Etelä-Italian saappaankärjessä, Tyrrhenanmeren ja Ionianmeren välisellä niemellä sinua odottaa luonnoltaan, historialtaan ja ruokakulttuuriltaan rikas, kesän 2021 uutuuskohteemme Calabria.
Etelä-Italian saappaankärjessä, Tyrrhenanmeren ja Ionianmeren välisellä niemellä sinua odottaa luonnoltaan, historialtaan ja ruokakulttuuriltaan rikas, kesän 2021 uutuuskohteemme Calabria.
Calabriaa ovat hallineet aikoinaan niin kreikkalaiset, arabialaiset, turkkilaiset kuin aragonialaisetkin, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä alueen kulttuuriin, tapoihin ja ruokien makuihin. Calabrian kumpuilevaa maaseutua koristavat lukuisat hedelmä- oliivi- ja viiniviljelmät. Mansikat kypsyvät jo huhtikuussa, ja sitruunat ja kiivit ovat parhaimmillaan lähes puusta poimittuna. Calabriassa kohtaat aidon, rehellisen Italian rustiikkisine kylineen, häikäisevän kirkkaine merineen ja sydämellisine ihmisineen.
Calabrian Tyrrhenanmeren puoleinen Costa degli Dei, eli Jumalten rannikko, on niin kaunis, että nimensä perun mukaisesti jopa Jumalat ovat kiistelleet alueesta. Costa degli Dein kauneimpien vaaleiden rantojen ja kirkkaiden, turkoosien vesien äärellä ovat myös kohteemme Tropea ja Capo Vaticano.
Capo Vaticanossa vietetään rentoa rantalomaa Calabrian kauniilla maaseudulla, karibialaiset postikorttimaisemat mieleen tuovien kirkkaanturkoosien vesien äärellä. Monien perheomisteisten hotellien ravintoloissa muhivat isoäitien resepteillä tehdyt ruuat ja puu-uunissa paistetut pizzat.