• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Vodice – tietoa matkakohteesta

Vodice 1
Vodice 2
Vodice 3
Vodice 4
Vodice 5
Vodice 6
Vodice 7
Vodice 8
Vodice 9
Vodice 10
Vodice 11
Vodice 12
Vodice 13
Vodice 14
Vodice 15
Vodice 16
Vodice 17
Vodice 18
Vodice 19
Vodice 20
Vodice 1
Vodice 2
Vodice 3
Vodice 4
Vodice 5
Vodice 6
Vodice 7
Vodice 8
Vodice 9
Vodice 10
Vodice 11
Vodice 12
Vodice 13
Vodice 14
Vodice 15
Vodice 16
Vodice 17
Vodice 18
Vodice 19
Vodice 20

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Auto on helpointa noutaa Splitin lentoasemalta kohteeseen saavuttaessa. Tekemällä haun haluamillesi päiville näet saatavilla olevat autoluokat ja lisäpalvelut hintoineen sekä autovuokraamon tiedot. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee varaus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua täältä.


Harrastukset

Vodicen kirkkaat vedet ovat syy siihen, että kaupungin suosituimmat harrastukset liittyvät rantaelämään ja veteen. Kaupungin rantaviiva on täynnä uimarantoja, joilla voit harrastaa esim. SUP-lautailua ja purjelautailua. Voit vuokrata polkuveneen, purjeveneen kipparilla tai ilman ja osallistua kalastusretkille. Snorklaus ja sukellusolosuhteet ovat mitä otollisimmat.

Patikointi

Krkan luonnonpuisto on noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Vodicesta. Puistossa on lukuisia vesiputouksia ja kirkasvetisiä järviä, joita patikkapolut yhdistävät. Vaikuttavin vesiputous, puiston korkein ja kaunein Skradinski buk on helposti saavutettavissa. Puistossa voi myös uida merkityillä alueilla. Luonnonihmeiden lisäksi puistossa voi tutustua St. Archangelin bysanttilaiseen tyyliin rakennettuun luostariin, joka sijaitsee pienellä saarella Visovac-järven keskellä.
Saavutettavanasi on myös Paklenican luonnonpuisto n. 90 kilometrin päässä Vodicesta ja Kornatin saaristo Vodicen edustalla.
Vaellusreitit ovat hyvin merkittyjä ja reittejä on tarjolla monentasoiselle patikoijalle. Kaupungin turistitoimistosta saat ohjeita ja reittikarttoja.

Pyörien vuokraus

Vodicen kaupunkialue ja lähiympäristö on melko tasaista, mutta erillisiä pyöräteitä ei ole. 
Vodicen ja Sibenikin kaupunkien lähettyvillä on kilometreittäin eritasoisia, hyvin merkittyjä pyöräreittejä. Voit vuokrata pyörän Vodicen keskustan vuokraamoista tai osallistua järjestetyille pyöräretkille. Kaupungin keskustassa on polkupyörävuokraamoja.

Sukellus ja snorklaus

Vodicen alueen valttikortti on puhdas ja kristallinkirkas vesi. Sukelluskoulutusta ja -retkiä järjestää esim. Vodicen sukelluskeskus www.vodice-dive.com. Snorklata voit Vodicen rannoillakin, mutta lähisaaristo tarjoaa parhaat snorklailu- ja sukelluspaikat, joissa voit pongata kalojen lisäksi vaikka meritähtiä, merisiilejä ja merimakkaroita.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Vodicessa on useita apteekkeja ja joku keskustan apteekeista päivystää aina.
Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Lähin sairaala on Sibenikissä n. 14 km:n päässä.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Diners, American Express, MasterCard ja Visa Electron käyvät yleisesti maksuvälineenä liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa. Voit myös nostaa rahaa yleisimmillä luottokorteilla automaateista.

Valuuttaa voit vaihtaa pankkien lisäksi hotelleissa, posteissa ja valuutanvaihtopaikoissa. Hotellit ja valuutanvaihtopisteet perivät vaihtopalkkion. Pankissa asioidessasi tarvitset passin.

Matkalle mukaan

Alkukeväästä ja syys–lokakuussa sää voi olla epävakainen ja illat viileitä, pakkaa mukaan myös lämpimiä vaatteita.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Vodice kohdeopas


Kulkuyhteydet

Hotellleiltamme on kävelymatka Vodicen keskustaan. Matkan voit taittaa myös taksilla tai paikallisbussilla. Hotelleidemme lähistöltä kulkee myös turistijuna.

Bussi
Vodicen bussiasemalta on hyvät bussiyhteydet mm. Sibenikiin, Zadariin ja Splitiin, vuoroja on useita päivittäin.  

Taksi
Taksiasema on bussiasemalla. Voit tilata taksin myös hotelliin.

Laiva
Vodicen satamasta on useita laivayhteyksiä lähisaarille. Voit tutustua kuvankauniiseen saaristoon myös taksiveneillä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Split
Matkan pituus n. 70 km Vodiceen
Matkan kesto  1,5–2 t.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Vodice lasten kanssa

Hotelliemme edustojen rannoilla on aktiviteettejä myös lapsille. Olympia ja Imperial Vodice -hotellien välisellä rantaosuudella on pienet vesiliukumäet. Keskustan alueella on muutama pieni leikkikenttä.

Naapurikaupunki Sibenikissä n. 14 km:n päässä on Aquapark-vesipuisto lukuisine vesiliukumäkineen ja uima-altaineen. Vesipuisto on Amadria Parkin hotellialueella, n. 6 km Sibenikin keskustasta. Voit matkata Aquaparkiin bussilla (vaihto Sibenikin keskustassa) tai taksilla.


Nähtävyydet

Vodicen pieni ja sympaattinen Vanhakaupunki on nähtävyys itsessään. Lähistön historialliset kaupungit Zadar, Trogir ja Sibenik ovat näkemisen arvoisia. Esim. Sibenikin Pyhän Jaakobin katedraali on Unescon maailmanperintökohde.

Kaupungin läheisyydestä löytyy upeita luonnonnähtävyyksiä, kuten kaupungista noin kahdenkymmen kilometrin päässä oleva Krkan luonnonpuisto ja Vodicen edustalla aukeava, yli sadasta saaresta koostuva Kornatin saaristo.


Ostokset

Vodicen rantakadulla on matkailijoille suunnattu pieni basaari. Kaupungin kujilta löytyy pieniä liikkeitä ja suurempia marketteja keskustan laitamilta. Sibenikissä n. 14 km:n päässä on iso Dalmaren ostoskeskus, sekä pienemmät ostoskeskukset City Life ja Supernova. Voit lähteä myös ostosretkelle Splitiin, missä on monipuoliset ostosmahdollisuudet.


Ravintolat ja huvit

Vodicen ruokakulttuuri on sekoitus välimerellistä ja italialaista keittiötä. Kaupunki on pullollaan ravintoloita, joissa on hyvin monipuoliset menut. Tarjolla on myös pikaruokapaikkoja sekä leipomoita, joista saa tuoreita leivonnaisia aamusta iltaan.

Kaupungin iltaelämä on melko vilkas. Vodiceen tullaan viihtymään lähikaupungeistakin. Iltaa vietetään pubeissa ja baareissa, joissa on usein myös elävää musiikkia. Vodicen keskustan ulkopuolella on myös Dalmatian alueen suurin disko Hacienda.


Uimarannat

Vodicen keskustan rantaviiva on täynnä uimarantoja. Suurin osa rannoista on pikkukivirantoja, mutta joukkoon mahtuu myös mukulakivirantaa, kalliorantaa ja betonisia rantalaitureita. Hienohiekkaisia rantoja ei alueella ole, mutta parasta Vodicen rannoissa ja rantaelämässä on meriveden häikäisevä kirkkaus ja puhtaus.

Rannoilla on vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja muutamien eurojen päivävuokrahinnalla. Rannoilla on myös ravintoloita, baareja, kahviloita ja jäätelöbaareja. Vesiurheilumahdollisuudet ovat rannoilla hyvät. Voit vuokrata vaikka kanootin tai polkuveneen, pelata rantalentopalloa, SUP-lautailla, purjelautailla, kokeilla varjoliitoa, vuokrata vesiskootterin tai veneen.


Majoitusvero

Kroatian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Tourist tax), joka on 1,80–3 €/yö/henkilö. Vero veloitetaan kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä, 12–17-vuotiaat maksavat verosta puolet. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia. Joissain hotelleissa majoitusvero sisältyy poikkeuksellisesti matkan hintaan.

Asukasluku ja etäisyydet Vodicesta

Vodice n. 9000 as.

Sibenik n. 14 km
Trogir n. 58 km
Zadar n. 63 km
Split n. 100 km
Makarska n. 150 km
Dubrovnik n. 290 km
Cavtat n. 310 km
Zagreb n. 335 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.

BLACK FRIDAY