Tietoa kohteesta

COVID-19:n vaikutukset Kreikassa kesäkaudella 2020

Täytä Passenger Locator Form (PLF) -lomake

COVID-19-pandemian leviämisen ehkäisemiseksi Kreikan viranomaiset vaativat, että kaikkien Kreikkaan matkustavien tulee täyttää Passenger Locator Form (PLF) -lomake viimeistään 24 tuntia ennen matkaa osoitteessa: https://travel.gov.gr/#/ (toimii Chrome-selaimella)
Hotellin osoitekenttään voi laittaa lomakylän nimen jos tarkkaa katuosoitetta ei ole tiedossa. Lomakkeen tulostettu vastaanottokuittaus tai puhelimeen saapunut QR-koodi tulee ottaa matkalle mukaan ja esittää Kreikan viranomaisille lentoasemalla.

Satunnaiset koronatestit
Maahan saapuville tehdään satunnaisia COVID-19-testejä lentoasemalla. Mikäli testitulos on positiivinen, saat siitä tiedon 24 tunnin kuluessa. Sen jälkeen sinun tulee olla karanteenissa 14 päivää erikseen määritellyssä hotellissa. Kreikan valtio kattaa majoituskulut. Testattavien matkustajien tulee huolehtia turvavälien toteutumisesta testitulosta odottaessa.

Tärkeää tietoa Kreikkaan matkustaville

Suu-nenäsuojaimen käyttö
Ota mukaan suu-nenäsuojaimet kaikille matkaseurueesi jäsenille, myös alle 7-vuotiaille. Suojainta tulee käyttää lentomatkan ajan lisäksi lentoasemilla, kuljetuksissa lentoasemalta hotellille ja retkillä.

Suu-nenäsuojaimen käyttö on pakollista kaupoissa, supermarketeissa, hisseissä, kampaamoissa, sairaaloissa, lääkärin vastaanotolla sekä julkisessa liikenteessä, kuten busseissa ja takseissa. Varauduthan käyttämään suu-nenäsuojainta liikkuessasi kaikissa julkisissa tiloissa, esim. hotellin yleisissä tiloissa kunkin hotellin vaatimusten mukaisesti. Mikäli suojainta ei käytä, sakko on minimissään 150 €. 

Turvaväli
Huomioithan turvavälit lomakohteessa kohdatessasi muita ihmisiä ja liikkuessasi esimerkiksi julkisilla paikoilla, kulkuneuvoissa, rannoilla, kaupoissa sekä hotellissasi.

Hotellien palvelut
Hotellien palveluita on voitu muuttaa esimerkiksi rajoittamalla tai perumalla ryhmäliikunta-aktiviteetit, joissa hotellivieraat olisivat lähikosketuksissa toistensa kanssa. Allasalueella aurinkopedit on sijoitettu riittävälle etäisyydelle toisistaan. Osa hotelleista on sulkenut sisä- ja porealtaat, span palveluineen, kuntosalin ja lastenkerhon. Hotellien ravintoloissa buffettarjoiluun on myös mahdollisesti tehty muutoksia ja pyritty järjestämään annokset joko pöytiin tarjoiltuna tai muulla tavalla, joka suojaa sekä asiakkaita että hotellihenkilökuntaa.

Yleisten tilojen siivousta, desinfiointia ja tuuletusta on tehostettu erityisesti hotellin allasalueella, spassa ja kuntosalissa. Eniten asiakkaiden kosketuksessa olevat esineet kuten ovenkahvat, valonkatkaisijat ja kaukosäätimet desinfioidaan huolellisesti. Huoneiden siivouksissa voi olla rajoituksia, huoneet siivotaan esimerkiksi vain pyydettäessä.

Useimmissa hotelleissa suositaan korttimaksua käteismaksun sijaan, ja jotkut hotellit ovat siirtyneet täysin korttimaksuihin kieltäytyen ottamasta käteistä rahaa vastaan. Aurinkomatkojen lomakansioita ei kaikissa hotelleissa ole saatavilla hotellin omien hygieniamääräysten mukaisesti. 

Lomakohteiden hotelleissa seurataan maan viranomaisohjeita ja määräyksiä säännöllisesti ja tarkasti, jotta palveluntarjontaa ja hotellin toimintatapoja voidaan tarvittaessa muuttaa.

Palvelut lomakohteessa 
Kaikki nähtävyydet, ostos- ja harrastuspaikat, ravintolat ja ranta-alueet eivät välttämättä ole vielä toiminnassa. Osa avautuu kesän aikana matkailijoiden palatessa, osa avaa ehkä vasta seuraavana kesänä. Huomioithan nämä seikat lomasuunnitelmia tehdessäsi.

Kulkuneuvot
Paikallisbussit liikennöivät toistaiseksi harvennetuin vuorovälein.

Mikäli sairastut matkalla
Matkavakuutus on aina tärkeä olla matkalla voimassa turvaamassa sairastumista ennen matkaa tai matkan aikana. Eri vakuutusten ja vakuutusyhtiöiden korvausehdoissa on kuitenkin eroja, joten kannattaa aina tarkistaa oman vakuutuksen korvausehdot etukäteen.

AIG Travel Guard -matkavakuutus kattaa myös koronavirukseen sairastumisesta johtuvat hoitokulut matkan aikana ja taudin hoidosta aiheutuneita hoitokuluja korvataan matkasairautena. Vakuutus on voimassa riippumatta Suomen ulkoministeriön matkustussuosituksista.

Lisätietoja
Palveluista ja matkustamisesta EU-maissa Re-open EU -sivuilla 
Suomi ulkomailla -sivut


Kreikan hintataso

Hintataso Kreikassa on lähellä Suomen hintatasoa. Ruokailu ravintoloissa on lähes samanhintaista kuin meillä, samoin paikalliset tuotteet niin liikkeissä kuin supermarketeissa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Jännite on 220 V. 


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Kreikkaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäivät

25.3.         kansallispäivä
26.–29.4.19  ortodoksipääsiäinen
15.8.         Neitsyt Marian päivä
28.10.       Oxi-päivä, kansallinen juhlapäivä

Pääsiäinen on kirkkovuoden suurin juhla. Vaikka ortodoksipääsiäistä vietetään kuten meidän pääsiäistämme kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä viikonloppuna, eivät pääsiäiset osu samaan ajankohtaan, sillä ortodoksikirkko käyttää ajanlaskussaan juliaanista kalenteria.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 11,2 miljoonaa

Kieli

kreikka

Pinta-ala

132 000 km²

Pääkaupunki

Ateena, n. 5 miljoonaa asukasta

Uskonto

ortodoksisuus

Valtiomuoto

tasavalta

Valuutta

euro