Thassos – tietoa matkakohteesta

Thassos 1
Thassos 2
Thassos 3
Thassos 4
Thassos 5
Thassos 6
Thassos 7
Thassos 8
Thassos 9
Thassos 10
Thassos 11
Thassos 12
Thassos 13
Thassos 14
Thassos 15
Thassos 16
Thassos 17
Thassos 18
Thassos 19
Thassos 20
Thassos 21
Thassos 22
Thassos 23
Thassos 24
Thassos 25
Thassos 26
Thassos 27
Thassos 28
Thassos 29
Thassos 30
Thassos 31
Thassos 32
Thassos 33
Thassos 34
Thassos 35
Thassos 36
Thassos 1
Thassos 2
Thassos 3
Thassos 4
Thassos 5
Thassos 6
Thassos 7
Thassos 8
Thassos 9
Thassos 10
Thassos 11
Thassos 12
Thassos 13
Thassos 14
Thassos 15
Thassos 16
Thassos 17
Thassos 18
Thassos 19
Thassos 20
Thassos 21
Thassos 22
Thassos 23
Thassos 24
Thassos 25
Thassos 26
Thassos 27
Thassos 28
Thassos 29
Thassos 30
Thassos 31
Thassos 32
Thassos 33
Thassos 34
Thassos 35
Thassos 36

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä oppaamme kautta, ota yhteys oppaaseen muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa.


Harrastukset

Saareen ja loma-alueen lähiympäristöön on mukava tutustua pyöräillen ja kävellen.    
Vilkkaimmilla rannoilla kuten Golden Beachilla voit harrastaa vesiurheilua, vuokrata polkuveneitä ja pelata rantalentopalloa. 

Patikointi

Thassoksen saarella voit patikoida useilla reiteillä saaren eri osissa. Suosituimpia reittejä ovat Thassoksen kaupungista ylös vanhalle akropolin raunioille nouseva reitti sekä Potamiasta lähtevä saaren korkeimmalle kohdalle nouseva jyrkkäpiirteinen patikkareitti. Myös monille Thassoksen kaupungin ja Golden Beachin väliin jäävillä rantapoukamille voi patikoida hiekkateitä pitkin.

Sukellus ja snorklaus

Saaren kirkkaat vedet kutsuvat sukeltamaan ja snorklaamaan. Sukelluskursseja ja -retkiä järjestää mm. CAT.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Thassoksella on useita apteekkeja. Yksi apteekeista päivystää viikonloppuisin. Päivystävän apteekin nimi on apteekkien ulkopuolella.

Tarvitessasi lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Limenasissa on yksityislääkäreiden vastaanottoja ja Prinosin kylässä terveysasema. Lähin sairaala on Kavalan kaupungissa.

Liikuntaesteettömyys

Thassoksen saari soveltuu huonosti pyörätuolilla liikkuville matkustajille. Thassoksen kaupunki on maastoltaan melko tasaista, mutta jalkakäytävät ovat hyvin kapeita tai ne puuttuvat. Osa kaduista on sorapäällysteisiä.
Saarella ei ole esteettömiä takseja.

Luottokortit

Suurin osa liikkeistä ja osa ravintoloista hyväksyy maksuvälineeksi tunnetuimmat luottokortit. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Käteisellä maksamiseen kannattaa kuitenkin varautua monissa pienemmissä kioskeissa, minimarketeissa ja tavernoissa. 

Palveluraha

Ravintoloissa ja hotelleissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5–10 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Voit halutessasi muistaa palvelurahalla myös retkibussin kuljettajaa ja hotellihuoneesi siivojaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Thassos kohdeopas


Kulkuyhteydet

Thassoksella voi liikkua paikallisbussilla ja taksilla. Mantereelle, Keramotin ja Kavalan kaupunkeihin on päivittäinen lauttayhteys. Limenasissa ja ranta-alueilla monet palvelut ovat kävelyetäisyydellä useimmista hotelleista.

Bussit liikennöivät Limenasin ja saaren kylien välillä muutamia kertoja päivässä. Vuoroja kulkee lauantaisin harvennetusti. Keskikesällä vuoroja on enemmän,ja bussit kulkevat myös sunnuntaisin. Bussien reitti kulkee saarta kiertävää päätietä pitkin. Limenasin bussiasema sijaitsee lähellä lauttasatamaa.

Taksin saat parhaiten tilaamalla sen hotellin vastaanoton välityksellä. Taksia saattaa joutua odottelemaan keskikesällä vilkkaimpaan aikaan.

Limenasista on lauttayhteys Manner-Kreikan puolelle Keramotiin, lauttamatka kestää n. 40 min. Lauttoja liikennöi n. 30–60 minuutin välein n. klo 7–22.
Skala Prinoksen satamasta liikennöi lautta muutaman kerran päivässä Kavalan kaupunkiin, matka kestää n. 1,5 t/suunta.


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin hintaan sisältyvät edestakaiset kuljetukset lentoasemalta hotellille. 

Lentokenttä Kavala, Alexander the Great airport
Matkan pituus 25–50 km
Matkan kesto 1,5–3,5 t, johon sisältyy matka bussilla lentoasemalta Keramotin lauttasatamaan n. 15 min, lauttamatka mantereelta Keramotista Limenasin satamaan n. 40 min ja edelleen kuljetus satamasta hotelleihin.

Kavalan lentoasema – Limenasin kaupunki 1,5–2 t
Kavalan lentoasema – Golden Beach 2–2,5 t
Kavalan lentoasema – Skala Rachoni 2–2,5 t
Kavalan lentoasema – Skala Prinos 2–2,5 t
Kavalan lentoasema – Potos 2,5–3,5 t
Kavalan lentoasema – Limenaria 2,5–3,5 t

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimien käyttöä ei edellytetä lentokenttäkuljetuksissa. Halutessasi voit ottaa mukaan oman istuimen. Huomioithan kuitenkin, että alle 2-vuotiaalle ei varata bussikuljetuksessa omaa istumapaikkaa eikä istuimen oikeaoppista kiinnittämistä Isofix-kiinnitysjärjestelmällä tai kolmipistevöillä voida kuljetuksissa taata.


Thassos lasten kanssa

Thassoksella lasten lomapäiviin riemua tuovat vesileikit hiekkarannalla ja hotelleiden uima-altailla. Perheen pienimmät viihtyvät perheille sopivissa hotelleissamme. Etenkin saaren länsirannikon rannat ovat hiekkaisia ja loivasti syveneviä. Thassoksen kaupungissa on keskusta-alueella leikkipuistoja ja pieni viihdekeskus lapsille.


Nähtävyydet

Saaren pääkaupungissa Limenasissa kannattaa vierailla antiikin aikaisen torin, Agoran raunioilla ja niiden vieressä sijaitsevassa Arkeologisessa museossa. Ylempänä Akropolis-kukkulalta avautuu upea maisema kaupungin ylle. Kaupungissa on kaksi kirkkoa, Agios Nikolaos ja Agia Triada, lukuisia kappeleita sekä kuvauksellinen kaupungin pienvene- ja kalasatama.

Vuokraamalla auton tutustut parhaiten vehreän saareen ja sen vuoristoalueen ja rannikkoseudun lukuisiin perinteisiin pikkukyliin ja ranta-alueisiin. Saaren ympäri kiertää noin 100 km pitkä rannikon läheisyydessä kulkeva tie. Monista vuoristokylistä avautuu upea maisema aina merelle saakka. Kuljeskele kylien kapeilla kujilla, poikkea kyläkirkossa ja nauti tavernoissa paikallisen keittiön antimista. Panagian viehättävä kylä sijaitsee noin 5 km:n päässä Golden Beachilta. Kaakkoisosassa on Theologosin kylä, jonka kansanperinteen museossa näet mm. saarelaisten perinneasuja ja käsitöitä. Molemmat kylät ovat toimineet aikoinaan myös saaren pääkaupunkina. Pari kilometriä Skala Prinosin ranta-alueelta sisämaan suuntaan on Prinosin kylä, joka tunnetaan mm. jokaviikkoisista markkinoistaan.

Saaren eteläosassa sijaitsevan, jyrkän kallion päälle rakennetun arkkienkeli Mikaelin luostarin  alueelta on hienot näkymät Egeanmerelle.
Upeat näkymät Thassokselle avautuvat myös keskiosassa saarta sijaitsevalta korkeimmalta huipulta Ipsarionilta (n. 1 200 m). Alue on myös suosittu patikoijien keskuudessa.


Ostokset

Parhaat ostokset tehdään pienissä liikkeissä Limenasin kävelykadulla ja keskustan alueella. Monet suuntaavat ostoksille mantereella sijaitseviin kaupunkeihin, Kavalaan tai Xanthiin

Prinoksen kylässä järjestetään maanantaiaamupäivisin suositut markkinat, joilla on tarjolla runsas valikoima paikallisia tuotteita elintarvikkeista taloustavaroihin. Kylä sijaitsee saaren länsirannikolla, parin kilometrin päässä Skala Prinoksen ranta-alueelta.   

Saaren lomakylissä on rajalliset ostosmahdollisuudet. Löydät mini- ja supermarketeissa sekä pienistä kaupoista tärkeimmät päivittäistavarat. Golden Beachin eteläpäässä Skala Potamian rantakadulla on muutamia erikois- ja matkamuistomyymälöitä.

Suosittuja tuliaisia ovat saaren omat tuotteet, kuten hunaja, oliivit, oliiviöljy ja mausteet sekä kreikkalainen luonnonkosmetiikka.


Ravintolat ja huvit

Thassoksella on runsaasti tavernoja ja ravintoloita, joissa tarjonta keskittyy etenkin kreikkalaisen keittiön antimiin ja merenherkkuihin, toki kansainvälisen keittiön antimiakin on tarjolla. Limenasissa suosituimmat ravintolat sijaitsevat keskustassa, lähellä lauttasatamaa ja vanhan sataman puolella. Lomakylissä ravintolat ovat useimmiten ranta-alueella ja kalastajasatamien yhteydessä. Niissä kokoonnutaan syömään ja istumaan iltaa. Pienissä kylissä eri puolella saarta on perheomisteisia ravintoloita, joissa on mukava pysähtyä ruokailemaan.

Iltaelämä on melko rauhallista. Limenasissa iltaelämä keskittyy etupäässä Limanakian ranta-alueelle sekä Karnagio Beach Baariin. Myös keskustan ja kävelykadun alueella on pieniä, viihtyisiä baareja ja kahviloita. Ilta-aikaan keskustan kävelykadut ja satama-alueet täyttyvät kreikkalaiseen tapaan iltakävelijöistä. Lomakylissä iltaa vietetään meren äärellä sijaitsevissa viihtyisissä baareissa ja terasseilla. Golden Beachillä iltaelämä keskittyy eteläpään Skala Potamiaksen rantakadulle. Iltaelämä on vilkkaimmillaan paikallisten loma-aikaan heinä–elokuussa.


Uimarannat

Thassoksen uimarannat ovat puhtaita, useimmat myös hienohiekkaisia ja loivasti syveneviä. Eri puolilla saarta on monia, hyvin hoidettuja rantoja palveluineen ja useat matalat rannat sopivat myös perheen pienimpien kanssa matkustaville. Kirkkaiden vesien äärellä on ihana viettää päivää merellä tai rannalla. Monet saaren suosituimmista rannoista, esimerkiksi valkoiset marmorirannat ja Paradise Beach sijaitsevat muutaman kilometrin päässä päätieltä. Päätieltä pääsee hiekkatietä pitkin alas rannoille.

 Yksi saaren parhaista ja suosituimmista ranta-alueista on itärannikon Golden Beachin noin kolme kilometrin pituinen hiekkaranta. Pinjapuistaan tunnetulla alueella saaren luoteisrannikolla ovat Skala Prinoksen pitkä vaaleahiekkainen ranta ja Skala Rachonin ja Pachiksen rannat.

Limenasissa on kaksi ranta-aluetta molemmilla puolin satama-alueita. Lauttasatamasta länteen rantapäivää vietetään rauhallisemmalla Agios Vasilioksen rannalla, joka päättyy Tarzanas-rantabaariin. Kaupungin vilkkaampi ranta on Limenakian hiekkaa ja pikkukiveä oleva ranta, joka päättyy niemen kärjessä sijaitsevaan Karnagio Beach -baariin. Limenakian ranta sijaitsee keskustan itäpuolella.

Pinjapuiden ympäröimään vaaleahiekkaiseen Makryammosin rantapoukamaan on kaupungista noin 2 km. Rannalla on hotelli Makryammos Bungalows ja ulkopuoliset pääsevät rannalle pääsymaksua vastaan. Kaupungin ja Skala Rachonin välissä pohjoisrannikon länsipuolella sijaitsee useita rantabaareja, yksi suosituimmista ja runsaimmilla palveluilla varustettu rantabaari on noin 4 km kaupungista sijaitseva La Scala. 

 Agios Ioannis Beach on rauhallinen, pikkukivinen rantapoukama kaakkoisosassa saarta. Paradise Beach sijaitseee Golden Beachin eteläpuolella, Psili Ammos Beach eteläosassa saarta. Korkeiden kallioiden ympäröimä luonnonallas, Giola, on saaren eteläosassa, parin kilometrin päässä päätieltä. 


Rantojen kivikkoisilla osuuksilla voi olla merisiilejä, joten esim. uimatossut on hyvä olla mukana.

Rantapalvelut
Useimmilla rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja ja niillä on suihkut. Rantojen läheisyydessä sijaitsee baareja ja tavernoita. Osalla rannoista voit harrastaa vesiurheilua ja vuokrata mm. polkuveneitä. Osa rannoista on luonnonrantoja, joilla ei ole palveluja. Rantabaarit avautuvat yleensä viimeistään kesäkuun alussa ja palvelevat syyskuun alkuun saakka.


Majoitusvero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero, jonka suuruus on 0,50–4 €/yö/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Thassoksen saari n. 18 000 as.
Limenas n. 2 610 as.

Etäisyydet Limenasista
Skala Rachoni 11 km
Golden Beach 11 km
Skala Prinos 15 km
Potos 43 km 

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.