Korfu – tietoa matkakohteesta

Korfu 1
Korfu 2
Korfu 3
Korfu 4
Korfu 5
Korfu 6
Korfu 7
Korfu 8
Korfu 9
Korfu 10
Korfu 11
Korfu 12
Korfu 13
Korfu 14
Korfu 15
Korfu 16
Korfu 17
Korfu 18
Korfu 19
Korfu 20
Korfu 21
Korfu 22
Korfu 23
Korfu 24
Korfu 25
Korfu 26
Korfu 27
Korfu 28
Korfu 29
Korfu 1
Korfu 2
Korfu 3
Korfu 4
Korfu 5
Korfu 6
Korfu 7
Korfu 8
Korfu 9
Korfu 10
Korfu 11
Korfu 12
Korfu 13
Korfu 14
Korfu 15
Korfu 16
Korfu 17
Korfu 18
Korfu 19
Korfu 20
Korfu 21
Korfu 22
Korfu 23
Korfu 24
Korfu 25
Korfu 26
Korfu 27
Korfu 28
Korfu 29

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Korfun saarella on monipuolisia harrastuksia. Useimpien lomakylien rannoilla tai läheisyydessä voi harrastaa vesiurheilua, kuten liitovarjoilua ja monilla rannoilla vuokrataan myös kajakkeja. Korfulla voit ratsastaa, golfata ja tutustua saareen patikoiden ja pyöräillen. 

Golf

Corfu Golf Clubin 18-reikäinen kenttä sijaitsee saaren keskiosassa Ermoneksen kylän tuntumassa. Gouvian, Dassian ja Barbatin lomakylistä on matkaa kentälle n. 10 km. 

Patikointi

Korfun saaren kaunis luonto kutsuu liikkumaan ja patikoimaan saaren eri osissa. Barbatin lomakylän lähiseuduilla, 911 metriä korkean Pantokratorvuoren ympäristön patikkareittien varrella on kauniita pysähdyspaikoja. Moraitikan hotelleiden takaa pääsee lyhyemmille patikkareiteille. Reitit ovat paikoitellen haasteellisiakin. Reittikarttoja voi ostaa lehtikioskeista ja matkamuistoliikkeistä. 

Pyöräily

Polkupyörän voit vuokrata mopovuokraamoista, joita on useimmissa kylissä. Ajoreitit kulkevat teiden varsilla ja liikenne on vilkasta etenkin keskikesällä. 

Ratsastus

Dassian kylän läheisyydessä on ratsastustalli Trailriders. Mahdollisuus ratsastaa kentällä tai maastossa.

Sukellus ja snorklaus

Joonianmeren vesi on kirkasta, tosin vedenalaista elämää ei ole paljon. Korfun vesissä voi tehdä mm. hylky-, luola- ja riuttasukelluksia. Suosituimpia sukelluskohteita ovat Nissaki ja Paleokastritsa. Saarella on muutamia sukelluskeskuksia. Ipsoksen kylässä sukelluskeskus Waterhoppers järjestää sukelluskursseja ja -retkiä. Retkelle voivat osallistua myös ei-sukeltavat perheenjäsenet. 

Rannoilla voi snorklailla. Snorklausvälineitä voi ostaa mm. lomakohteiden kaupoista. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Korfulla on apteekkeja suurimmissa lomakylissä. Peramaa lähinnä olevat apteekit ovat hieman kauempana sijaitsevissa kylissä. Korfun kaupungin apteekki päivystää sunnuntaisin. 

Corfu Medica -lääkäriaseman toimipisteet ovat Dassiassa, Gouviassa ja Korfun kaupungissa. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin.

Liikuntaesteiset

Korfu ei sovellu pyörätuolilla liikkuvalle korkeuserojen, runsaiden portaiden ja osaksi puuttuvien jalkakäytävien vuoksi.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, MasterCard ja American Express käyvät maksuvälineinä osassa liikkeitä, mutta pienemmät tavernat ja myymälät eivät niitä välttämättä hyväksy. Dassiassa, Gouviassa ja Moraitikassa on automaatteja, joista voi nostaa rahaa yleisimmillä luottokorteilla. Peramassa Aelolos Beach -hotelin lähellä on automaatti. Barbatin lähimmät automaatit ovat 5 km:n päässä Ipsoksen kylässä. Korfun kaupungissa on useita automaatteja. 

Palveluraha

Ravintoloissa ja hotelleissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Voit halutessasi muistaa palvelurahalla myös retkibussin kuljettajaa ja hotellihuoneesi siivojaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Korfu kohdeopas


Kulkuyhteydet

Korfun saarella on kattava paikallisbussiliikenne. Mantereelle ja lähisaarille pääset laivalla Korfun kaupungin satamasta. 

Bussit
Korfun kaupungista on hyvät bussiyhteydet saaren eri osiin ja lomakyliin. 

Taksit
Saat taksin kätevimmin tilaamalla sen hotellisi vastaanotosta. Sovi hinta etukäteen. 

Laivat
Korfulta on kesällä päivittäin laivayhteyksiä mantereelle Igoumenitsaan, matka kestää n. 2 t. Pääset Korfulta myös Albaniaan, Sarandan kaupunkiin, kesto 25 min–1 ½ t aluksesta riippuen. Laivayhteyksiä on myös Paxoksen ja Antipaxoksen pienille saarille sekä Pargaan. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa. 

Lentokenttä Korfu
Matkan pituus 3–20 km lomakylästä riippuen
Kuljetuksen kesto 10–45 min

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Korfu lasten kanssa

Mukavaa tekemistä lomapäivään tarjoaa vesipuisto Aqualand. Perinteisten liukumäkien ja uima-altaiden lisäksi puistossa on mm. rauhallisempi Lazy River -rengasjoki. Vesipuisto on avoinna päivittäin touko–lokakuussa. 
Vesipuisto sijaitsee Agios Ioanniksen kylässä, saaren länsipuolella n. 12 km:n päässä Korfun kaupungista. Korfun kaupungista pääsee vesipuistoon paikallisbussilla.

Korfun kaupunkiin voit tutustua kätevästi minijunan kyydissä.


Nähtävyydet

Nähtävää Korfun kaupungissa
Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva viehättävä Vanhakaupunki. Vanha venetsialainen linnoitus on rakennettu 1550-luvulla, Uusi venetsialainen linnoitus on vuodelta 1589.
Pyhän Spiridonin kirkko on omistettu saaren suojeluspyhimykselle.
Pyhän Mikailin ja Pyhän Yrjön palatsi on toiminut mm. Kreikan kuningasperheen loma-asuntona ja EU-huippukokouspaikkana. Palatsissa on nykyisin Kreikan aasialaisen taiteen museo
Arkeologinen museo ja Bysanttilainen museo.
Minijunakierroksella
voit tutustua kaupungin ympäristöön, kierros kestää n. 40 min. 

Korfun saaren nähtävyyksiä
Achillionin palatsi
Gastourin kylässä kuului aikoinaan Itävalta-Unkarin keisarinnalle Sissille. Palatsin museossa on esillä alkuperäisiä huonekaluja ja maalauksia ja vehreässä puutarhassa on vaikuttavia patsaita. 
Kanonin näköalapaikka lentokentän lähellä. Näkymät alas merelle sijaitsevaan Hiirisaareen ja Vlahernan luostariin.
Pittoreskin Pelekasin pikkukylän yläpuolella sijaitsee Kaiser´s Throne näköalapaikka, jolta on henkeäsalpaavat maisemat saaren kummallekin rannikolle.
Saaren luoteisosassa sijaitseva kolmesta poukamasta koostuva Paleokastritsan ranta-alue soveltuu hyvin snorklaukseen. Muutaman kilometrin päässä on näköalapaikka ja 1200-luvulta peräisin oleva munkkiluostari.
Korfun kaupungin edustalla sijaitseva Vidosin saari on mukava vierailukohde.


Ostokset

Ostoksille kannattaa suunnata Korfun kaupunkiin, jonka Vanhassakaupungissa on mm. pikkuliikkeitä ja uudessa kaupunginosassa runsaasti merkkivaateliikkeitä ja Marks & Spencer -tavaratalo. Uuden linnoituksen kupeessa järjestetään arkipäivisin markkinat. 

Pienemmissä lomakohteissa ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Supermarketeista löydät tärkeimmät päivittäistavarat. Suosittuja tuliaisia ovat mm. oliviiöljyt, hunajat, paikalliset juomat ja hopea- ja nahkatuotteet. 

Lomakylissä liikkeet ovat auki pääsääntöisesti aamusta iltaan. Korfun kaupungissa useimmat liikkeet sulkevat yleensä ovensa siestan aikaan ja sunnuntaisin. 


Ravintolat ja huvit

Korfulla on runsaasti ravintolavaihtoehtoja perinteisistä kreikkalaisista tavernoista italialaisiin ravintoloihin. Useimmissa ravintoloissa on tarjolla myös kansainvälistä ruokaa. Kesäaikaan illallisen nauttiminen siirtyy myöhäisemmäksi ja tavernoissa saattaa nähdä asiakkaita vielä puolenyön jälkeenkin. Parhaimmat ravintolat eivät välttämättä ole kylien keskustoissa, vaan hieman syrjemmällä, lähde rohkeasti tutustumaan! 

Iltaa vietetään musiikkibaareissa, pubeissa ja tavernoissa hyvän ruuan parissa. Monet suuntaavat iltaisin Korfun Vanhankaupungin kujille illalliselle ja illanviettoon. Pyhäpäivinä on perinteisesti tapana lähteä voltalle eli kävelylle pitkin rantakatua ennen illallista. Iltaelämä on vilkkainta Korfun kaupungissa. Lomakylistä Barbati ja Perama ovat rauhallisimpia, Dassiassa, Gouviassa ja Moraitikassa on jonkin verran illanviettopaikkoja.


Uimarannat

Korfun saarella on runsaasti kauniita rantoja, joiden pituudet vaihtelevat muutaman kilometrin mittaisista rannoista pieniin lahdenpoukamiin. Saaren itärannikon rannat ovat mukula- tai pikkukiveä, länsi- ja pohjoisrannikoilla on puolestaan hienohiekkaisempia rantoja.

Gouvian ja Dassian pikkukivirannat ovat kävelyetäisyydellä hotelleistamme. Moraitikan ranta on osittain hiekkaa, osittain pientä kiveä. Saaren koillisosassa, Barbatin lomakylän kupeessa on kaunis pikkukivinen ranta. Peraman kylän edustan rannat ovat hiekkaa ja pientä kiveä.
Saaren länsirannikolla sijaitsee suosittu Glyfadan ranta ja sen eteläpuolella kaunis Kontogialoksen ranta. 

Suurimmilla rannoilla on vesiurheilua, polkuveneiden vuokrausta ja donitsiveneajeluja. Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja ja niiden läheisyydessä on tavernoita.


Majoitusvero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero, jonka suuruus on 0,50–4 €/yö/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Korfun saari n. 110 000 as.
Korfun kaupunki n. 35 000 as.
Saari on n. 65 km pitkä ja n. 4–30 km leveä.

Etäisyydet Korfun kaupungista
Kontokali n. 8 km
Gouvia n. 9 km
Perama n. 9 km
Dassia n. 12 km
Agios Gordios n. 17 km
Agios Ioannis Peristeron n. 18 km
Moraitika n. 20 km
Barbati n. 20 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.