Tietoa kohteesta

Turkin hintataso

Hintataso Turkissa lähenee Suomen hintatasoa. Ostosvalikoima puuvillatuotteista kultakoruihin on hyvä ja monipuolinen, mm. kultakorut ja nahkatuotteet ovat edullisempia kuin Suomessa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Turkissa jännite on 220 V.

Matkavaluutta

Turkin liira (TRY) jakaantuu 100 kurusiin. Turkissa käytetään liirasta yleisesti lyhennettä TL. Matkavaluutaksi voi ottaa euroja. 
Useissa rantalomakohteiden liikkeissä ja hotelleissa voit maksaa myös euroilla. Maasta ei saa viedä valuuttaa yli 5 000 US-dollarin arvosta.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Turkkiin matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin. Viranomaismääräysten mukaan Turkkiin matkaavan passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta Turkkiin saavuttaessa.
Lisätietoja asiasta Turkin Helsingin-suurlähetystön verkkosivuilta http://helsinki.emb.mfa.gov.tr/.

Turkissa jokaisella täysi-ikäisellä on lain mukaan aina oltava mukanaan henkilöllisyyden osoittava asiakirja. Kaikilla on vaadittaessa velvollisuus esittää henkilöllisyystodistus ja oleskelulupa tai passi ja viisumi/passissa näkyvä maahantuloleima poliisille tai santarmille.


Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.

According to Turkish law, every adult must carry identification. All foreigners are also obligated to show police or gendarmes identification and residence permit or passport as well as visa/passport entry stamp.


Viisumi

Suomen kansalainen ei tarvitse Turkkiin viisumia, kun matka kestää alle 90 vuorokautta.

Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa
Turkin suurlähetystöstä,
Puistokatu 1 B A 3,
00140 Helsinki,
p. (09) 681 1030, f. (09) 655 011.
Mm. norjalaiset tarvitsevat viisumin Turkkiin.


Pyhäpäivät

23.4. lastenpäivä ja parlamentin perustamispäivä
19.5. urheilun ja nuorten päivä
30.8. voiton päivä
29.10. tasavallanpäivä
Noin 16.5.2018 alkaa kuukauden pituinen paastoaika Ramazan.
Seker Bayrami, sokerijuhla päättää paastokuukauden ja sitä juhlitaan 2–3 päivää. 
Kurban Bayram, uhrijuhlaa juhlitaan 4 päivää 21.–24.8.2018. 
Paaston aika ei juuri vaikuta lomailijan elämään rannikkoalueen matkailukohteissa.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö 
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Tietoa COVID-19:n vaikutuksista lomaasi

Moni meistä haaveilee tulevista lomista. Haaveilun ohella mieleen kumpuaa kysymyksiä matkustamiseen liittyvästä turvallisuudesta, uusista käytännöistä sekä muuttuvista ohjeistuksista ja rajoituksista.

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen ja eri lomakohteiden toimintaan myös Turkissa. Paikalliset viranomaiset asettavat ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken. Erilaisia rajoituksia saattaa esiintyä esimerkiksi maahantulovaatimuksissa, ravintoloiden tai muiden palvelujen aukioloajoissa, nähtävyyksien sallituissa kävijämäärissä tai siinä, että tapahtumia on peruttu kokoontumisrajoitusten vuoksi. Myös monien lomakohteiden yleisillä rannoilla on otettu turvavälit ja kävijämäärät huomioon.

Varaudu käyttämään nenä-suusuojainta matkan eri vaiheessa niin lentokentällä, lennon aikana kuin perillä lomakohteessa. Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta ja huomioi turvavälit yleisillä paikoilla liikuttaessa.

Haluamme tehdä kaikkemme varmistaaksemme sinulle mahdollisimman vaivattoman lomalle lähdön sekä turvallisuutesi matkan eri vaiheissa. Seuraamme tarkasti kohteen matkustuslinjauksia ja tulemme julkaisemaan tällä sivulla tietoa maahanpääsyn edellytyksistä ja lomakohteen rajoituksista lähempänä matkustuskauden alkua. Jos sinulla on matka varattuna, saat tiedon näistä henkilökohtaisesti. Jos Suomesta matkustaville lomailijoille asetetaan merkittäviä rajoituksia maahanpääsyssä, esimerkiksi karanteenivaatimus maahan saavuttaessa tai lomakohteissa rajoitetaan lomailua merkittävästi, emme järjestä matkoja kyseisiin kohteisiin.

Lue myös ohjeemme turvalliseen lomailuun.

Koronatestitodistus edullisesti
Jotkut maat voivat vaatia maahan saapuvilta matkustajilta todistusta negatiivisesta koronatestistä osana terveysturvallista matkustusta. Jos matkakohteessasi vaaditaan kyseistä testitodistusta, saat siitä meiltä tiedon lomasi lähestyessä.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden edulliseen PCR- tai antigeenitestiin kumppanimme kautta riippuen maahantulovaatimuksista. Kumppanimme kautta pääset ilman lääkärintodistusta PCR-testiin hintaan 99 €/hlö ja antigeenitestiin 29 €/hlö. Hintaan sisältyy englanninkielinen testitodistus. Testauspaikat tulevat sijaitsemaan pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereen seudulla, Seinäjoki-Vaasa-alueella, Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden ja Jyväskylän alueella ja Rovaniemellä.

Matkasi lähestyessä lähetämme sinulle alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen.

Aikaero

Kellonaika on kesällä sama kuin Suomessa. Suomen siirtyessä talviaikaan lokakuun lopussa on kello Turkissa tunnin enemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 77 miljoonaa

Kieli

turkki. Lomakohteissa puhutaan myös saksaa ja englantia.

Pinta-ala

n. 788 000 km²

Pääkaupunki

Ankara, n. 5 miljoonaa asukasta. Kaupan ja kulttuurin keskus on n. 12 miljoonan asukkaan Istanbul.

Uskonto

islam

Valtiomuoto

tasavalta

Valuutta

Turkin liira (TRY)