Tiberion laella (354 m) on Caprille rakennetuista roomalaisista huviloista suurin. Se oli aikoinaan keisari Tiberiuksen suosikki hänen lukuisista Caprin huviloistaan.

Anacaprin nähtävyyksiä

Villa San Michele kuului aikoinaan ruotsalaiselle kirjailija-lääkärille Axel Munthelle. Hän rakennutti huvilan 1800-luvun lopulla. San Michelen kirkko on 1700-luvulta.
Damecutan huvila on Tiberiuksen 100-luvulla rakennuttama. Puolustustorni on 1100-luvulta.
Grotta Azzurra, Sininen luola on n. 3,5 km:n päässä Anacaprin keskustasta.
Monte Solarolle, saaren korkeimmalle vuorelle, (589 m) voi nousta tuolihissillä. Ylösmeno kestää 13 minuuttia. Alas voi tulla myös jalkaisin polkua pitkin.


Ostokset

Voit ostaa keskustan tyylikkäistä ja varsin kalliista liikkeistä mm. huippusuunnittelijoiden ajattoman muodikkaita vaatteita, kenkiä sekä upeita koruja. Antoisia ostosretkiä voi tehdä myös Sorrentoon ja Napoliin.
Suosittuja tuliaisia ovat mm. muotivaatteet, kengät, Caprin parfyymit, Limoncello-likööri ja keramiikka. Liikkeet ovat avoinna yleensä päivittäin aamusta iltaan. Ainoastaan elintarvikeliikkeet viettävät siestaa. Hintataso on korkeampi kuin naapurikohteissa.


Ravintolat ja huvit

Korkeatasoiset, viehättävästi sisustetut ravintolat ovat maailmankuuluja. Maistamisen arvoisia ovat esimerkiksi kala- ja äyriäisruuat sekä paikalliset herkut, kuten basilikalla maustettu tomaatti-mozzarellasalaatti insalata caprese, pasta ravioli caprese ja jälkiruokakakku torta caprese. Ruokajuomaksi sopivat mainiosti saaren omat viinit, ja aterian päätteeksi maistuu paikallinen sitruunalikööri Limoncello.

Illan kohokohta on istuskelu keskusaukion baareissa ja katukahviloissa ja ohikulkevien ihmisten katselu. Tarjolla on myös pianobaareja, diskoja ja tavernoita, joissa lauletaan napolilaisia lauluja kitaran säestyksellä. Kesällä on runsaasti konsertteja ym. tapahtumia.


Uimarannat

Jyrkästi mereen laskeutuvalla saarella on useita pieniä maksullisia ja joitakin maksuttomia kalliorantoja.
Marina Piccolan kallio- ja sorarannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Siellä on suihkuja ja pukukoppeja sekä baareja ja ravintoloita. Rannalla voi harrastaa vesihiihtoa. Vesi on puhdasta, joskin siinä on ajoittain meduusoja.
Marina Granden rannalla voi vuokrata kanootteja ja kumiveneitä.
Muita suosittuja rantoja ovat Faraglione ja Lido de Faro.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Caprin saari 13 000 as.
Caprin kaupunki 7 000 as.
Anacapri 6 000 as.
Sorrento 15 km
Positano 22 km
Ischia 32 km
Napoli 34 km
Rooma 250 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.