• Uutuus

Makarska – tietoa matkakohteesta

Makarska 1
Makarska 2
Makarska 3
Makarska 4
Makarska 5
Makarska 6
Makarska 7
Makarska 8
Makarska 9
Makarska 10
Makarska 11
Makarska 12
Makarska 13
Makarska 14
Makarska 15
Makarska 16
Makarska 17
Makarska 18
Makarska 19
Makarska 20
Makarska 21
Makarska 22
Makarska 23
Makarska 24
Makarska 25
Makarska 26
Makarska 1
Makarska 2
Makarska 3
Makarska 4
Makarska 5
Makarska 6
Makarska 7
Makarska 8
Makarska 9
Makarska 10
Makarska 11
Makarska 12
Makarska 13
Makarska 14
Makarska 15
Makarska 16
Makarska 17
Makarska 18
Makarska 19
Makarska 20
Makarska 21
Makarska 22
Makarska 23
Makarska 24
Makarska 25
Makarska 26

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Makarskan kirkkaissa vesissä on monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet, kuten sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. Koskenlasku Cetinajoella on suosittua, ja läheisellä Biokovovuorella on merkittyjä patikointireittejä. Maastopyöriä vuokrataan useissa pyöräliikkeissä. Makarskassa on tenniskeskus Tenis Centar Makarska.

Patikointi

Biokovovuorilla on merkittyjä patikointireittejä. Saat karttoja matkailutoimistosta. Esim. läheiselle 1 400 m korkeuteen kohoavalle Vocicin vuorelle kiipeät n. 4 tunnissa. Patikointiretkiä järjestää mm. Makarska Adventure.

Pyörien vuokraus

Osa Biokovovuoren reiteistä soveltuu hyvin pyöräilyyn, tosin paikoin on todella jyrkkää nousua. Myös rannikon teitä pitkin voi pyöräillä.

Sukellus ja snorklaus

Makarskan Rivieralla on puhdas ja kirkas vesi. Näkyvyys on 10–30 m. Hyviä snorklauspaikkoja on myös saaristossa (mm. Hvar, Brac, Vis ja Bisevo) sekä Peljesacin niemimaalla.

More Sub -sukelluskeskus hotelli Dalmacija Sunny Hotel by Valamarin vieressä järjestää sukelluskursseja sekä mm. hylky-, luola- ja riuttasukelluksia sekä snorklausretkiä. Keskus vuokraa myös sukellusvälineitä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Vanhankaupungin aukion laidalla oleva apteekki palvelee aamusta iltaan.

Makarskassa on ensiapuasema, lähin sairaala on Splitissä n. 60 km:n päässä. Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme.

Liikuntaesteiset

Liikkuminen pyörätuolilla on melko vaivatonta rantakadun tuntumassa, mutta muualla Makarskassa on korkeuseroja. Rantakadulta rantaan on muutamia portaita.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä monissa paikoissa ja voit nostaa niillä rahaa automaateista. Valuuttaa voit vaihtaa pankeissa ja valuutanvaihtopisteissä. Sekä automaatteja että valuutanvaihtopisteitä on useita mm. Makarskan rantakadun varrella.

Matkalle mukaan

Syys–lokakuussa ja alkukeväästä sää voi olla epävakainen ja illat viileitä, pakkaa mukaan myös pitkähihaisia vaatteita. Sadekuuroihinkin kannattaa varautua. Ajoittain voi olla voimakkaita tuulenpuuskia.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Makarska kohdeopas


Kulkuyhteydet

Makarskan bussiasemalta on hyvät  ja edulliset yhteydet mm. Splitiin, Dubrovnikiin, Trogiriin, Zadariin sekä Krkan kansallispuistoon. Takseja on tarjolla myös runsaasti. Reittilaivat kulkevat Makarskasta Bracin ja Hvarin saarille.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä: Split
Matkan pituus: 80–100 km
Kuljetuksen kesto: 1,5–3 t. Etenkin keskikesällä tiet ovat ruuhkaisia ja matkanteko voi kestää.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Makarska lasten kanssa

Rantakadun varrella, rantavedessä on useita kelluvia vesipuistoja. Keskustan puiston tuntumassa on muutamia pieniä huvipuistolaitteita ja keskustassa on ulkoleikkipaikka. 


Nähtävyydet

Makarskan kaupunginmuseossa on mm. suppea kokoelma kulttuurihistoriallisia kuvia ja esineitä. Mielenkiintoisia tutustumiskohteita ovat myös Neitsyt Marian kappeli ja Pyhän Markuksen katedraali 1600-luvulta.


Ostokset

Rantakadulla on paljon myyntikojuja, joissa on tarjolla lähinnä rantavaatteita ja -varusteita. Vanhassakaupungissa on pikkuputiikkeja, suuremmat marketit ovat kaupungin ulkopuolella. Suosittuja tuliaisia ovat mm. laventeli, oliiviöljy, juustot ja ilmakuivattu kinkku. Monet lähtevät ostosretkelle Splitiin, missä on monipuoliset ostosmahdollisuudet.


Ravintolat ja huvit

Rantakadulla on lukuisia baareja, ulkoilmaravintoloita ja -kahviloita. Edullisissa tavernoissa tarjoillaan Kroatian keittiön antimia ja dalmatialaisia perinneruokia, mm. ilmakuivattua kinkkua. Monissa kalaravintoloissa herkutellaan pyyntituoreilla merenantimilla. Italialaiset vaikutteet näkyvät myös kaupungin ruokatarjonnassa, mm. pizzaa, pastaa, risottoa ja lasagnea on tarjolla monessa ravintolassa. Makarskan Vanhassakaupungissa on useita kokeilemisen arvoisia ravintoloita.

Vanhankaupungin Kačićin aukion läheisyydessä on suosittuja ulkoilmabaareja, ja Rantakadun varrella useita rentoja rantaklubeja. Rantakadun varrella on myös suosittu Makarana-yökerho. Deep-yökerho kaupungin sataman puoleisessa reunassa taas on rakennettu luolaan.


Uimarannat

Makarskan Rivieran ranta jatkuu kymmenien kilometrien pituisena. Kaupungin edustan pikkukiviranta on noin 3 kilometrin pituinen. Aurinkotuoleja, -varjoja ja vesiurheiluvälineitä vuokrataan monessa kohtaa. Rannan lähellä on baareja ja ravintoloita.

Lähikylistä löydät myös monia viehättäviä uimarantoja, mm. Brelan, Baska Vodan ja Podgoran rannat.


Majoitusvero

Kroatian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Tourist tax), joka on 1,80–3 €/yö/henkilö. Vero veloitetaan kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä, 12–17-vuotiaat maksavat verosta puolet. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia. Joissain hotelleissa majoitusvero sisältyy poikkeuksellisesti matkan hintaan.

Asukasluku ja etäisyydet Makarskasta

Makarska n. 15 000 as.

Tučepi 4 km
Baška Voda 9 km 
Drvenik 30 km
Brač 33 km
Split 62 km
Vodice n. 150 km
Sibenik n. 140 km
Dubrovnik 150 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.