• Uutuus

Fethiye – tietoa matkakohteesta

Fethiye 1
Fethiye 2
Fethiye 3
Fethiye 4
Fethiye 5
Fethiye 6
Fethiye 7
Fethiye 8
Fethiye 9
Fethiye 10
Fethiye 11
Fethiye 12
Fethiye 13
Fethiye 14
Fethiye 15
Fethiye 16
Fethiye 17
Fethiye 18
Fethiye 19
Fethiye 20
Fethiye 21
Fethiye 22
Fethiye 23
Fethiye 24
Fethiye 25
Fethiye 26
Fethiye 27
Fethiye 28
Fethiye 29
Fethiye 30
Fethiye 31
Fethiye 32
Fethiye 33
Fethiye 34
Fethiye 35
Fethiye 36
Fethiye 1
Fethiye 2
Fethiye 3
Fethiye 4
Fethiye 5
Fethiye 6
Fethiye 7
Fethiye 8
Fethiye 9
Fethiye 10
Fethiye 11
Fethiye 12
Fethiye 13
Fethiye 14
Fethiye 15
Fethiye 16
Fethiye 17
Fethiye 18
Fethiye 19
Fethiye 20
Fethiye 21
Fethiye 22
Fethiye 23
Fethiye 24
Fethiye 25
Fethiye 26
Fethiye 27
Fethiye 28
Fethiye 29
Fethiye 30
Fethiye 31
Fethiye 32
Fethiye 33
Fethiye 34
Fethiye 35
Fethiye 36

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Fethiyessä voi mm. patikoida, pelata tennistä, varjoliitää, sukeltaa, snorklata ja laskea koskea Dalaman-joella. Lähistöllä on myös vesipuisto.

Patikointi

Fethiyen ja Ölüdenizin alueella on kauniita maisemia ja patikoimiseen sopivia vanhoja, rannikkoa myötäileviä kärryteitä. Tunnettu Lyykian tie alkaa Fethiyestä ja päättyy Alanyaan. Merkityllä reitillä on pituutta 540 km. Saat kartat AllTrails-sovelluksesta tai internetistä. Paikalliset retkitoimistot järjestävät ohjattuja patikkaretkiä.

Sukellus ja snorklaus

Koko rannikon alue soveltuu erinomaisesti snorklailuun, vesi on kirkasta ja näkyvyys hyvä. Sukelluskeskuksista esim. Divers Delight järjestää eritasoisia PADIn ja CMAS:n sukelluskursseja ja -kokeiluja. Välineet voit vuokrata sukelluskeskukselta.

Tennis

Çalis Plajin kaupunginosassa on Tennis Spor Klup -tennisklubi, jossa 5 massapintaista kenttää. Kentältä voi vuokrata välineet ja haluttaessa valmentajankin.

Varjoliito

Sky Sports Ölüdenizissä, järjestää varjoliitoa. Suosittu aktiviteetti on varjoliitää Ölüdenizin yli liitovarjolla läheiseltä Babadağ vuorelta. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Ympäri kaupunkia on useita apteekkeja (eczane). Kulloinkin päivystävän apteekin nimi on apteekkien ovissa, päivystysvuoro vaihtuu viikottain.

Fethiyen kaupunginsairaala, Fethiye Devlet Hastanesi, on osoitteessa Akarca, Mustafa Kemal Blv. No:212, Fethiye.

Liikuntaesteettömyys

Fethiyessä maasto on tasaista ja rantakadut melko leveitä jalkakäytävineen. Jalkakäytävillä on paikoin luiskia. Ranta-alueilla liikkuminen ei onnistu hienon hiekan vuoksi. Esteettömiä takseja ei ole.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit käyvät yelisesti maksuvälineenä ja niillä voi nostaa rahaa automaateista ja pankeista sekä rahanvaihtopisteistä. Nostopalkkio on melko korkea. Suositeltavinta on ottaa Suomesta mukaan euroja ja vaihtaa ne paikan päällä liiroiksi.

Palveluraha

Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa 10 % ylöspäin. Kampaajille, partureille ja retkibussin kuljettajille on tapana jättää 1,50 € palvelurahaa. Voit halutessasi jättää hotellisi huonesiivoojalle ja tarjoilijalle loman lopussa palvelurahaa.

Ramadan

Jokavuotinen, kuukauden pituinen paastoaika Ramadan ei Turkissa juurikaan vaikuta lomanviettoon.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Fethiye kohdeopas


Kulkuyhteydet

Kaupungissa on kattava julkisen liikenteen bussiverkosto. Dolmusbussit liikennöivät Fethiyen kaupunkialueella sekä Fethiyen ja Ölüdenizin välillä. Maksu annetaan joko käteisellä kuljettajalle tai lähimaksulla kortinlukijaan. Kaukoliikenteen bussit lähtevät Fethiyen Otogar-bussiasemalta, josta pääsee esimerkiksi Muglaan, Marmarikseen, Dalamaniin, Izmiriin ja Istanbuliin.
Takseissa on mittarit. Keskikesällä kulkee myös taksivene Calisin ja Fethiyen keskustan, sekä keskustan ja syrjäisempien rantojen välillä. 
Fethiyestä on päivittäinen laivayhteys Rodokselle, Kreikkaan.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä:
Dalaman
Matkan pituus:
n. 45 km 
Kuljetuksen kesto: n. 1 t.

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Fethiye lasten kanssa

Fethiye sopii loistavasti lasten ja nuorten kanssa matkustamiseen. Calisin pitkä uimaranta ja meriretket kiinnostavat kaiken ikäisiä. Orka World -vesipuisto n. 7 km:n päässä Fethyestä on avoinna n. toukokuulta lokakuulle. Rantabulevardilla on leikkipaikkoja pienemmille lapsille ja skuutteja nuorille. Erasta-ostoskeskuksen yhteydessä on leikkipaikka n. 3–9-vuotiaille. Fethiyessä on myös Hotel Room Escape -pakohuone.


Nähtävyydet

Fethiyen museo, mm. arkeologisia löytöjä alkaen vuodelta 3000 eaa. aina Bysantin ajalle asti. 
Paspatur, Vanhankaupungin ostosalue sekä kalatori.
Babadağ, kaksihuippuinen, n. 2000 metrin korkeuteen kohoava vuori kaupungin vieressä.
Kalliohaudat ovat Fethiyen symboli ja ne näkyvät kaupungin yläpuolella. Kuuluisin on Amytaksen hauta 400-luvulta eaa. Haudalle on 199 porrasta ja ylhäältä on huikeat maisemat yli Fethiyen kaupungin.
Fethiye Antik Tiyatrosu, roomalainen amfiteatteri Fethiyen Vanhassakaupungissa.

Lähiympäristössä
Ölüdenizin kuuluisa ranta
ja upea laguunialue Blue Lagoon on luonnonsuojelukohde.
Lyykian tie, reitti alkaa Fethiyestä ja kulkee KayaKöyn kautta Ölüdeniziin. Tie on osa 540 kilometriä pitkää reittiä. 
Kayaköyn aavekaupunki sijaitsee n. 13 km:n päässä Fethiyen keskustasta. Vuonna 1922 Turkin itsenäisyystaistelujen yhteydessä karkotettiin Kayaköyn n. 20 000 kreikkalaisen asukkaan yhteisö Kreikan puolelle. Jäljelle jäi tuhansien talojen rauniot.
Saklikent, 300 m syvä ja 18 km pitkä kanjoni sijaitsee n. 50 km:n päässä Fethiyestä.


Ostokset

Fethiyen sataman vie­ressä on Vanhankaupungin suuri basaarialue sekä lukuisia vaate- ja kenkäkauppoja. Fethiyen markkinat järjestetään tiistaisin. Myynnissä on mm. kankaita, mattoja ja tuoreita elintarvikkeita, kuten hedelmiä ja vihanneksia.
Erasta Fethiye AVM -ostoskeskus liikkeineen on Vanhankaupungin ja Calisin alueen puolivälissä. Kaupungissa on useita supermarketteja mm. MMM Migros ja Carrefour sekä useita pikkukauppoja ympäri kaupunkia. Kaupat ovat pääosin avoinna päivittäin aamusta iltaan.


Ravintolat ja huvit

Fethiyen keskustassa on paikallisten suosimia lokantasi-ravintoloita, jotka tarjoilevat kotiruokaa mm. keittoja ja kebabeja. Fethiyessä on myös useita kala- ja äyriäisravintoloita, turkkilaisia ravitoloita sekä kansainvälisiä ruokia tarjoilevia ravintoloita. Huvipursisatamassa on useita tunnelmallisia ruokapaikkoja. Jonain päivänä kannattaa piipahtaa illalliselle myös Ölüdenizin keskustan kävelykadulle ja rantakadulle, joilla on vieri vieressä kansainvälisiä ja turkkilaisia ravintoloita.

Vaikka Fethiyen yöelämä on kehittynyt vuosien varrella, se on edelleen säilyttänyt osan perinteisestä viehätyksestään. Jotkut klubeista tarjoavat house-musiikkia ja cocktaileja, kun taas toiset isännöivät edelleen vatsatanssijoita ja tarjoilevat rakia.


Uimarannat

Calisin ranta levittäytyy Fethiyen kaupungin edustalle ja on yli viisi kilometriä pitkä. Rantahiekka on sekoitus pikkukiviä ja hiekkaa, ja syvenee ensin loivasti. Rannalla on paljon erilaisia palveluja ja vesiurheiluaktiviteetteja (ei moottoroituja vesiurheiluvälineitä). Rantaa reunustavan kävelybulevardin varrella on useita kauppoja ja ravintoloita.
Vanhaakaupunkia lähimmät rannat ovat läheisellä niemellä olevia pieniä poukamia, joista osa on yleisiä rantoja ilman palveluja ja osa yksityisiä, jotka perivät pääsymaksun ja tarjoavat palveluja.

Ölüdenizin kuuluisa ranta on n. 15 kilometrin päässä Fethiyestä. Pääset rannalle Dolmus-busseillaja taksilla. Ranta-alueella on lukuisia ravintoloita ja baareja. Läheisellä luonnonsuojelualueella on Blue Lagoonin hiekkaranta.

Asukasluku ja etäisyydet

Fethiye n. 110 000 as.

Çalis Plaji 6 km
Kayaköy 12 km
Hisarönü 12 km
Ölüdeniz 15 km
Dalaman 45 km
Marmaris 125 km
Icmeler 130 km
Antalya 200 km
Efesos 300 km
Alanya 330 km
Istanbul 800 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.