Calabrian joogamatka – retket ja lisäpalvelut

Calabrian joogamatka 1
Calabrian joogamatka 2
Calabrian joogamatka 3
Calabrian joogamatka 4
Calabrian joogamatka 5
Calabrian joogamatka 6
Calabrian joogamatka 7
Calabrian joogamatka 8
Calabrian joogamatka 9
Calabrian joogamatka 10
Calabrian joogamatka 1
Calabrian joogamatka 2
Calabrian joogamatka 3
Calabrian joogamatka 4
Calabrian joogamatka 5
Calabrian joogamatka 6
Calabrian joogamatka 7
Calabrian joogamatka 8
Calabrian joogamatka 9
Calabrian joogamatka 10

Calabrian retket ja aktiviteetit

Reggio Calabria ja Scilla

Reggio Calabria ja Scilla

Retkellä suuntaat lumoaviin maisemiin tyylikkääseen Reggio Calabrian kaupunkiin ja mystiseen Scillan pikkukaupunkiin. Retkipäivä on täynnä historiaa ja toinen toistaan lumoavampia maisemia.

Reggio Calabria, maakunnan suurin kaupunki mannermaan saappaankärjessä kätkee sisäänsä kaunista arkkitehtuuria ja pitkän historian. Vierailet kaupungin arkeologisessa museossa ja katedraalissa sekä astelet pitkin Italian kauneimmaksi kilometriksi kutsuttua rantapromenadia. Kävelyn lomassa voit ihailla lahden toisella puolella siintävää Sisilian saarta ja Messinan kaupunkia.

Reggio Calabriasta matkaat kaunista rannikkoa pitkin kohti Scillaa. Täällä vierailet pienessä Etelä-Venetsiaksi kutsutussa Chianalean kalastajakylässä, joka hurmaa kävijänsä omaleimaisilla kallioilla ja suoraan rantavedestä kohoavilla taloillaan, sekä kapeilla kujillaan. Kujat laskeutuvat rantaan ikään kuin muodostaen pieniä kanavia talojen väleihin. Tämä yksi Scillan lumoavimmista kylistä huokuu perinteitä ja historiaa.

Scillan kylässä tutustut Ruffon useita vuosisatoja nähneeseen linnoitukseen. Korkealla kallion harjalla sijaitsevalta linnoitukselta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Costa Violan rannikolle ja Liparisaarille.

Kesto
koko päivä (n. klo 8–17.30)
Hinta
n. 55 €/aikuinen, 50 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Lisämaksusta
Pääsymaksut nähtävyyksille (museo n. 8 €/hlö, Ruffon linna n. 2 €/hlö) maksetaan retkellä käteisellä. Museossa maksuvälineenä käy myös kortti.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on torstai.
Huomioitavaa
Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Retkellä on paljon kävelyä. Scilla sijaitsee vuorenrinteellä ja siellä on portaita sekä ylä- ja alamäkeä. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Vierailu viinitilalla

Vierailu viinitilalla

Helli makuaistiasi ja uppoudu paikallisen viinin ja makujen maailmaan! Italia ja viini ovat lyömätön yhdistelmä ja nyt sinulla on oiva tilaisuus tutustua pieneen paikalliseen viinitilaan sekä sen tuotteisiin. 

Viinitila sijaitsee luonnonrauhassa, kauniiden maalaismaisemien ympäröimänä. Täällä valmistetaan sekä valko-, rosé- että punaviiniä tilan omista rypäleistä. Retken aikana näet tilan viiniviljelmät ja saat kattavan kuvan viinin valmistuksesta sekä sen eri vaiheista. Tilalla kiertelyn pääteeksi maistelet viinejä kera paikallisten juustojen, hillojen ja makkaroiden. Voit ostaa tilalta viinejä myös kotiinviemisiksi.

Kesto
puoli päivää (n. klo 14.30–17.30)
Hinta
n. 55 €/aikuinen, 45 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja viininmaistelun kera pienten purtavien.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on lauantai. Retki toteutetaan poikkeuksellisesti su 28.5., la 27.5. sijaan.
Huomioitavaa
Retkibussi jää n. 500 metrin päähän viinitilasta, perille kävellään metsätietä pitkin. Viinitilalla maasto on epätasaista. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Pizzo Calabro

Pizzo Calabro

Matkaa Pizzo Calabron vanhaan kalastajakylään historian äärelle ja kauniisiin maisemiin. Pizzo Calabron historiallinen keskusta kapeine kujineen ja pienine sympaattisine aukioineen hurmaa kävijänsä.

Vierailet 1600-luvulla kallion sisään rakennetussa Piedigrottan luolakirkossa. Laskeudut merenpinnan tasossa sijaitsevaan kirkkoon portaita pitkin ja tutustut upeisiin, siellä veistettyihin patsaisiin ja kohokuviin. Näet Castello di Pizzon linnan, jonka historia liittyy Napolin kuninkaan Gioacchino Muratin kuolemaan. Linnalta avautuvat kauniit näköalat Strombolin tulivuorelle ja Pizzon hurmaavalle aukiolle.

Retken päätteeksi pysähdytään alueen erikoisuuden, tartufo-jäätelön äärelle. Jäätelöiden aatelina ympäri maailman tunnettu tartufo on kotoisin juuri Pizzosta. Maista ja ihastu tähän kielen mukanaan vievään jäätelöön!

Kesto
puoli päivää (n. klo 9–12.30)
Hinta
n. 40 €/aikuinen, 35 € / 3–10-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Lisämaksusta
Tartufo-jäätelö ja pääsymaksut nähtävyyksille (kirkko n. 3 €/yli 7-v., linna n. 3 €/yli 7-v., alle 7-v. maksutta) maksetaan retkellä käteisellä tai kortilla.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on maanantai.
Huomioitavaa
Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Aeolian saaret kuljetuksella

Aeolian saaret kuljetuksella

Suuntaa kohti Tyrrhenanmeressä Sisilian pohjoispuolella sijaitsevia Aeolian saaria. Retkellä tutustut Strombolin, Liparin ja Vulcanon tuliperäisiin saariin, jotka ovat kuin pieni turkoosien paratiisisaarten keskittymä Välimerellä.

Saarilta löydät vertaansa vailla olevia tulivuorenpurkauksissa muodostuneita maisemia, kuten viehättäviä lahtia sekä kiehtovia luolia ja kallioita. Merimatkojen aikana voit nauttia upeista maisemista samalla kuullen kertomuksia saarista. Kaikilla saarilla tehdään reilun tunnin mittainen pysähdys, jonka aikana voit omatoimisesti tutustua saareen.

Strombolin saari koostuu 926 metrin korkeuteen kohoavasta tulivuoresta, joka on yksi Italian neljästä edelleen aktiivisesta tulivuoresta ja tunnetaan yhtenä aktiivisimmista maailmassa. Pysähdyksen aikana voit suunnata ihastelemaan tulivuoren rinteitä, vierailla San Vincenzon kylässä tai suunnata mustahiekkaiselle rannalle ja pulahtaa virkistävään veteen.

Liparin saari on saarista suurin ja täältä löydät vilkkaan Liparin kaupungin, jonka kapeilla kaduilla voit ihastella vanhaa arkkitehtuuria ja henkeäsalpaavista näkymistä. Saarella ei ole nykyisin vulkaanista toimintaa, mutta aikoja sitten tapahtuneista purkauksista on vielä jälkiä nähtävissä.

Eteläisimmällä Aeolian saarella, Vulcanolla vierailet aktiivisen, mutta lepäävän tulivuoren juurella. Sen viimeisin purkaus tapahtui vuonna 1890 ja tämän jälkeen toiminta on koostunut vain pääkraatterin fumaroleista, maankuoren aukosta purkautuvasta vesihöyrystä, rikkihiilestä ja muista kaasuista. Ihaile saaren runsasta kasvillisuutta ja tulivuoren purkauksista syntyneitä syviä laaksoja.

Kesto
koko päivä (n. klo 7.30–19)
Hinta
n. 75 €/aikuinen, 60 € / 3–10-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, laivamatkat ja kaupunkiveron.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta). Opastus laivamatkojen aikana, saarilla liikutaan omatoimisesti.
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on perjantai.
Huomioitavaa
Keväisin ja syksyisin merellä voi olla viileää, varaa retkelle mukaan lämmintä vaatetta. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Opas ilmoittaa laivan lähtöajan pysähdyskohteilta laivan tullessa satamaan. La Pineta ja Roccette Mare -hotelleista retki ostettavissa vain ilman kuljetuksia. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Calabrian retket – varaa lomallesi uusia elämyksiä

Näe lomakohteesi helmet ja koe uusia elämyksiä!

Osan retkistä voit varata jo pari kuukautta ennen matkustuskauden alkua. Varmista paikkasi retkillämme ja varaa ne ennen matkaa matkavarauksen yhteydessä, OmalomastaAurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelustamme. Ennen matkaa varatut retket tulee maksaa ennen matkalle lähtöä. Loman aikana voit ostaa retkiä Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Retket voit varata ja maksaa lomakohteessasi euroilla, Visalla tai Mastercardilla.

Retkien hinnat ovat ohjehintoja, hinnat vahvistuvat varauksen yhteydessä. Maksutta retkeileville lapsille ei varata omaa paikkaa retkibussista, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken ja/tai aktiviteetin hintaan. Retken ilmoitettu noin-kesto on arvio retken tavanomaisesta kestosta. Tarkka lähtöaika ja -paikka retkelle on retkilipussa tai saat sen oppaalta kohteessa. Muutokset retkien hinnoissa, retkipäivissä, ohjelmassa ja aikataulussa ovat mahdollisia, lue lisää retkiehdoista.