• Uutuus

Thassos – tietoa matkakohteesta

Thassos 1
Thassos 2
Thassos 3
Thassos 4
Thassos 5
Thassos 6
Thassos 7
Thassos 8
Thassos 9
Thassos 10
Thassos 11
Thassos 12
Thassos 13
Thassos 14
Thassos 15
Thassos 16
Thassos 17
Thassos 18
Thassos 19
Thassos 20
Thassos 21
Thassos 22
Thassos 23
Thassos 24
Thassos 25
Thassos 1
Thassos 2
Thassos 3
Thassos 4
Thassos 5
Thassos 6
Thassos 7
Thassos 8
Thassos 9
Thassos 10
Thassos 11
Thassos 12
Thassos 13
Thassos 14
Thassos 15
Thassos 16
Thassos 17
Thassos 18
Thassos 19
Thassos 20
Thassos 21
Thassos 22
Thassos 23
Thassos 24
Thassos 25

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Saareen ja loma-alueen lähiympäristöön on mukava tutustua pyöräillen ja kävellen.    
Vilkkaimmilla rannoilla kuten Golden Beachilla voit harrastaa vesiurheilua, vuokrata polkuveneitä ja pelata rantalentopalloa. 

Patikointi

Thassoksen saarella voit patikoida useilla reiteillä saaren eri osissa. 

Sukellus ja snorklaus

Saaren kirkkaat vedet kutsuvat sukeltamaan ja snorklaamaan. Sukelluskursseja ja -retkiä järjestää mm. CAT.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Thassoksella on useita apteekkeja. Yksi apteekeista päivystää viikonloppuisin. Päivystävän apteekin nimi on apteekkien ulkopuolella.

Tarvitessasi lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Thassoksen kaupungissa on yksityislääkäreiden vastaanottoja ja Prinosin kylässä on terveysasema. Lähin sairaala on Kavalan kaupungissa.

Liikuntaesteiset

Thassoksen saari soveltuu huonosti pyörätuolilla liikkuville. Thassoksen kaupunki on maastoltaan melko tasaista, mutta jalkakäytävät ovat hyvin kapeita tai ne puuttuvat. Osa kaduista on sorapäällysteisiä.
Saarella ei ole invatakseja.

Luottokortit

Suurin osa liikkeistä ja osa ravintoloista hyväksyy maksuvälineeksi tunnetuimmat luottokortit. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Käteisellä maksamiseen kannattaa kuitenkin varautua monissa pienemmissä kioskeissa, minimarketeissa ja tavernoissa. 

Palveluraha

Ravintoloissa ja hotelleissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5–10 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Voit halutessasi muistaa palvelurahalla myös retkibussin kuljettajaa ja hotellihuoneesi siivojaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Thassos kohdeopas


Kulkuyhteydet

Thassoksella on kätevää liikkua paikallisbussilla ja taksilla. Mantereelle, Keramotin ja Kavalan kaupunkeihin on päivittäinen lauttayhteys. Thassoksen kaupungissa ja ranta-alueilla monet palvelut ovat kävelyetäisyydellä useimmista hotelleista.

Bussit liikennöivät Thassoksen kaupungin ja saaren kylien välillä useita kertoja päivässä. Bussien reitti kulkee rannikon tuntumassa. Thassoksen kaupungin bussiasema sijaitsee lähellä satamaa.

Taksin saat parhaiten tilaamalla sen hotellin vastaanoton välityksellä. Taksia saattaa joutua odottelemaan keskikesällä vilkkaimpaan aikaan.

Thassoksen kaupungista on lauttayhteys Manner-Kreikan puolelle Keramotiin, lauttamatka kestää 30–40 min. Lauttoja liikennöi n. 30–60 minuutin välein n. klo 7–22.
Skala Prinoksen satamasta liikennöi lautta muutaman kerran päivässä Kavalan kaupunkiin, matka kestää n. 2 t/suunta.


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin hintaan sisältyvät edestakaiset kuljetukset lentoasemalta hotellille. 

Lentokenttä Kavala, Alexander the Great airport
Matkan pituus 25–50 km
Matkan kesto 1–2 t. Bussilla lentoasemalta Keramotin lauttasatamaan n. 15 min. Lauttamatka mantereelta Keramotista Thassoksen saarelle (Thassoksen kaupungin satamaan) n. 35 min. Bussimatka Thassoksen satamasta hotelleihin sijainnista riippuen 15 min–1 t.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Thassos lasten kanssa

Thassoksella lasten lomapäiviin riemua tuovat vesileikit hiekkarannalla ja hotelleiden uima-altailla. Perheen pienimmät viihtyvät perheille sopivissa hotelleissamme. 


Nähtävyydet

Saaren pääkaupungissa Thassoksessa kannattaa vierailla antiikin aikaisen torin, Agoran raunioilla ja niiden vieressä sijaitsevassa Arkeologisessa museossa sekä hieman ylempänä Akropolis-kukkulalla. Kaupungissa on kaksi kirkkoa Agios Nikolaos ja Agia Triada, lukuisia kappeleita sekä kuvauksellinen kaupungin pienvene- ja kalasatama. Thassoksen kaupunki tunnetaan myös nimellä Limenas.

Vuokraamalla auton tutustut parhaiten vehreän saareen ja sen vuoristoalueen ja rannikkoseudun lukuisiin perinteisiin pikkukyliin ja ranta-alueisiin. Saaren ympäri kiertää noin 100 km pitkä rannikon läheisyydessä kulkeva tie. Monista vuoristokylistä avautuu upea maisema aina merelle saakka. Kuljeskele kylien kapeilla kujilla, poikkea kyläkirkossa ja nauti tavernoissa paikallisen keittiön antimista. Panagian viehättävä kylä sijaitsee noin 5 km:n päässä Golden Beachilta. Kaakkoisosassa on Theologosin kylä, jonka kansanperinteen museossa näet mm. saarelaisten perinneasuja ja käsitöitä. Molemmat kylät ovat toimineet aikoinaan myös saaren pääkaupunkina. Pari kilometariä Skala Prinosin ranta-alueelta sisämaan suuntaan on Prinosin kylä, joka tunnetaan mm. jokaviikkoisista markkinoistaan.

Saaren eteläosassa sijaitsevan, jyrkän kallion päälle rakennetun arkkienkeli Mikaelin luostarin  alueelta on hienot näkymät Egeanmerelle.
Upeat näkymät Thassokselle avautuvat myös keskiosassa saarta sijaitsevalta korkeimmalta huipulta Ipsarionilta (n. 1 200 m). Alue on myös suosittu patikoijien keskuudessa.


Ostokset

Parhaat ostokset tehdään pienissä liikkeissä Thassoksen kaupungin kävelykadulla sekä sataman läheisyydessä sijaitsevilla kaduilla, jotka muodostavat vilkkaimman ostosalueen. Monet suuntaavat ostoksille myös mantereella sijaitseviin kaupunkeihin, Kavalaan tai Xanthiin

Prinoksen kylässä järjestetään maananai-aamupäivisin suositut markkinat, joilla on tarjolla runsas valikoima paikallisia tuotteita elintarvikkeista taloustavaroihin. Kylä sijaitsee saaren länsirannikolla, parin kilometrin päässä Skala Prinoksen ranta-alueelta.   

Saaren lomakylissä on rajalliset ostosmahdollisuudet mini- ja supermarketeissa ja pienissä kaupoissa, joista löydät tärkeimmät päivittäistavarat. 

Suosittuja tuliaisia ovat saaren omat tuotteet, kuten hunaja, oliivit, oliiviöljy ja mausteet sekä kreikkalainen luonnonkosmetiikka. Saarella tuotetaan myös omaa viiniä.


Ravintolat ja huvit

Thassoksella on runsaasti tavernoja ja ravintoloita, joissa tarjonta keskittyy etenkin kreikkalaisen keittiön antimiin ja merenherkkuihin, toki kansainvälisen keittiön antimiakin on tarjolla. Thassoksen kaupungissa suosituimmat ravintolat sijaitsevat sataman ympäristössä. Lomakylissä ravintolat ovat useimmiten ranta-alueella, ja niissä kokoonnutaan ruokailemaan ja istumaan iltaa. Pienissä kylissä eri puolella saarta on perheomisteisia ravintoloita, joissa on mukava pysähtyä ruokailemaan.

Thassoksella iltaelämä on melko rauhallista. Thassoksen kaupungissa iiltaelämä keskittyy etupäässä rantakadulle ja sataman alueelle, jossa voi käydä iltakävelyllä kreikkalaiseen tapaan. Lomakylissä iltaa vietetään meren äärellä sijaitsevissa viihtyisissä baareissa ja terasseilla. Iltaelämä on vilkkaimmillaan paikallisten loma-aikaan heinä–elokuussa.


Uimarannat

Thassoksen uimarannat ovat puhtaita, useimmat myös hienohiekkaisia ja loivasti syveneviä. Eri puolilla saarta on monia, hyvinhoidettuja rantoja palveluineen ja useat matalat rannat sopivat myös perheen pienimpien kanssa matkustaville.

Yksi saaren parhaista ja suosituimmista ranta-aluista on itärannikon Golden Beachin noin kolme kilometin pituinen hiekkarantaPinjapuistaan tunnetulla alueella saaren luoteisrannikolla ovat Skala Prinoksen pitkä vaaleahiekkainen ranta ja Skala Rachonin ja Pachiksen rannat.

Thassoksen kaupungin läheisyydessä rantapäivää vietetään Agios Vasilioksen ja Nisteri Beachin loivilla, hiekkaa ja pikkukiveä olevilla rannoilla, Limenasin ranta sijaitsee keskustan koillispuolella. Pinjapuiden ympäröimään vaaleahiekkaiseen Makryammosin rantapoukamaan on kaupungista noin 2 km, rannalle on pääsymaksu. Kaupungista noin 4 km länteen sijaitsevalla suositulla La Scalan tyylikäällä ranta-alueella on runsaasti palveluja.  

Agios Ioannis Beach on rauhallinen, pikkukivinen rantapoukama kaakkoisosassa saarta. Paradise Beach sijaitseee Golden Beachin eteläpuolella, Psili Ammos Beach eteläosassa saarta. Korkeiden kallioiden ympäröimä luonnonallas, Giola, on saaren eteläosassa, parin kilometrin päässä päätieltä. 

Rantojen kivikkoisilla osuuksilla voi olla merisiilejä, joten esim. uimatossut on hyvä olla mukana.

Rantapalvelut
Useimmilla rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja ja niillä on suihkut. Rantojen läheisyydessä sijaitsee baareja ja tavernoita. Osalla rannoista voit harrastaa vesiurheilua ja vuokrata mm. polkuveneitä. Osa rannoista on luonnonrantoja, joilla ei ole palveluja.


Majoitusvero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero, jonka suuruus on 0,50–4 €/yö/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Thassoksen saari n. 18 000 as.
Thassoksen kaupunki n. 2 610 as.

Etäisyydet Thassoksen kaupungista
Skala Rachoni n. 11 km
Golden Beach n. 11 km
Skala Prinos n. 15 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.