Skopelos – tietoa matkakohteesta

Skopelos 1
Skopelos 2
Skopelos 3
Skopelos 4
Skopelos 5
Skopelos 6
Skopelos 7
Skopelos 8
Skopelos 9
Skopelos 10
Skopelos 11
Skopelos 12
Skopelos 13
Skopelos 14
Skopelos 15
Skopelos 16
Skopelos 17
Skopelos 18
Skopelos 19
Skopelos 20
Skopelos 21
Skopelos 22
Skopelos 23
Skopelos 24
Skopelos 25
Skopelos 26
Skopelos 27
Skopelos 28
Skopelos 29
Skopelos 30
Skopelos 31
Skopelos 32
Skopelos 33
Skopelos 1
Skopelos 2
Skopelos 3
Skopelos 4
Skopelos 5
Skopelos 6
Skopelos 7
Skopelos 8
Skopelos 9
Skopelos 10
Skopelos 11
Skopelos 12
Skopelos 13
Skopelos 14
Skopelos 15
Skopelos 16
Skopelos 17
Skopelos 18
Skopelos 19
Skopelos 20
Skopelos 21
Skopelos 22
Skopelos 23
Skopelos 24
Skopelos 25
Skopelos 26
Skopelos 27
Skopelos 28
Skopelos 29
Skopelos 30
Skopelos 31
Skopelos 32
Skopelos 33

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton Skiathoksen lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Huomioithan, että tarvitset laivamatkaa varten paikkalipun auton lisäksi itsellesi ja seurueellesi.
Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä oppaamme kautta, ota yhteys oppaaseen muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa.


Harrastukset

Kirkkaat vedet soveltuvat hyvin snorklaukseen. Saarella voi patikoida.

Patikointi

Saarella voi patikoida. Voit ostaa Skopeloksella englanninkielisen "A nature & walking guide to Skopelos" -patikointikirjan karttoineen. Kirja sisältää 33 reittiehdotusta, joiden kesto vaihtelee vajaasta tunnista koko päivään. Reittejä ei ole merkitty maastoon, mutta reittikarttoja on myynnissä joissakin kaupoissa ja kioskeissa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Skopeloksella on 3 apteekkia ja terveyskeskus.

Juomavesi

Vesijohtoveden juomista ei suositella. Voit ostaa elintarvikeliikkeistä, hotellien baareista ja kioskeista mineraalivettä metalliko neró ja pullotettua vettä efialomeno neró.

Liikuntaesteettömyys

Kohde ei sovellu liikuntaesteiselle matkustajille. Maasto on mäkinen. Meno pyörätuolilla Skiathoksen ja Skopeloksen väliä liikennöivään laivaan on hankalaa avustajankin kanssa. Kantosiipialuksessa on ahtaat matkustamotilat ja korkeita kynnyksiä.

Luottokortit

Voit nostaa rahaa yleisimmillä luottokorteilla sekä Maestrolla ja Visa Electronilla. Osa liikkeistä hyväksyy maksuvälineiksi luottokortit, Maestron ja Visa Electronin. Useat ravintolat eivät hyväksy luottokortteja maksuvälineiksi.

Palveluraha

Ravintoloissa ja hotelleissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5-7 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Voit antaa retkibussikuljettajalle 1 € ja jättää hotellissa lähtöpäivänä huonesiivoojalle 5-10 €/vk/hlö.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Skopelos kohdeopas


Kulkuyhteydet

Skopeloksen kaupungista on bussiyhteydet saaren eteläosan rannoille ja Glossan kylään. Saarella voi liikkua myös vuokra-autolla ja taksilla. Skopelokselta on hyvät laivayhteydet Skiathokselle, Alonnisokselle ja mantereelle.

Bussi
Bussiasema sijaitsee satamassa taksiaseman vieressä. Skopeloksesta on bussiyhteys mm. Stafylokseen ja Agnondasiin, Panormosiin sekä Eliokseen ja Glossaan. Matka Skopeloksen kaupungista Glossaan kestää n. tunnin. Osta lippu bussissa. Bussit ovat ruuhkaisia keskikesällä.

Taksit
Taksiasema on satamassa. Sovi hinta etukäteen pidemmille matkoille.

Laivayhteyksiä
Skopelokselta on keskikesällä päivittäin n. 10 laivayhteyttä Skiathokselle. Alku- ja loppukesästä yhteyksiä on vähemmän. Suurin osa on nopeita aluksia, esim. kantosiipialuksia tai autolauttoja. Matka kestää n. 1–1,5t. Saarelta on hyvät yhteydet myös Alonnisossaarelle ja mantereelle, mm. Ag. Constantinokseen, Volosiin ja Thessalonikiin. Lisätietoja www.openseas.gr


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin hintaan sisältyvät edestakaiset kuljetukset lentoasemalta hotellille.

Lentokenttä Alexandros Papadiamantis International Airport, Skiathos
Matkan pituus n. 2 km Skiathoksen satamaan, josta lauttayhteys Skopelokselle. Laiva Skiathokselta lähtee pääsääntöisesti klo 14–16, tosin lautta-aikataulut voivat vaihdella. Lauttaa odotellessa voi vaikkapa tutustua omatoimisesti Skiathoksen kaupunkiin. Matkatavaroita voi säilyttää sataman lähellä olevassa kahvilassa. Paluupäivänä lautta lähtee Skopelokselta Skiathokselle n. klo 6.40.
Matkapakettiin kuuluvaa lauttalippua ei voi vaihtaa.
Matkan kesto n. 10 min lentoasemalta satamaan, lauttamatka Skiathos–Skopelos kestää n. 1–1,5 t, kuljetus hotellille kestää n. 10–30 min.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Kauttamme ei ole tässä kohteessa saatavilla lastenistuimia lentokenttäkuljetuksiin.


Skopelos lasten kanssa

Lasten kanssa voi puuhastella rannalla.

Pienten lasten ruokailu

Lasten purkkiruokia ja vaippoja voi ostaa supermarketeista ja apteekeista.


Nähtävyydet

Skopeloksen saarella on useita luostareita. Metamorfosis Sotirosin luostari on peräisin 1500-luvulta. Siellä on kappeli, kaunis ikonostaasi sekä vanhoja kirjoja. Ag. Varvaran luostarissa on merkittävä ikonostaasi 1400-luvulta. Se on 1648 yhdistetty vanhempiin rakennuksiin. 1200-luvulta peräisin olevassa, 1721 kunnostetussa Prodhromoksen luostarissa on kaunis ikonostaasi 1300-luvulta. Luostarissa asuu nunnia. Saarella on myös lukuisia kirkkoja sekä muutama museo. 

Syyskuussa 07 kuvatun Mamma Mia -elokuvan ulkokuvaukset kuvattiin pääosin Skopeloksella. Kuvauspaikkoja: Kastanin ranta, Agios Ioanniksen hääkappeli, Amarandosin niemi ja Nisi Glisteri (polku Villa Donnaan). Pääset kuvauspaikoille esim. vuokra-autolla. Osaan kohteista pääsee myös paikallisbussilla.

Skopeloksella on myös yksi Euroopan laajimmista suojelluista merialueista. Meripuisto on kooltaan 2260 km² ja siihen kuuluu 6 pääsaaren lisäksi 22 asumatonta pientä saarta tai luotoa. Puistossa on mm. delfiinejä ja Euroopan harvinaisimpiin nisäkäslajeihin kuuluvia Välimeren munkkihylkeitä. Alueella on 300 kala- ja 800 lintulajia.


Ostokset

Skopeloksen kaupungissa on vaate- ja kenkäkauppojen lisäksi pieniä käsityöliikkeitä, joissa myydään mm. keramiikkaa, puuleikkaustöitä, koruja, nahkatuotteita sekä paikallisia viinejä, liköörejä ja oliiviöljyä.


Ravintolat ja huvit

Skopeloksen kaupungissa on useita tunnelmallisia, hyvätasoisia ravintoloita ja tavernoja. Platanosaukion tavernoissa on melko edullinen hintataso, Niissä on kreikkalainen keittiö, tarjolla on mm. grillattua ruokaa.

Yöelämä on melko rauhallista. Iltaa vietetään Skopeloksen satamassa ja sen tuntumassa sijaitsevissa viihtyisissä baareissa ja ravintoloissa.


Uimarannat

Skopeloksella on kymmenkunta mukavaa rantaa. Hotellejamme lähin hyvä ranta Stafilos sijaitse noin 4 kilometrin päässä kaupungista. Prinssi Stafiloksen mukaan mukaan nimetylle rannalle pääset paikallisbussilla.

Pienessä, idyllisessä Agnondasin satamassa 7 km:n päässä kaupungista on uintimahdollisuus. Kastanin rannalla meri säkenöi upean turkoosina.

13 km:n päässä kaupungista siijaitseva Panormoksen upea, pikkukivinen  ranta syvenee nopeasti. Rannalla voi itaisin ihailla kaunista auringonlaskua. Saaren lukuisista rannoista kauneimpana pidetään noin 20 kilometrin päässä olevaa Miliaa.

Rantapalvelut
Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja varjoja. Suosituimmilla rannoilla on taverna tai rantabaari, josta saa juotavaa ja pientä välipalaa.


Majoitusvero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero, jonka suuruus on 0,50–4 €/yö/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Skopeloksen saari n. 5 700 as.
Skopeloksen kaupunki n. 3 000 as.
Glossa n. 1 200 as.

Stafyloksen ranta 4,5 km
Limonarin ranta 7 km
Elios (Neo Klima) 19 km
Klima 22 km
Glossa 25 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.