• Vain meiltä!
    Tämän lomakokonaisuuden saat vain Aurinkomatkoilta.

Skiathos – tietoa matkakohteesta

Skiathos 1
Skiathos 2
Skiathos 3
Skiathos 4
Skiathos 5
Skiathos 6
Skiathos 7
Skiathos 8
Skiathos 9
Skiathos 10
Skiathos 11
Skiathos 12
Skiathos 13
Skiathos 14
Skiathos 15
Skiathos 16
Skiathos 17
Skiathos 18
Skiathos 19
Skiathos 20
Skiathos 1
Skiathos 2
Skiathos 3
Skiathos 4
Skiathos 5
Skiathos 6
Skiathos 7
Skiathos 8
Skiathos 9
Skiathos 10
Skiathos 11
Skiathos 12
Skiathos 13
Skiathos 14
Skiathos 15
Skiathos 16
Skiathos 17
Skiathos 18
Skiathos 19
Skiathos 20

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Skiathoksen kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti vesiurheiluun, sukellukseen ja snorklaukseen. Monissa rantapoukamissa voi mm. ajella banaaniveneellä. Saarella voi myös purjehtia.

Tennistä voi pelata Skiathos Tennis & Leisure Clubilla, joka sijaitsee kaupungin laidalla lentokentälle johtavan tien läheisyydessä. Keskuksessa on 4 massakenttää ja 1 keinonurmikenttä.

Patikointi

Skiathoksella on hyvät maastot patikointia varten. Saarella on n. 190 km patikointipolkuja ja 25 merkittyä reittiä. Voit ostaa patikkapolkuoppaan paikan päällä.

Sukellus

Skiathoksen kirkkailla vesillä on mukava sukeltaa ja snorklata. Skiathos Diving Centerwww.skiathosdiving.gr, järjestää sukelluskursseja sekä snorklaus- ja sukellusretkiä. Voit varata aikoja oppaidemme kautta.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Skiathoksella on apteekkeja, joista yksi päivystää.

Ota sairaustapauksisssa yhteys oppaaseemme tai hotellin vastaanottoon. Aurinkomatkojen yhteistyölääkärinä toimii Skiathos Emergency -klinikka.
Skiathoksella on 3 kunnallista terveysasemaa. Terveysasemalla asioidessa on hyvä olla mukana eurooppalainen sairaanhoitokortti. Lääkärissäkäynti maksetaan paikan päällä. Voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Juomavesi

Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi tai ruuanlaittoon. Voit ostaa minimarketeista, hotellien baareista ja joistakin kioskeista mineraalivettä metalliko neró ja pullotettua vettä efialomeno neró.

Liikuntaesteiset

Skiathos soveltuu huonosti liikuntaesteiselle. Hotellit sijaitsevat keskustahotelleja lukuunottamatta kaupungin ulkopuolella 1–12 km:n päässä rantojen läheisyydessä, joissa tavernaa ja supermarkettia lukuunottamatta ei juuri palveluita.
Hotellien lähistöllä päätie, jossa vilkasta liikennettä, maasto on mäkinen. Kaupungissa vain osassa kaduista jalkakäytävät. Osa keskustasta on kävelyaluetta, mutta kadut ovat kapeita ja monet niistä on päällystetty mukulakivin.

Katso listastamme liikuntajoitteisille sopivat hotellit.

Luottokortit

Voit nostaa rahaa yleisimmillä luottokorteilla sekä Maestrolla ja Visa Electronilla. Luottokortit hyväksytään maksuvälineinä harvoissa ravintoloissa, osassa liikkeistä hyväksytään luottokortit sekä Maestro ja Visa Electron.

Palveluraha

Ravintoloissa ja hotelleissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5-7 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Voit antaa retkibussikuljettajalle 1 € ja jättää hotellissa lähtöpäivänä huonesiivoojalle 5-10 €/vk/hlö.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Skiathos kohdeopas


Kulkuyhteydet

Saaren etelärannikolta, missä suuri osa hotellejamme sijaitsee, on säännöllinen bussiyhteys Skiathoksen kaupunkiin. Taksiveneet liikennöivät osalle rannoista. Saarella voi liikkua taksilla tai skootterilla. Satamasta on hyvät laivayhteydet Skopelokselle ja muille lähisaarille.

Bussi
Skiathoksella on yksi bussilinja, joka liikennöi päätietä pitkin Skiathoksen kaupungin ja n. 12 km:n päässä sijaitsevan Koukounariesin rannan välillä. Reitin varrella on 26 numeroin merkittyä bussipysäkkiä. Bussi liikennöi vilkkaimpaan sesonkiaikaan 5–10 minuutin välein, muulloin n. 30 minuutin välein. Skiathoksen kaupungista on bussiyhteys myös Evangelistrian luostariin.

Taksit
Saat taksin kätevimmin tilaamalla sen hotellisi vastaanotosta. Sovi hinta etukäteen. Takseja on Skiathoksella varsin vähän.

Vesitaksit
Vesitaksi liikennöi vanhasta satamasta uimarannoille, esim. Achladieksen ja Kanapitsan rannoille pääsee aamupäivisin n. tunnin välein.

Laivayhteyksiä
Skiathokselta on useita laivavuoroja päivässä Skopelokselle, alku- ja loppukesästä vuoroja on vähemmän. Matka Skopelokselle kestää n. 1–1,5 t. Saarelta on hyvät yhteydet myös Alonissokselle ja mantereelle, mm. Ag. Constantinokseen, Volokseen ja Thessalonikiiin. Lisätietoja: http://www.openseas.gr/openseas/index.html


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Lentokenttä Alexandros Papadiamantis International Airport, Skiathos
Matkan pituus 2–11 km hotellista riippuen
Matkan kesto 10–30 min

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla. Takseja on saarella rajallinen määrä.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Skiathos lasten kanssa

Lasten lomapäivät täyttyvät iloisista touhuista rannalla. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme. Meripäivä Skopeloksella -retki vie uimaan Skopeloksen saarelle ja Island Hopping suuntaa lähisaarille.

Pienten lasten ruokailu

Lastenruokia ja vaippoja myydään supermarketeissa ja apteekeissa.


Nähtävyydet

Skiathoksella kannattaa tutustua linnoitusten raunioihin. Kastron linnoituksen rauniot pohjoisrannikolla suojelivat aikoinaan keskiaikaista kaupunkia. Kastro on innoittanut mm. saarella syntynyttä kirjailijaa Alexandos Papadiamanista (1851–1911), jonka mukaan saaren saaren lentokenttä ja Skiathoksen kaupungin pääkatu on nimetty. Papadiamantiksen koti toimii nykyään museona.

Vuonna 1207 rakennettu Bourtzin linnakkeen oli tarkoitus oli puolustaa Skiathoksen kaupunkia ulkopuolisten hyökkäyksiltä. Nykyisin linnakkeessa järjestetään kesäisin kulttuuritapahtumia.

Osa Skiathoksen useista luostareita on hyvinsäilyneitä, osasta on vain rauniot jäljellä. Kiinnostavia vierailukohteita ovat mm. Kounistran luostari länsirannikolla ja toiminnassa oleva Evangelistrian luostari n. 30 minuutin ajomatkan päässä kaupungista.


Ostokset

Skiathoksen kaupungissa on yllättävän paljon lukuisia pieniä, persoonallisia ja tyylikkäitä pikkuliikkeitä. Keskikesällä ostoksia tehdään lähes puoleen yöhön saakka. Nahkatuotteiden ja korujen ohella myös kudotut matot, oliivituotteet ja hunaja ovat suosittuja tuliaisia.

Parhaat ostospaikat

Skiathoksen parhaat ostokset tehdään Papadiamantis-kävelykadulla ja sen tunnelmallisilla vanhankaupungin kujilla.


Ravintolat ja huvit

Skiathoksen kaupungissa on useita hyviä ravintoloita, joissa tarjoillaan niin kreikkalaisen kuin kansainvälisen keittiön antimia. Satamassa on tasokkaita kalaravintoloita ja tunnelmallisia, perinteisiä tavernoja, joista on hienot näköalat. 

Keskikesän vilkas ja nuorekas yöelämä keskittyy Papadiamantis-kävelykadun ja sen sivukatujen baareihin sekä rantakadun klubeihin, jotka ovat avoinna lähes aamuun asti. Kaupungin ulkopuolella iltaelämä on rauhallista.


Uimarannat

Skiathos on kuuluisa kauniista rannoistaan. Valtaosa saarta ympäröivistä n. 65 kirkasvetisestä rannasta on hiekkarantoja, osa kivisorarantoja.

Megali Ammoksen ranta sijaitsee n. 1 km:n päässä kaupungista. Perheiden suosimat Vasiliasin, Megali Ammoksen ja Agia Paraskevin rannat ovat kävelyetäisyydellä hotelleistamme. Saaren länsipäässä sijaitseva Kokounariesin ranta monien mielestä yksi euroopan kauneimmista. Saaren kuuluisimmalle ja kuvatuimmalle rannalle, Lalarialle, pääsee Meriretki rannikolla -retken mukana. Rannalle ei johda teitä.

Osaan pohjoisrannikon rannoista pääsee vain esim. vuokra-autolla tai veneellä.

Rantapalvelut

Suosituimmilla rannoilla on snackbaareja tai tavernoja, ja niillä on vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja, joiden hinnat vaihtelevat 5-8€/tuoli+varjo/päivä.

Megali Ammoksen, Vailiasin, Agia Paraskevin, Kokounariesin ja Kanapitsan alueen rannoilla voi harrastaa vesiurheilulajeja. Megali Ammoksella voi mm. vesihiihtää, liitovarjoilla, meloa ja ajella banaaniveneellä.


Majoitusvero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero, jonka suuruus on 0,50–4 €/yö/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Skiathoksen saari  n. 6200 as. 
Skiathoksen kaupunki n. 6000 as.

Megali Ammos 1 km
Vasilias 3 km
Achladies 3,5 km
Kanapitsa 5 km
Troulos 9 km
Koukounaries 15 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.