Kreetan suosikkihotelli on jäänyt suomalaisten sydämiin

Mike Paraskakis Maleme Imperial

Huippusuositun Maleme Imperialin -hotellin omistajat Mike ja Andreas ovat monelle aurinkomatkalaisille tuttuja. Kreetalaiset isännät ovat saaneet palvelustaan erinomaista palautetta. Haastattelimme Mike Paraskakista.


Vietitte toissa kesänä Maleme Imperialin 15-vuotissyntymäpäivää! Onnittelut! Kuinka kauan teillä on ollut asiakkaita Suomesta?

Kiitos! 15 vuotta sitten eräänä perjantaiyönä kello yhden aikaan ensimmäinen Aurinkomatkojen bussi ajoi Imperialin eteen ja toi meidän ensimmäiset asiakkaamme. He kaikki olivat Suomesta, ja he täyttivät juuri valmistuneen hotellin.

Siihen aikaan meillä oli yhteensä 25 huoneistoa ja yksiötä, uima-allas ja allasbaari. Nykyään huoneita 79, ensi vuonna 101, paljon palveluja ja menestyvä ravintola. Kuten näet, tämä hotelli on kuin pieni Suomi. Ensimmäisestä päivästä lähtien asiakkaamme ovat olleet pelkästään suomalaisia.


Teillä on laaja huonevalikoima. Teiltä löytyy jopa huone, jossa on sauna. Onko se tehty täysin suomalaisia ajatellen?

Meillä on useita huonetyyppejä, jotta jokainen asiakas löytäisi itselleen sopivan huoneen. Huonetyypit on tehty suomalaisten mieltymyksiä silmällä pitäen.

Ajatus saunallisiin huoneisiin tuli asiakkailta, jotka haluavat käydä omassa saunassaan, niin kuin tekevät kotonaan. Ja mehän haluamme, että asiakkaat tuntisivat olonsa kotoisaksi.


Onko teillä jotain suunnitelmia ensi kesälle?

Asiakkaamme kysyvät joka kesä samaa, sillä olemme opettaneet heille, että joka kerta, kun he tulevat, meillä on tarjottavana jotain uutta. Vastaan, kuten vastaan kaikille asiakkaillemme: sinun pitää tulla ensi kesänä katsomaan!


Hotellinne on yksi Kreetan suosituimmista. Jopa Facebook-sivullanne on paljon suomalaisia faneja, ja nettisivujenne vieraskirja on täynnä suomenkielisiä viestejä. Mikä on salaisuutenne? Miksi olette niin suosittuja suomalaisten kesken?

Suosiomme salaisuus on... hmm... En tiedä. Ehkä se, että olemme omia itsejämme. Olemalla aito, ilmaisemalla itseämme ja tunteitamme yritämme ymmärtää ihmisiä ja tehdä heistä niin iloisia kuin mahdollista. Kuulostaa simppeliltä, mutta juuri sitä me ja meidän työmme on Imperialissa.


Kumpi on päätekijä suosionne takana, hotelli vai Mike ja Andreas?

Sanoisin, että molemmat ja lisäisin, että koko Imperialin henkilöstö. Hotelli itsessään on kauniine sisustuksineen ja arkkitehtuureineen upea. Huoneet ovat tilavia ja mukavia, jokaisen lomailijan makuun löytyy paljon tekemistä.

Hotelli on turvallinen paikka perheille, sillä täällä lapset voivat rauhassa leikkiä, juosta ja uida eikä vanhempien tarvitse olla heistä huolissaan. Moni äiti ja isä on sanonut, että tämä on perheiden paratiisi.

Minä ja Andreas, henkilö, joka vuokraa autoja, joka ilta hotellilla viihtyvä äitimme, perinteisen kreikkalainen ja vieraanvarainen isämme sekä koko Imperialin tiimi, me teemme ystävällisen ilmapiirin. Haluamme, että asiakkaamme tuntevat sen heti, kun he saapuvat hotelliin. Se on yksi syy suosioomme. Olemme perheyritys ja asiakkaat ovat osa Imperialin suurta perhettä.


Haluavatko asiakkaat usein varata saman huoneen kuin edellisellä visiitillä?

Melkein jokaisessa saapuvassa ryhmässä löytyy asiakas, joka on ollut täällä aiemminkin ja haluaa tiettyyn huoneeseen. Aika usein pystymme toteuttamaan toiveen, mutta se riippuu paljon tulopäivästä. Jos emme pysty toteuttamaan toivetta, pyrimme antamaan saman huonetyypin huoneen samalla näköalalla. Esimerkiksi asiakas saattaa pyytää huonetta 213, mutta saa huoneen 313, joka on täysin sama huone samalla näköalalla, mutta eri rakennuksessa.

Meillä on myös paljon asiakkaita, jotka eivät halua samaa huonetta, vaan haluavat uuden kokemuksen jokaisella kerralla.

 


Tunnet varmasti monia asiakkaitasi nimeltä. Onko joku asiakkaistanne käynyt täällä joka kesä 15 vuoden ajan?

Heitä ei ole pelkästään yhtä. Useat perheet ovat tulleet tänne joka kesä sen jälkeen, kun avasimme hotellin, ja tulevat edelleen. Jotkut perheet ovat sellaisia, että lapset olivat ensimmäisellä kerralla 8-vuotiaita, ja nyt he ovat aikuisia, naimisissa ja tulevat tänne omien perheidensä kanssa. Toiset tulivat tänne seurustelevina nuorina, seuraavana vuonna häämatkalleen ja nyt heidän pienistä vauvoistaan on kasvanut perheensä pisimpiä. He ovat kuin meidän perhettämme.
Se on meille hyvin rohkaisevaa, sillä siitä tiedämme, että teemme jotain oikein.

Suomalaiset rakastavat Kreikkaa. Meillä on paljon asiakkaita, jotka ovat käyneet Kreikassa lukuisia kertoja. Sitten kun he tulevat Malemeen ja Imperialiin, he tulevat aina uudestaan ja uudestaan. Isäni sanoo, että Maleme ja Imperial ovat siunattuja paikkoja, ja he jotka tulevat eivät koskaan lähde pois. Karaokeiltoina monet vieraamme laulavat Hotel Californiaa sanoilla Hotel Imperial. "You can check out any time you like, but you can never leave".


Nimeä kolme eri tapaa, jolla suomalaiset saa pidettyä tyytyväisenä.

Kolme asiaa, jotka pitävät suomalaiset tyytyväisenä. Hmmm... Kaikkein tärkeintä on saada heidät tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Monet suomalaiset ovat vähän ujoja, joten on tärkeää hymyillä heille ja saada heidät tuntemaan olonsa kotoisaksi. Toiseksi on hyvä yrittää puhua hieman suomea. Erityisesti vanhemmat lomalaiset arvostavat sitä. Kolmas keino on antaa heille vitamiineja sekä hyvää ja nopeaa palvelua. Ne vitamiinit...no niistä sanon vaan Yamas – Kippis!

On myös mainittava yksi perusasia, mikä pitää suomalaisen tyytyväisenä: hyvä sää. Siksi minä ja Andreas harrastamme joka ilta voodoota, ettei Malemessa olisi pilviä ja asiakkaamme olisivat tyytyväisiä.


Ravintolanne mainostaa tarjoilevansa aitoa kreetalaista ruokaa sekä kansainvälisen keittiön antimia. Oletteko ajatelleet lisätä ruokalistalle suomalaisia ruokia, kuten hernekeittoa tai karjalanpiirakoita?

Menumme  perustuu tosiaan kreetalaisen ruokavalion pohjalle. Käytämme ainoastaan omaa oliiviöljyämme, monet hedelmät ja kasvikset tulevat isämme puutarhasta hotellin läheltä, joten ne ovat hyvin tuoreita eikä niissä ole lisäaineita.

Esimerkiksi viime vuonna isämme puutarhasta tuli 12 000 kiloa perunoita, 20 000 kiloa vesimeloonia sekä 100 000 kg kasviksia ja hedelmiä, jotka kaikki tarjoiltiin hotellin ravintolassa.

Suomalaisen menun voisimme aloittaa grillatulla Mustalla makkaralla, Ahti-sillillä. "Huomenna tarjoilemme erityismenun: Mustaa makkaraa grillistä, puolukkahilloa, silliä ja uusia perunoita!" Kuulostaa hyvin suomalaiselta!

Suomalaiset eivät voi matkustaa ilman tuttua kahviaan, ja siksi he tuovat mukanaan omat kahvinsa. Ruoan kanssa ei ole sama asia. Kun he tulevat ulkomaille, he eivät halua syödä suomalaista ruokaa, vaan tahtovat maistaa paikallisen keittiön herkkuja. Kreikkalainen keittiö on hyvin maukas ja hyvin tunnettu. Suomalaiset kyselevät kreetalaisen ruoan perään, eivät suomalaisen tai kansainvälisen. Suomalainen ruoka on kyllä hyvää, ja olen poron suuri ystävä. Mutta jos listalla olisi poroa, vieraamme luulisivat olevansa kotona, eivät lomalla.


Kaikki eivät ole vielä käynteet hotellissanne. Anna kolme syytä, miksi heidän kannattaisi tulla ensi kesänä.

Ensiksi, hotelli itsessään on hyvä syy tulla, sillä täällä voi nauttia aurinkoisesta säästä suuren uima-altaan reunalla, josta on näkymä kristallinkirkkaalle merelle. Meillä voi nauttia myös rentouttavasta hieronnasta porealtaassa, jonka jälkeen voi mennä saunaan tai nauttia höyrystä meidän hamamistamme. Sporttiset ihmiset voivat treenata kuntosalillamme moderneilla laitteilla, ottaa erän tennistä tenniskentällämme, pelata lentopalloa ja testata tarkkuutensa minigolfissa.

Toinen syy on loistava ravintolamme. Lomailijat käyvät usein paikallisissa ravintoloissa, mutta huomaavat eron, ja syövät sen jälkeen ainoastaan meidän maukkaita ruokiamme. Ravintolamme on täynnä joka ilta.

Kolmas syy tulla Maleme Imperialiin on ainutlaatuinen, lapsiystävällinen ilmapiirimme. Monet viihtyvät täällä niin, etteivät viikon loman aikana halua poistua hotellista mihinkään. He sanovat, että kaiken mitä tarvitsevat, he löytävät täältä.