Tietoa kohteesta

Matkustusasiakirjat

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustosta, Suomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusvaatimuskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.


Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Tutustu Matkailijan terveysoppaaseen ennen matkaa.

Ulkoministeriö   
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Qatarin hintataso

Hintataso on jonkin verran alempi kuin Suomessa. Hotellien ravintoloiden hinnat ovat lähellä Suomen tasoa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Qatarissa jännite on 240 V. Pistorasiat ovat kolmireikäisiä, joten tarvitset välikappaleen. Voit lainata niitä useimmista hotelleista, tai voit ostaa sen kaupasta.

Matkavaluutta

Qatarin valuutta on rial (QAR).


Pyhäpäivät

Qatarissa vietetään seuraavia kansallisia vapaapäiviä: 

– 14.2. Kansallisen urheilun päivä
– 22.–25.4.2023 Eid al-Fitr
– 29.6.–2.7.2023 Id al-Adha
– 18.12. Kansallispäivä


Tapakulttuuri Qatarissa

Qatarilaiset ovat ystävällisiä ja kohteliaita matkailijoita kohtaan, mutta heillä on kuitenkin arabimaiden tapaan omia käyttäytymistapoja, jotka kannattaa ottaa huomioon. Liikkuessasi yleisillä paikoilla on kohteliasta käyttää vaatetusta, joka peittää olkapäät ja polvet. Hotellien uima-allas- ja ranta-alueilla voi viettää aikaa uima-asuissa, mutta siirtyessäsi esim. ruokailemaan lisää vaatetusta hyvän tavan mukaan. Huomioithan kaupungilla liikkuessasi, etteivät julkiset hellyydenosoitukset ole suotavia.
Alkoholijuomia tarjoillaan ainoastaan kansainvälisten hotellien baareissa ja ravintoloissa, mutta kuten muissakin muslimimaissa, päihtyneenä oleminen ei ole suotavaa.
Nämä asiat huomioiden saat lomastasi enemmän irti, ja matka sujuu jouhevasti.

Aikaero

Kello on tunnin enemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 2,75 miljoonaa

Kieli

arabia, mutta myös englantia puhutaan yleisesti

Pinta-ala

11 628 km²

Pääkaupunki

Doha, n. 957 000 asukasta

Uskonto

islam

Valtiomuoto

monarkia

Valuutta

Qatarin Rial (QAR)