• Uutuus

Capo Vaticano – tietoa matkakohteesta

Capo Vaticano 1
Capo Vaticano 2
Capo Vaticano 3
Capo Vaticano 4
Capo Vaticano 5
Capo Vaticano 6
Capo Vaticano 7
Capo Vaticano 8
Capo Vaticano 9
Capo Vaticano 10
Capo Vaticano 11
Capo Vaticano 12
Capo Vaticano 13
Capo Vaticano 14
Capo Vaticano 15
Capo Vaticano 16
Capo Vaticano 17
Capo Vaticano 18
Capo Vaticano 19
Capo Vaticano 20
Capo Vaticano 21
Capo Vaticano 22
Capo Vaticano 23
Capo Vaticano 1
Capo Vaticano 2
Capo Vaticano 3
Capo Vaticano 4
Capo Vaticano 5
Capo Vaticano 6
Capo Vaticano 7
Capo Vaticano 8
Capo Vaticano 9
Capo Vaticano 10
Capo Vaticano 11
Capo Vaticano 12
Capo Vaticano 13
Capo Vaticano 14
Capo Vaticano 15
Capo Vaticano 16
Capo Vaticano 17
Capo Vaticano 18
Capo Vaticano 19
Capo Vaticano 20
Capo Vaticano 21
Capo Vaticano 22
Capo Vaticano 23

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Capo Vaticano lasten kanssa

Capo Vaticanon rauhallinen tunnelma ja kauniit rannat soveltuvat hyvin myös lasten kanssa lomailuun. Osalla rannoista on veden tyyneyttä suojaavia kivimuodostelmia, jotka muovaavat rannalle suojaisia laguunimaisia alueita, joissa pientenkin lasten on turvallista uida. Osassa perhehotelleista on lapsille leikkikenttiä.


Harrastukset

Costa degli Dein rannikon upeat, kirkasvetiset rannat kutsuvat nauttimaan aurinkoisista rantapäivistä. Joillain rannoilla on vuokrattavia vesiurheiluvälineitä, ja sukeltamaan ja snorklaamaan pääset mm. Tropeassa toimivien sukellusyritysten järjestämien kurssejen ja sukellusretkien mukana. Snorklailemaan pääsee myös meriretkillä. Kirkkaassa vedessä näkyvyys on hyvä ja pohja muodostuu erilaisista kivimuodostelmista, joiden väleissä tavataan mm. mustekaloja ja ankeriaita. Silloin tälllöin vastaan saattaa tulla myös merihevonen tai jopa delfiini tai tonnikala.
Sukellusyrityksiä: Tropea Diving, Tropea Sub Diving, Mondo Blu Diving.

Monilla hotelleilla on harrastusmahdollisuuksia mm. kuntosaleja, tennis- ja rantalentopallokenttiä sekä polkupyörävuokrausta. Pyöräilyteitä alueella ei ole, mutta autoteiden varsilla voi pyöräillä mäkisessä maastossa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin sairaala ja apteekki ovat Tropean keskustassa.

Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme.

Liikuntaesteiset

Capo Vaticanon alue ei sovellu liikuntaesteiselle kovin hyvin sillä alueella korkeuserot ovat suuria ja tiet monin paikoin huonokuntoisia. Myös hotellien alueilla on pääsääntöisesti korkeuseroja ja portaita, eikä hissejä juuri ole.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä hotelleissa ja monissa Tropean ravintoloissa ja kaupoissa. Capo Vaticanon kylien ravintoloihin kannattaa varata myös käteistä. Tropeassa on muutama pankkiautomaatti.

Matkalle mukaan

Keväällä ja loppusyksystä sää saattaa olla epävakaa tai jopa viileä ja sadekuurot ovat mahdollisia. Myös hotellihuoneet voivat olla keväisin ja syksyisin viileitä, joten lämmintä vaatetta on hyvä ottaa mukaan. Rannoilla on jonkin verran kiviä, joten uimatossut ovat hyvä matkavaruste.

Palveluraha

Italiassa on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolalaskuihin on sisällytetty 10–15 %:n tarjoilupalkkio. Retkibussin kuljettajaa ja hotellihuoneen siivoojaa on hyvä muistaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Capo Vaticano kohdeopas


Kulkuyhteydet

Capo Vaticanon ja Tropean alueella ei juuri ole julkista liikennettä. Lähes kaikilla hotelleillamme on omat kuljetukset Tropean keskustaan ja/tai rannalle. Taksi on hyvä tilata etukäteen, hinnat ovat Suomen hinnoissa. Pidempiä matkoja on helpoin kulkea vuokra-autolla tai junalla. Tropeasta on junayhteydet mm. Reggio Calabriaan (n. 2 t.) ja Lamezia Termeen (n. 1 t.).


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Lentokenttä Lamezia Terme
Matkan pituus n. 70 km
Matkan kesto 1–1,5 t.

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääsee myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Nähtävyydet

Capo Vaticanon nähtävyyksiä ovat pienet maalaiskylät, komeat rannikkomaisemat ja turkoosina välkkyvät rantavedet.

Läheisen Tropean kaupungin komein nähtävyys on rosoisen hurmaava Vanhakaupunki, joka on rakennettu Tyrrhenanmerestä jyrkästi kohoavan rantakallion päälle. Kaupungissa on useita eri näköalapaikkoja, joilla voit ihailla jyrkänteen reunalta avautuvia maisemia.

Duomo di Tropea, Tropean 1100-luvulla rakennettu katedraali.
Museo Diocesano esittelee Etelä-Italialaista taidetta keskiajalta 1800-luvulle.
Antico Sedile dei Nobili, 1700-luvun alussa rakennettu aatelisten parlamentti.
Chiesa Santa Maria dell'Isola, komealla paikalla kukkulan päällä oleva kirkko, joka 1100-luvulta alkaen toimi benediktiiniläismunkkien kirkkona, mutta jota on todennäköisesti rakennettu jo 500–800 luvuilla.
Faro di Capo Vaticano, majakka jolta on komeat näköalat merelle ja Costa degli Dein rannikolle.

Scilla, Calabrian Venetsiaksi kutsuttu kalastajakylä.
Pizzo Calabro, suklaisesta ja pähkinäisestä jäätelöjälkiruuastaan, Tartufo di Pizzosta tunnettu viehättävä kylä.
Zungri, kallioon kaiverretuista luola-asumuksistaan tunnettu kunta n. 570 metriä merenpinnan yläpuolella.
Reggio Calabria, Calabrian suurin ja vanhin kaupunki, jossa runsaasti nähtävyyksiä ja museoita.


Ostokset

Capo Vaticanon kylissä ei minimarkettien lisäksi juuri ole ostosmahdollisuuksia. Kylissä järjestetään viikoittain markkinoita; maanantaisin Santa Domenicassa, torstaisin Ricardissa ja perjantaisin San Nicolossa sekä Pargheliassa. Tropean kaupungin markkinat ovat lauantaisin. Tropean keskustassa on pieniä liikkeitä sekä putiikkeja, ja kaupungin ulkopuolella muutamia marketteja, joihin on helpoin matkata vuokra-autolla.


Ravintolat ja huvit

Calabrian ruokakulttuuri on rikasta ja tarjolla on paikallisista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa, jolla on alueella pitkät perinteet.

Osassa Capo Vaticanon kylistä on joitain ravintoloita, mutta pääosin paikallisherkuista nautitaan hotellien ravintoloissa, joissa ruuat valmistetaan perinteitä kunnioittaen. Läheisessä Tropean kaupungin keskustassa ravintoloita on runsaasti.
Tutustu ainakin näihin paikallisiin ruokalajeihin ja aineksiin:
Soppressata on calabrialainen makkara, jossa on myös peperoncinoa eli paikallista chiliä, 'nduja on tulinen kinkkulevite, jota käytetään useisiin ruokiin. Tropealaisia punaisia sipuleita käytetään ruokaan kuin ruokaan, ja ne ovat maailmankuuluja makeasta, mehevästä maustaan. Kapriksilla ja tonnikalalla tai anjoviksilla täytetyt pienet paprikat ovat herkullisia. Mereneläviä on tarjolla runsaasti ja erityisesti kannattaa maistaa anjoviksia, tonnikalaa ja miekkakalaa. Pitkulan muotoinen fileja-pasta on calabrialainen erikoisuus, ja pizza, jossa on täytteinä Calabrian tonnikalaa ja Tropean sipuleja on maistamisen arvoinen. Calabrian oma juusto on pecorino del monte poro, joka on tehty lampaan ja lehmän maidoista. Aterioiden ohessa maistellaan alueen viinitiloilla tuotettuja viinejä ja ruoan jälkeen voit nauttia digestiiviksi makeaa ja kylmänä tarjoiltavaa Vecchio Amaro del Capoa.

Iltaelämä Capo Vaticanossa keskittyy hotelleille, joissa osassa soitetaan musiikkia puolille öin. Myös Tropean iltaelämä on hiljaista, mutta keskustassa on muutamia baareja, joissa voit istuskella iltaa. Osalla rannoista on rantaklubit, joissa myös paikalliset käyvät iltaisin ja viikonloppuisin.


Uimarannat

Costa degli Dein rannikolla on useita toinen toistaan kauniimpia rantoja. Rannikon vesi on kirkasta ja paikoin Karibian vedet mieleen tuovan turkoosia. Rannat ovat osin hienohiekkaisia, mutta hiekan joukossa on poikkeuksetta myös pienempää ja isompaa kiveä, joten uimatossut ovat oiva matkavaruste. Alueen tunnetuimpia rantoja lienevät Grotticellen, Spiaggia la Grazian ja Spiaggia Michelinon rannat sekä Tropean Blanca Beach.

Rannalla olevilla hotelleilla on yleennsä hotellin edessä oma rantansa, muilla hotelleilla taas on yhteistyösopimus jonkin ranta-alueen kanssa, jonne hotelleilta on yleensä järjestetyt kuljetukset ja hintaan sisältyvät rantatuolit ja -varjot. Rannoilla on usein myös omat palvelunsa mm. ravintoloita, baareja, suihkut ja vaatteidenvaihtotilat. Joillain rannoilla on myös vesiurheilumahdollisuuksia mm. vuokrattavia kanootteja ja polkuveneitä.


Majoitusvero

Italian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 0,50–5 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin italialaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 12-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Etäisyydet

Tropea 4–13 km
Reggio Calabria n. 100 km
Bari n. 380 km
Napoli n. 430 km
Rooma n. 640 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.